2023. 06. 07. szerda
Róbert
: 369 Ft   : 345 Ft Benzin: 607.3 Ft/l   Dízel: 613.2 Ft/l   Írjon nekünk

Az égből hullott a cukor – Virágos Ordasért kitüntetések a falunapon

Illés György Cinó  |  2016. 08. 30., 16:10

Az ordasi falunapon átadták a Százszorszép Porta elismeréseket, és a szombat délelőtti programot kakaspörkölt főzőverseny is gazdagította. Jóllakhatott az is, aki nem főzőcsapattal érkezett: az önkormányzat marhapörköltre vendégelte meg a falu apraját-nagyját, és a velük együtt ünneplőket, köztük az alkotótábor művészeit, akiknek idei terméséből szintén a falunap alkalmából nyílt kiállítás.

A falunap nyitónapjának reggele horgászversennyel indult. Ebben leginkább Takács Róbert jeleskedett, aki 1,36 kg halat kifogva szerezte meg a felnőtt kategória első helyezését. Alig lemaradva második lett Herczeg Kristóf, aki 1,16 kg-ot fogott, míg a bronzérmes Gulyás Bence 0,9 kilós zsákmánnyal zárt.
A gyermek kategóriában Tóth Zsófia lett az első, a második helyen ifj. Ványai Gábor, a harmadikon pedig ifj. Erős Gábor zárt.

A szombat délelőtt 10 órakor tartott megnyitó idején már javában rotyogtak a pörköltek a főzőversenyen induló csapatok bográcsaiban. A mezőny legjobbjának a zsűri döntése alapján idén Répásiné Parrag Zsuzsanna bizonyult. A második helyet Onestyák József szerezte meg, míg a harmadik helyre Sipos Róbert főztjét sorolták az ítészek.

Képgaléria megtekintése (58 db kép)

Ordas mindig is büszke volt rendezett, virágos faluképére, amellyel már többször szereztek országos elismerést is. A falu szépítésében leginkább jeleskedők munkáját a falunap keretében évről-évre oklevéllel ismerik el. Idén Borsodi Márta, Vámos József, Répási György, Pergel Csóti Tímea, Antal Imréné, Vargacz Lászlóné, valamint Parrag Józsefné szerzett kiemelkedő érdemeket a virágosításban. Az ezért járó okleveleket Szabó Zsolt polgármester adta át.

A megnyitón közreműködött a kalocsai Nyaka Erika és Tóth László táncospár, az Uszódi Néptáncegyüttes, valamint a solti Vecsey Károly Általános Iskola és AMI diákja, Bajusz Fanni és tanára, Szabó Mihály, akikgitáron kísért énekükkel szórakoztatták a nagyérdemű közönséget.

A falunap megnyitója a faluházban folytatódott, ahol a falu hagyományait követve ekkor nyílt meg az Ordasi Képzőművészeti Alkotótábor idei termését bemutató tárlat. A megnyitó fényét Bajusz Fanni és Szabó Mihály gitárduettje emelte.
Ezt követően a falu népe közös ebédre gyülekezett a nagy rendezvénysátorba, ahol Ordas Község Önkormányzata marhapörköltre és desszertként finom rétesre vendégelte meg a megjelenteket.

Képgaléria megtekintése (58 db kép)

Délután háromtól indultak a műsor, először folklórprogrammal, a szalki Komámasszonyok és a szigethalmi Sziget Néptáncegyüttes közreműködésével. Ezt követően a Maya trió énekesei léptek közönség elé a Népek zenéje című produkciójukkal, híres melódiákat adva elő. Később a paksi DSD táncegyüttes modern táncokat adott elő, majd a kalocsai Country Road együttes koncertje következett, akik után a foktői Late Goodnigt együttes játszott, pop-rock stílusban. Végül a Maszív együttes húzta a rendezvénysátorban a talpalávalót mintegy hajnal kettőig, utcabál jelleggel.

Képgaléria megtekintése (58 db kép)

Vasárnap délelőtt 10 órakor ökumenikus istentiszttel indultak a programok a szabadtéri színpadnál, majd délután három órától a focipályán folytatódott a móka, ahol a gyerekek népi fajátékokkal játszhattak, vagy élvezhették az ingyenes ugrálóvár lehetőségét, csillámtetoválást készíttethettek, vagy szüleikkel, barátaikkal – kürtőskalácsot majszolgatva sétakocsikázhattak is a falu utcáin.

Nem mindennapi élményt jelenthetett a kicsiknek az is, hogy az égből hullott a cukor: Erdei István kürtőskalácssütő fölajánlásából motoros sárkányról szórták a gyerekeknek a különféle cukorkákat, amelyeket nagy versenyben kapkodtak össze egymás elől.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 06. 07., 10:38
Szekszárdtól északnyugatra, Kétyen valóságos saras vízözön alakult ki kedden délután. Még >>>
2023. 06. 07., 10:00
Néhány tuti tippet is adott, kattints és fogadd meg Te is őket! Még >>>
2023. 06. 07., 09:02
Gyermekkoromban is a jó meséket szerettem, szeretem, ha a történetnek nagyon jó vége van. Ez a kapu a mi jutalmunk a jócselekedetért, mint egy régi magyar népmesében – mondta az ünnepségen Vajda Péter, Még >>>
2023. 06. 05., 13:30
Az alaptantervi jogszabályi keretek közötti szabad óraszámok terhére, egyedi megoldással, a helyi tanrend részeként oktatnák. Még >>>
2023. 06. 05., 09:27
Eszméleténél volt, és nem volt alkohol befolyása alatt. Még >>>
2023. 06. 05., 09:17
A hazai forrás a magyar vidék gazdaságának gerincét adó mezőgazdaság és élelmiszertermelés teljes modernizációjára nyújt lehetőséget. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK