2024. 06. 22. szombat
Paulina
: 398 Ft   : 372 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

Gerecse hegység lábánál táboroztak a kalocsai cserkészek – Fennállásának 100. évfordulóját ünnepli a csapat

Gerecse hegység lábánál táboroztak a kalocsai cserkészek – Fennállásának 100. évfordulóját ünnepli a csapat
Zsiga Ferenc  |  2021. 07. 17., 09:01

A 101. számú Tomori Pál Cserkészcsapat tagjai az elmúlt egy héten kiváló programokon vettek részt a Gerecse hegység lábánál, a sátortáborozás egészen július 11-én, vasárnapig tartott. A hagyomány szerint cserkészpróbák vártak az újakra, akik ha megfeleltek a feladatoknak, megkapták a cserkésznyakkendőt.

-Az évközi foglalkozások jelentős része elmaradt, így kifejezetten örültek a kiscserkészek, hogy nyáron már komolyabb kötöttségek nélkül tudtuk megtartani a hagyományos cserkésztábort. Az újjá alakult cserkészcsapat tagjai 1990-től, minden évben sátoroztak, volt, amikor vendégcsapatok is csatlakoztak. Ez a negyedik alkalom, hogy csak mi, kalocsaiak állítottuk fel sátrainkat a Gerecse hegység lábánál lévő tisztás közepén – tájékoztatta portálunkat Dr. Körmendy Szabolcs, a cserkészcsapat vezetője.

Képgaléria megtekintése (19 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!


A parancsnok elmondta:

Dunántúlon, a Gerecse hegységnél vagyunk, Héreg község mellett, a Király - kútnál. Sajnos a forrás elapadt, de a hely így is nagyon szép. Idén összesen 35 táborozónk van, számukra igyekeztünk minél változatosabb programokat összeállítani. A hét elején, egy túra alkalmával például a Gerecse tetejét másztuk meg, ahonnan csodálatos kilátás nyílt Esztergomra és a Dunakanyarra, majd a csúcs teljesítése után egy igazán kalandos, sziklás és meredek ereszkedő vezetett vissza a szálláshelyünkre. 
A programsorozatból nem maradhatott ki a tatai vár megtekintése sem, illetve a nemrég nyílt Esterházy kastélyban is jártunk. Igazi felfrissülés volt számunkra a tatabányai strandolás. A táborozás szabadtéri szentmisével július 8-án, vasárnap zárul."
-összegezte a hét eseményeit Dr. Körmendy Szabolcs.

Hozzátette, a cserkészéletben fontos a különböző próbák elvégzése, ahol a cserkészjelöltek megszerzett tudásukról adnak számot. Az elmúlt napokban majd 10-en vizsgáztak.

Míg a cserkészjelöltek a zöld nyakkendőért mérettették meg tudásukat, addig az első és második próbások egy-egy jelvényt kaptak jutalmul, amit majd az egyenruhára kell felvarrniuk. 
Több területet érint a Magyar Cserkészszövetség pedagógiai programja alapján kidolgozott próbarendszerünk, ez alapján kérdezzük ki a cserkészjelölteket. Ezt a tudást az őrsvezetők adják át a fiatalabbaknak, amely többek között a magyarság ismeretéről, a nemzeti jelképekről, a Himnuszról és egyebek mellett a Szent Korona történetéről szól”
– tudtuk meg a csapatparancsnoktól.

Dr. Körmendy Szabolcs ezúton is megköszönte a szülők segítségét. Mint hangsúlyozta, a tábor sikeréhez nagyban hozzájárult a családok támogatása, melyek a cserkészcsapat működését is folyamatosan segítik. A 101. számú Tomori Pál Cserkészcsapat számára igazán különleges a 2021-es esztendő, ugyanis idén fennállásának 100. évfordulóját ünnepli. A neves alkalomra több rendezvénnyel készülnek.

Képgaléria megtekintése (19 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 06. 21., 18:00
Az ügyészség a nőt többrendbeli közokirat-hamisítás bűntettével vádolja Még >>>
2024. 06. 21., 16:51
Bock József életműve példa arra, hogy szívós, kitartó munkával milyen eredményeket lehet elérni. Még >>>
2024. 06. 20., 09:01
Három év alatt 12 magyar és 4 cseh gazdasági társaságot vontak be az adóelkerülő tevékenységbe. Még >>>
2024. 06. 19., 14:34
Két bajai rendőr és mentős húzták vissza a hídra az öngyilkossággal fenyegetőző férfit. Még >>>
2024. 06. 19., 10:56
Az asszonnyal szemben több körözés volt érvényben. Még >>>
2024. 06. 18., 08:45
Bejelentés érkezett arról, hogy Akasztón valaki ittasan furikázik egy kék autóval délután. A rendőrök hamar az autó nyomára bukkantak, ami az egyik kereszteződésben, az út mellett egy virágosládán egyensúlyozott. A jármű vezetője ugyanis kanyarodás közben túlkormányozta a kocsit és felhajtott a betonból kiöntött elemre. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK