2024. 05. 19.
Ivó, Milán
: 388 Ft   : 358 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

Gerjenben szombaton rendezik az I. TEIT Családi Sportnapot – színes program kavalkád valamennyi korosztálynak

Zsiga Ferenc  |  2016. 06. 23., 13:39

A Társadalmi Ellenőrző, Információs és Településfejlesztési Társulás (TEIT) féléves költségvetésének elfogadásakor, május 3-án született döntés arról, hogy szerződésben vállalt kötelezettség részeként június 25-én, szombaton Gerjenben rendezik meg az I. TEIT Családi Sportnapot. Az esemény méltó megtartásához több mint 3 millió forintos költségkeretet biztosítottak.

– A TEIT-be tömörült 13 település lakóin túl is minden érdeklődőt szeretettel várunk az egész napos programokra – mondta Romhányi Károly, Gerjen polgármestere portálunknak, aki arról is beszámolt, hogy a Duna kalocsai oldalán fekvő települések is időben megkapták az első TEIT Családi Sportnapot hirdető plakátokat és szóróanyagokat.
A rendezvényen természetesen az MVM Paksi Atomerőmű és az RHK Kft. is részt vesz.

Az első Családi Sportnap egyik fontos célja annak a hiánynak a pótlása, hogy a TEIT-be tartozó községek és városok lakossága egy időben, egy helyen találkozzon, megismerjék egymást, beszéljenek eredményeikről, az együttműködés további irányairól. Mindennek szórakoztató és vidám, a gasztronómiával elegyített keretét biztosítja majd az I. Családi Sportnap – mondta a polgármester.

Romhányi Károly szerint a TEIT zömében Duna parti településeinek nem kis kihívást jelent, hogy valamennyi község és város kizárólag egy halfőző csapatot állíthat ki. Ezek produktumát a Duna menti halászlé főzésében és értékelésében nagy jártasságot szerzett zsűri értékeli majd.

A rendezvényen Farkas Bertalan, az első magyar űrhajós éppúgy ott lesz, mint Béres Alexandra fitness világbajnok. Színes, nagy érdeklődésre számot tartó programnak ígérkezik az is, hogy a nagy színpadon valamennyi település bemutatkozhat. A kispályás labdarúgás, egyéb, a legkisebbeknek is szóló játékok igazi kikapcsolódást kínálnak majd minden korosztálynak, egy-egy család valamennyi tagjának.

A Dunán való átkelés nem okozhat gondot, hiszen akár a szekszárdi Duna-hídon, akár a Paks - Géderlak között közlekedő komppal könnyen megközelíthető Gerjen, ahová egyes baráti társaságok csónakkal érkeznek majd.

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 15., 19:59
Font Sándor: Azt gondolom, Kalocsa városa a folytonosságban érdekelt, hiszen látjuk a megkezdett és majdan befejeződő beruházásokat; az óvoda esetében ez 1,5 év, és a programtervek is, amiket felsoroltam szinte kézzel foghatók. Nagy baj lenne, ha bármilyen oknál fogva ezek megakadnának, mert egy új városvezetés újra gondolhatja, nem azt tartja a legfontosabbnak, amit a jelenlegi, és minden kezdődik elölről.
2024. 05. 15., 06:58
Az összes kalocsai polgármesterjelölt határidőig, kellő számban leadta ajánlószelvényeit, azokat a választási bizottság ellenőrizte, majd a jelölteket bejegyezte a nyilvántartásba. Ezt a bizottság határozatba foglalta, amely már mindegyikük esetében – a nyolcadik jelölt vonatkozásában múlt csütörtökön – jogerőre is emelkedett.
2024-05-15 10:51:52
E hét pénteken ünnepli a Dunatáj Fotókör fennállásának 20. évét, melynek keretében Fotóművészeti Napra invitálnak minden érdeklődőt. Az eseményen fellép a Kalocsa Kamarakórus, a Kalocsai Református Kórus és Lakatos György fagottművész is.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 05. 17., 09:21
Az egyik körzeti megbízott a kezét is megégette, miközben segített egy bajba jutott asszonynak. Még >>>
2024. 05. 16., 09:41
Mézes tészta, főzött csokis krém és sok kókusz: a békebeli édességnek nem lehet ellenállni. Még >>>
2024. 05. 15., 10:26
A járőrök és körzeti megbízottak több egységgel indultak az elkeseredett fiatal keresésére. Még >>>
2024. 05. 13., 12:43
A Kiskunhalasi Rendőrkapitányság munkatársainak kábítószer-kereskedelem és új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntette miatt folytatott nyomozása vezetett eredményre. Még >>>
2024. 05. 13., 11:19
Csalás követte az együttlétet, de hamar beazonosították, majd őrizetbe vették a bácsalmási rendőrök azt a 24 éves nőt, aki 4 millió forintot emelt el kuncsaftja számlájáról. A pénzből viszont akkorra már jó pár „menetre” való összeg hiányzott. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK