2023. 03. 28. kedd
Gedeon, Johanna
: 386 Ft   : 358 Ft Benzin: 607.3 Ft/l   Dízel: 613.2 Ft/l   Írjon nekünk

Dehogy szürke és esős! Még ízesebb, még színesebb a Pataji Ősz

Helyszín: Múzeum, Művelődési Ház, Sportpálya - Dunapataj
Dátum: 2017. szeptember 08., péntek 17:30

Jubiláló főzőverseny, pataji jellegzetességre épülő kiállítás, sok-sok színpadi, sport-, szabadidős-, kulturális- és gyermekprogram. Így köszönt be az ősz Dunapatajra, ahol péntektől vasárnapig mindenféle válogatott különlegességgel hívogatja a művházba, sportpályára, vagy éppen templomba az érdeklődőket.

Az események péntek délután fél hatkor kezdődnek

a Pataji Múzeumban, ahol a Gyimesi József (1921-1991) szép emlékű vendéglős által országos hírűvé tett pataji pacalpörkölt-készítés húsz évéből nyílik tárlat – útnak indítva ezzel az idei Pataji Ősz programsorozatát,

 amely vasárnap délutánig meg sem áll.

A kiállítás-megnyitót követően a Művelődési Házban folytatódnak a pénteki események a helyi Zenebarátok Együttesének műsorával, bemelegítve a népünnepély szombati főnapjára.

Tavaly igazi kora őszi, napsütéses időjárásban készítették a csapatok a pacalt

Szombaton már reggel nyolckor eldördül a Gyimesiről elnevezett pacalfőző verseny startpisztolya a sportpályán, a délelőtt folyamán pedig iskolások, sportolók műsora, bemutatója, gyakorlata várja a nézelődőket, és azokat a vállalkozó szelleműeket, akik ki is próbálnák magukat akár íjászatban, akár kézműves-foglalkozáson.

A legkisebbeket henna- és arcfestés várja a nap folyamán, valamint a Virgonckodó játszópark, míg a nap hivatalos nyitányát a Magyar Honvédség Központi Zenekara fújja majd el, pontban délben, amelyet az ünnepi köszöntők és kitüntetések átadása követ.
Ezután „jó ebédhez szól a nóta” a Tesók mulatós együttes jóvoltából, majd ismét a gyermekeknek kedveskednek a szervezők egy látványos és garantált szórakozást ígérő bűvész-show bemutatóval. Várhatóan délután három óra tájt derül majd ki, hogy kik készítették a legjobb pacal-fogást 2017-ben, a főzőverseny eredményhirdetését pedig a solti mazsorettek műsora követi.

A főzőversenyre 2016-ban 31 magánszemély és csapat nevezett. Túlszárnyalják-e ezt hétvégén?


Mint már megszokhattuk – és várjuk is – nincsen Pataji Ősz „A” kategóriás humorista nélkül, így a táncos produkciót követően Rekop György humoristáé a színpad, akitől „A zene szárnyán” címmel a Kalocsai Színház művészei veszik át a stafétát, főképp az operett műfaj kedvelőit kényeztetve.

A Radics Gigi unokatestvéreként, illetve az X-faktor tévés tehetségkutatóból ismert, pontosabban annak harmadik szériáját megnyert Oláh Gergő is személyesen teszi tiszteletét szombat este hétkor Dunapatajon, akinek a koncertjét az elmaradhatatlan tűzijáték zárja, este kilenckor pedig a nemrég Szakmáron hatalmas bulit kanyarított

Balkán Fanatik fog a húrok közé csapni.

A vasárnapi levezető délelőtt kilenckor kezdődik asztalitenisz bajnoksággal, ami fél tízkor „ökumenikus” istentisztelettel folytatódik a református templomban, fél ötkor pedig a hagyományos bajnoki labdarúgó mérkőzéssel zárul.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023-03-24 13:15:00
Kertészeti eszközök, öntözőberendezések, tápanyag-utánpotló szerek, gasztronómiai különlegességek, termelői vásár és vidékfejlesztési támogatási információs pont is várja majd az expora kilátogatókat.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 03. 27., 23:39
Egy kisodródott és árokba csapódott személykocsi egyik utasa életét vesztette, egy másik életveszélyesen megsérült – őt újra kellett éleszteni –, és a sofőr is súlyosan megsérült a vasárnap esti balesetben. A beszámolók alapján a túl gyors tempó és a biztonsági öv mellőzése vezethetett a tragédiához. Még >>>
2023. 03. 27., 14:37
A magyar labdarúgó válogatott hétfő este 20 óra 45 perckor megkezdi szereplését a 2024-es Eb-részvételért a selejtezőkben. Még >>>
2023. 03. 27., 14:20
A tepsis tócsni nagy előnye, hogy sütés közben nem kell mellette állni, és olajjal sem szívja tele magát. Még >>>
2023. 03. 27., 14:11
Egy hegyi patak vízhozamával buzog elő a víz az utca Mikszáth Kálmán és Vidats István utca közötti szakaszán. Az úttest szinte folyóvá vált. Videóval! Még >>>
2023. 03. 27., 09:23
Jelentősen visszaesik a hőmérséklet a hét elején: kedden a csúcshőmérséklet mindössze 5 és 10 Celsius-fok között valószínű, és visszatérnek a kemény éjszakai fagyok is, a szélvédett helyeken akár mínusz 10 fokig is csökkenhet a hőmérséklet. Még >>>
2023. 03. 27., 09:09
A balesetben ketten megsérültek, egy ember pedig a helyszínen életét vesztette. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK