2022. 05. 19. csütörtök
Ivó, Milán
: 386 Ft   : 368 Ft Benzin: 479.3 Ft/l   Dízel: 479.5 Ft/l   Írjon nekünk

Új civil közösségi házba költöznek a solti egyesületek – Nyolc civilszervezet lelt otthonra

Zsiga Ferenc  |  2022. 03. 31., 09:18

Solt pezsgő egyesületi életét ismeri el és serkenti még nagyobb aktivitásra az a beruházás, amely a Belügyminisztériumnál lévő „Közösségi és irodaház átalakítása és felújítása” pályázat keretében valósult meg. A civil házba költöző egyesületek, szervezetek, a kivitelező cég képviselői jelenlétében március 30-án, szerdán tartott ünnepélyes projektzáró eseményen a nemzetiszínű avatószalagot Font Sándor országgyűlési képviselő és Németh István polgármester vágta át, majd a jelenlévők belülről is ismerkedhettek a kitűnő kivitelezési munkálatoknak köszönhetően külső és belső megjelenésében is figyelemre méltó épülettel. A beruházás jóval a június 15-i véghatáridő előtt befejeződött.

Németh István köszöntő beszédében elmondta:

A projekt megvalósításával Solt Város Önkormányzata a helyi civil szervezetek részére egy korszerű épületet kívánt biztosítani, mely egyesületek a város közösségi életének alappillérei. A korábbi ÁFÉSZ székház felújítására 103 millió forint vissza nem térítendő belügyminisztériumi támogatást nyert a város, ezzel az összeggel úgy gazdálkodtunk, hogy önerőre nem volt szükség. A kivitelezés során sor került a régi tetőszerkezet javítására, a hullámpala borítás lecserélésére cserépre, a külső és belső vakolatok megújítására és festésére, a padlóburkolatok és nyílászárók cseréjére, valamint a fűtés-, a villany és villámvédelmi rendszer újjáépítésére. A beruházás a BMÖGF/1222/2021 azonosító számú projekt keretében valósult meg. Köszönöm a Magyar Kormány, személy szerint Font Sándor országgyűlési képviselő segítségét, hogy ez a számunkra fontos beruházás megvalósulhatott! És ha már tegnap történt, sietek elmondani, hogy városunk több mint 800 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert a TOP Plusz pályázat keretében, egy új művelődési ház építésére, amely a jelenlegi elbontása után, annak helyén valósul meg. Ha a most még a civil közösségi ház mellett lévő, az önkormányzat tulajdonába került kis épületet is elbontjuk, egy igazi kisvárosi hangulatot árasztó környezet alakul ki, kilátással a nemrégiben átadott kereskedelmi központra és a patak partján lévő új játszótérre."– zárta beszédét a polgármester.

Képgaléria megtekintése (10 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek


Font Sándor elöljáróban emlékeztetett:

A rendkívül sikeres Magyar Falu Program elsősorban az ötezer lélekszám alatti településeket preferálja. Ám hogy a nagyobb lakosságszámmal rendelkező, zömében olyan városok, mint például Solt se maradjanak ki ezekből a fontos fejlesztési lehetőségekből, a Kormány számukra – egy külön alapból –biztosított pályázati lehetőséget, országosan milliárdos nagyságrendben. Solt város ezen pályázati lehetőséggel élve alakította ki az új civil közösségi házat.”– mondta a képviselő, aki gratulált a város önkormányzatának és Orbán Istvánnak, a kivitelezést végző BSF-BAU Építőipari és Kereskedelmi Kft. ügyvezetőjének a színvonalas megvalósításhoz, a beköltöző egyesületeknek pedig hasznos munkát, pezsgő közösségi életet kívánt.

Képgaléria megtekintése (10 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek


A nemzetiszínű avatószalag átvágása után a jelenlévők megtekintették a nyolc szervezetnek, köztük például az önkéntes tűzoltó egyesületnek, a sport egyesületnek, a kisebbségi önkormányzatnak, a horgász egyesületnek, a polgárőrségnek helyet adó, mintegy 330 négyzetméter alapterületű, tárgyalóteremmel is rendelkező épületet, amely jóval a június 15-i kivitelezési határidő előtt készült el. 

Képgaléria megtekintése (10 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 05. 16., 08:03
Két év kényszerszünet után ebben a tanévben végre újra a hagyományos keretek között rendezhette ballagási ünnepségét a Kalocsai Szent István Gimnázium is.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 05. 19., 11:02
Az agár sisakoskosbor a legkorábban nyíló és leggyakoribb orchideánk, megyénkben sokfelé találkozhatunk vele. Még >>>
2022. 05. 18., 10:13
Május 26-án szeretettel várnak mindenkit a Csajdakert Játszótér ünnepélyes átadó ünnepségére! Még >>>
2022. 05. 18., 08:49
Egy idős asszonyt akart kirabolni egy férfi Kalocsán. Fiatalok siettek a védelmére, majd a menekülő bűnelkövetőt egészen addig követték, amíg a rendőrök elfogták. Még >>>
2022. 05. 17., 19:07
Indulhat a temetői kápolna és környéke felújítása! Még >>>
2022. 05. 17., 13:46
A rendőrök a térfigyelő kamerák felvételei és az összegyűjtött információk alapján beazonosították a testvérpárt, akik nem voltak ismeretlenek a hatóság előtt. Még >>>
2022. 05. 17., 09:09
Az internetes csalások számos válfajáról hallhattunk már, ám a kiberbűnözők pillanatok alatt reagálnak az aktuális történésekre és gyorsan felismerik, milyen úton húzhatnak hasznot az internet felhasználókból. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés