2024. 04. 23. kedd
Béla
: 395 Ft   : 370 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

„Képben vagyunk” Kalocsán – A nők számára nyitott munkalehetőségekről szóló programsorozat harmadik állomása

Illés György Cinó  |  2020. 10. 24., 14:35

Az EFOP forrásból finanszírozott Kalocsai Család- és KarrierPONT egyebek mellet különböző programsorozatok szervezésével igyekszik megvalósítani céljait. A KarrierPONT Nők a családban és a munkahelyen című pályázata keretében immár harmadik alkalommal került megrendezésre a „Képben vagyunk – női munkaerőt foglalkoztató cégek bemutatkozása és tájékoztató rendezvénye” a Művelődési Központ Kamaratermében. Ezúttal „Családbarát foglalkoztatás - jelen és jövő” – civil és más társadalmi szervezetek, intézmények bemutatkozása címmel rendeztek tájékoztató konferenciát október elsején, csütörtökön délelőtt a Kamarateremben. A témák: az unió gazdasága és következő költségvetési ciklusa, a Budapest Bank családbarát munkahelyei és a megváltozott munkaképességűeket foglalkoztató ERFO Közhasznú Nonprofit Kft. bemutatkozása volt.

A Kalocsai Művelődési Központ és Könyvtár Szent István király út 2-4. szám alatti épületének első emeletén tartott előadássorozatot is magába foglaló, hároméves szakmai program fő céljai

  • a nők munkaerő piaci helyzetének, atipikus foglalkoztathatóságának, valamint a munkáltatók és a munkavállalók helyi szintű együttműködésének javítása, atipikus foglalkoztatási formák népszerűsítése, bevezetése, különös tekintettel a helyi igényekre.
  • a család/magánélet és a munka összeegyeztethetőségének és összehangolásának előmozdítása, a támogató helyi munkaadók/szolgáltatók és a velük együttműködő közösségek működési feltételeinek megteremtése;
  • a nőkkel szembeni – gazdasági és társadalmi – előítéletek lebontása helyi szemléletformáló eszközökkel.

 


Forrás: Illés György / KALOhírek


Az említett, uniós forrásból finanszírozott projektek Kalocsai Család- és KarrierPONT az EFOP-1.2.9-17-2017-00088 kódszám alatt fut, az annak keretében megvalósult rendezvény, a „Családbarát foglalkoztatás - jelen és jövő” – civil és más társadalmi szervezetek, intézmények bemutatkozása, tájékoztató konferenciája EFOP-1.2.9-17 3 kódszámon szerepel a támogatott projektek közt.

A „Képben vagyunk” rendezvényektől a szervezők azt remélik, hogy az által sikerül a kalocsai, illetve a térség más településein tevékenykedő munkáltatókat, szervezeteket és a potenciális munkavállalókat, illetve az érdeklődőket közelebb hozni egymáshoz, többek közt az által, hogy bemutatkozási lehetőséget biztosítanak a munkáltatóknak, hogy a Kalocsa környékén élők jobban megismerhessék az itt működő vállalkozásokat, hogy milyen cégek, munka- és karrierlehetőségek érhetőek el – tájékoztatta portálunkat Kapitány Aliz, a rendezvényeket gondozó Kalocsa és Térsége Turisztikai Nonprofit Kft. rendezvényszervezője.


Forrás: Illés György / KALOhírek


A mindenki számára nyitott rendezvények során bemutatkozott már a Pannon Növényolajgyár Kft., az EMIKA Elekromechanikai Zrt., az ANDA Present Kft., az An-Ju Nyelviskola Kalocsa, továbbá Kalocsa Város Szociális Központja, a Kalocsai Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztálya, a Kalocsai Szent Kereszt Kórház, a Bács-Kiskun Megyei Kórház SZTE-ÁOK Oktatókórháza, az EFFI Iroda, a Védőnői Szolgálat, valamint a TESCO-Global Áruházak Zrt.

EZ ALKALOMMAL IS ÉRDEKFESZÍTŐ, FONTOS TÉMÁKAT ÉRINTŐ ELŐADÁSOKAT HALLHATTAK A RÉSZTVEVŐK.


Forrás: Illés György / KALOhírek


Egyrészt, az Europe Direct Kecskeméti Iroda, illetve dr. Pelle Anita, a Szegedi Egyetem GTK docense jóvoltából

  • az európai unió új költségvetési ciklusával kapcsolatos aktuális információkról,
  • a 2021-2027-es büdzsét érintő változásokról,
  • az EU jelenlegi helyzetéről és
  • a jövő elképzelésekről,
  • rövid, közérthető gazdasági betekintést kaptak a járványhelyzet okozta kihívásokról és az európai gazdasági várakozásokról.

 


Forrás: Illés György / KALOhírek


Másrészt
, Hartmann János a Budapest Bank kalocsai fiókvezetőjének előadása során betekintést kaphattak a jó gyakorlatokba, hiszen

2018. ÉV CSALÁDBARÁT MUNKAHELYE A BUDAPEST BANK ZRT LETT.


Forrás: Illés György / KALOhírek


Hartmann János elmondta, hogyan élik meg a cégnél, milyen módszerekkel és mitől lesz egy munkahely családbarát, hogyan fejlesztik szervezetüket, munkáltatóként mi mindent tesznek meg dolgozóikért és családjaikért.

Végezetül az ERFO Közhasznú Nonprofit Kft. mutatkozott be, mint a város és térsége egyik új munkáltatója. A megváltozott munkaképességűek munkáltatásával foglalkozó céget és annak széles körű tevékenységi körét Farkas Dániel járási vezető ismertette meg a hallgatósággal.

A CÉG BEMUTATKOZÁSA AZÉRT IS FONTOS ÉS IDŐSZERŰ, MERT – AMELLETT, HOGY A MEGVÁLTOZOTT MUNKAKÉPESSÉGŰ MUNKAVÁLLALÓK REHABILITÁCIÓS FOGLALKOZTATÁSA TERÉN TEVÉKENYSÉGÜK MEGHATÁROZÓ – HAMAROSAN KALOCSÁN IS JELENTŐS MUNKAVÁLLALÓI LÉTSZÁMÚ ÜZEMÜK LÉTESÜL.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 04. 19., 14:23
Kalocsai vállalkozás nyerte a kivitelezésre kiírt közbeszerzést, és az alvállalkozók, beszállítók nagy része is kalocsai, vagy környékbeli vállalkozás. A „Lurkópalota” második ütemének beruházásáról a kivitelező cég ügyvezetője és Kalocsa város polgármestere közös sajtótájékoztatón közölt részleteket.
2024. 04. 19., 14:27
Ellátásbiztonságról, megfizethető energiáról és fenntarthatóságról szólt a Business Talks ’24 kerekasztal beszélgetése, amelyen a Paks II. projektet Jákli Gergely elnök-vezérigazgató képviselte. A Magyar Zene Házában megrendezett eseményen kiemelte, ha a prognosztizált extrém időjárási viszonyok között kell majd villamos energiát előállítani, akkor a stabil nukleáris energia megkerülhetetlen. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 04. 22., 09:49
A Duna Aszfalt által kivitelezett projekt felkerült egy londoni központú szakmai magazin címlapjára. Még >>>
2024. 04. 22., 08:52
Április 22-én, a Föld napján indul az ország legnagobb hulladékszedési programja, melyhez városunk az idei évben is csatlakozik. Még >>>
2024. 04. 20., 22:00
A drogéria biztonsági kamerájának a felvételén jól látszik, hogy a luxustermékekre utazó nő összehangoltan tüsténkedett csemetéivel. Még >>>
2024. 04. 20., 05:55
A Google Utcakép autói idén tavasszal újra visszatértek a magyar utakra. A következő hónapokban az ország számos pontját érintik, hogy frissítsék a városok, utak és autópályák nézetét a Google Térképen. Még >>>
2024. 04. 19., 09:33
Jákob Zoltán: Hihetetlen élmény. Sosem gondoltam volna, hogy egyszer így fogadnak majd a szülőfalumban. Pedig – hosszú kihagyás után – váratlanul jelentem meg a volt általános iskolámban nosztalgiázni. Még >>>
2024. 04. 18., 09:43
A víz minőségének romlásával, időszakos vízhiánnyal és nyomáscsökkenéssel kell számolni. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK