2021. 12. 06. hétfő
Miklós
: 364 Ft   : 322 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Hamarabb tartják, melegebb lesz – Karácsonyi dallamokat fújnak szombaton

Helyszín: Szent József Zárdatemplom, Kalocsa
Dátum: 2017. december 16., szombat 18:30

Mivel az idén a negyedik adventi vasárnap már a december 24-i Szenteste napjával esik egybe, a Kalocsai Fúvószenekar előrébb hozta szokásos karácsonyi hangversenyének időpontját. Túlzsúfoltnak tűnik az a hétvége – így most szombaton hangolják ünnepre a programra látogatókat.

Amit pedig már írásunk elején érdemes kiemelni, és háromszor aláhúzni, hogy a rendszeres koncert-közönség ne a jól ismert helyszínen keresse az együttest szombaton, a 18 órakor kezdődő szentmise után!

A várhatóan rövidített szertartást követően ugyanis a korábban megszokottakkal ellentétben nem az Eperföldi Templomban, hanem

a Szent József Zárdatemplomban fúj majd a zenekar.

Ennek főképp gyakorlati okai vannak, árulta el Betlenné Dajkó Ágnes karnagy, mivel a korábbi helyszín az év eme szakában már túl hidegnek bizonyult ahhoz, hogy egy szentmisét, majd egy hosszabb hangversenyt is végigüljenek benne a hívek és a zenebarátok.

A Zárdatemplomban a fűtés megoldott, és ami a karácsonyi műsor alkalmával ugyancsak megszokássá vált, a zenekar javára felajánlott adományok gyűjtése is engedélyezett. A zenekarvezető ezért ezúton is köszönetet mondott, így az általuk készített, kalocsai motívumokkal dekorált dobozokba várják majd a közönség hozzájárulását további eredményes, színvonalas működésükhöz, hiszen évek óta sokat tesznek határainkon innen és azokon túl is annak érdekében, hogy Kalocsa neve ne csak a hungarikummá vált folklórkincseiről, hanem minőségi fúvószenekaráról is ismert legyen.

Betlenné Dajkó Ágnes megsúgta, hogy a befolyt összegből hangszertartó szettet vásárolnának, amelyek hozzájárulnának a zenekar kulturált felvonulásához egy-egy ünnepi alkalommal, amikor a hangszerek a székekre, vagy földre pakolva várják, hogy tulajdonosuk megszólaltassa őket.

Azt is elárulta, hogy a templomi környezethez igazítva állították össze repertoárjukat, amelynek tartalma legyen meglepetés! Elöljáróban talán annyit, hogy Händle és Charpentier klasszikusai mellett barokkos és egy csipetnyi jazzes hangzás is visszaköszön majd a programban.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 12. 01., 18:59
Közeleg a karácsony, a szeretet ünnepe. Egyre többet gondolunk szeretteinkre – és egyre többször érezzük szorítóan rövidnek az adventi készülődésből hátra lévő időt. Ez az időszak arra is szolgál, hogy sorra vegyük, fölkeressük ismerőseinket, barátainkat, jókívánságokkal köszöntve őket az ünnep közeledtével. A szeretet szép kifejeződése a meghitt ünnepen az ajándékozás is – annál nagyobb gondot jelent, hogy kinek mit és hol vegyünk meg. Segítünk!
2021. 12. 02., 09:50
Napokon belül több mint kétszáz ajándékcsomagot juttat el gyermekotthonban élő gyerekeknek a Paks II. Zrt. A két új blokk létesítéséért felelős társaság Mittler István kommunikációs igazgató tájékoztatása szerint idén – ahogy az előző években is – több karitatív akcióhoz csatlakozott. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 06., 19:35
Kedves Gyerekek! Bízunk benne, minden kiscsizma megtelt már ma reggelre! Még >>>
2021. 12. 06., 13:34
A több tagcserén is áteső Omega a legnépszerűbb hazai beatzenekarok egyike lett, Kóbor pedig idővel a gitár helyett csak az éneklésre koncentrált. Még >>>
2021. 12. 06., 10:52
Embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás, a nyomozók előterjesztést tesznek a férfiak letartóztatásának indítványozására. Még >>>
2021. 12. 06., 08:04
Íme a hatodik feladvány, jó keresgélést! :) Még >>>
2021. 12. 05., 16:22
A szervezők négy éven át események százaira látogattak el az egész világon, mintegy 3500 jelölt közül válogatták ki azokat, akik a címért megmérkőzhettek Bolognában. Még >>>
2021. 12. 05., 13:15
A Mikulásoknak ma a csomagokat kell összekészíteniük, és elázni se lenne jó... Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés