2024. 05. 21. kedd
Konstantin
: 386 Ft   : 355 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

Dunapataji vállalkozók összefogása a kiváló tanuló gyermekekért – Olvasói levél!

2024. 05. 02., 17:42

Április 25-én a dunapataji Tanya Bisztró volt a helyszíne négy helyi vállalkozó jövőépítő megbeszélésének. Közösen munkálkodva 2025-től közösen kívánják támogatni azokat a dunapataji ballagó diákokat, akiknek a szülei anyagi okok miatt nem tehetik, hogy kiválóan tanuló gyermekeiknek ballagási ajándékkal, ballagási ebéddel, vagy éppen ballagási csokorral kedveskedjenek.

A megbeszélésről olvasói levél érkezett, amelyet a nemes cél érdekében változtatás nélkül adunk közre.


"A három vállalkozó „ajándékozzunk élményt és támogassunk" jelmondattal közös összefogásra buzdít Minden segíteni szándékozó helyi vállalkozót, hogy csatlakozzanak a kezdeményezéshez.

- Mindig szívügyünk volt a diákok oktatása és segítése- kezdte Kollár Gyula a Tanya Bisztró Tulajdonosa. Az, hogy tudunk segítséget nyújtani és átadhatunk Nekik valamit, ami élményt nyújt az számunkra öröm. Szeretnénk ha Dunapatajon a már meglévő összetartó közösségből olyan diákok kerülnének ki, Akik e csekélységből erőt merítve indulhatnának el középiskolai új életükbe.
Ezért gondoltuk azt, hogy szívesen megvendégeljük a kiváló tanuló elballagó kis nebulót a családjával együtt 50.000 Ft értékben ballagási tálak formájában. Szeretnénk ha a tudás megszerzésében nem szabna határt Nekik a pénztárca mérete.

- Az utánpótlás képzésben már 30 éve részt vállalunk- folytatta Bach János, a dunapataji Best-Tool Kft tulajdonosa. Sokszor az anyagiak szabnak határt a pályaválasztásban. Ha valaki az iparban használatos szakmát szeretne, a bejárás nagy gondot tud okozni a szülőknek, ezért gondoltuk azt, hogy egy hátrányosabb helyzetben lévő  de jó tanuló végzős dunapataji diáknak szeretnénk segíteni.

A Best-Tool Kft vállalja, az iskolába járási költségeit vagy a kollégiumi ellátási díjait 1 éven keresztül. 
Evvel szeretnénk inspirálni Őt a szorgalomra, a jó tanulásra bízva abban, hogy az elsajátított szakmában elhelyezkedve, kikerülhet a hátrányos helyzetből.

- Egy ballagás nem igazi, ha nincs a vén diák kezében ballagási csokor és az ünnepi asztal közepén dísz- tette hozzá  Szigeti Sándor a dunapataji Virágüzlet vezetője. Szeretném ha ebben segítségre lehetnénk jó tanuló végzős helyi diáknak, hogy az általa választott csokrot és egyéb kiegészítőket elkészítjük Neki természetesen térítésmentesen és ezáltal kívánunk élményt csempészni a ballagási emlékeibe.

A jó kezdeményezés megszólítja a segíteni szándékozókat, melyet ezúton is örömmel láttunk. A Bán-Trans Bt személyében, mihelyst megneszelődött a kezdeményezés azonnal érkezett egy 50.000 Ft értékű felajánlás a ballagó kisdiáknak, hogy a nehéz anyagi helyzetben a szülőknek ne legyen gondja a beiskolázásra. A szóban forgó összeget tanszerekre, tankönyvre vagy a beiskolázással kapcsolatos egyéb költségekre biztosítja a Bán-Trans Bt a 2025-ös ballagás ajándékaként.

Lehet e szebb kezdeményezés, mint támogatni a fiatal generációt? 
Anno nagypapám mondta mindig, hogy a legjobb befektetés a gyermekek támogatása, mert Ők azok akik ha megfelelő hátteret és útbaigazítást kapnak, egy sokkal szebb és mindenki számára hasznosabb jövőt tudnak építeni a meglévő alapokból.

Az alapokat úgy gondolom e három ember lerakta és mint az a beszélgetésből kiderült, hagyományt kívánnak kezdeményezésükből teremteni és szívesen fogadják a csatlakozni kívánó vállalkozókat.
Tehát dunapataji kisiskolások, a tanulásban sok sikert kíván Bach János- Best-Tool Kft tulajdonosa, Kollár Gyula a Tanya Bisztró vezetője, Szigeti Sándor a Virágüzlet tulajdonosa és a Bán-Trans Bt.”


                                                                 Vastag Balázs

 

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 20., 08:52
Május 12-én, vasárnap a már bajnok Decs otthonában ültek asztalhoz a Kalocsai Sakk Klub versenyzői a 2023/2024-es bajnoki évad utolsó fordulójában, ahol 10-2-es vereséget szenvedtek az Asztalos csoport NB II-es csapatbajnoki találkozóján. A dr. Czibulka Zoltán vezette mieink ezzel csoportjuk 9. helyén végeztek, ám minden bizonnyal prolongálják NBII-es tagságukat a tízcsapatos csoportban a jövőben is.
2024. 05. 18., 10:25
Dr. Tóth Roland alaposan beleállt Bolvári Ferdinándba, ugyanis szerinte nem csak a pártok használják ugródeszkának az álfüggetlen és álcivil polgármesterjelöltet, ő is ugródeszkának használja a pártokat. A képviselőjelölt szerint úgy tűnik, bármi áron összefogna lassan bárkivel, hogy polgármester lehessen, most éppen a Tisza Párt kegyeit keresi.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 05. 21., 14:01
A családi kirándulások alkalmával érdemes gondolni a kullancsokra is. Még >>>
2024. 05. 21., 13:00
Az áldozat a családsegítőhöz fordult a problémával, aki segített neki elköltözni. Még >>>
2024. 05. 21., 08:48
A ma délelőtt 10 órára meghirdetett bábszínház technikai okok miatt elmarad. Még >>>
2024. 05. 20., 08:50
A tényeket a társaság nem vitatta, hanem lemondva fellebbezési jogáról, több mint 7 millió forint adót fizetett be az állami költségvetésbe. Még >>>
2024. 05. 20., 08:48
A 14 éves fiú jobb kezéhez egy kést nyomott, miközben ráfogott a bal kezében tartott telefonjára. Még >>>
2024. 05. 17., 09:21
Az egyik körzeti megbízott a kezét is megégette, miközben segített egy bajba jutott asszonynak. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK