2024. 07. 22. hétfő
Magdolna
: 390 Ft   : 358 Ft Benzin: 616.4 Ft/l   Dízel: 623.5 Ft/l   Írjon nekünk

Belügyminisztériumi támogatás Dunapatajnak – Teljes körű felújítást kap a sportpálya

2016. 08. 05., 08:48

A hartai önkormányzat mellett Dunapataj vezetése is eredményes pályázatot nyújtott be a Belügyminisztérium által hirdetett, „Önkormányzati feladatellátást szolgáló fejlesztések” céljából kiírt támogatási formára. Az elnyert húszmillió forintos támogatásnak már a jövő „évadban” kiélvezhetik a gyümölcsét a helyi sportolók és diákok – reméli a polgármester.

Dusnoki Csaba településvezető örömmel erősített meg a kormány.hu holnapon megjelent táblázatból kiolvasható hírt, miszerint július 26-án kereken húszmillió forintot ítélt meg a Belügyminisztérium számukra, „Óvoda, iskolai és utánpótlás sport infrastruktúrafejlesztés, felújítás” kategóriában. A nagyközségben ez konkrétan azt jelenti, hogy

a Művelődési Ház mellett lévő sportpályát egy az egyben a kor követelményeinek megfelelővé tudják tenni,

ha minden igaz, még korábban is, mint azt a hazai pályázati beruházások kivitelezési tempóját megszoktuk.


Forrás: Dr. Pinczés Sándor / www.panoramio.com

– A jövőt a gyermekeink jelentik. Az egészséges életmódra nevelés és a helyi megtartóerő fejlesztése szempontjából egyaránt fontos, hogy ezt a létesítményt megfelelő állapotban tudjuk mind az iskolások, mind az oda járó sportolók rendelkezésére bocsátani – mondta a küszöbön lévő beruházás jelentőségéről a polgármester.

Reményeim szerint a következő évadban már az új sportpályát használhatják úgy tanórai, mind szabadidős foglalkozási keretben a gyerekek. Az összberuházás megközelíti majd a harmincmillió forintot, amely magában foglalja a nagy füves pálya megújulását, újra füvesítését, automata öntözőrendszer és világítás kiépítését, természetesen mindezt a szükséges terepmunkálatok elvégzését követően – vette sorra tételesen, mi mindenben tapasztalhatnak majd változást a kilátogató – vélhetően nem csak – dunapatajiak.

– Úgy gondolom, a jelenlegi állapottal össze sem lehet majd hasonlítani a kivitelezést követő állapotot. Az idő vasfoga ugyanis rendesen kikezdte már a nagypályát. Annál is élesebb a kontraszt, hiszen ott vannak a nemrég átadott műfüves pályáink és a kapcsolódó, ugyancsak korszerű komplexumok, amelyek egytől egyig azt üzenik, hogy ideje a régi pályát is a környezetéhez méltóvá tenni. Bízom abban, hogy az erre járók ámulni és bámulni fognak, hogy Dunapatajnak ilyen is van – zárta mondandóját a bizakodás és a folyamatos fejlődni akarás jegyében Dusnoki Csaba.

Csak így tovább, Dunapataj!

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024-07-16 14:32:06
Életének 77. évében elhunyt a Kalocsai SE hajdani elnöke, szakosztályvezetője, edzője és nagyszerű játékosa Farkas András, a „Bandika”. Mert mindenki csak így ismerte és nevezte nyugdíjasként is a sütőipari vállalat egykori gazdasági igazgatóját, aki ekkor már több száz embert irányított.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 07. 21., 18:54
A jövő hét végén már a közepes szintet is elérheti a pollenkoncentráció. Még >>>
2024. 07. 20., 09:43
Az állatok egyre gyakrabban támadnak emberre, ennek ellenére civil szervezetek tiltakoznak a törvény ellen. Még >>>
2024. 07. 19., 19:28
Az üzletvezető felismerte, a kecskeméti rendőrök pedig elfogták a tolvajokat. Még >>>
2024. 07. 19., 18:16
Itt megtudhatja, hogyan alakult folyóink vízállása szerdán. Még >>>
2024. 07. 19., 11:31
A új pszichoaktív anyagok a legveszélyesebb kábítószerek. A rendőrség látókörébe egyre több ilyen szert áruló társaság kerül. Ezúttal Jánoshalmán csaptak le az egyenruhások - VIDEÓVAL! Még >>>
2024. 07. 19., 09:46
Rendőrök, katonák és a lánglovagok közös erővel mentették az állatokat. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK