2024. 05. 24. péntek
Eliza, Eszter
: 386 Ft   : 356 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

Az Agrárközösség és az MKB Bank bemutatja: Mezőgazdasági nap a Kék Dunában

Helyszín: Kék Duna Vendéglő, Meszesi Duna part
Dátum: 2018. február 14., szerda 08:45

A kalocsai Agrárközösség irodája és az MKB Bank közös szervezésében rendez február 14-én, délelőtt 8:45-től 14 óráig tartó agrárszakmai napot. A programra érkezőket a házigazdák ígérete szerint a legaktuálisabb és legfrissebb jogszabályi, és pályázati tudnivalókkal vértezi fel előadók egész sora.

Szigeti Tamás, a kalocsai Agrárközösség irodájának vezetője elöljáróban elmondta, hogy a Kék Duna vendéglőbe berendezett szakmai napra kártyás partnereik ingyenesen válthatnak jegyet, de „külsős” érdeklődőket is várnak, hiszen számukra is hasznos prezentációk hangoznak majd el. Nekik viszont számolni kell a belépődíjjal, amelynek összege a kínálathoz viszonyítva még mindig mondhatjuk, hogy barátságos.

Az idén jelentkező mezőgazdasági adózási változásokról Törökné Rácz Erzsébet, az Agrárközösség Kft. mezőgazdasági adószakértője fog beszélni, agrárpályázatoknál felmerülő jogorvoslati lehetőségekről, kiváltképp a munkaügyi ellenőrzések tükrében egy mezőgazdaságra szakosodott ügyvéd, Dr. Vörös Balázs szól majd.

Forrás: Shutterstock

A szervezőpáros másik felének a jóvoltából hangzik el az „MKB – Partner az Agráriumban” címet viselő előadás Balázs Beátától, a bank Agrárium Főosztályának szakértő munkatársától, míg az Agrárközösség részéről mezőgazdasági szaktanácsadással vár Mucsi Nikolett – vezető szaktanácsadó.

A tematikus nap kínálatában igazi különlegességnek ígérkezik a házigazda kalocsai kft. drónos növényvédelmi szolgáltatásának bemutatója Morva Tamás növényorvos tolmácsolásában, majd speciális területre kalauzolva, a „2018-as kukorica és napraforgó portfólió” témamegjelöléssel lép a mikrofon mögé Almás Roland, a Maisadour Hungária Kft. régióvezetője. Őt a szójatermesztésben jelentkező technológiai és növényvédelmi innovációkról szóló prezentációjával Dr. Bárány Sándor, a Szójamag Kft. ügyvezetője váltja a pulpituson.

A végszó ismét az Agrárközösség Kft. szakértőjéé lesz, Török Zoltán pályázatokra specializálódott szakember a beszédes, „Vidékfejlesztési pályázatok megvalósítása stresszmentesen” címet adta előadásának.

– A gazdák számára meghatározó fontosságú információkkal készülünk – mondja elöljáróban Szigeti Tamás. – Fontos, hogy tisztában legyenek például az évről évre változó jogszabályokkal, hiszen a mi ügyfeleink elsősorban a mezőgazdaságban szeretnek tevékenykedni, ezért előnyös számukra, hogy például a mi cégünk jelen van Kalocsán és igyekszik segítséget nyújtani nekik ilyen területeken – folytatja a tizenegy előadó szakértőt felvonultató, közelgő eseményük kapcsán.

– A 35 éven aluli, mezőgazdasággal foglakozók száma jelenleg nem éri el a hat százalékot. Most ennek a generációnak a megújulását támogatják a pályázatok, és a hazai jogszabályok alakulása is. Bízzunk benne, hogy a célkitűzést idővel siker koronázza – reméli Szigeti Tamás, végszóként elejtve, hogy a színvonalas előadások mellett pickup-autókat is tesztelhetnek majd a Duna parti programra látogatók.


Az oldal támogatója a Hufbau-Akker szaküzlet. További akciós termékekért ide kattints!

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 22., 14:27
A rendezvényen a Békés Kalocsáért Egyesület és a Kalo Lokálpatrióta Egyesület polgármester- és képviselőjelöltjeit láttuk Bolvári Ferdinánd és dr. Bagó Zoltán vezetésével, de a szónok az ő politikai ambícióikat direkt módon egyetlen szóval nem támogatta, még csak meg sem említette.
2024. 05. 22., 10:42
Az új atomerőművi blokkok alatti talaj megerősítése érdekében 17 hektáron összességében 75 ezer furat, vagyis egymással átfedésben lévő cementált talajoszlop készül, melyek összessége alkotja a vízzáró lemezt és annak oldalfalait. (x)
2024. 05. 21., 10:49
A nukleáris iparra jellemző biztonságtudatosság az építést ugyanúgy jellemzi, mint a működtetést, ennek szellemében épül Pakson a két új blokk is. A reaktortartály például a teljes gyártási folyamat során hozzávetőleg hétszáz minőségellenőrzésen esik át. (x)
2024-05-20 08:52:00
Május 12-én, vasárnap a már bajnok Decs otthonában ültek asztalhoz a Kalocsai Sakk Klub versenyzői a 2023/2024-es bajnoki évad utolsó fordulójában, ahol 10-2-es vereséget szenvedtek az Asztalos csoport NB II-es csapatbajnoki találkozóján. A dr. Czibulka Zoltán vezette mieink ezzel csoportjuk 9. helyén végeztek, ám minden bizonnyal prolongálják NBII-es tagságukat a tízcsapatos csoportban a jövőben is.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 05. 23., 13:15
A Reels műfaj sajátossága miatt dr. Filvig Gézának másfél percbe kellett sűríteni az elmúlt évek eredményeit. Még >>>
2024. 05. 22., 14:09
A díjköteles útszakaszokat - 91 fuvar során - a kamerás ellenőrző rendszer kijátszásával vette igénybe. Még >>>
2024. 05. 21., 14:01
A családi kirándulások alkalmával érdemes gondolni a kullancsokra is. Még >>>
2024. 05. 21., 13:00
Az áldozat a családsegítőhöz fordult a problémával, aki segített neki elköltözni. Még >>>
2024. 05. 21., 08:48
A ma délelőtt 10 órára meghirdetett bábszínház technikai okok miatt elmarad. Még >>>
2024. 05. 20., 08:50
A tényeket a társaság nem vitatta, hanem lemondva fellebbezési jogáról, több mint 7 millió forint adót fizetett be az állami költségvetésbe. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK