2021. 11. 28.
Stefánia
: 368 Ft   : 326 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Gerjenben szombaton rendezik az I. TEIT Családi Sportnapot – színes program kavalkád valamennyi korosztálynak

Zsiga Ferenc  |  2016. 06. 23., 13:39

A Társadalmi Ellenőrző, Információs és Településfejlesztési Társulás (TEIT) féléves költségvetésének elfogadásakor, május 3-án született döntés arról, hogy szerződésben vállalt kötelezettség részeként június 25-én, szombaton Gerjenben rendezik meg az I. TEIT Családi Sportnapot. Az esemény méltó megtartásához több mint 3 millió forintos költségkeretet biztosítottak.

– A TEIT-be tömörült 13 település lakóin túl is minden érdeklődőt szeretettel várunk az egész napos programokra – mondta Romhányi Károly, Gerjen polgármestere portálunknak, aki arról is beszámolt, hogy a Duna kalocsai oldalán fekvő települések is időben megkapták az első TEIT Családi Sportnapot hirdető plakátokat és szóróanyagokat.
A rendezvényen természetesen az MVM Paksi Atomerőmű és az RHK Kft. is részt vesz.

Az első Családi Sportnap egyik fontos célja annak a hiánynak a pótlása, hogy a TEIT-be tartozó községek és városok lakossága egy időben, egy helyen találkozzon, megismerjék egymást, beszéljenek eredményeikről, az együttműködés további irányairól. Mindennek szórakoztató és vidám, a gasztronómiával elegyített keretét biztosítja majd az I. Családi Sportnap – mondta a polgármester.

Romhányi Károly szerint a TEIT zömében Duna parti településeinek nem kis kihívást jelent, hogy valamennyi község és város kizárólag egy halfőző csapatot állíthat ki. Ezek produktumát a Duna menti halászlé főzésében és értékelésében nagy jártasságot szerzett zsűri értékeli majd.

A rendezvényen Farkas Bertalan, az első magyar űrhajós éppúgy ott lesz, mint Béres Alexandra fitness világbajnok. Színes, nagy érdeklődésre számot tartó programnak ígérkezik az is, hogy a nagy színpadon valamennyi település bemutatkozhat. A kispályás labdarúgás, egyéb, a legkisebbeknek is szóló játékok igazi kikapcsolódást kínálnak majd minden korosztálynak, egy-egy család valamennyi tagjának.

A Dunán való átkelés nem okozhat gondot, hiszen akár a szekszárdi Duna-hídon, akár a Paks - Géderlak között közlekedő komppal könnyen megközelíthető Gerjen, ahová egyes baráti társaságok csónakkal érkeznek majd.

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 11. 26., 08:05
Két napja, a közmeghallgatáson még hiányolták, máris megnyílik a kalocsai Infopont. Az iroda napi nyolc órán át tart majd nyitva. Feladatai között szerepel a turizmus kiszolgálása, kulturális és más rendezvények népszerűsítése és belépőjegyek árusítása, tájékoztatás, valamint az önkormányzattal való kapcsolattartásban is segítséget nyújt.
2021. 11. 25., 08:40
Évekig valóban csatatérre emlékeztetett Kalocsa főtere. Mire egyre nagyobb felületen készül el az új díszburkolat, hétfőn megütközött a városházán a képviselő-testület és a kivitelező érsekség. Egy újabb határidő-hosszabbítási kérelem volt a casus belli. A testület nem engedett. Eben a cikkben a kérelmezők érvrendszerét ismertetjük, dr. Filvig Géza polgármester bevezetőjével.
2021-11-22 20:30:56
A hatályos megállapodás szerint addigra kétirányú forgalmú utat kell kialakítani a korábbi nyomvonalán, súly- és sebességkorlátozással. Most újabb kéréssel fordult az önkormányzathoz a kivitelező érsekség, a szokott módon kész tények elé állítva a testületet, de a grémium ezúttal nem engedett. Közben újra szóba került az út kiváltásának lehetősége. Röpke néhány év alatt megvalósulhat...

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 11. 27., 19:15
Személyi sérüléssel járó baleset történt az 5301-es számú úton. Még >>>
2021. 11. 26., 13:15
A tamási rendőrök egy koporsók és urnák forgalmazásával foglalkozó vállalkozót vettek őrizetbe november 24-én késő este, aki legális üzlete mellett kábítószer-kereskedelemmel is foglalkozott. Még >>>
2021. 11. 26., 11:42
Egy lószállítót vontató személyautó és egy másik gépkocsi karambolozott csütörtök este Miske belterületén. Két személyt szállítottak a mentők a kalocsai kórházba. Még >>>
2021. 11. 26., 11:13
Orbán Viktor: „Meghosszabbítjuk az oltási akcióhetet, ezért akik eddig elmulasztották az oltakozás lehetőségét, a jövő héten is felvehetik a vakcinát regisztráció nélkül” Még >>>
2021. 11. 26., 10:15
2021.11.27-én 9:00-18:00 óra között Hagyományőrző nap lesz a Kalocsai Sportcsarnokban. Még >>>
2021. 11. 26., 08:44
Tudtad, hogy Magyarországon minden ötödik nőt ért már élete során fizikai bántalmazás a partnere részéről? A kapcsolati erőszak egyetlen formája sem elfogadható! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei