2021. 12. 08. szerda
Mária
: 366 Ft   : 324 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Elkészült az idősek klubja Bátyán – A járvány lecsengése után vehetik birtokba

Zsiga Ferenc  |  2021. 02. 24., 19:38

Végéhez ért a bátyai idősek klubjának korszerűsítése, immár használatba vételi és működési engedéllyel is rendelkezik a múlt év végén átadott, de a koronavírus-járvány miatt egyelőre nem működő intézmény. A közel 72 millió forint TOP, a megyei önkormányzatnál lévő pályázati forrásból korszerűsített épületben az idősek nappali ellátását és a házi segítségnyújtást biztosítják majd.

Befejeztük a három év alatt elkészült idősek klubjának a kivitelezését, az épület már megkapta a használatba vételi, illetve a működési engedélyt. Az idősek- ha majd erre lehetőség nyílik - a koronavírus-járvány végén vehetik birtokba a létesítményt. A múlt év végén szűk körben, Font Sándor képviselő úrral jelképesen adtuk át a beruházást.” – mondta Fekete Csaba polgármester.

Hozzátette: „A beruházást a megyei önkormányzat TOP pályázata tette lehetővé. Az építőipari árak drasztikus emelkedését követően, a kezdeti 50 millió forintos összeget 7,5 millióval egészítette ki a megyei önkormányzat. Ám még így is 15 millió forint saját forrásra volt szükség, hogy megvalósulhasson a fejlesztés.”

A beruházásról szólva a polgármester kifejtette: „Többek között a tetőszerkezetet és annak héjazatát, valamint a nyílászárókat cserélték. Az épületet hőszigetelték, korszerűsítették a fűtést, a burkolatok cseréjére, akadálymentesítésre, eszközbeszerzésre is sor került. A teljesen megújult épületben az idősek nappali ellátását, a házi segítségnyújtást és a szociális étkeztetést tudják majd biztosítani. Ugyan az idősek klubja nyitásra kész, de azt az idősebb korosztály képviselői csak a járványügyi intézkedések feloldását követően tuják majd használatba venni.”

 
Forrás: Kalocsa TV

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 12. 01., 18:59
Közeleg a karácsony, a szeretet ünnepe. Egyre többet gondolunk szeretteinkre – és egyre többször érezzük szorítóan rövidnek az adventi készülődésből hátra lévő időt. Ez az időszak arra is szolgál, hogy sorra vegyük, fölkeressük ismerőseinket, barátainkat, jókívánságokkal köszöntve őket az ünnep közeledtével. A szeretet szép kifejeződése a meghitt ünnepen az ajándékozás is – annál nagyobb gondot jelent, hogy kinek mit és hol vegyünk meg. Segítünk!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 07., 20:04
A Mikulást és rénszarvasát a kecskeméti megyei kórházban énekszóval várták a gyermekek és szüleik az erkélyen. A Mikulás szokatlan érkezését a Covid-járvány miatt szervezték a magasba. Még >>>
2021. 12. 07., 18:35
Kérjük a tisztelt lakosságot, hogy segítsék a Kalocsa Város Önkormányzat Városfejlesztési és Üzemeltetési Osztályának munkáját a kérdőív kitöltésével. Még >>>
2021. 12. 07., 15:41
A Csajda-kertben épülhet játszótér, a temetőben a kerítés javítására és világításra is jut a forrásból. Még >>>
2021. 12. 07., 10:30
A karácsonyi szezonban ismét karitatív kampányt indít a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és az OMV Hungária: a töltőállomásokon megvásárolható adománykártyákkal lehet támogatni az alapítvány munkáját. Még >>>
2021. 12. 07., 08:41
A hetedik játéknaphoz érkeztünk, lássuk a feladványt! Még >>>
2021. 12. 06., 19:35
Kedves Gyerekek! Bízunk benne, minden kiscsizma megtelt már ma reggelre! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés