2023. 03. 21. kedd
Benedek
: 399 Ft   : 374 Ft Benzin: 610.8 Ft/l   Dízel: 618.8 Ft/l   Írjon nekünk

VIII. Szelidi-tó futás: A környezet és a rendezés ezúttal is örömünnepet teremtett

Tamás Ferenc  |  2018. 08. 07., 08:45

Augusztus 4-én, szombaton az égiek jóvoltából ideális futóidőben rajtolhattak el a különböző távok mezőnyei a Szelid-beach központi strandjáról, amit csak elősegített az előző éjszakai jótékony esőzés, és a versenynap délelőtti simogatóan kellemes napsugárzás. Ehhez társult még a tóparti környezet teremtette hangulati attitűd varázslata, amely így együttesen az ország egyik legszerethetőbb futópróbájává tette a hagyományos Szelidi-tó futást.

Az idei erőpróbának is hétszáz fő körüli mezőny vágott neki, akik

a hagyományok jegyében 4–11–22–33 km-es távokon tették próbára kitartásukat

a dél felé már embert próbáló melegben.

Képgaléria megtekintése (51 db kép)

Forrás: Tamás Ferenc / KALOhírek

Ezúttal is profi módon készítette elő a futónapot az Aero Club Foktő Kalocsa (ACFK) Egyesület Kalocsai Földön Futók Szakosztálya a Posztobányi házaspárral az élen, akikről mindenki tudja ma már, hogy valóban nekik és a közel ötven fős csapatuknak köszönhető a tó kerülő futás eredményes lebonyolítása.

A ráhangolást, akárcsak a korábbi években, ezúttal is Péter Tímea sportoktató pezsdítőleg ható bemelegítése indította, majd először a Szelidi-tavat háromszor (!) is megkerülök – 33 km-t felvállalók – népes mezőnye vágott neki a távnak. Aztán az időrend szerint sorban jöttek a rövidebb távok is, így szép lassan beindult a tópart körüli cirkuláció pezsdítő kavalkádja.

A rendezők szintén a hagyományok jegyében frissítő pontokat állítottak be a versenyzők segítésére, a célban pedig emlékéremmel, étellel-frissítővel, no meg kényeztető masszázzsal várták a célba érkezőket.

A futónap sikeres rajtjai után Posztobányi Zoltán főszervezőt kérdeztük, aki örömmel nyilatkozott portálunknak.

Képgaléria megtekintése (51 db kép)

Forrás: Tamás Ferenc / KALOhírek

– Eddig úgy tűnik, hogy minden mozzanat az elképzelésünk szerint zajlik, talán a hangtechnikánk minőségében találhattak a rutinos ítészek némi kifogást. A futók ezúttal is dicséretesen nagy létszámban érkeztek, véleményem szerint a hétszáz fős indulói létszámot idén is elértük. Az előnevezések alapján a 4 km-re több mint 200 fő, a 11 km-re közel 300 futó, a 22 km-re mintegy 75 fő, a három körre pedig száz körüli induló regisztrált. A legfiatalabb indulónk Sebestyén Zénó idén áprilisban született, akit édesapja babakocsival tol végig a pályán, míg a korelnökünk Tabajdi Józsi bácsi Kiskunhalasról közel a nyolcadik ikszhez teljesít majd egy kört a tó körül. A hölgyek közül azért mindenképpen meg kell említenem az ’51-es születésű Kolozsi Erzsikét, aki mind a nyolc versenyünkön részt vett, nem is akármilyen eredménnyel – fejezte be tájékoztatóját Posztobányi Zoltán Kalocsa város tiszteletbeli futónagykövete.

Köszönet a rendezvény megszámlálhatatlan támogatójának, akik ezúttal is segítették a szervezők emlékezetes versenyrendezését, és ismét tevékenyen hozzájárultak az országszerte is egyre ismertebb és népszerűbb futónap profi szintű lebonyolításához.


Az oldal támogatója a Hufbau-Akker szaküzlet. További akciós termékekért ide kattints!

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023. 03. 17., 15:28
A március 11-én Soltvadkerten megtartott Weinhardt János Asztalitenisz Emlékversenyen négy csapattal vett részt az ASC Kalocsa. A megye egyes mezőny aranyérmét Vida–Győri párosunk szerezte meg.
2023. 03. 16., 15:18
Az egyetlen ismert Petőfi sírversnek és az eredeti sírkőnek a múzeum udvarán emléksarkot rendeztek be. Az ünnepélyes avatót március 15-én délelőtt tartották. Ünnepi műsort a Belvárosi Általános Iskola tanulói adtak. Köszöntőt mondott dr. Filvig Géza polgármester. A sírkő és a vers történetét Romsics Imre múzeumigazgató ismertette.
2023-03-20 13:21:39
Az eseménynek különös jelentőséget ad, hogy az eseményen a térségi vízellátó és szennyvíztisztító rendszer fejlesztéséről, a Kalocsa-Paks Duna-híd építéséről első kézből juthat információkhoz a nagyobb részt szakmai közönség.
2023-03-16 16:52:52
A Kalocsai Kortárs Művészeti Klub szervezésében a horvát kultúra kalocsai gyökereit ismerteti Patachich Ádám és Antunovity János életén keresztül Bikfalvi Géza a Tomori Pál Városi Könyvtár előadótermében.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 03. 20., 13:13
Elfogtak és őrizetbe vettek a kalocsai rendőrök egy 54 éves férfit, akinek bevonták a vezetői engedélyét egy hónapja, amikor ittasan balesetezett. Most azonban ismét volán mögé ült, szintén részegen, ráadásul a vezetői engedélye nélkül. Még >>>
2023. 03. 20., 08:47
Napos, tavaszias idő várható a jövő héten: folytatódik a felmelegedés, megszűnnek a hajnali fagyok és pénteken akár 22 Celsius-fok is lehet a legmelegebb órákban. Még >>>
2023. 03. 19., 09:43
Értékes nyereményekkel indítja újra útjára a vízivást népszerűsítői kampányát az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) a víz világnapjához (március 22.) kapcsolódóan. Még >>>
2023. 03. 18., 11:12
Akik szerint Magyarország – és a pápa – magára maradt a béke pártján, azok kedvéért itt egy remek videó! Így olvas be egy igazi, tisztességes baloldali a képmutató EP héjáknak! Még >>>
2023. 03. 17., 14:44
Világszerte romlik az emberek alvásminősége, erre szeretné felhívni a figyelmet a minden évben megrendezésre kerülő alvás világnapja, ami mindig a tavaszi napéjegyenlőség előtt kerül megrendezésre. Még >>>
2023. 03. 17., 09:47
Március 21-én parkgondozási munkálatokat végeznek a városban. Még >>>