2024. 07. 21.
Dániel, Daniella
: 391 Ft   : 360 Ft Benzin: 616.4 Ft/l   Dízel: 623.5 Ft/l   Írjon nekünk

Hamarabb tartják, melegebb lesz – Karácsonyi dallamokat fújnak szombaton

Helyszín: Szent József Zárdatemplom, Kalocsa
Dátum: 2017. december 16., szombat 18:30

Mivel az idén a negyedik adventi vasárnap már a december 24-i Szenteste napjával esik egybe, a Kalocsai Fúvószenekar előrébb hozta szokásos karácsonyi hangversenyének időpontját. Túlzsúfoltnak tűnik az a hétvége – így most szombaton hangolják ünnepre a programra látogatókat.

Amit pedig már írásunk elején érdemes kiemelni, és háromszor aláhúzni, hogy a rendszeres koncert-közönség ne a jól ismert helyszínen keresse az együttest szombaton, a 18 órakor kezdődő szentmise után!

A várhatóan rövidített szertartást követően ugyanis a korábban megszokottakkal ellentétben nem az Eperföldi Templomban, hanem

a Szent József Zárdatemplomban fúj majd a zenekar.

Ennek főképp gyakorlati okai vannak, árulta el Betlenné Dajkó Ágnes karnagy, mivel a korábbi helyszín az év eme szakában már túl hidegnek bizonyult ahhoz, hogy egy szentmisét, majd egy hosszabb hangversenyt is végigüljenek benne a hívek és a zenebarátok.

A Zárdatemplomban a fűtés megoldott, és ami a karácsonyi műsor alkalmával ugyancsak megszokássá vált, a zenekar javára felajánlott adományok gyűjtése is engedélyezett. A zenekarvezető ezért ezúton is köszönetet mondott, így az általuk készített, kalocsai motívumokkal dekorált dobozokba várják majd a közönség hozzájárulását további eredményes, színvonalas működésükhöz, hiszen évek óta sokat tesznek határainkon innen és azokon túl is annak érdekében, hogy Kalocsa neve ne csak a hungarikummá vált folklórkincseiről, hanem minőségi fúvószenekaráról is ismert legyen.

Betlenné Dajkó Ágnes megsúgta, hogy a befolyt összegből hangszertartó szettet vásárolnának, amelyek hozzájárulnának a zenekar kulturált felvonulásához egy-egy ünnepi alkalommal, amikor a hangszerek a székekre, vagy földre pakolva várják, hogy tulajdonosuk megszólaltassa őket.

Azt is elárulta, hogy a templomi környezethez igazítva állították össze repertoárjukat, amelynek tartalma legyen meglepetés! Elöljáróban talán annyit, hogy Händle és Charpentier klasszikusai mellett barokkos és egy csipetnyi jazzes hangzás is visszaköszön majd a programban.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 07. 16., 14:32
Életének 77. évében elhunyt a Kalocsai SE hajdani elnöke, szakosztályvezetője, edzője és nagyszerű játékosa Farkas András, a „Bandika”. Mert mindenki csak így ismerte és nevezte nyugdíjasként is a sütőipari vállalat egykori gazdasági igazgatóját, aki ekkor már több száz embert irányított.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 07. 20., 09:43
Az állatok egyre gyakrabban támadnak emberre, ennek ellenére civil szervezetek tiltakoznak a törvény ellen. Még >>>
2024. 07. 19., 19:28
Az üzletvezető felismerte, a kecskeméti rendőrök pedig elfogták a tolvajokat. Még >>>
2024. 07. 19., 18:16
Itt megtudhatja, hogyan alakult folyóink vízállása szerdán. Még >>>
2024. 07. 19., 11:31
A új pszichoaktív anyagok a legveszélyesebb kábítószerek. A rendőrség látókörébe egyre több ilyen szert áruló társaság kerül. Ezúttal Jánoshalmán csaptak le az egyenruhások - VIDEÓVAL! Még >>>
2024. 07. 19., 09:46
Rendőrök, katonák és a lánglovagok közös erővel mentették az állatokat. Még >>>
2024. 07. 17., 15:33
A helyszínre több mentőautót és mentőhelikoptert, valamint a kiskőrösi és a kiskunhalasi hivatásos tűzoltókat riasztották. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK