2017. 09. 23. szombat
Tekla
: 310 Ft   : 258 Ft Benzin: 364 Ft/l   Dízel: 351 Ft/l   Írjon nekünk

Jótékonysági gálaestet rendez a kórház

Helyszín: Városi Színház, Kalocsa
Dátum: 2017. április 28., péntek 19:00

A Bács-Kiskun Megyei Kórház Kalocsai Szent Kereszt Kórháza, az intézmény életében először, jótékonysági gálaestet szervez a kalocsai színházba. Az április 28-án, 19 órára tervezett est bevételét egy korszerű sebészeti eszköz és egy 12 elvezetéses, nagy tudású EKG készülék beszerzésére fordítják. Az előadás közismert művészei között ott lesz a szervezésben is részt vevő Pál Attila, a Kecskeméti Katona József Színház színművésze, de mások mellett Szeredy Krisztina énekművész, nagy Magyarország primadonnája is fellép majd a minden bizonnyal nagy számú közönség előtt.

A szervezés alatt álló eseményről szólva dr. Mócza György, a kórház vezetője arról számolt be: az egészségügy közismert helyzete miatt minden olyan lehetőséget meg kívánnak ragadni, ami a betegellátás magasabb színvonalra emelését előmozdítja.

A est bevételét egy korszerű, a sürgősségi ellátásban nagy segítséget jelentő, 12 elvezetéses nagy tudású EKG készülés beszerzésére, valamint egy, a műtéteknél használt, úgynevezett ligasúr sebészeti kés beszerzésére fordítják. Az orvosi eszköz különlegessége abban rejlik, hogy a vágás mellett a vérzés csillapítására is alkalmas.

A választás több szükséges eszköz közül azért esett az EKG-ra és a sebészeti késre, mert ezeknek az orvosi műszereknek a vásárlást követően azonnal közvetlenül komoly szerep jut majd a gyógyító munkában.

A főigazgató-helyettes az is elmondta: az ötlet nyomán a kalocsai önkormányzat felajánlotta, hogy a nemes cél érdekében a rendezvényhez ingyenesen biztosítja a színházat, annak technikai eszközeit és személyzetét.

A Kalocsán általában 2500-3000 forintig terjedő jegyárak ezúttal 4000 ezer forintba kerülnek majd, de erre az összegre úgy kell tekinteni, mint ami egyfajta közvetlen támogatás a kalocsai kórháznak, amelynek alapítványa, a korábbi évekhez hasonlóan, idén is várja az adó 1 százalékának felajánlását.

Már most látszik, hogy a nagyobb cégek, de a kisebb vállalkozások, magánszemélyek is több olyan támogató jegyet vásárolnak majd, amelyeket saját dolgozóik között, vagy a barátaik körében kiosztanak. Természetesen a rendszeresen színházba járó, illetve a kórház iránt elkötelezett embereket, a kórház dolgozóit is várják az előadásra.

Aki jegyet vásárol, vagy részt vesz az előadáson, az a garantált jó szórakozása mellett tevékenyen előmozdítja, hogy a bevételből vásárolt eszközök mielőbb a kalocsai kórház betegeinek gyógyítását, gyógyulását szolgálják.

A tervezett előadás első megbeszélésén a kalocsai média képviselői is jelen voltak, és ígéretet tettek arra, hogy az est népszerűsítéséhez minden segítséget megadnak.

A főigazgató-helyettes először március 2-án, a Korona Rádió reggeli műsorában beszél majd a gálaestről, amelynek szereplőiről, műsoráról egy későbbi időpontban Pál Attila színművész ad majd részletesebb tájékoztatást a helyi médiában.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

 legfrissebb videók

2017. 09. 07., 13:07
Kitalálta, ki az? Aki ismeri őt, meg fogja nézni ezt a filmet. A többiek, ha rákattintanak Tóth Dani legújabb rövidfilmjére, meg fognak lepődni, nem csak a világszínvonalú, egyedi szemléletű szobrokon. A filmben nyilatkozik régi mestere, a rajztanár Kiss István is, akinek megláthatjuk a fejfáját is. Nem vicc! Pedig nem is ő a főszereplő. Hanem Farkas Tibor, aki 4:15-nél, csak úgy visszakézből elkapja a babakocsit is. De a lényeg nem ez, hanem… Ám ezt mondja el ő maga!

Még több friss hír

2017-09-21 17:28:07
A demencia Európa szerte több mint 7 millió, Magyarországon nagyjából 250 ezer embert és környezetüket érinti nap mint nap. A betegség súlyos terhet ró nemcsak a betegekre, hanem családjukra is, amelyre a Magyar Telekom rendhagyó módon, egy önálló kisfilmmel hívja fel a figyelmet.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2017. 09. 22., 22:00
Kirándulást ne tervezz délutánra, vagy vigyél magaddal esernyőt is! Viszont szerencsére a piacra mehetsz reggel, még eső előtt. Még >>>
2017. 09. 22., 14:02
Még a múlt hétvégi viharban szakadt le ennek a fának az ága. Valószínűleg azért nem takarították el, mert alig lehet észrevenni. Még >>>
2017. 09. 21., 20:54
2019-re négysávos lesz az 54-es főút kecskeméti szakasza. Még >>>
2017. 09. 21., 18:00
A 40 éves kecskeméti nő 2017. szeptember 16-án ismeretlen helyre távozott lakásából. Azóta életjelet nem adott magáról, jelenlegi tartózkodási helye ismeretlen. Ha látta, hívja a rendőrséget! Még >>>
2017. 09. 21., 13:39
Egy országos programsorozathoz, az Ars Sacra Fesztiválhoz csatlakozva Nyitott Templomok Napját tartott a Kalocsai Református Egyházközség szeptember 16- án, szombaton Hunyadi utcai templomukban. Még >>>
2017. 09. 20., 09:01
Szabó Gyula is fényképezőgépet ragadott és megörökítette nekünk a kalocsai Dunát alkonyat idején. Köszönjük! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

SZÓLJON HOZZÁ

 Ágika
 2017-09-18 21:21:12
 3 Nyugdíjas szavazóknak múmia jelőlt. Jó választás, gratula!

Pénteken Botka László országjáró kampányának keretében jelöltbemutató utcafórumot tartott az MSZP a sétálóutcában. A párt miniszterelnök-jelöltje Angeli Gabriella támogatására biztatott. Angeli a Fidesz intézkedéseit bíráló, győzelem esetén népszerű intézkedések sorát ígérő beszédet mondott, majd másnap a párt országos rendezvényén is bemutatkozott.

 kisbéta
 2017-09-15 07:26:37
 5 Igen , követeljük, hogy számoljon el a Kalocsa-Kom pénzzel !!!!!!! Az a baj , hogy a sok seggnyalói csak a vastagon szedett részt olva...

Kinyóné Lakatos Melinda kérdésére válaszolt a napirendek lezárulta után dr. Bálint József polgármester, hírbe hozva egy kalocsai szövetkezetet és súlyos gyanút lebegtetve az előző városvezetéshez köthető magánszemélyek vonatkozásában.

 MrSmith
 2017-09-08 11:01:24
 5 "Most egy proli kerékpárútra lehet kiteríteni majd a törülközőket? A kisgyerekek veszélyben lesznek a száguldó kerékpárosoktól? " Alaira...

Az elnyert forrásból megújul a már meglévő, de nagyon elhasználódott, töredezett kerékpárút a település és az üdülőterület közt, és egy teljesen új kerékpárutat is kiépítenének, amely a korábban rebesgetett tervektől eltérően a tavat nem kerüli meg. Az első utcától haladna a kilencedik utcáig, végig a parton, majd tovább az erdőbe egy vargabetű erejéig. Sok fát ki akarnak vágni. Állítólag az üdülőtulajdonosok kérték.

  JETfly Magazin kiemelt hírei

A brit védelmi miniszter, Michael Fellon a napokban arról számolt be, hogy kollégájával, Khalid bin Mohammad Al-Attaiyah katari védelmi miniszterrel, szándéknyilatkozatot írtak alá 24 darab Eurofighter Typhoon eladásáról.
Az idén hetedik alkalommal rendezték meg az ostravai NATO napok egyik kiemelkedő eseményét, a Mi-17-es nemzetközi szimulátor versenyt.
A napokban, 2017. szeptember 14-én megérkezett Izraelbe a soron következő 2 F-35A Lighting II (Adir) típusú ötödik generációs vadászrepülőgép a Nevatim légibázisra.
A Brazil Légierő tervek szerint 2017 októberében-novemberében veheti majd át az utolsó 2, az Embraer Defense and Security által modernizált F-5FM Tiger II típusú vadászrepülőgépeit – írja a Jane’s Defence Weekly.