2022. 06. 30. csütörtök
Pál
: 397 Ft   : 380 Ft Benzin: 479.3 Ft/l   Dízel: 479.5 Ft/l   Írjon nekünk

VIII. Szelidi-tó futás: A környezet és a rendezés ezúttal is örömünnepet teremtett

Tamás Ferenc  |  2018. 08. 07., 08:45

Augusztus 4-én, szombaton az égiek jóvoltából ideális futóidőben rajtolhattak el a különböző távok mezőnyei a Szelid-beach központi strandjáról, amit csak elősegített az előző éjszakai jótékony esőzés, és a versenynap délelőtti simogatóan kellemes napsugárzás. Ehhez társult még a tóparti környezet teremtette hangulati attitűd varázslata, amely így együttesen az ország egyik legszerethetőbb futópróbájává tette a hagyományos Szelidi-tó futást.

Az idei erőpróbának is hétszáz fő körüli mezőny vágott neki, akik

a hagyományok jegyében 4–11–22–33 km-es távokon tették próbára kitartásukat

a dél felé már embert próbáló melegben.

Képgaléria megtekintése (51 db kép)

Forrás: Tamás Ferenc / KALOhírek

Ezúttal is profi módon készítette elő a futónapot az Aero Club Foktő Kalocsa (ACFK) Egyesület Kalocsai Földön Futók Szakosztálya a Posztobányi házaspárral az élen, akikről mindenki tudja ma már, hogy valóban nekik és a közel ötven fős csapatuknak köszönhető a tó kerülő futás eredményes lebonyolítása.

A ráhangolást, akárcsak a korábbi években, ezúttal is Péter Tímea sportoktató pezsdítőleg ható bemelegítése indította, majd először a Szelidi-tavat háromszor (!) is megkerülök – 33 km-t felvállalók – népes mezőnye vágott neki a távnak. Aztán az időrend szerint sorban jöttek a rövidebb távok is, így szép lassan beindult a tópart körüli cirkuláció pezsdítő kavalkádja.

A rendezők szintén a hagyományok jegyében frissítő pontokat állítottak be a versenyzők segítésére, a célban pedig emlékéremmel, étellel-frissítővel, no meg kényeztető masszázzsal várták a célba érkezőket.

A futónap sikeres rajtjai után Posztobányi Zoltán főszervezőt kérdeztük, aki örömmel nyilatkozott portálunknak.

Képgaléria megtekintése (51 db kép)

Forrás: Tamás Ferenc / KALOhírek

– Eddig úgy tűnik, hogy minden mozzanat az elképzelésünk szerint zajlik, talán a hangtechnikánk minőségében találhattak a rutinos ítészek némi kifogást. A futók ezúttal is dicséretesen nagy létszámban érkeztek, véleményem szerint a hétszáz fős indulói létszámot idén is elértük. Az előnevezések alapján a 4 km-re több mint 200 fő, a 11 km-re közel 300 futó, a 22 km-re mintegy 75 fő, a három körre pedig száz körüli induló regisztrált. A legfiatalabb indulónk Sebestyén Zénó idén áprilisban született, akit édesapja babakocsival tol végig a pályán, míg a korelnökünk Tabajdi Józsi bácsi Kiskunhalasról közel a nyolcadik ikszhez teljesít majd egy kört a tó körül. A hölgyek közül azért mindenképpen meg kell említenem az ’51-es születésű Kolozsi Erzsikét, aki mind a nyolc versenyünkön részt vett, nem is akármilyen eredménnyel – fejezte be tájékoztatóját Posztobányi Zoltán Kalocsa város tiszteletbeli futónagykövete.

Köszönet a rendezvény megszámlálhatatlan támogatójának, akik ezúttal is segítették a szervezők emlékezetes versenyrendezését, és ismét tevékenyen hozzájárultak az országszerte is egyre ismertebb és népszerűbb futónap profi szintű lebonyolításához.


Az oldal támogatója a Hufbau-Akker szaküzlet. További akciós termékekért ide kattints!

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 06. 27., 14:19
A tavalyi élénk érdeklődés után most kisebb tömeget vonzottak a gasztronómiai különlegességei, holott az Érsekkertbe látogatókat most a LED-falas meccsnézésnél sokkal gazdagabb kiegészítő programsor várta péntek délutántól vasárnap estig. Aki lemaradt róla, vigasztalódjon összefoglalónkkal!
2022. 06. 24., 09:06
Látogass el a Városházára, szelfizz, és nyerj! – Akciót indított az önkormányzat a városháza új látványosságainak népszerűsítésre. A lokálpatriótákra másik csemege is vár: pódiumbeszélgetés lesz a tavasszal hivatalosan is magyar örökséggé, a Magyar Szellem Láthatatlan Múzeumnak elemeivé nyilvánított gyűjtemények vezetőivel tartanak pódiumbeszélgetést.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 06. 30., 13:14
A köztisztviselők és kormánytisztviselők napján is rendes nyitvatartási időben várják az ügyfeleket. Még >>>
2022. 06. 30., 13:02
2022. július 1-jén pénteken - a Magyar Egészségügy Napja miatt - a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház telephelyein (Kecskeméten, Kalocsán, Kiskunfélegyházán) a járóbeteg szakrendelés szünetel. Még >>>
2022. 06. 30., 12:23
A megye több települése mellett a NAV ellenőrei Kalocsára is ellátogatnak. Még >>>
2022. 06. 30., 09:53
Megkezdődik a magyar dinnyék árusítása a Lidl és az Aldi üzleteiben – tájékoztatták a diszkontláncok szerdán az MTI-t. Még >>>
2022. 06. 29., 15:51
Vasárnap éjjel Decsen szólalkozott össze egy férfi egy másik társaság tagjaival, majd egy vasrúddal fenyegette őket. A válasz brutális volt: egy testvérpár zártszelvénnyel kezdte ütlegelni a férfit, akit a párja hívására kiérkező rendőrök és mentők eszméletlen, életveszélyes állapotban találtak. Még >>>
2022. 06. 29., 11:59
A kötelező zárt tartás továbbra is érvényben marad a magaskockázatú megyékben, ahogyan a kötelezően előírt szállítás előtti tamponvizsgálatok is. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK