2024. 04. 13. szombat
Ida
: 392 Ft   : 367 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

Dehogy szürke és esős! Még ízesebb, még színesebb a Pataji Ősz

Helyszín: Múzeum, Művelődési Ház, Sportpálya - Dunapataj
Dátum: 2017. szeptember 08., péntek 17:30

Jubiláló főzőverseny, pataji jellegzetességre épülő kiállítás, sok-sok színpadi, sport-, szabadidős-, kulturális- és gyermekprogram. Így köszönt be az ősz Dunapatajra, ahol péntektől vasárnapig mindenféle válogatott különlegességgel hívogatja a művházba, sportpályára, vagy éppen templomba az érdeklődőket.

Az események péntek délután fél hatkor kezdődnek

a Pataji Múzeumban, ahol a Gyimesi József (1921-1991) szép emlékű vendéglős által országos hírűvé tett pataji pacalpörkölt-készítés húsz évéből nyílik tárlat – útnak indítva ezzel az idei Pataji Ősz programsorozatát,

 amely vasárnap délutánig meg sem áll.

A kiállítás-megnyitót követően a Művelődési Házban folytatódnak a pénteki események a helyi Zenebarátok Együttesének műsorával, bemelegítve a népünnepély szombati főnapjára.

Tavaly igazi kora őszi, napsütéses időjárásban készítették a csapatok a pacalt

Szombaton már reggel nyolckor eldördül a Gyimesiről elnevezett pacalfőző verseny startpisztolya a sportpályán, a délelőtt folyamán pedig iskolások, sportolók műsora, bemutatója, gyakorlata várja a nézelődőket, és azokat a vállalkozó szelleműeket, akik ki is próbálnák magukat akár íjászatban, akár kézműves-foglalkozáson.

A legkisebbeket henna- és arcfestés várja a nap folyamán, valamint a Virgonckodó játszópark, míg a nap hivatalos nyitányát a Magyar Honvédség Központi Zenekara fújja majd el, pontban délben, amelyet az ünnepi köszöntők és kitüntetések átadása követ.
Ezután „jó ebédhez szól a nóta” a Tesók mulatós együttes jóvoltából, majd ismét a gyermekeknek kedveskednek a szervezők egy látványos és garantált szórakozást ígérő bűvész-show bemutatóval. Várhatóan délután három óra tájt derül majd ki, hogy kik készítették a legjobb pacal-fogást 2017-ben, a főzőverseny eredményhirdetését pedig a solti mazsorettek műsora követi.

A főzőversenyre 2016-ban 31 magánszemély és csapat nevezett. Túlszárnyalják-e ezt hétvégén?


Mint már megszokhattuk – és várjuk is – nincsen Pataji Ősz „A” kategóriás humorista nélkül, így a táncos produkciót követően Rekop György humoristáé a színpad, akitől „A zene szárnyán” címmel a Kalocsai Színház művészei veszik át a stafétát, főképp az operett műfaj kedvelőit kényeztetve.

A Radics Gigi unokatestvéreként, illetve az X-faktor tévés tehetségkutatóból ismert, pontosabban annak harmadik szériáját megnyert Oláh Gergő is személyesen teszi tiszteletét szombat este hétkor Dunapatajon, akinek a koncertjét az elmaradhatatlan tűzijáték zárja, este kilenckor pedig a nemrég Szakmáron hatalmas bulit kanyarított

Balkán Fanatik fog a húrok közé csapni.

A vasárnapi levezető délelőtt kilenckor kezdődik asztalitenisz bajnoksággal, ami fél tízkor „ökumenikus” istentisztelettel folytatódik a református templomban, fél ötkor pedig a hagyományos bajnoki labdarúgó mérkőzéssel zárul.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 04. 09., 15:25
Dr. Magóné Tóth Gyöngyi már korábban bejelentette polgármesteri ambícióit, mint a DK által támogatott jelölt. Hétfő délután hét további képviselőjelölttel együtt a Népművészeti Háznál tartottak sajtótájékoztatót a június 9-ei helyhatósági választásokra való felkészülésükről.
2024-04-07 13:47:00
A kampány célja kettős: nők számára hasznos eszközökből és intim higiéniás termékekből ajándékcsomagot összeállítani egy női táskában, melyet Pécsi Vivien a Szociális Bizottság, valamint a Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálattal karöltve ad át rászoruló lányoknak és nőknek, továbbá felhívni a figyelmet arra, hogy Magyarországon, így Kalocsán is rengeteg olyan nő él, akik számára gondot okoz beszerezni az alapvető női higiéniás termékeket.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 04. 13., 10:56
A Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház székhelyén és telephelyein (Kecskemét, Kiskunfélegyháza, Kalocsa) a járóbeteg szakellátásokra a bejelentkezés minden esetben a betegfelvételi pontokon történik. Még >>>
2024. 04. 12., 17:28
Mostmár akik a piacra mennek, azok tapasztalhatják a változást. Még >>>
2024. 04. 09., 12:52
A mester a Magyar Művészeti Akadémia Népművészeti Tagozatának tagja lett, székfoglalóját a Pesti Vigadó Makovecz-termében tartotta meg. Még >>>
2024. 04. 08., 08:05
24 fok körüli nyárias meleg valószínű. Még >>>
2024. 04. 07., 13:51
A biztonsági övet nem használó utas maradandó fogyatékossággal járó sérüléseket szenvedett. Még >>>
2024. 04. 05., 11:42
A NAV munkatársai vásároltak két aranygyűrűt, melyeket az eladó lakásán vettek át, majd felfedték kilétüket. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK