2018. 02. 26. hétfő
Edina
: 313 Ft   : 254 Ft Benzin: 364 Ft/l   Dízel: 368 Ft/l   Írjon nekünk

Az Agrárközösség és az MKB Bank bemutatja: Mezőgazdasági nap a Kék Dunában

Helyszín: Kék Duna Vendéglő, Meszesi Duna part
Dátum: 2018. február 14., szerda 08:45

A kalocsai Agrárközösség irodája és az MKB Bank közös szervezésében rendez február 14-én, délelőtt 8:45-től 14 óráig tartó agrárszakmai napot. A programra érkezőket a házigazdák ígérete szerint a legaktuálisabb és legfrissebb jogszabályi, és pályázati tudnivalókkal vértezi fel előadók egész sora.

Szigeti Tamás, a kalocsai Agrárközösség irodájának vezetője elöljáróban elmondta, hogy a Kék Duna vendéglőbe berendezett szakmai napra kártyás partnereik ingyenesen válthatnak jegyet, de „külsős” érdeklődőket is várnak, hiszen számukra is hasznos prezentációk hangoznak majd el. Nekik viszont számolni kell a belépődíjjal, amelynek összege a kínálathoz viszonyítva még mindig mondhatjuk, hogy barátságos.

Az idén jelentkező mezőgazdasági adózási változásokról Törökné Rácz Erzsébet, az Agrárközösség Kft. mezőgazdasági adószakértője fog beszélni, agrárpályázatoknál felmerülő jogorvoslati lehetőségekről, kiváltképp a munkaügyi ellenőrzések tükrében egy mezőgazdaságra szakosodott ügyvéd, Dr. Vörös Balázs szól majd.

Forrás: Shutterstock

A szervezőpáros másik felének a jóvoltából hangzik el az „MKB – Partner az Agráriumban” címet viselő előadás Balázs Beátától, a bank Agrárium Főosztályának szakértő munkatársától, míg az Agrárközösség részéről mezőgazdasági szaktanácsadással vár Mucsi Nikolett – vezető szaktanácsadó.

A tematikus nap kínálatában igazi különlegességnek ígérkezik a házigazda kalocsai kft. drónos növényvédelmi szolgáltatásának bemutatója Morva Tamás növényorvos tolmácsolásában, majd speciális területre kalauzolva, a „2018-as kukorica és napraforgó portfólió” témamegjelöléssel lép a mikrofon mögé Almás Roland, a Maisadour Hungária Kft. régióvezetője. Őt a szójatermesztésben jelentkező technológiai és növényvédelmi innovációkról szóló prezentációjával Dr. Bárány Sándor, a Szójamag Kft. ügyvezetője váltja a pulpituson.

A végszó ismét az Agrárközösség Kft. szakértőjéé lesz, Török Zoltán pályázatokra specializálódott szakember a beszédes, „Vidékfejlesztési pályázatok megvalósítása stresszmentesen” címet adta előadásának.

– A gazdák számára meghatározó fontosságú információkkal készülünk – mondja elöljáróban Szigeti Tamás. – Fontos, hogy tisztában legyenek például az évről évre változó jogszabályokkal, hiszen a mi ügyfeleink elsősorban a mezőgazdaságban szeretnek tevékenykedni, ezért előnyös számukra, hogy például a mi cégünk jelen van Kalocsán és igyekszik segítséget nyújtani nekik ilyen területeken – folytatja a tizenegy előadó szakértőt felvonultató, közelgő eseményük kapcsán.

– A 35 éven aluli, mezőgazdasággal foglakozók száma jelenleg nem éri el a hat százalékot. Most ennek a generációnak a megújulását támogatják a pályázatok, és a hazai jogszabályok alakulása is. Bízzunk benne, hogy a célkitűzést idővel siker koronázza – reméli Szigeti Tamás, végszóként elejtve, hogy a színvonalas előadások mellett pickup-autókat is tesztelhetnek majd a Duna parti programra látogatók.


Az oldal támogatója a Hufbau-Akker szaküzlet. További akciós termékekért ide kattints!

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

 legfrissebb videók

2018. 01. 02., 11:05
Az év utolsó napjára egyesek otthoni programmal, pezsgővel, tűzijátékkal készültek, míg mások házibuliban, vagy épp a környék szórakozóhelyeink várták az újévet. Tóth Dani vloggerünk a kamerája mellett a szilveszter éjszakát is a nyakába vette. Hogy milyen kalandokban volt része, az kiderül a Patron 8. részéből! Na ezt ne hagyd ki!!!
2017. 12. 13., 21:46
A Patron hetedik részéből többi közt kiderül, miért is jó megyei válogatott meccsre menni. Talán mert biztosan magyarok nyerik?! Na igen! Tóth Dani vloggerünk, ezúttal a Bács-Kiskun megyei csapattal csapatta, Pécsett. Végigkísérte a srácok küzdelmeit a győriekkel szemben, egészen a taktikától, a ráhangolódás különös ízével és a mulatós zenével átitatott öltözőn át, a pályán történtekig.
2017. 12. 08., 17:14
Az első hó megihlette vloggerünket, Tóth Danit, így arról forgatta a Patron című videósorozatunk legújabb kisfilmjét. Sétakocsikázás a behavazott Kalocsán, Meszesen, Szeliden. Ott a parton volt hely a pokrócnak, sőt, akadt látnivaló is: ponty kifogták a karácsonyi halászlének valót… Még egy kis határles, aztán egy ritmusváltással, hopp, Mikulások hada futkározik az Érsekkertben! Persze, Mikulásfutás! De hoppá! Az egyik mikulásról kiderült, hogy nem is igazi!

Még több friss hír

2018. 02. 23., 07:49
Angeli Gabriella már szimpátiatüntetés hőse is volt a tegnapi (csütörtöki) testületi ülés előtt a több pozíciójából való, várható eltávolítása miatt. Állítása szerint nem értesült a kiszorítására, az ő szavával „ellehetetlenítésére” előkészített döntésekről. Ez az állítás – tekintve, hogy a képviselő más tisztségei mellett a jogi bizottság elnöke (volt) – mindenképp elgondolkodtató.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2018. 02. 25., 14:06
Bárki, akinek nincs tüzelője elviheti a Démász által levágott gallyfákat, gallyakat. Még >>>
2018. 02. 25., 10:28
Már csak néhány nap áll rendelkezésére azoknak az autósoknak, akik az év végén váltottak biztosítót, azonban még nem fizették be annak első negyedéves díját Még >>>
2018. 02. 24., 15:02
Bufurc bácsi mai elbeszéléséhez egy saját alkotású, a történethez laza szálakkal kapcsolódó receptet is küldött, desszert gyanánt. Vagy előételnek. Főleg azoknak szánja csemegeként, akik minden tányér ételükről legalább egy képet– néha egész galériát – feltöltenek a virtuális térbe… Még >>>
2018. 02. 24., 11:20
Az extrém hideg miatt a bentlakásos szociális intézmények is megnyitják kapuikat a hajléktalanok előtt. Még >>>
2018. 02. 24., 10:23
Kiterjesztenék a mindennapos testmozgást. Az iskolák után most, az óvodákon lehet a sor Még >>>
2018. 02. 23., 16:31
Már nem lehet jegyeket kapni Enyed Ildikó Testről és lélekről című alkotása exkluzív New York-i vetítésére Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

SZÓLJON HOZZÁ

 Ágika
 2017-12-03 21:03:10
 1 De egy majom ez a Ferdinánd!

A Kossuth Lajos út 22. szám alatti, egykor egészségügyi, majd könyvtári célokat szolgáló épület korábbi értékesítési pályázata – „balekok” híján – meghiúsult. Most állítólag jelentkezett egy. Lehet vele versengeni, a pályázat nyilvános, de nagyon sietni kell majd! A kiírásáról szóló önkormányzati döntést megelőző vitában Angeli Gabriella újra a Fidesz-KDNP álláspontjára helyezkedett, Filvig Géza megtapsolta, Bálint József is örült neki, Bolvári Ferdinánd felszólalását pedig Simon Zoltán köszönte meg.

 MrSmith
 2018-01-15 08:47:27
 3 Az alabbi cikk margojara : "Spoiler: megnyertük a CLLD pályázatot! – Újabb cicaharc a Városházán Angeli és Kinyóné közt" Annyit beszel...

Év eleje óta tudott Bálint József polgármester a reneszánsz szobormásolatok elszállításának szándékáról, mégis meglepetésként érte, amikor a hónap elején érte jöttek. Angeli Gabriella és Simon Zoltán is kérdőre vonta a polgármestert, Angeli szerint jogilag lett volna keresnivalónk a szobrok itt tartásáért, Simon szerint hallgatásunk a másik felet is meglepte.

 MrSmith
 2017-12-15 15:33:52
 2 amit nem fizettek ki az a vagyonod? :)

Helyt kell-e állnia az önkormányzatnak a város gazdasági társaságának adósságaiért? Erre jogi kötelezettsége nincs. Vagy nyeljék le a beszállítók? Ez nem túl elegáns. Korábbi testületi ülésen több képviselő az adósság rendezését sürgette, erkölcsi okból és üzleti észszerűségből, a csütörtök délutáni ülésen azonban mégis ezzel ellentétes álláspontra helyezkedett dr. Bálint József polgármester.

  JETfly Magazin kiemelt hírei

Románia védelmi minisztere, Mihai Fifor a napokban számolt be arról, hogy meglévő 16 darabos F-16-os flottájukat kiegészítenék 4 példánnyal, a jövőbeli terv pedig további 36 Falcon beszerzése.
Oroszország ötödik generációs harci repülőgépe, a Szu-57-es egyike azon típusoknak, melyet repülős berkekben kiemelt figyelem övez: mikor áll hadrendbe, milyen fegyvereket hordoz majd, mikor kapja meg az új hajtóművet stb. mind-mind olyan kérdések, melyek naponta visszaköszönnek a repülős fórumokon.
2018. február 16-án került sor a norvég F-35-ös fékernyőrendszerének első helyi tesztjére, melynek a norvég Ørland légibázis adott otthont. A fékernyő nem "tartozéka" az F-35-ösnek, a gyártó a norvég fél kérésére integrálja a rendszert a saját példányaikon.
Orosz hírforrások a napokban számoltak be arról, hogy az Orosz Haditengerészet Szu-30SzM pilótái először gyakorolhatták a légi utántöltést, mutatjuk róla a nyilvánosságra hozott videót.