2021. 12. 06. hétfő
Miklós
: 364 Ft   : 322 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

„Képben vagyunk” Kalocsán – A nők számára nyitott munkalehetőségekről szóló programsorozat harmadik állomása

Illés György Cinó  |  2020. 10. 24., 14:35

Az EFOP forrásból finanszírozott Kalocsai Család- és KarrierPONT egyebek mellet különböző programsorozatok szervezésével igyekszik megvalósítani céljait. A KarrierPONT Nők a családban és a munkahelyen című pályázata keretében immár harmadik alkalommal került megrendezésre a „Képben vagyunk – női munkaerőt foglalkoztató cégek bemutatkozása és tájékoztató rendezvénye” a Művelődési Központ Kamaratermében. Ezúttal „Családbarát foglalkoztatás - jelen és jövő” – civil és más társadalmi szervezetek, intézmények bemutatkozása címmel rendeztek tájékoztató konferenciát október elsején, csütörtökön délelőtt a Kamarateremben. A témák: az unió gazdasága és következő költségvetési ciklusa, a Budapest Bank családbarát munkahelyei és a megváltozott munkaképességűeket foglalkoztató ERFO Közhasznú Nonprofit Kft. bemutatkozása volt.

A Kalocsai Művelődési Központ és Könyvtár Szent István király út 2-4. szám alatti épületének első emeletén tartott előadássorozatot is magába foglaló, hároméves szakmai program fő céljai

  • a nők munkaerő piaci helyzetének, atipikus foglalkoztathatóságának, valamint a munkáltatók és a munkavállalók helyi szintű együttműködésének javítása, atipikus foglalkoztatási formák népszerűsítése, bevezetése, különös tekintettel a helyi igényekre.
  • a család/magánélet és a munka összeegyeztethetőségének és összehangolásának előmozdítása, a támogató helyi munkaadók/szolgáltatók és a velük együttműködő közösségek működési feltételeinek megteremtése;
  • a nőkkel szembeni – gazdasági és társadalmi – előítéletek lebontása helyi szemléletformáló eszközökkel.

 


Forrás: Illés György / KALOhírek


Az említett, uniós forrásból finanszírozott projektek Kalocsai Család- és KarrierPONT az EFOP-1.2.9-17-2017-00088 kódszám alatt fut, az annak keretében megvalósult rendezvény, a „Családbarát foglalkoztatás - jelen és jövő” – civil és más társadalmi szervezetek, intézmények bemutatkozása, tájékoztató konferenciája EFOP-1.2.9-17 3 kódszámon szerepel a támogatott projektek közt.

A „Képben vagyunk” rendezvényektől a szervezők azt remélik, hogy az által sikerül a kalocsai, illetve a térség más településein tevékenykedő munkáltatókat, szervezeteket és a potenciális munkavállalókat, illetve az érdeklődőket közelebb hozni egymáshoz, többek közt az által, hogy bemutatkozási lehetőséget biztosítanak a munkáltatóknak, hogy a Kalocsa környékén élők jobban megismerhessék az itt működő vállalkozásokat, hogy milyen cégek, munka- és karrierlehetőségek érhetőek el – tájékoztatta portálunkat Kapitány Aliz, a rendezvényeket gondozó Kalocsa és Térsége Turisztikai Nonprofit Kft. rendezvényszervezője.


Forrás: Illés György / KALOhírek


A mindenki számára nyitott rendezvények során bemutatkozott már a Pannon Növényolajgyár Kft., az EMIKA Elekromechanikai Zrt., az ANDA Present Kft., az An-Ju Nyelviskola Kalocsa, továbbá Kalocsa Város Szociális Központja, a Kalocsai Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztálya, a Kalocsai Szent Kereszt Kórház, a Bács-Kiskun Megyei Kórház SZTE-ÁOK Oktatókórháza, az EFFI Iroda, a Védőnői Szolgálat, valamint a TESCO-Global Áruházak Zrt.

EZ ALKALOMMAL IS ÉRDEKFESZÍTŐ, FONTOS TÉMÁKAT ÉRINTŐ ELŐADÁSOKAT HALLHATTAK A RÉSZTVEVŐK.


Forrás: Illés György / KALOhírek


Egyrészt, az Europe Direct Kecskeméti Iroda, illetve dr. Pelle Anita, a Szegedi Egyetem GTK docense jóvoltából

  • az európai unió új költségvetési ciklusával kapcsolatos aktuális információkról,
  • a 2021-2027-es büdzsét érintő változásokról,
  • az EU jelenlegi helyzetéről és
  • a jövő elképzelésekről,
  • rövid, közérthető gazdasági betekintést kaptak a járványhelyzet okozta kihívásokról és az európai gazdasági várakozásokról.

 


Forrás: Illés György / KALOhírek


Másrészt
, Hartmann János a Budapest Bank kalocsai fiókvezetőjének előadása során betekintést kaphattak a jó gyakorlatokba, hiszen

2018. ÉV CSALÁDBARÁT MUNKAHELYE A BUDAPEST BANK ZRT LETT.


Forrás: Illés György / KALOhírek


Hartmann János elmondta, hogyan élik meg a cégnél, milyen módszerekkel és mitől lesz egy munkahely családbarát, hogyan fejlesztik szervezetüket, munkáltatóként mi mindent tesznek meg dolgozóikért és családjaikért.

Végezetül az ERFO Közhasznú Nonprofit Kft. mutatkozott be, mint a város és térsége egyik új munkáltatója. A megváltozott munkaképességűek munkáltatásával foglalkozó céget és annak széles körű tevékenységi körét Farkas Dániel járási vezető ismertette meg a hallgatósággal.

A CÉG BEMUTATKOZÁSA AZÉRT IS FONTOS ÉS IDŐSZERŰ, MERT – AMELLETT, HOGY A MEGVÁLTOZOTT MUNKAKÉPESSÉGŰ MUNKAVÁLLALÓK REHABILITÁCIÓS FOGLALKOZTATÁSA TERÉN TEVÉKENYSÉGÜK MEGHATÁROZÓ – HAMAROSAN KALOCSÁN IS JELENTŐS MUNKAVÁLLALÓI LÉTSZÁMÚ ÜZEMÜK LÉTESÜL.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 12. 01., 18:59
Közeleg a karácsony, a szeretet ünnepe. Egyre többet gondolunk szeretteinkre – és egyre többször érezzük szorítóan rövidnek az adventi készülődésből hátra lévő időt. Ez az időszak arra is szolgál, hogy sorra vegyük, fölkeressük ismerőseinket, barátainkat, jókívánságokkal köszöntve őket az ünnep közeledtével. A szeretet szép kifejeződése a meghitt ünnepen az ajándékozás is – annál nagyobb gondot jelent, hogy kinek mit és hol vegyünk meg. Segítünk!
2021. 12. 02., 09:50
Napokon belül több mint kétszáz ajándékcsomagot juttat el gyermekotthonban élő gyerekeknek a Paks II. Zrt. A két új blokk létesítéséért felelős társaság Mittler István kommunikációs igazgató tájékoztatása szerint idén – ahogy az előző években is – több karitatív akcióhoz csatlakozott. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 06., 19:35
Kedves Gyerekek! Bízunk benne, minden kiscsizma megtelt már ma reggelre! Még >>>
2021. 12. 06., 13:34
A több tagcserén is áteső Omega a legnépszerűbb hazai beatzenekarok egyike lett, Kóbor pedig idővel a gitár helyett csak az éneklésre koncentrált. Még >>>
2021. 12. 06., 10:52
Embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás, a nyomozók előterjesztést tesznek a férfiak letartóztatásának indítványozására. Még >>>
2021. 12. 06., 08:04
Íme a hatodik feladvány, jó keresgélést! :) Még >>>
2021. 12. 05., 16:22
A szervezők négy éven át események százaira látogattak el az egész világon, mintegy 3500 jelölt közül válogatták ki azokat, akik a címért megmérkőzhettek Bolognában. Még >>>
2021. 12. 05., 13:15
A Mikulásoknak ma a csomagokat kell összekészíteniük, és elázni se lenne jó... Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés