2024. 06. 12. szerda
Villő
: 395 Ft   : 367 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

Kerüld meg a „Kígyó Farkát” 2018-ban is! – Már ezerrel zajlanak a VIII. Szelidi-tó futás előkészületei

Kerüld meg a „Kígyó Farkát” 2018-ban is! – Már ezerrel zajlanak a VIII. Szelidi-tó futás előkészületei
Tamás Ferenc  |  2018. 07. 15., 08:45

A főszervező Posztobányi Zoltán – akiről széles körben köztudott, hogy egyben Kalocsa város címzetes futónagykövete is –, idén is emlékezetesen nagy versenyt kíván rendezni a Szelid-beach strandjai mentén és a tó megkerülésével az üdülőövezet hangulatos környezetében.

Az Aero Club Foktő Kalocsa (ACFK) Egyesület Kalocsai Földön Futók Szakosztálya rendezésében, immár a VIII. Szelidi-tó futásra kerül majd sor augusztus 4-én, szombaton a hagyományos helyszínen, ahol a távok – 4 km, 11 km, 22 km, 33 km – is a hagyományok jegyében lettek kitűzve.

Azaz a próbázók mintegy a Spar Budapest Maraton előversenyeként ismét futhatnak majd egy jóízűt a Dunapataj melletti tó hangulatos környezetében, ahol mint mindig, a szervezést remélhetőleg ezúttal is remekül oldja majd meg Posztobányi Zoltán és csapata.

2003-ban egy maratonstaféta verseny hozta a változást életébe, azóta ő és a futás elválaszthatatlanok. A szeretett sportágat mára már nemcsak űzi, hanem a BSI futónagykövete és a helyi futóközösség motorja lett. Posztobányi Zoltán, „Az év embere” szavazás harmadik helyezettje mutatkozott be a művelődési központ sorozatában.
bővebben ...

Azaz idén is Péter Tímea sportoktató profi bemelegítése után indulnak majd a versenyszámok, ahol a távoknak megfelelően akár négy frissítőhelyen is csillapíthatják majd „szenvedéseiket” a futók. Szintidő ezúttal sem lesz, viszont cserében időt sem mérnek majd a rendezők!

Rajtszám átvétel a rendezvény napján a helyszínen történik, a rajt pedig 10 órától lesz. Nevezni előzetesen július 29., 24 óráig lehet, de a hagyományok jegyében még a versenynapon, a helyszínen is lehet regisztrálni.

A tókerülő futáson részt vehet minden felkészült futó, aki elfogadja a rendezvény kiírásában foglalt feltételeket.

A szervezők ezúton is hívják és várják a futás szerelmeseit, jöjjön mindenki egy emlékezetes happeningre, kerüljük meg ismét együtt a „Kígyó Farkát”!

Augusztus 5-én, szombaton délelőtt látványosan benépesült a Szelidi-tó „nagystrandja”, hiszen mint az előző szezonokban, ezúttal is augusztus első hétvégéjén rendezték a futók nagy fiesztáját, a tókerülő, „Kerüld meg a kígyó farkát” viadalt.
bővebben ...

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 06. 10., 13:24
A nagy érdeklődésre tekintettel két eredetileg nem hirdetett, délutáni turnus is indul Kovács László kalocsai Fazekas Alkotóházban. Még >>>
2024. 06. 10., 07:35
A rendkívül szoros eredményre tekintettel több helyen újraszámlálják a szavazatokat így, még nem dőlt el véglegesen a fővárosi főpolgármesteri cím kérdése, és a kalocsai polgármesteri címmel kapcsolatban sem végleges a tegnap közölt eredmény. Még >>>
2024. 06. 08., 08:08
Kalocsán, június 10-én 6 órától 16-án 18 óráig felújítás miatt lezárják a közúti forgalom elől az 51. számú főút és a vasút kereszteződésében lévő Pataji úti átjárót. Még >>>
2024. 06. 08., 07:53
Hosszú ideje nem volt példa ekkora harcsatelepítésre a Dunán, 6 ezer szürkeharcsa kerül a folyamba. Még >>>
2024. 06. 07., 09:32
Egy polgárőr kiszúrta, a rendőrök felderítették: a hulladékgazdálkodás rendjének megsértése miatt kell felelnie egy 36 éves kalocsai és 28 éves bátyai lakosnak – közli a Police.hu. Még >>>
2024. 06. 05., 16:22
„Hogy nem tudtak volna közéjük dobni egy bombát!!!!” – Hogy kik közé? Ugye, nem ezen fog múlni az ilyen hozzászólás megítélése?! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK