2024. 05. 26.
Evelin, Fülöp
: 386 Ft   : 356 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

Új civil közösségi házba költöznek a solti egyesületek – Nyolc civilszervezet lelt otthonra

Zsiga Ferenc  |  2022. 03. 31., 09:18

Solt pezsgő egyesületi életét ismeri el és serkenti még nagyobb aktivitásra az a beruházás, amely a Belügyminisztériumnál lévő „Közösségi és irodaház átalakítása és felújítása” pályázat keretében valósult meg. A civil házba költöző egyesületek, szervezetek, a kivitelező cég képviselői jelenlétében március 30-án, szerdán tartott ünnepélyes projektzáró eseményen a nemzetiszínű avatószalagot Font Sándor országgyűlési képviselő és Németh István polgármester vágta át, majd a jelenlévők belülről is ismerkedhettek a kitűnő kivitelezési munkálatoknak köszönhetően külső és belső megjelenésében is figyelemre méltó épülettel. A beruházás jóval a június 15-i véghatáridő előtt befejeződött.

Németh István köszöntő beszédében elmondta:

A projekt megvalósításával Solt Város Önkormányzata a helyi civil szervezetek részére egy korszerű épületet kívánt biztosítani, mely egyesületek a város közösségi életének alappillérei. A korábbi ÁFÉSZ székház felújítására 103 millió forint vissza nem térítendő belügyminisztériumi támogatást nyert a város, ezzel az összeggel úgy gazdálkodtunk, hogy önerőre nem volt szükség. A kivitelezés során sor került a régi tetőszerkezet javítására, a hullámpala borítás lecserélésére cserépre, a külső és belső vakolatok megújítására és festésére, a padlóburkolatok és nyílászárók cseréjére, valamint a fűtés-, a villany és villámvédelmi rendszer újjáépítésére. A beruházás a BMÖGF/1222/2021 azonosító számú projekt keretében valósult meg. Köszönöm a Magyar Kormány, személy szerint Font Sándor országgyűlési képviselő segítségét, hogy ez a számunkra fontos beruházás megvalósulhatott! És ha már tegnap történt, sietek elmondani, hogy városunk több mint 800 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert a TOP Plusz pályázat keretében, egy új művelődési ház építésére, amely a jelenlegi elbontása után, annak helyén valósul meg. Ha a most még a civil közösségi ház mellett lévő, az önkormányzat tulajdonába került kis épületet is elbontjuk, egy igazi kisvárosi hangulatot árasztó környezet alakul ki, kilátással a nemrégiben átadott kereskedelmi központra és a patak partján lévő új játszótérre."– zárta beszédét a polgármester.

Képgaléria megtekintése (10 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek


Font Sándor elöljáróban emlékeztetett:

A rendkívül sikeres Magyar Falu Program elsősorban az ötezer lélekszám alatti településeket preferálja. Ám hogy a nagyobb lakosságszámmal rendelkező, zömében olyan városok, mint például Solt se maradjanak ki ezekből a fontos fejlesztési lehetőségekből, a Kormány számukra – egy külön alapból –biztosított pályázati lehetőséget, országosan milliárdos nagyságrendben. Solt város ezen pályázati lehetőséggel élve alakította ki az új civil közösségi házat.”– mondta a képviselő, aki gratulált a város önkormányzatának és Orbán Istvánnak, a kivitelezést végző BSF-BAU Építőipari és Kereskedelmi Kft. ügyvezetőjének a színvonalas megvalósításhoz, a beköltöző egyesületeknek pedig hasznos munkát, pezsgő közösségi életet kívánt.

Képgaléria megtekintése (10 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek


A nemzetiszínű avatószalag átvágása után a jelenlévők megtekintették a nyolc szervezetnek, köztük például az önkéntes tűzoltó egyesületnek, a sport egyesületnek, a kisebbségi önkormányzatnak, a horgász egyesületnek, a polgárőrségnek helyet adó, mintegy 330 négyzetméter alapterületű, tárgyalóteremmel is rendelkező épületet, amely jóval a június 15-i kivitelezési határidő előtt készült el. 

Képgaléria megtekintése (10 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 22., 14:27
A rendezvényen a Békés Kalocsáért Egyesület és a Kalo Lokálpatrióta Egyesület polgármester- és képviselőjelöltjeit láttuk Bolvári Ferdinánd és dr. Bagó Zoltán vezetésével, de a szónok az ő politikai ambícióikat direkt módon egyetlen szóval nem támogatta, még csak meg sem említette.
2024. 05. 22., 10:42
Az új atomerőművi blokkok alatti talaj megerősítése érdekében 17 hektáron összességében 75 ezer furat, vagyis egymással átfedésben lévő cementált talajoszlop készül, melyek összessége alkotja a vízzáró lemezt és annak oldalfalait. (x)
2024. 05. 21., 12:57
A kerek évforduló alkalmából rendezett pénteki ünnepséghez – három vendég fotókör meghívásával – fotóklubok találkozója is kapcsolódott. Köszöntőt mondott Simon Zoltán alpolgármester és Péjó Zoltán klubelnök. A Művelődési Ház folyosóin berendezett kiállítást Lakatos György fagottművész nyitotta meg.
2024-05-21 10:49:00
A nukleáris iparra jellemző biztonságtudatosság az építést ugyanúgy jellemzi, mint a működtetést, ennek szellemében épül Pakson a két új blokk is. A reaktortartály például a teljes gyártási folyamat során hozzávetőleg hétszáz minőségellenőrzésen esik át. (x)
2024-05-20 12:57:00
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter 2024. május 23-án, csütörtökön 18:30 óráról a Kalocsai Színházban lakossági fórumot tart. Az est házigazdája dr. Filvig Géza polgármester és Font Sándor országgyűlési képviselő lesz. Kapunyitás 17:30 órától, helyfoglalás a szabad helyek függvényében.
2024-05-20 08:52:00
Május 12-én, vasárnap a már bajnok Decs otthonában ültek asztalhoz a Kalocsai Sakk Klub versenyzői a 2023/2024-es bajnoki évad utolsó fordulójában, ahol 10-2-es vereséget szenvedtek az Asztalos csoport NB II-es csapatbajnoki találkozóján. A dr. Czibulka Zoltán vezette mieink ezzel csoportjuk 9. helyén végeztek, ám minden bizonnyal prolongálják NBII-es tagságukat a tízcsapatos csoportban a jövőben is.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 05. 25., 10:16
A férfi hollétéről Kiskőrösön landolt az információ. A helyi erők egészen Zsanáig fejtették vissza a szálakat, ahol megtaláltak és elfogták a rejtőzködőt. Még >>>
2024. 05. 23., 13:15
A Reels műfaj sajátossága miatt dr. Filvig Gézának másfél percbe kellett sűríteni az elmúlt évek eredményeit. Még >>>
2024. 05. 22., 14:09
A díjköteles útszakaszokat - 91 fuvar során - a kamerás ellenőrző rendszer kijátszásával vette igénybe. Még >>>
2024. 05. 21., 14:01
A családi kirándulások alkalmával érdemes gondolni a kullancsokra is. Még >>>
2024. 05. 21., 13:00
Az áldozat a családsegítőhöz fordult a problémával, aki segített neki elköltözni. Még >>>
2024. 05. 21., 08:48
A ma délelőtt 10 órára meghirdetett bábszínház technikai okok miatt elmarad. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK