2024. 05. 22. szerda
Júlia, Rita
: 386 Ft   : 356 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

Befejezéshez közeleg a bátyai községháza felújítása – A helyi vállalkozók, kivitelezők „nagyon odatették magukat”

Zsiga Ferenc  |  2018. 07. 14., 11:04

Legutóbbi látogatásunk óta helyére került a felvonó és a belső bútorozás is, hamarosan befejeződik a szinte minden részletében megújult bátyai községháza. Zsebics Ilona polgármester szerint különösen a bátyai vagy ilyen gyökerekkel rendelkező vállalkozók és kivitelezők érezték magukénak a beruházást, a minőségi munka érdekében saját településükön „nagyon odatették magukat.” A megyei Területi - és Településfejlesztési Operatív Program „Energiahatékonyság Növelése Bátya község Közintézményeiben” projekt keretében a községházát a távolabbi egészségházzal egy időben korszerűsítik. Már csak az időpontot keresik, hogy a júliusi- augusztusi műszaki átvételt követően ünnepélyes keretek között adják át a járás egyik legkorszerűbb községházát.

A vissza nem térítendő támogatásként elnyert, összesen 101,7 millió forinton, 17 centiméteres külső szigetelést, majd nemes vakolatot kapott a két épület, de új nyílászárók, napkollektorok is segítik az energiahatékonysági cél elérését.

Mint a polgármester asszony beszámolt róla, az elnyert támogatási összeget mindig határidőben utalták, ezért finanszírozási gondok még átmenetileg sem adódtak.

A Jövőnk Energiája Térségfejlesztési Alapítványtól (JETA) 2,5 millió forint önrész mellett nyertek 15 millió forintot a berendezéshez és bútorozáshoz, ám ezt az összeget az alapítvány csak az átadást követően utalja.

A térburkolat anyaga már a helyszínen van, de az épület átadásáig az is a helyére kerül és a tereprendezést is elvégzik.

 

Zsebics Ilona annak a véleményének adott hangot: minden tekintetben elégedett a kivitelezés színvonalával, különösen a bátyai, vagy bátyai gyökerekkel rendelkező vállalkozók „tették oda magukat”, érezték magukénak saját településük épülését - szépülését. A fővállalkozó a kalocsai székhelyű Generál Kft. A szintén kalocsai Piktor-Ász Kft.-n, mint alvállalkozón kívül, a helyi vállalkozókat, illetve szakembereket, például Matorac Lajos ácsot, a szigetelést és színezést végző Perity Zoltánt és Szabó Istvánt dicséri a két épületen elvégzett minőségi munka.

Ahogy már beszámoltunk róla, az egyes klimatizált helyiségek kitűnő minőségű és esztétikus meleg burkolatot kaptak, de immár az akadálymentesítés érdekében beszerelt lift is a helyére került.

Ott jártunkkor Fekete Csaba alpolgármester a munkatársak segítségével szerelte össze a forgószéket, így a községháza belső tereit illetően már befejezettnek tekinthetjük a munkálatokat.

Természetesen a járás jelenleg legszebb községházájának ünnepélyes átadásáról is tájékoztatjuk az olvasókat.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 21., 10:49
A nukleáris iparra jellemző biztonságtudatosság az építést ugyanúgy jellemzi, mint a működtetést, ennek szellemében épül Pakson a két új blokk is. A reaktortartály például a teljes gyártási folyamat során hozzávetőleg hétszáz minőségellenőrzésen esik át. (x)
2024. 05. 20., 12:57
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter 2024. május 23-án, csütörtökön 18:30 óráról a Kalocsai Színházban lakossági fórumot tart. Az est házigazdája dr. Filvig Géza polgármester és Font Sándor országgyűlési képviselő lesz. Kapunyitás 17:30 órától, helyfoglalás a szabad helyek függvényében.
2024. 05. 20., 08:52
Május 12-én, vasárnap a már bajnok Decs otthonában ültek asztalhoz a Kalocsai Sakk Klub versenyzői a 2023/2024-es bajnoki évad utolsó fordulójában, ahol 10-2-es vereséget szenvedtek az Asztalos csoport NB II-es csapatbajnoki találkozóján. A dr. Czibulka Zoltán vezette mieink ezzel csoportjuk 9. helyén végeztek, ám minden bizonnyal prolongálják NBII-es tagságukat a tízcsapatos csoportban a jövőben is.
2024. 05. 18., 10:25
Dr. Tóth Roland alaposan beleállt Bolvári Ferdinándba, ugyanis szerinte nem csak a pártok használják ugródeszkának az álfüggetlen és álcivil polgármesterjelöltet, ő is ugródeszkának használja a pártokat. A képviselőjelölt szerint úgy tűnik, bármi áron összefogna lassan bárkivel, hogy polgármester lehessen, most éppen a Tisza Párt kegyeit keresi.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 05. 22., 14:09
A díjköteles útszakaszokat - 91 fuvar során - a kamerás ellenőrző rendszer kijátszásával vette igénybe. Még >>>
2024. 05. 21., 14:01
A családi kirándulások alkalmával érdemes gondolni a kullancsokra is. Még >>>
2024. 05. 21., 13:00
Az áldozat a családsegítőhöz fordult a problémával, aki segített neki elköltözni. Még >>>
2024. 05. 21., 08:48
A ma délelőtt 10 órára meghirdetett bábszínház technikai okok miatt elmarad. Még >>>
2024. 05. 20., 08:50
A tényeket a társaság nem vitatta, hanem lemondva fellebbezési jogáról, több mint 7 millió forint adót fizetett be az állami költségvetésbe. Még >>>
2024. 05. 20., 08:48
A 14 éves fiú jobb kezéhez egy kést nyomott, miközben ráfogott a bal kezében tartott telefonjára. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK