2023. 03. 31. péntek
Árpád
: 381 Ft   : 350 Ft Benzin: 607.3 Ft/l   Dízel: 613.2 Ft/l   Írjon nekünk

Falunapi Családi Piknik Bátyán

Falunapi Családi Piknik Bátyán
Zsiga Ferenc  |  2021. 07. 15., 12:01

Bátyán, a Faluház előtti parkban július 10- én, szombaton rendezték meg a Falunapi Családi Pikniket. A helyi közösséget a pandémia bódulatából felélesztő egész napos eseményen a szervezők valamennyi korosztálynak, a családok minden tagjának színes programokkal kedveskedtek.

A Faluház előtti parkban szombaton reggel szabadtéri ünnepi szentmisére gyűltek össze a hívek, hogy közös imádkozással mondjanak hálát, amiért hosszú idő után ismét együtt lehetnek, együtt ünnepelhetnek.

Másfél évvel ezelőtt nem gondoltuk volna, hogy lesz még olyan falunapunk, ahol ha nem is egymás kezét fogva, de egymás mellett ülve ejthetjük módját, fejezhetjük ki, hogy ide, Bátyához tartozunk, és immár a falunap is a hagyományaink része. Az értékeink, szokásaink máig ugyanazok, mint a régi bátyaiaknak” – mondta köszöntő beszédében Fekete Csaba.

Képgaléria megtekintése (10 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek


A polgármester azzal folytatta:

„A héten TOP-os forrásból indult el a Kálvária utca és a Kiss Ernő utca csapadékvíz- elvezető rendszerének kiépítése. Ugyancsak TOP- os forrásból épül a bölcsődénk, és még júliusban megkezdődik az új játszótér építése. Ezeken felül az elmúlt hét folyamán - szinte falunapi ajándékként - több olyan pályázati értesítőt kaptunk, ami nagy örömet jelent.

A Magyar Falu Programban 5 millió forintot nyertünk játszótér építésére, ami ide, a Faluház mellé kerül. Szintén ebben a programban nyertük meg a Rózsa utca felújítására benyújtott pályázatot, illetve a ravatalozó felújítására is támogatást kaptunk, a kért összegben. Az úgynevezett EBR „háromlábú” pályázati rendszerben 17 millió forintot nyertük a Darányi utca felújítására, amihez az önkormányzat 3 millió forint önerőt biztosít. Az idei évben eddig minden pályázatunk nyertesnek bizonyult, és vannak még olyanok, amelyekre a választ várjuk” – osztotta meg a jó híreket a résztvevőkkel a polgármester.

Képgaléria megtekintése (10 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek


A megnyitó ünnepségen Font Sándor is részt vett. Az országgyűlési képviselő örömét fejezte ki, hogy hosszú hónapok után ismét korlátozás nélkül lehet rendezvényeket tartani.

Bátya egy olyan település, amelynek van jövőképe, van üzennivalója a kormánynak, a jövőnek. Ahogy a kormányé, az önkormányzat célja is a helyben maradás elősegítése, egy élhető település kialakítása, melyek megvalósítási eszközei a pályázatok. Ezek a bátyai pályázatok azért lesznek jó pályázatok, mert találkoznak a kormány azon szemléletével, hogy a helyben maradás, a gyermekvállalás, a kistelepülések élhetősége felé vigye el a beruházásokat, nyugodtan mondhatom, Fekete Csaba polgármester vezetésével” –hangsúlyozta mások mellett a képviselő.

Képgaléria megtekintése (10 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek


A program további részében a kikapcsolódásé, a szórakozásé, a gasztronómiáé volt a főszerep; a kicsiket többek közt népi játszótér, arcfestés, ugrálóvár, bábszínház és kerekítő foglalkozás szórakoztatta. Az idősebbeknek airsoft élménylövészettel, a mentőszolgálat munkatársainak bemutatójával, különböző versenyekkel és kulturális műsorokkal kedveskedtek, és természetesen az ilyenkor szokásos vendéglátás sem maradt el.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023. 03. 30., 08:19
A Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház Kalocsai Szent Kereszt Kórház Pszichiátriai Osztályának részlegeként funkcionáló Nappali Kórház dolgozói és betegei már január óta készülődnek a húsvéti ünnepre.
2023. 03. 29., 08:23
Kalocsán ugyan némileg csökkent a munkaerő iránti igény, de ezúttal vidéken jóval több munkahelyre keresnek dolgozókat, mint egy hete. Így összesen már 134 munkahelyre várják a jelentkezőket térségünkből, ami a múlt hetinél hárommal több, miközben Szegedre továbbra is létszámkorlát nélkül toborozzák a határvadászokat.
2023-03-28 14:12:18
Önbizalom-erősítő tábor gyerekeknek gyakorlott mentálhigiénés szakemberek vezetésével.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 03. 31., 13:16
A banki átutalással gyorsabban juthat el a címzettekhez az önkormányzat 65 évnél idősebb kalocsaiaknak szánt, ötezer forintos juttatása. Aki nem nyilatkozott számlaszámáról, ahhoz a következő napokban postai úton juthat el az ajándékpénz. Még >>>
2023. 03. 31., 10:31
Húsvétkor is ér mézeskalácsot sütni, de most turbózzátok fel egy kis répával. Nem beszélve arról, hogy így a gyerekek egy kicsivel több zöldséget is tudnak enni, teljesen észrevétlenül. Még >>>
2023. 03. 30., 10:55
A rókák veszettség elleni immunizálására idén tavasszal is sor kerül, melyhez kapcsolódóan az ebzárlat és a legeltetési tilalom életbe lépése sem marad el az érintett térségekben. Még >>>
2023. 03. 30., 09:49
Alig két perc, néhány kattintás, pár adat, és már hozzá is járultunk a Kék Madár Alapítvány céljaihoz, a fesztivál megszervezéséhez, illetve a beteg gyerekek támogatásához, ráadásul úgy, hogy az nekünk egyetlen fillérünkbe sem kerül! Hogyan? – Ebből a kevesebb mint két perces videóból kiderül! Még >>>
2023. 03. 29., 16:00
Zöld erdőben jártunk már sokszor, most íme néhány tradicionális húsvéti vers gyerekeknek, felnőtteknek. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK