2024. 05. 19.
Ivó, Milán
: 388 Ft   : 358 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

Elkészült az idősek klubja Bátyán – A járvány lecsengése után vehetik birtokba

Zsiga Ferenc  |  2021. 02. 24., 19:38

Végéhez ért a bátyai idősek klubjának korszerűsítése, immár használatba vételi és működési engedéllyel is rendelkezik a múlt év végén átadott, de a koronavírus-járvány miatt egyelőre nem működő intézmény. A közel 72 millió forint TOP, a megyei önkormányzatnál lévő pályázati forrásból korszerűsített épületben az idősek nappali ellátását és a házi segítségnyújtást biztosítják majd.

Befejeztük a három év alatt elkészült idősek klubjának a kivitelezését, az épület már megkapta a használatba vételi, illetve a működési engedélyt. Az idősek- ha majd erre lehetőség nyílik - a koronavírus-járvány végén vehetik birtokba a létesítményt. A múlt év végén szűk körben, Font Sándor képviselő úrral jelképesen adtuk át a beruházást.” – mondta Fekete Csaba polgármester.

Hozzátette: „A beruházást a megyei önkormányzat TOP pályázata tette lehetővé. Az építőipari árak drasztikus emelkedését követően, a kezdeti 50 millió forintos összeget 7,5 millióval egészítette ki a megyei önkormányzat. Ám még így is 15 millió forint saját forrásra volt szükség, hogy megvalósulhasson a fejlesztés.”

A beruházásról szólva a polgármester kifejtette: „Többek között a tetőszerkezetet és annak héjazatát, valamint a nyílászárókat cserélték. Az épületet hőszigetelték, korszerűsítették a fűtést, a burkolatok cseréjére, akadálymentesítésre, eszközbeszerzésre is sor került. A teljesen megújult épületben az idősek nappali ellátását, a házi segítségnyújtást és a szociális étkeztetést tudják majd biztosítani. Ugyan az idősek klubja nyitásra kész, de azt az idősebb korosztály képviselői csak a járványügyi intézkedések feloldását követően tuják majd használatba venni.”

 
Forrás: Kalocsa TV

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 15., 19:59
Font Sándor: Azt gondolom, Kalocsa városa a folytonosságban érdekelt, hiszen látjuk a megkezdett és majdan befejeződő beruházásokat; az óvoda esetében ez 1,5 év, és a programtervek is, amiket felsoroltam szinte kézzel foghatók. Nagy baj lenne, ha bármilyen oknál fogva ezek megakadnának, mert egy új városvezetés újra gondolhatja, nem azt tartja a legfontosabbnak, amit a jelenlegi, és minden kezdődik elölről.
2024. 05. 15., 06:58
Az összes kalocsai polgármesterjelölt határidőig, kellő számban leadta ajánlószelvényeit, azokat a választási bizottság ellenőrizte, majd a jelölteket bejegyezte a nyilvántartásba. Ezt a bizottság határozatba foglalta, amely már mindegyikük esetében – a nyolcadik jelölt vonatkozásában múlt csütörtökön – jogerőre is emelkedett.
2024-05-15 10:51:52
E hét pénteken ünnepli a Dunatáj Fotókör fennállásának 20. évét, melynek keretében Fotóművészeti Napra invitálnak minden érdeklődőt. Az eseményen fellép a Kalocsa Kamarakórus, a Kalocsai Református Kórus és Lakatos György fagottművész is.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 05. 17., 09:21
Az egyik körzeti megbízott a kezét is megégette, miközben segített egy bajba jutott asszonynak. Még >>>
2024. 05. 16., 09:41
Mézes tészta, főzött csokis krém és sok kókusz: a békebeli édességnek nem lehet ellenállni. Még >>>
2024. 05. 15., 10:26
A járőrök és körzeti megbízottak több egységgel indultak az elkeseredett fiatal keresésére. Még >>>
2024. 05. 13., 12:43
A Kiskunhalasi Rendőrkapitányság munkatársainak kábítószer-kereskedelem és új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntette miatt folytatott nyomozása vezetett eredményre. Még >>>
2024. 05. 13., 11:19
Csalás követte az együttlétet, de hamar beazonosították, majd őrizetbe vették a bácsalmási rendőrök azt a 24 éves nőt, aki 4 millió forintot emelt el kuncsaftja számlájáról. A pénzből viszont akkorra már jó pár „menetre” való összeg hiányzott. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK