2022. 05. 23. hétfő
Dezső
: 383 Ft   : 359 Ft Benzin: 479.3 Ft/l   Dízel: 479.5 Ft/l   Írjon nekünk

Az Agrárközösség és az MKB Bank bemutatja: Mezőgazdasági nap a Kék Dunában

Helyszín: Kék Duna Vendéglő, Meszesi Duna part
Dátum: 2018. február 14., szerda 08:45

A kalocsai Agrárközösség irodája és az MKB Bank közös szervezésében rendez február 14-én, délelőtt 8:45-től 14 óráig tartó agrárszakmai napot. A programra érkezőket a házigazdák ígérete szerint a legaktuálisabb és legfrissebb jogszabályi, és pályázati tudnivalókkal vértezi fel előadók egész sora.

Szigeti Tamás, a kalocsai Agrárközösség irodájának vezetője elöljáróban elmondta, hogy a Kék Duna vendéglőbe berendezett szakmai napra kártyás partnereik ingyenesen válthatnak jegyet, de „külsős” érdeklődőket is várnak, hiszen számukra is hasznos prezentációk hangoznak majd el. Nekik viszont számolni kell a belépődíjjal, amelynek összege a kínálathoz viszonyítva még mindig mondhatjuk, hogy barátságos.

Az idén jelentkező mezőgazdasági adózási változásokról Törökné Rácz Erzsébet, az Agrárközösség Kft. mezőgazdasági adószakértője fog beszélni, agrárpályázatoknál felmerülő jogorvoslati lehetőségekről, kiváltképp a munkaügyi ellenőrzések tükrében egy mezőgazdaságra szakosodott ügyvéd, Dr. Vörös Balázs szól majd.

Forrás: Shutterstock

A szervezőpáros másik felének a jóvoltából hangzik el az „MKB – Partner az Agráriumban” címet viselő előadás Balázs Beátától, a bank Agrárium Főosztályának szakértő munkatársától, míg az Agrárközösség részéről mezőgazdasági szaktanácsadással vár Mucsi Nikolett – vezető szaktanácsadó.

A tematikus nap kínálatában igazi különlegességnek ígérkezik a házigazda kalocsai kft. drónos növényvédelmi szolgáltatásának bemutatója Morva Tamás növényorvos tolmácsolásában, majd speciális területre kalauzolva, a „2018-as kukorica és napraforgó portfólió” témamegjelöléssel lép a mikrofon mögé Almás Roland, a Maisadour Hungária Kft. régióvezetője. Őt a szójatermesztésben jelentkező technológiai és növényvédelmi innovációkról szóló prezentációjával Dr. Bárány Sándor, a Szójamag Kft. ügyvezetője váltja a pulpituson.

A végszó ismét az Agrárközösség Kft. szakértőjéé lesz, Török Zoltán pályázatokra specializálódott szakember a beszédes, „Vidékfejlesztési pályázatok megvalósítása stresszmentesen” címet adta előadásának.

– A gazdák számára meghatározó fontosságú információkkal készülünk – mondja elöljáróban Szigeti Tamás. – Fontos, hogy tisztában legyenek például az évről évre változó jogszabályokkal, hiszen a mi ügyfeleink elsősorban a mezőgazdaságban szeretnek tevékenykedni, ezért előnyös számukra, hogy például a mi cégünk jelen van Kalocsán és igyekszik segítséget nyújtani nekik ilyen területeken – folytatja a tizenegy előadó szakértőt felvonultató, közelgő eseményük kapcsán.

– A 35 éven aluli, mezőgazdasággal foglakozók száma jelenleg nem éri el a hat százalékot. Most ennek a generációnak a megújulását támogatják a pályázatok, és a hazai jogszabályok alakulása is. Bízzunk benne, hogy a célkitűzést idővel siker koronázza – reméli Szigeti Tamás, végszóként elejtve, hogy a színvonalas előadások mellett pickup-autókat is tesztelhetnek majd a Duna parti programra látogatók.


Az oldal támogatója a Hufbau-Akker szaküzlet. További akciós termékekért ide kattints!

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 05. 18., 07:59
Hatalmas tömeget vonzott május 14-én, szombaton az Érsekkertben megtartott veterán járművek találkozója, a „bőregértől” az amerikai országúti cirkálóig mindenféle gépcsodát láthatott az érdeklődő közönség.
2022. 05. 16., 08:03
Két év kényszerszünet után ebben a tanévben végre újra a hagyományos keretek között rendezhette ballagási ünnepségét a Kalocsai Szent István Gimnázium is.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 05. 23., 10:20
A 70 éves doktornő pénzért állított ki hivatalos igazolást a sóoldatot kapó betegeknek, így megkaphatták a védettségi igazolványt. Még >>>
2022. 05. 22., 19:07
Nyárias, de változékony idő lesz a jövő héten. Még >>>
2022. 05. 22., 10:15
Belgiumban három majomhimlő által fertőzött embert vettek nyilvántartásba. Emellett már Spanyolországban, az Egyesült Királyságban, Portugáliában, Olaszországban, Svédországban, Franciaországban, sőt a szomszédos Szlovákiában és Ausztriában is megjelent a vírus. Még >>>
2022. 05. 21., 11:34
A 49 éves férfi elkövető élettársa az eladás során működött közre, neki fizették a vételárat. Még >>>
2022. 05. 20., 17:11
GyIÖK: Sajnos Alee lebetegedett, ezért este az USNK duó fog koncertet tartani a Csilás Parkban. Még >>>
2022. 05. 20., 13:16
Két megkülönböztető jelzést használó rendőrautó ütközött össze az 5301-es úton, Kiskőrösnél. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés