2022. 08. 15. hétfő
Mária
: 393 Ft   : 381 Ft Benzin: 754.8 Ft/l   Dízel: 786.9 Ft/l   Írjon nekünk

Kerüld meg a „Kígyó Farkát” 2018-ban is! – Már ezerrel zajlanak a VIII. Szelidi-tó futás előkészületei

Kerüld meg a „Kígyó Farkát” 2018-ban is! – Már ezerrel zajlanak a VIII. Szelidi-tó futás előkészületei
Tamás Ferenc  |  2018. 07. 15., 08:45

A főszervező Posztobányi Zoltán – akiről széles körben köztudott, hogy egyben Kalocsa város címzetes futónagykövete is –, idén is emlékezetesen nagy versenyt kíván rendezni a Szelid-beach strandjai mentén és a tó megkerülésével az üdülőövezet hangulatos környezetében.

Az Aero Club Foktő Kalocsa (ACFK) Egyesület Kalocsai Földön Futók Szakosztálya rendezésében, immár a VIII. Szelidi-tó futásra kerül majd sor augusztus 4-én, szombaton a hagyományos helyszínen, ahol a távok – 4 km, 11 km, 22 km, 33 km – is a hagyományok jegyében lettek kitűzve.

Azaz a próbázók mintegy a Spar Budapest Maraton előversenyeként ismét futhatnak majd egy jóízűt a Dunapataj melletti tó hangulatos környezetében, ahol mint mindig, a szervezést remélhetőleg ezúttal is remekül oldja majd meg Posztobányi Zoltán és csapata.

2003-ban egy maratonstaféta verseny hozta a változást életébe, azóta ő és a futás elválaszthatatlanok. A szeretett sportágat mára már nemcsak űzi, hanem a BSI futónagykövete és a helyi futóközösség motorja lett. Posztobányi Zoltán, „Az év embere” szavazás harmadik helyezettje mutatkozott be a művelődési központ sorozatában.
bővebben ...

Azaz idén is Péter Tímea sportoktató profi bemelegítése után indulnak majd a versenyszámok, ahol a távoknak megfelelően akár négy frissítőhelyen is csillapíthatják majd „szenvedéseiket” a futók. Szintidő ezúttal sem lesz, viszont cserében időt sem mérnek majd a rendezők!

Rajtszám átvétel a rendezvény napján a helyszínen történik, a rajt pedig 10 órától lesz. Nevezni előzetesen július 29., 24 óráig lehet, de a hagyományok jegyében még a versenynapon, a helyszínen is lehet regisztrálni.

A tókerülő futáson részt vehet minden felkészült futó, aki elfogadja a rendezvény kiírásában foglalt feltételeket.

A szervezők ezúton is hívják és várják a futás szerelmeseit, jöjjön mindenki egy emlékezetes happeningre, kerüljük meg ismét együtt a „Kígyó Farkát”!

Augusztus 5-én, szombaton délelőtt látványosan benépesült a Szelidi-tó „nagystrandja”, hiszen mint az előző szezonokban, ezúttal is augusztus első hétvégéjén rendezték a futók nagy fiesztáját, a tókerülő, „Kerüld meg a kígyó farkát” viadalt.
bővebben ...

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022-08-09 07:48:00
Szombaton már kora reggel megkezdődött a falunap rendezvénysora a sokéves hagyományokkal rendelkező horgászversennyel, majd sportprogrammal folytatódott a műsor. Délután három órakor a falunap ünnepélyes megnyitóján beszédet mondott Katona György polgármester. A napot retro buli zárta, a hajnali kifulladásig.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 08. 14., 18:15
A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn 29 és 34 fok között valószínű. Még >>>
2022. 08. 13., 08:47
Augusztus második felében már érdemes megkezdeni a gyermek felkészítését az iskolára. Nem feltétlenül az olvasókönyvet vagy az írásfüzetet kell elővenni, hanem inkább játékos feladatokkal érdemes ráhangolni őket - javasolta a szakember. Még >>>
2022. 08. 12., 17:02
A képen látható birkapörköltet a solti Benda István, a városban jól ismert főzőmester készítette. Még >>>
2022. 08. 12., 16:06
A Földtől mintegye 395 fényévre található az az exobolygó, ami körül egy gyűrű is kering. Még >>>
2022. 08. 12., 12:28
Hatrészes nyílt kerekasztal-beszélgetés sorozat veszi kezdetét ma délután. Az első alkalom témája: a lokálpatriotizmus. A programsorozat jövő héten folytatódik és szeptember közepén zárul. A szervezők minden érdeklődőt várnak! Még >>>
2022. 08. 11., 18:01
Erőszakkal elvette két fiú telefonját és egyikük biciklijét egy 14 éves és 18 éves fiatal. A támadókat hamar beazonosították és őrizetbe vették a bajai rendőrök. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés