2024. 04. 13. szombat
Ida
: 392 Ft   : 367 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

Falunapi Családi Piknik Bátyán

Falunapi Családi Piknik Bátyán
Zsiga Ferenc  |  2021. 07. 15., 12:01

Bátyán, a Faluház előtti parkban július 10- én, szombaton rendezték meg a Falunapi Családi Pikniket. A helyi közösséget a pandémia bódulatából felélesztő egész napos eseményen a szervezők valamennyi korosztálynak, a családok minden tagjának színes programokkal kedveskedtek.

A Faluház előtti parkban szombaton reggel szabadtéri ünnepi szentmisére gyűltek össze a hívek, hogy közös imádkozással mondjanak hálát, amiért hosszú idő után ismét együtt lehetnek, együtt ünnepelhetnek.

Másfél évvel ezelőtt nem gondoltuk volna, hogy lesz még olyan falunapunk, ahol ha nem is egymás kezét fogva, de egymás mellett ülve ejthetjük módját, fejezhetjük ki, hogy ide, Bátyához tartozunk, és immár a falunap is a hagyományaink része. Az értékeink, szokásaink máig ugyanazok, mint a régi bátyaiaknak” – mondta köszöntő beszédében Fekete Csaba.

Képgaléria megtekintése (10 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek


A polgármester azzal folytatta:

„A héten TOP-os forrásból indult el a Kálvária utca és a Kiss Ernő utca csapadékvíz- elvezető rendszerének kiépítése. Ugyancsak TOP- os forrásból épül a bölcsődénk, és még júliusban megkezdődik az új játszótér építése. Ezeken felül az elmúlt hét folyamán - szinte falunapi ajándékként - több olyan pályázati értesítőt kaptunk, ami nagy örömet jelent.

A Magyar Falu Programban 5 millió forintot nyertünk játszótér építésére, ami ide, a Faluház mellé kerül. Szintén ebben a programban nyertük meg a Rózsa utca felújítására benyújtott pályázatot, illetve a ravatalozó felújítására is támogatást kaptunk, a kért összegben. Az úgynevezett EBR „háromlábú” pályázati rendszerben 17 millió forintot nyertük a Darányi utca felújítására, amihez az önkormányzat 3 millió forint önerőt biztosít. Az idei évben eddig minden pályázatunk nyertesnek bizonyult, és vannak még olyanok, amelyekre a választ várjuk” – osztotta meg a jó híreket a résztvevőkkel a polgármester.

Képgaléria megtekintése (10 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek


A megnyitó ünnepségen Font Sándor is részt vett. Az országgyűlési képviselő örömét fejezte ki, hogy hosszú hónapok után ismét korlátozás nélkül lehet rendezvényeket tartani.

Bátya egy olyan település, amelynek van jövőképe, van üzennivalója a kormánynak, a jövőnek. Ahogy a kormányé, az önkormányzat célja is a helyben maradás elősegítése, egy élhető település kialakítása, melyek megvalósítási eszközei a pályázatok. Ezek a bátyai pályázatok azért lesznek jó pályázatok, mert találkoznak a kormány azon szemléletével, hogy a helyben maradás, a gyermekvállalás, a kistelepülések élhetősége felé vigye el a beruházásokat, nyugodtan mondhatom, Fekete Csaba polgármester vezetésével” –hangsúlyozta mások mellett a képviselő.

Képgaléria megtekintése (10 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek


A program további részében a kikapcsolódásé, a szórakozásé, a gasztronómiáé volt a főszerep; a kicsiket többek közt népi játszótér, arcfestés, ugrálóvár, bábszínház és kerekítő foglalkozás szórakoztatta. Az idősebbeknek airsoft élménylövészettel, a mentőszolgálat munkatársainak bemutatójával, különböző versenyekkel és kulturális műsorokkal kedveskedtek, és természetesen az ilyenkor szokásos vendéglátás sem maradt el.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 04. 09., 15:25
Dr. Magóné Tóth Gyöngyi már korábban bejelentette polgármesteri ambícióit, mint a DK által támogatott jelölt. Hétfő délután hét további képviselőjelölttel együtt a Népművészeti Háznál tartottak sajtótájékoztatót a június 9-ei helyhatósági választásokra való felkészülésükről.
2024-04-07 13:47:00
A kampány célja kettős: nők számára hasznos eszközökből és intim higiéniás termékekből ajándékcsomagot összeállítani egy női táskában, melyet Pécsi Vivien a Szociális Bizottság, valamint a Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálattal karöltve ad át rászoruló lányoknak és nőknek, továbbá felhívni a figyelmet arra, hogy Magyarországon, így Kalocsán is rengeteg olyan nő él, akik számára gondot okoz beszerezni az alapvető női higiéniás termékeket.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 04. 13., 10:56
A Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház székhelyén és telephelyein (Kecskemét, Kiskunfélegyháza, Kalocsa) a járóbeteg szakellátásokra a bejelentkezés minden esetben a betegfelvételi pontokon történik. Még >>>
2024. 04. 12., 17:28
Mostmár akik a piacra mennek, azok tapasztalhatják a változást. Még >>>
2024. 04. 09., 12:52
A mester a Magyar Művészeti Akadémia Népművészeti Tagozatának tagja lett, székfoglalóját a Pesti Vigadó Makovecz-termében tartotta meg. Még >>>
2024. 04. 08., 08:05
24 fok körüli nyárias meleg valószínű. Még >>>
2024. 04. 07., 13:51
A biztonsági övet nem használó utas maradandó fogyatékossággal járó sérüléseket szenvedett. Még >>>
2024. 04. 05., 11:42
A NAV munkatársai vásároltak két aranygyűrűt, melyeket az eladó lakásán vettek át, majd felfedték kilétüket. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK