2024. 06. 13. csütörtök
Anett, Antal
: 395 Ft   : 366 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

Az égből hullott a cukor – Virágos Ordasért kitüntetések a falunapon

Illés György Cinó  |  2016. 08. 30., 16:10

Az ordasi falunapon átadták a Százszorszép Porta elismeréseket, és a szombat délelőtti programot kakaspörkölt főzőverseny is gazdagította. Jóllakhatott az is, aki nem főzőcsapattal érkezett: az önkormányzat marhapörköltre vendégelte meg a falu apraját-nagyját, és a velük együtt ünneplőket, köztük az alkotótábor művészeit, akiknek idei terméséből szintén a falunap alkalmából nyílt kiállítás.

A falunap nyitónapjának reggele horgászversennyel indult. Ebben leginkább Takács Róbert jeleskedett, aki 1,36 kg halat kifogva szerezte meg a felnőtt kategória első helyezését. Alig lemaradva második lett Herczeg Kristóf, aki 1,16 kg-ot fogott, míg a bronzérmes Gulyás Bence 0,9 kilós zsákmánnyal zárt.
A gyermek kategóriában Tóth Zsófia lett az első, a második helyen ifj. Ványai Gábor, a harmadikon pedig ifj. Erős Gábor zárt.

A szombat délelőtt 10 órakor tartott megnyitó idején már javában rotyogtak a pörköltek a főzőversenyen induló csapatok bográcsaiban. A mezőny legjobbjának a zsűri döntése alapján idén Répásiné Parrag Zsuzsanna bizonyult. A második helyet Onestyák József szerezte meg, míg a harmadik helyre Sipos Róbert főztjét sorolták az ítészek.

Képgaléria megtekintése (58 db kép)

Ordas mindig is büszke volt rendezett, virágos faluképére, amellyel már többször szereztek országos elismerést is. A falu szépítésében leginkább jeleskedők munkáját a falunap keretében évről-évre oklevéllel ismerik el. Idén Borsodi Márta, Vámos József, Répási György, Pergel Csóti Tímea, Antal Imréné, Vargacz Lászlóné, valamint Parrag Józsefné szerzett kiemelkedő érdemeket a virágosításban. Az ezért járó okleveleket Szabó Zsolt polgármester adta át.

A megnyitón közreműködött a kalocsai Nyaka Erika és Tóth László táncospár, az Uszódi Néptáncegyüttes, valamint a solti Vecsey Károly Általános Iskola és AMI diákja, Bajusz Fanni és tanára, Szabó Mihály, akikgitáron kísért énekükkel szórakoztatták a nagyérdemű közönséget.

A falunap megnyitója a faluházban folytatódott, ahol a falu hagyományait követve ekkor nyílt meg az Ordasi Képzőművészeti Alkotótábor idei termését bemutató tárlat. A megnyitó fényét Bajusz Fanni és Szabó Mihály gitárduettje emelte.
Ezt követően a falu népe közös ebédre gyülekezett a nagy rendezvénysátorba, ahol Ordas Község Önkormányzata marhapörköltre és desszertként finom rétesre vendégelte meg a megjelenteket.

Képgaléria megtekintése (58 db kép)

Délután háromtól indultak a műsor, először folklórprogrammal, a szalki Komámasszonyok és a szigethalmi Sziget Néptáncegyüttes közreműködésével. Ezt követően a Maya trió énekesei léptek közönség elé a Népek zenéje című produkciójukkal, híres melódiákat adva elő. Később a paksi DSD táncegyüttes modern táncokat adott elő, majd a kalocsai Country Road együttes koncertje következett, akik után a foktői Late Goodnigt együttes játszott, pop-rock stílusban. Végül a Maszív együttes húzta a rendezvénysátorban a talpalávalót mintegy hajnal kettőig, utcabál jelleggel.

Képgaléria megtekintése (58 db kép)

Vasárnap délelőtt 10 órakor ökumenikus istentiszttel indultak a programok a szabadtéri színpadnál, majd délután három órától a focipályán folytatódott a móka, ahol a gyerekek népi fajátékokkal játszhattak, vagy élvezhették az ingyenes ugrálóvár lehetőségét, csillámtetoválást készíttethettek, vagy szüleikkel, barátaikkal – kürtőskalácsot majszolgatva sétakocsikázhattak is a falu utcáin.

Nem mindennapi élményt jelenthetett a kicsiknek az is, hogy az égből hullott a cukor: Erdei István kürtőskalácssütő fölajánlásából motoros sárkányról szórták a gyerekeknek a különféle cukorkákat, amelyeket nagy versenyben kapkodtak össze egymás elől.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 06. 10., 13:24
A nagy érdeklődésre tekintettel két eredetileg nem hirdetett, délutáni turnus is indul Kovács László kalocsai Fazekas Alkotóházban. Még >>>
2024. 06. 08., 08:08
Kalocsán, június 10-én 6 órától 16-án 18 óráig felújítás miatt lezárják a közúti forgalom elől az 51. számú főút és a vasút kereszteződésében lévő Pataji úti átjárót. Még >>>
2024. 06. 08., 07:53
Hosszú ideje nem volt példa ekkora harcsatelepítésre a Dunán, 6 ezer szürkeharcsa kerül a folyamba. Még >>>
2024. 06. 07., 09:32
Egy polgárőr kiszúrta, a rendőrök felderítették: a hulladékgazdálkodás rendjének megsértése miatt kell felelnie egy 36 éves kalocsai és 28 éves bátyai lakosnak – közli a Police.hu. Még >>>
2024. 06. 05., 16:22
„Hogy nem tudtak volna közéjük dobni egy bombát!!!!” – Hogy kik közé? Ugye, nem ezen fog múlni az ilyen hozzászólás megítélése?! Még >>>
2024. 06. 05., 11:01
Avagy: kis hírünk a nagyvilágban... FRISSÍTVE! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK