2022. 07. 07. csütörtök
Appolónia
: 410 Ft   : 400 Ft Benzin: 479.3 Ft/l   Dízel: 479.5 Ft/l   Írjon nekünk

Az égből hullott a cukor – Virágos Ordasért kitüntetések a falunapon

Illés György Cinó  |  2016. 08. 30., 16:10

Az ordasi falunapon átadták a Százszorszép Porta elismeréseket, és a szombat délelőtti programot kakaspörkölt főzőverseny is gazdagította. Jóllakhatott az is, aki nem főzőcsapattal érkezett: az önkormányzat marhapörköltre vendégelte meg a falu apraját-nagyját, és a velük együtt ünneplőket, köztük az alkotótábor művészeit, akiknek idei terméséből szintén a falunap alkalmából nyílt kiállítás.

A falunap nyitónapjának reggele horgászversennyel indult. Ebben leginkább Takács Róbert jeleskedett, aki 1,36 kg halat kifogva szerezte meg a felnőtt kategória első helyezését. Alig lemaradva második lett Herczeg Kristóf, aki 1,16 kg-ot fogott, míg a bronzérmes Gulyás Bence 0,9 kilós zsákmánnyal zárt.
A gyermek kategóriában Tóth Zsófia lett az első, a második helyen ifj. Ványai Gábor, a harmadikon pedig ifj. Erős Gábor zárt.

A szombat délelőtt 10 órakor tartott megnyitó idején már javában rotyogtak a pörköltek a főzőversenyen induló csapatok bográcsaiban. A mezőny legjobbjának a zsűri döntése alapján idén Répásiné Parrag Zsuzsanna bizonyult. A második helyet Onestyák József szerezte meg, míg a harmadik helyre Sipos Róbert főztjét sorolták az ítészek.

Képgaléria megtekintése (58 db kép)

Ordas mindig is büszke volt rendezett, virágos faluképére, amellyel már többször szereztek országos elismerést is. A falu szépítésében leginkább jeleskedők munkáját a falunap keretében évről-évre oklevéllel ismerik el. Idén Borsodi Márta, Vámos József, Répási György, Pergel Csóti Tímea, Antal Imréné, Vargacz Lászlóné, valamint Parrag Józsefné szerzett kiemelkedő érdemeket a virágosításban. Az ezért járó okleveleket Szabó Zsolt polgármester adta át.

A megnyitón közreműködött a kalocsai Nyaka Erika és Tóth László táncospár, az Uszódi Néptáncegyüttes, valamint a solti Vecsey Károly Általános Iskola és AMI diákja, Bajusz Fanni és tanára, Szabó Mihály, akikgitáron kísért énekükkel szórakoztatták a nagyérdemű közönséget.

A falunap megnyitója a faluházban folytatódott, ahol a falu hagyományait követve ekkor nyílt meg az Ordasi Képzőművészeti Alkotótábor idei termését bemutató tárlat. A megnyitó fényét Bajusz Fanni és Szabó Mihály gitárduettje emelte.
Ezt követően a falu népe közös ebédre gyülekezett a nagy rendezvénysátorba, ahol Ordas Község Önkormányzata marhapörköltre és desszertként finom rétesre vendégelte meg a megjelenteket.

Képgaléria megtekintése (58 db kép)

Délután háromtól indultak a műsor, először folklórprogrammal, a szalki Komámasszonyok és a szigethalmi Sziget Néptáncegyüttes közreműködésével. Ezt követően a Maya trió énekesei léptek közönség elé a Népek zenéje című produkciójukkal, híres melódiákat adva elő. Később a paksi DSD táncegyüttes modern táncokat adott elő, majd a kalocsai Country Road együttes koncertje következett, akik után a foktői Late Goodnigt együttes játszott, pop-rock stílusban. Végül a Maszív együttes húzta a rendezvénysátorban a talpalávalót mintegy hajnal kettőig, utcabál jelleggel.

Képgaléria megtekintése (58 db kép)

Vasárnap délelőtt 10 órakor ökumenikus istentiszttel indultak a programok a szabadtéri színpadnál, majd délután három órától a focipályán folytatódott a móka, ahol a gyerekek népi fajátékokkal játszhattak, vagy élvezhették az ingyenes ugrálóvár lehetőségét, csillámtetoválást készíttethettek, vagy szüleikkel, barátaikkal – kürtőskalácsot majszolgatva sétakocsikázhattak is a falu utcáin.

Nem mindennapi élményt jelenthetett a kicsiknek az is, hogy az égből hullott a cukor: Erdei István kürtőskalácssütő fölajánlásából motoros sárkányról szórták a gyerekeknek a különféle cukorkákat, amelyeket nagy versenyben kapkodtak össze egymás elől.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 07. 03., 08:34
Kalocsán Jézus Szíve ünnepéhez kapcsolódóan tartották meg a város főbúcsúját június 26-án, vasárnap. Az ünnepen Berta Tibor tábori püspök mutatott be szentmisét a Nagyboldogasszony-főszékesegyházban.
2022. 07. 02., 12:47
Az új utcabútorok napelemes energiaforrással működnek, mobiltelefonok töltésére alkalmasak, illetve környezetükben Wi-Fi szolgáltatást nyújtanak és meteorológiai adatokat is szolgáltatnak. Az okospadok ingyenesen használhatóak, ahogyan a bevezetés időszakában a térnek a malom melletti hídnál lévő sarkánál felállított töltőállomás is.
2022. 06. 29., 15:40
Amíg szüleik a vizsgálatokon vettek részt, a gyerekek ugrálóvárban hancúrozhattak, és az összes résztvevőt egy tál babgulyásra is megvendégelte az egészségnapon a Kalocsa Város Cigány Nemzetiségi Önkormányzata, akiknek hívására hétfőn városunkba érkezett a Nemzeti Népegészségügyi Központ egészségügyi szűrőbusza.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 07. 06., 11:04
2022. július 5-én Jenei Zoltán országos kórházfőigazgató adta át a megbízást dr. Gondos Miklósnak a kecskeméti kórházban. Még >>>
2022. 07. 05., 18:03
A Dunától keletre fordulhat elő elvétve zápor, zivatar. Még >>>
2022. 07. 05., 15:04
A politikus a kórházba kerülés után vakbél műtéten esett át. Még >>>
2022. 07. 05., 14:54
2022. július 07-től 18-ig a víz minőségének romlásával, időszakos vízhiánnyal és nyomás csökkenéssel kell számolni Kalocsán és valamennyi környező településen. Még >>>
2022. 07. 05., 10:15
A horvát kormány célja, hogy biztosítsa az állampolgárok életszínvonalát és az energiaellátás biztonságát, továbbá a bevételeket a turisztikai szezonban. Még >>>
2022. 07. 04., 15:22
Itt az ideje, hogy felálljon egy önálló határvadász testület, ami kizárólag a határvédelemmel foglalkozik! Magyarország biztonságából nem engedhetünk- fogalmazott Kocsis Máté Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK