Itt találod az összes cikket a „pacal” témában!
Május 1-jén különleges eseményre készül Dunapataj: a Tanya Bisztró udvarán Guinness-rekord-kísérlet keretében 2025 adag pacalpörköltet főznek meg egy óriásbográcsban. A gasztronómiai rekordhoz fél tonna pacal, több száz kilogramm hozzávaló és több ezer éhes vendég is társul.
Február 21. a pacal rajongói, azaz a „pacalemberek” ünnepe volt Dunapatajon, ugyanis ezen a napon különleges programmal készült a Tanya Bisztró: a 77 magyar pacal - Avagy a gyomor csodálatos élete című könyv szerzőjét, Cserna-Szabó Andrást látták vendégül.
A Kalocsa TV által Vastag Balázzsal készített interjúból kiderül, hogyan lett a „Veszprém vármegyei gyerekből” a pataji pacal rajongója. Szó esik a pataji pacal titkáról, bár nem ígérjük, hogy teljes megfejtésre fény derül, megtudjuk, hogy a nők és a gyerekek eszik-e ezt az ételt. Szó esik a verseny lebonyolításáról és az egészségügyi (!) előkészületekről, a legjobb időeredményekről és még sok minden másról.
Az oklevéllel igazolt Pacalevő mester 2024. címet az nyerhette el, aki ezt a bődületes mennyiséget a legrövidebb idő alatt elfogyasztotta.
„Kétféle szerelem van: az egyik elmúlik, a másik a pataji pacal."
Megjelent a Fókuszban Podcast legújabb adása, melynek vendége Dusnoki Csaba, Dunapataj polgármestere, akivel a kiváló vízminőségű Szelidi-tó turizmusáról, családbarát strandjáról, horgászatról és a fejlesztésekről is beszélgettünk.