2022. 05. 17. kedd
Paszkál
: 388 Ft   : 369 Ft Benzin: 479.3 Ft/l   Dízel: 479.5 Ft/l   Írjon nekünk

Gerecse hegység lábánál táboroztak a kalocsai cserkészek – Fennállásának 100. évfordulóját ünnepli a csapat

Gerecse hegység lábánál táboroztak a kalocsai cserkészek – Fennállásának 100. évfordulóját ünnepli a csapat
Zsiga Ferenc  |  2021. 07. 17., 09:01

A 101. számú Tomori Pál Cserkészcsapat tagjai az elmúlt egy héten kiváló programokon vettek részt a Gerecse hegység lábánál, a sátortáborozás egészen július 11-én, vasárnapig tartott. A hagyomány szerint cserkészpróbák vártak az újakra, akik ha megfeleltek a feladatoknak, megkapták a cserkésznyakkendőt.

-Az évközi foglalkozások jelentős része elmaradt, így kifejezetten örültek a kiscserkészek, hogy nyáron már komolyabb kötöttségek nélkül tudtuk megtartani a hagyományos cserkésztábort. Az újjá alakult cserkészcsapat tagjai 1990-től, minden évben sátoroztak, volt, amikor vendégcsapatok is csatlakoztak. Ez a negyedik alkalom, hogy csak mi, kalocsaiak állítottuk fel sátrainkat a Gerecse hegység lábánál lévő tisztás közepén – tájékoztatta portálunkat Dr. Körmendy Szabolcs, a cserkészcsapat vezetője.

Képgaléria megtekintése (19 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!


A parancsnok elmondta:

Dunántúlon, a Gerecse hegységnél vagyunk, Héreg község mellett, a Király - kútnál. Sajnos a forrás elapadt, de a hely így is nagyon szép. Idén összesen 35 táborozónk van, számukra igyekeztünk minél változatosabb programokat összeállítani. A hét elején, egy túra alkalmával például a Gerecse tetejét másztuk meg, ahonnan csodálatos kilátás nyílt Esztergomra és a Dunakanyarra, majd a csúcs teljesítése után egy igazán kalandos, sziklás és meredek ereszkedő vezetett vissza a szálláshelyünkre. 
A programsorozatból nem maradhatott ki a tatai vár megtekintése sem, illetve a nemrég nyílt Esterházy kastélyban is jártunk. Igazi felfrissülés volt számunkra a tatabányai strandolás. A táborozás szabadtéri szentmisével július 8-án, vasárnap zárul."
-összegezte a hét eseményeit Dr. Körmendy Szabolcs.

Hozzátette, a cserkészéletben fontos a különböző próbák elvégzése, ahol a cserkészjelöltek megszerzett tudásukról adnak számot. Az elmúlt napokban majd 10-en vizsgáztak.

Míg a cserkészjelöltek a zöld nyakkendőért mérettették meg tudásukat, addig az első és második próbások egy-egy jelvényt kaptak jutalmul, amit majd az egyenruhára kell felvarrniuk. 
Több területet érint a Magyar Cserkészszövetség pedagógiai programja alapján kidolgozott próbarendszerünk, ez alapján kérdezzük ki a cserkészjelölteket. Ezt a tudást az őrsvezetők adják át a fiatalabbaknak, amely többek között a magyarság ismeretéről, a nemzeti jelképekről, a Himnuszról és egyebek mellett a Szent Korona történetéről szól”
– tudtuk meg a csapatparancsnoktól.

Dr. Körmendy Szabolcs ezúton is megköszönte a szülők segítségét. Mint hangsúlyozta, a tábor sikeréhez nagyban hozzájárult a családok támogatása, melyek a cserkészcsapat működését is folyamatosan segítik. A 101. számú Tomori Pál Cserkészcsapat számára igazán különleges a 2021-es esztendő, ugyanis idén fennállásának 100. évfordulóját ünnepli. A neves alkalomra több rendezvénnyel készülnek.

Képgaléria megtekintése (19 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 05. 12., 08:00
Az új paksi blokkok reaktorépülete számos különleges építészeti megoldást vonultat fel a speciális alapozástól a robusztusság biztosításán keresztül a beton minőségééig – hangzott el a Paks II. Zrt. Tudásmenedzsment Akadémiája áprilisi előadásán. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 05. 17., 13:46
A rendőrök a térfigyelő kamerák felvételei és az összegyűjtött információk alapján beazonosították a testvérpárt, akik nem voltak ismeretlenek a hatóság előtt. Még >>>
2022. 05. 17., 09:09
Az internetes csalások számos válfajáról hallhattunk már, ám a kiberbűnözők pillanatok alatt reagálnak az aktuális történésekre és gyorsan felismerik, milyen úton húzhatnak hasznot az internet felhasználókból. Még >>>
2022. 05. 16., 17:30
A projekten dolgozó szakemberek úgy szeretnék végezni munkájukat, hogy a legkevesebb fennakadást okozzák a lakóknak. Még >>>
2022. 05. 16., 09:14
Eddig 10 százalékkal többen ajánlották fel adójuk egyszázalékát, mint tavaly ugyanilyenkor. Még >>>
2022. 05. 15., 17:57
Durrdefektet kapott, majd felborult egy tűzoltóautó a Borsod-Abaúj -Zemplén megyei Nagybarcán, amikor egy lakástűzhöz vonult Lénárddarócra. Még >>>
2022. 05. 15., 14:51
Baleset történt az 51-es főúton vasárnap délután. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés