2023. 03. 27. hétfő
Hajnalka
: 386 Ft   : 358 Ft Benzin: 607.3 Ft/l   Dízel: 613.2 Ft/l   Írjon nekünk

A Szelidi-tó partjáról – Szezon előtt ivóvíz-, utána bicikliút-beruházás jön

2017. 03. 12., 17:53

Harmincmillió forintot költ saját zsebből a dunapataji önkormányzat arra, hogy ebben az évben is fokozza a szomszédságában terülő tó turisztikai vonzerejét. Térségünk egyik kiemelt attrakciójának partján napokon belül ivóvízhálózat-bővítés indul, a szezon lecsengését követően pedig az oda vezető kerékpárutat veszik kezelésbe.

A Szelidi-tó környezetében a Bodzás és Húsfoka területeken élőket érinti leginkább az a rövidesen induló fejlesztés, amelynek részeként az egész tó partján lévő ingatlanok ugyanazon ivóvízhálózatról kapnak majd friss, jó minőségű ivóvizet.

Ez ebben a pillanatban nem megoldott, de a dunapataji önkormányzat a tavaly útjára indított projektet tovább görgetve az idén véghezviszi az említett beruházást.

A kivitelezési munkálatok az ideális forgatókönyv szerint még a turisztikai csúcsszezon beköszönte előtt le is zárulhatnak.

- Ez lesz a legfontosabb beruházás az idei évben, amit biztosan meg tudunk valósítani – jelentette ki Dusnoki Csaba dunapataji polgármester.

– A kerékpárút Dunapataj és Szelid közötti, elhasználódott, balesetveszélyes szakaszát is szeretnék felújítani, illetve a Szittyótértől a IX. utca és Kalocsai Horgásztanyáig, az erdő felé, illetve a vissza irányba tervezünk teljesen új kerékpárút-szakaszt létesíteni.
Az ehhez szükséges forrást biztosító pályázati kérelmünk beadásra került, amelyről információink szerint márciusban várható döntés. Amennyiben a bírálók helyben hagyják az igénylést, úgy a nyári szezon végével, szeptember-tájt kezdenénk a kivitelezést, hogy az ezzel járó zaj és esetleges forgalomkorlátozások ne zavarják a hozzánk látogatók pihenését – így Dusnoki Csaba.

- Az élhetőbb környezet megteremtésének jegyében kisebb beruházásokat is tervezünk a strandra. Tudjuk jól, hogy Dunapataj legnagyobb vonzereje a Szelidi-tó. Ha ezt minden évben fejlesztjük, hisszük, hogy minden évben növelni lehet a látogatólétszámot, ezzel együtt pedig az itt végrehajtandó beruházások esélyét és létjogosultságát is – vallja Dunapataj első embere.

Mint emlékezetes, egy korábbi interjújában Dusnoki Csaba elárulta, hogy egy több százmillió forintos, komplex fejlesztési csomagot is megfogalmaztak a szelidi turizmus fellendítése érdekében. Az ezen igényeket összefoglaló pályázatot idén júniusig fogják benyújtani. Amennyiben pozitív döntés születik, úgy 2018-ban indulhatnak is a benne foglalt fejlesztések a tó körül, amit korábban évszázados jelentőségűnek értékelt a polgármester.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023-03-24 13:15:00
Kertészeti eszközök, öntözőberendezések, tápanyag-utánpotló szerek, gasztronómiai különlegességek, termelői vásár és vidékfejlesztési támogatási információs pont is várja majd az expora kilátogatókat.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 03. 27., 23:39
Egy kisodródott és árokba csapódott személykocsi egyik utasa életét vesztette, egy másik életveszélyesen megsérült – őt újra kellett éleszteni –, és a sofőr is súlyosan megsérült a vasárnap esti balesetben. A beszámolók alapján a túl gyors tempó és a biztonsági öv mellőzése vezethetett a tragédiához. Még >>>
2023. 03. 27., 14:37
A magyar labdarúgó válogatott hétfő este 20 óra 45 perckor megkezdi szereplését a 2024-es Eb-részvételért a selejtezőkben. Még >>>
2023. 03. 27., 14:20
A tepsis tócsni nagy előnye, hogy sütés közben nem kell mellette állni, és olajjal sem szívja tele magát. Még >>>
2023. 03. 27., 14:11
Egy hegyi patak vízhozamával buzog elő a víz az utca Mikszáth Kálmán és Vidats István utca közötti szakaszán. Az úttest szinte folyóvá vált. Videóval! Még >>>
2023. 03. 27., 09:23
Jelentősen visszaesik a hőmérséklet a hét elején: kedden a csúcshőmérséklet mindössze 5 és 10 Celsius-fok között valószínű, és visszatérnek a kemény éjszakai fagyok is, a szélvédett helyeken akár mínusz 10 fokig is csökkenhet a hőmérséklet. Még >>>
2023. 03. 27., 09:09
A balesetben ketten megsérültek, egy ember pedig a helyszínen életét vesztette. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK