2023. 02. 08. szerda
Aranka
: 393 Ft   : 367 Ft Benzin: 655.9 Ft/l   Dízel: 717.8 Ft/l   Írjon nekünk

Hamarabb tartják, melegebb lesz – Karácsonyi dallamokat fújnak szombaton

Helyszín: Szent József Zárdatemplom, Kalocsa
Dátum: 2017. december 16., szombat 18:30

Mivel az idén a negyedik adventi vasárnap már a december 24-i Szenteste napjával esik egybe, a Kalocsai Fúvószenekar előrébb hozta szokásos karácsonyi hangversenyének időpontját. Túlzsúfoltnak tűnik az a hétvége – így most szombaton hangolják ünnepre a programra látogatókat.

Amit pedig már írásunk elején érdemes kiemelni, és háromszor aláhúzni, hogy a rendszeres koncert-közönség ne a jól ismert helyszínen keresse az együttest szombaton, a 18 órakor kezdődő szentmise után!

A várhatóan rövidített szertartást követően ugyanis a korábban megszokottakkal ellentétben nem az Eperföldi Templomban, hanem

a Szent József Zárdatemplomban fúj majd a zenekar.

Ennek főképp gyakorlati okai vannak, árulta el Betlenné Dajkó Ágnes karnagy, mivel a korábbi helyszín az év eme szakában már túl hidegnek bizonyult ahhoz, hogy egy szentmisét, majd egy hosszabb hangversenyt is végigüljenek benne a hívek és a zenebarátok.

A Zárdatemplomban a fűtés megoldott, és ami a karácsonyi műsor alkalmával ugyancsak megszokássá vált, a zenekar javára felajánlott adományok gyűjtése is engedélyezett. A zenekarvezető ezért ezúton is köszönetet mondott, így az általuk készített, kalocsai motívumokkal dekorált dobozokba várják majd a közönség hozzájárulását további eredményes, színvonalas működésükhöz, hiszen évek óta sokat tesznek határainkon innen és azokon túl is annak érdekében, hogy Kalocsa neve ne csak a hungarikummá vált folklórkincseiről, hanem minőségi fúvószenekaráról is ismert legyen.

Betlenné Dajkó Ágnes megsúgta, hogy a befolyt összegből hangszertartó szettet vásárolnának, amelyek hozzájárulnának a zenekar kulturált felvonulásához egy-egy ünnepi alkalommal, amikor a hangszerek a székekre, vagy földre pakolva várják, hogy tulajdonosuk megszólaltassa őket.

Azt is elárulta, hogy a templomi környezethez igazítva állították össze repertoárjukat, amelynek tartalma legyen meglepetés! Elöljáróban talán annyit, hogy Händle és Charpentier klasszikusai mellett barokkos és egy csipetnyi jazzes hangzás is visszaköszön majd a programban.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023. 02. 05., 09:01
Közel 110 ezer gazdálkodónak kell megújítania az egységes kérelem beadásához szükséges meghatalmazást. Minden évben az egységes kérelmek mintegy 70 százalékát, megközelítőleg 108 ezer kérelmet a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) falugazdászainak közreműködésével nyújtják be a gazdálkodók – hangzott el egyebek mellett Kalocsán a NAK és a MAGOSZ szervezésében, Jakab István, az országgyűlés alelnöke, a MAGOSZ elnöke részvételével Kalocsán megtartott, a Közös Agrárpolitikáról (KAP) szóló agrárfórumon.
2023. 02. 03., 12:49
A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program Plusz keretén belül a Pénzügyminisztérium, mint Támogató által közel 245 millió forint értékű beruházást valósít meg az RBDZS Bölcsőde Nonprofit Kft. kalocsai telephelyén.
2023-02-01 13:13:44
Filvig Géza polgármester a legutóbbi képviselő-testületi ülés végén elmondott tájékoztatójában a tavalyi forrásokból elért megtakarítás mellett szólt a múlt héten megjelent önkormányzati évértékelő kiadványról, valamint a meszesi Duna-parton tervezett beruházásról is – ez utóbbiról közösségi médiás közvélemény-kutatást is indított – link a cikkben!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 02. 07., 17:29
Igényelje a Gondosórát, hogy biztonságban tudhassa idősebb szeretteit a nap 24 órájában! Még >>>
2023. 02. 06., 16:59
Rövid időn belül két kocsit is nyitva talált Jánoshalmán egy 26 éves helybéli, aki nem volt rest ellopni az autókban fellelt értékeket. A nyomozók azonnal felismerték a kamerafelvételeken. Még >>>
2023. 02. 06., 09:58
A farsang egyik jellegzetes édessége a szalagos fánk. Finom, könnyű a tésztája, nagyon jó fánk recept, készítsd el te is! Még >>>
2023. 02. 06., 09:39
A húsos pástétom maradékmentő receptnek is tökéletes, de friss húst is használhatsz hozzá. Még >>>
2023. 02. 06., 08:59
A Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegyét dr. Finta József plébános képviselte. Még >>>
2023. 02. 06., 08:58
A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet mínusz 10 és mínusz 5 fok között várható egész héten, a fagyzugos helyeken hidegebb is lehet – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK