2022. 06. 30. csütörtök
Pál
: 397 Ft   : 380 Ft Benzin: 479.3 Ft/l   Dízel: 479.5 Ft/l   Írjon nekünk

Hangulatos olimpiai vetélkedő a Belvárosiban

2016. 06. 08., 15:23

A Fényi Gyula Általános Iskola testnevelés munkaközössége május utolsó napján rendezte a versenyt, melyre 5 csapat nevezett. A versenyzők előzetesen a következő témákban igyekeztek minél nagyobb tudásra szert tenni: a 2012-es londoni olimpia magyar érmesei, az olimpia jelképei, eddigi helyszínei, a legeredményesebb magyar olimpikonok, a 2016-os riói olimpián szereplő sportágak.

A zsűri elnöke Kőszegi Ferenc, a Kalocsai SE nyugdíjba vonuló vezetője, tagjai Illés Péter tagintézmény-vezető és Simon János testnevelő voltak. A feladatokat Oláhné Vattay Lilla és Apród Péter testnevelők állították össze és ők voltak a játékvezetők is.
A vetélkedő villámkérdésekkel kezdődött, majd kvízkérdések, keresztrejtvény, szókirakó játék, képfelismerés, betűháló tette próbára a versenyzők tudását.
A vetélkedőn gyakran felhangzottak a múlt és napjaink híres sportolóinak nevei, mint például az első magyar olimpiai bajnoké, Hajós Alfrédé, vagy a közelgő olimpián bajnokesélyes Szilágyi Ároné, Cseh Lászlóé vagy Kozák Danutáé.

A verseny izgalmai
Forrás: Belvárosi Tagiskola

A legtöbb pontot a foktői alakulat gyűjtötte össze, akiket Krecsmarik Nóra testnevelő készített fel, második helyen a Belváros 2. számú csapata végzett, mindössze fél ponttal előzve a Kertváros trojkáját.

A zsűri tagjai
Forrás: Belvárosi Tagiskola

A hangulatos és izgalmas verseny végén Kőszegi Ferenc mesélt a gyerekeknek arról, hogy miért szerette meg a sportot és mennyi nagyszerű olimpiai bajnokot ismert meg négy évtizedes sportvezetői munkája során. A résztvevők pedig megfogadták, hogy nagyon fognak szurkolni a magyar olimpiai csapatnak a közelgő olimpián.

A győztes csapat és felkészítője
Forrás: Belvárosi Tagiskola

Az eredmények:
1. Foktő (Kopasz Zsóka, Bolvári Hella, Sárosdi Bernadett, felkészítő Krecsmarik Nóra) 104 pont
2. Belváros II. (Kákonyi Netta, Sütő Alexandra, Holló Bianka, felkészítő Apród Péter) 92,5 pont
3. Kertváros (Lakatos Ármin, Kovásznai Ádám, Fábián Csongor, felkészítő Deák Marianna) 92 pont
4. Belváros I. (Juhász-Nagy Lili, P. Szabó Tirza, Tóth Diána, felkészítő Apród Péter) 89 pont
5. Szakmár (Török Emília, Pécsi Gyöngyi, Németh Dorina, felkészítő Kapitány Richárd) 79 pont

A második helyezett Belváros II.
Forrás: Belvárosi Tagiskola

A munkaközösség köszöni Kalocsa Város Önkormányzatának a díjak megvásárlásához nyújtott anyagi támogatást!


Apród Péter

A harmadik helyezett Kertváros csapata
Forrás: Belvárosi Tagiskola

A negyedik helyezett Belváros I.
Forrás: Belvárosi Tagiskola

Az ötödik Szakmár csapata lett
Forrás: Belvárosi Tagiskola

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 06. 27., 14:19
A tavalyi élénk érdeklődés után most kisebb tömeget vonzottak a gasztronómiai különlegességei, holott az Érsekkertbe látogatókat most a LED-falas meccsnézésnél sokkal gazdagabb kiegészítő programsor várta péntek délutántól vasárnap estig. Aki lemaradt róla, vigasztalódjon összefoglalónkkal!
2022. 06. 24., 09:06
Látogass el a Városházára, szelfizz, és nyerj! – Akciót indított az önkormányzat a városháza új látványosságainak népszerűsítésre. A lokálpatriótákra másik csemege is vár: pódiumbeszélgetés lesz a tavasszal hivatalosan is magyar örökséggé, a Magyar Szellem Láthatatlan Múzeumnak elemeivé nyilvánított gyűjtemények vezetőivel tartanak pódiumbeszélgetést.
2022-06-22 11:02:07
Különleges programokkal és meghosszabbított nyitvatartással várják a látogatókat a Viski Károly Múzeumban, a Nicolas Schöffer Gyűjteményben és a Kalocsai Képtárban.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 06. 30., 13:14
A köztisztviselők és kormánytisztviselők napján is rendes nyitvatartási időben várják az ügyfeleket. Még >>>
2022. 06. 30., 13:02
2022. július 1-jén pénteken - a Magyar Egészségügy Napja miatt - a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház telephelyein (Kecskeméten, Kalocsán, Kiskunfélegyházán) a járóbeteg szakrendelés szünetel. Még >>>
2022. 06. 30., 12:23
A megye több települése mellett a NAV ellenőrei Kalocsára is ellátogatnak. Még >>>
2022. 06. 30., 09:53
Megkezdődik a magyar dinnyék árusítása a Lidl és az Aldi üzleteiben – tájékoztatták a diszkontláncok szerdán az MTI-t. Még >>>
2022. 06. 29., 15:51
Vasárnap éjjel Decsen szólalkozott össze egy férfi egy másik társaság tagjaival, majd egy vasrúddal fenyegette őket. A válasz brutális volt: egy testvérpár zártszelvénnyel kezdte ütlegelni a férfit, akit a párja hívására kiérkező rendőrök és mentők eszméletlen, életveszélyes állapotban találtak. Még >>>
2022. 06. 29., 11:59
A kötelező zárt tartás továbbra is érvényben marad a magaskockázatú megyékben, ahogyan a kötelezően előírt szállítás előtti tamponvizsgálatok is. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK