2023. 06. 06. kedd
Cintia, Norbert
: 369 Ft   : 345 Ft Benzin: 607.3 Ft/l   Dízel: 613.2 Ft/l   Írjon nekünk

Jótékonysági gálaestet rendez a kórház

Helyszín: Városi Színház, Kalocsa
Dátum: 2017. április 28., péntek 19:00

A Bács-Kiskun Megyei Kórház Kalocsai Szent Kereszt Kórháza, az intézmény életében először, jótékonysági gálaestet szervez a kalocsai színházba. Az április 28-án, 19 órára tervezett est bevételét egy korszerű sebészeti eszköz és egy 12 elvezetéses, nagy tudású EKG készülék beszerzésére fordítják. Az előadás közismert művészei között ott lesz a szervezésben is részt vevő Pál Attila, a Kecskeméti Katona József Színház színművésze, de mások mellett Szeredy Krisztina énekművész, nagy Magyarország primadonnája is fellép majd a minden bizonnyal nagy számú közönség előtt.

A szervezés alatt álló eseményről szólva dr. Mócza György, a kórház vezetője arról számolt be: az egészségügy közismert helyzete miatt minden olyan lehetőséget meg kívánnak ragadni, ami a betegellátás magasabb színvonalra emelését előmozdítja.

A est bevételét egy korszerű, a sürgősségi ellátásban nagy segítséget jelentő, 12 elvezetéses nagy tudású EKG készülés beszerzésére, valamint egy, a műtéteknél használt, úgynevezett ligasúr sebészeti kés beszerzésére fordítják. Az orvosi eszköz különlegessége abban rejlik, hogy a vágás mellett a vérzés csillapítására is alkalmas.

A választás több szükséges eszköz közül azért esett az EKG-ra és a sebészeti késre, mert ezeknek az orvosi műszereknek a vásárlást követően azonnal közvetlenül komoly szerep jut majd a gyógyító munkában.

A főigazgató-helyettes az is elmondta: az ötlet nyomán a kalocsai önkormányzat felajánlotta, hogy a nemes cél érdekében a rendezvényhez ingyenesen biztosítja a színházat, annak technikai eszközeit és személyzetét.

A Kalocsán általában 2500-3000 forintig terjedő jegyárak ezúttal 4000 ezer forintba kerülnek majd, de erre az összegre úgy kell tekinteni, mint ami egyfajta közvetlen támogatás a kalocsai kórháznak, amelynek alapítványa, a korábbi évekhez hasonlóan, idén is várja az adó 1 százalékának felajánlását.

Már most látszik, hogy a nagyobb cégek, de a kisebb vállalkozások, magánszemélyek is több olyan támogató jegyet vásárolnak majd, amelyeket saját dolgozóik között, vagy a barátaik körében kiosztanak. Természetesen a rendszeresen színházba járó, illetve a kórház iránt elkötelezett embereket, a kórház dolgozóit is várják az előadásra.

Aki jegyet vásárol, vagy részt vesz az előadáson, az a garantált jó szórakozása mellett tevékenyen előmozdítja, hogy a bevételből vásárolt eszközök mielőbb a kalocsai kórház betegeinek gyógyítását, gyógyulását szolgálják.

A tervezett előadás első megbeszélésén a kalocsai média képviselői is jelen voltak, és ígéretet tettek arra, hogy az est népszerűsítéséhez minden segítséget megadnak.

A főigazgató-helyettes először március 2-án, a Korona Rádió reggeli műsorában beszél majd a gálaestről, amelynek szereplőiről, műsoráról egy későbbi időpontban Pál Attila színművész ad majd részletesebb tájékoztatást a helyi médiában.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 06. 05., 13:30
Az alaptantervi jogszabályi keretek közötti szabad óraszámok terhére, egyedi megoldással, a helyi tanrend részeként oktatnák. Még >>>
2023. 06. 05., 09:27
Eszméleténél volt, és nem volt alkohol befolyása alatt. Még >>>
2023. 06. 05., 09:17
A hazai forrás a magyar vidék gazdaságának gerincét adó mezőgazdaság és élelmiszertermelés teljes modernizációjára nyújt lehetőséget. Még >>>
2023. 06. 05., 07:40
Csapadékosabbá válik az időjárás a hét elején: többfelé kell esőre, záporra, zivatarra számítani, emellett élénk, olykor erős szél valószínű. Még >>>
2023. 06. 04., 09:39
Június 8-18. között ivóvíz hálózat fertőtlenítési és hálózat tisztítási munkát végeznek a kalocsai járásban. Még >>>
2023. 06. 02., 11:07
Azonban aggodalomra semmi ok, Lakatos György, a fesztivál atyja máris gondoskodott a megoldásról. Még >>>