2021. 11. 27. szombat
Virgil
: 368 Ft   : 326 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Falunapi Családi Piknik Bátyán

Falunapi Családi Piknik Bátyán
Zsiga Ferenc  |  2021. 07. 15., 12:01

Bátyán, a Faluház előtti parkban július 10- én, szombaton rendezték meg a Falunapi Családi Pikniket. A helyi közösséget a pandémia bódulatából felélesztő egész napos eseményen a szervezők valamennyi korosztálynak, a családok minden tagjának színes programokkal kedveskedtek.

A Faluház előtti parkban szombaton reggel szabadtéri ünnepi szentmisére gyűltek össze a hívek, hogy közös imádkozással mondjanak hálát, amiért hosszú idő után ismét együtt lehetnek, együtt ünnepelhetnek.

Másfél évvel ezelőtt nem gondoltuk volna, hogy lesz még olyan falunapunk, ahol ha nem is egymás kezét fogva, de egymás mellett ülve ejthetjük módját, fejezhetjük ki, hogy ide, Bátyához tartozunk, és immár a falunap is a hagyományaink része. Az értékeink, szokásaink máig ugyanazok, mint a régi bátyaiaknak” – mondta köszöntő beszédében Fekete Csaba.

Képgaléria megtekintése (10 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek


A polgármester azzal folytatta:

„A héten TOP-os forrásból indult el a Kálvária utca és a Kiss Ernő utca csapadékvíz- elvezető rendszerének kiépítése. Ugyancsak TOP- os forrásból épül a bölcsődénk, és még júliusban megkezdődik az új játszótér építése. Ezeken felül az elmúlt hét folyamán - szinte falunapi ajándékként - több olyan pályázati értesítőt kaptunk, ami nagy örömet jelent.

A Magyar Falu Programban 5 millió forintot nyertünk játszótér építésére, ami ide, a Faluház mellé kerül. Szintén ebben a programban nyertük meg a Rózsa utca felújítására benyújtott pályázatot, illetve a ravatalozó felújítására is támogatást kaptunk, a kért összegben. Az úgynevezett EBR „háromlábú” pályázati rendszerben 17 millió forintot nyertük a Darányi utca felújítására, amihez az önkormányzat 3 millió forint önerőt biztosít. Az idei évben eddig minden pályázatunk nyertesnek bizonyult, és vannak még olyanok, amelyekre a választ várjuk” – osztotta meg a jó híreket a résztvevőkkel a polgármester.

Képgaléria megtekintése (10 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek


A megnyitó ünnepségen Font Sándor is részt vett. Az országgyűlési képviselő örömét fejezte ki, hogy hosszú hónapok után ismét korlátozás nélkül lehet rendezvényeket tartani.

Bátya egy olyan település, amelynek van jövőképe, van üzennivalója a kormánynak, a jövőnek. Ahogy a kormányé, az önkormányzat célja is a helyben maradás elősegítése, egy élhető település kialakítása, melyek megvalósítási eszközei a pályázatok. Ezek a bátyai pályázatok azért lesznek jó pályázatok, mert találkoznak a kormány azon szemléletével, hogy a helyben maradás, a gyermekvállalás, a kistelepülések élhetősége felé vigye el a beruházásokat, nyugodtan mondhatom, Fekete Csaba polgármester vezetésével” –hangsúlyozta mások mellett a képviselő.

Képgaléria megtekintése (10 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek


A program további részében a kikapcsolódásé, a szórakozásé, a gasztronómiáé volt a főszerep; a kicsiket többek közt népi játszótér, arcfestés, ugrálóvár, bábszínház és kerekítő foglalkozás szórakoztatta. Az idősebbeknek airsoft élménylövészettel, a mentőszolgálat munkatársainak bemutatójával, különböző versenyekkel és kulturális műsorokkal kedveskedtek, és természetesen az ilyenkor szokásos vendéglátás sem maradt el.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 11. 26., 08:05
Két napja, a közmeghallgatáson még hiányolták, máris megnyílik a kalocsai Infopont. Az iroda napi nyolc órán át tart majd nyitva. Feladatai között szerepel a turizmus kiszolgálása, kulturális és más rendezvények népszerűsítése és belépőjegyek árusítása, tájékoztatás, valamint az önkormányzattal való kapcsolattartásban is segítséget nyújt.
2021. 11. 25., 08:40
Évekig valóban csatatérre emlékeztetett Kalocsa főtere. Mire egyre nagyobb felületen készül el az új díszburkolat, hétfőn megütközött a városházán a képviselő-testület és a kivitelező érsekség. Egy újabb határidő-hosszabbítási kérelem volt a casus belli. A testület nem engedett. Eben a cikkben a kérelmezők érvrendszerét ismertetjük, dr. Filvig Géza polgármester bevezetőjével.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 11. 27., 19:15
Személyi sérüléssel járó baleset történt az 5301-es számú úton. Még >>>
2021. 11. 26., 13:15
A tamási rendőrök egy koporsók és urnák forgalmazásával foglalkozó vállalkozót vettek őrizetbe november 24-én késő este, aki legális üzlete mellett kábítószer-kereskedelemmel is foglalkozott. Még >>>
2021. 11. 26., 11:42
Egy lószállítót vontató személyautó és egy másik gépkocsi karambolozott csütörtök este Miske belterületén. Két személyt szállítottak a mentők a kalocsai kórházba. Még >>>
2021. 11. 26., 11:13
Orbán Viktor: „Meghosszabbítjuk az oltási akcióhetet, ezért akik eddig elmulasztották az oltakozás lehetőségét, a jövő héten is felvehetik a vakcinát regisztráció nélkül” Még >>>
2021. 11. 26., 10:15
2021.11.27-én 9:00-18:00 óra között Hagyományőrző nap lesz a Kalocsai Sportcsarnokban. Még >>>
2021. 11. 26., 08:44
Tudtad, hogy Magyarországon minden ötödik nőt ért már élete során fizikai bántalmazás a partnere részéről? A kapcsolati erőszak egyetlen formája sem elfogadható! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei