2022. 07. 01. péntek
Annamária, Tihamér
: 397 Ft   : 380 Ft Benzin: 479.3 Ft/l   Dízel: 479.5 Ft/l   Írjon nekünk

Dunapatajon augusztus végéig megújulnak az önkormányzati utak – A munkálatok több mint fele elkészült

Dunapatajon augusztus végéig megújulnak az önkormányzati utak – A munkálatok több mint fele elkészült
Zsiga Ferenc  |  2020. 04. 29., 07:20

Alig fejeződött be az elmúlt ősszel Dunapataj nagyközség legnagyobb beruházása, a szennyvízhálózat kiépítése, a szennyvíznek a korszerűsített hartai szennyvíztisztító-telepre vezetése, megkezdődött a település útjainak helyreállítása, újra aszfaltozása. A nagyközségen átmenő 51. számú út, valamint az önkormányzati utak beruházással érintett szakaszának a munkagödör feletti sávos helyreállítása mellett az utak aszfaltozása is folyamatban van.

Idén márciusban az 51-es településen átmenő szakaszának teljes útfelülete, egy része szegélykővel ellátott aszfalt fedőréteget kapott. Dunapataj összesen27 kilométer hosszú belső önkormányzati úthálózatának helyreállítását is megkezdték, amelyből eddig mintegy 15-17 kilométernyi utat már felújítottak.

A településkép, az ott élők komfortérzete szempontjából fontos út-helyreállítási, útfelújítási munkálatokról szólva Dusnoki Csaba polgármester elmondta: a szennyvízcsatorna-hálózat kiépítésének költségvetésében csak az utak sávos helyreállítására volt forrás, de a képviselő-testület eltökélt abban, hogy a település valamennyi útját teljes körűen kell helyreállítani, valamennyi önkormányzati utat, az utcákat megújult szilárd útburkolattal kell ellátni.

Képgaléria megtekintése (6 db kép)

A településvezető kifejtette: az első ütem kivitelezése részben a régi aszfaltburkolat felmarásával, új koptatóréteg öntésével, illetve új melegaszfalt-burkolat elhelyezésével befejeződött.

A LAKOSSÁG RÉSZÉRŐL ÖRÖMMEL FOGADOTT BERUHÁZÁS ELSŐ ÜTEME MINTEGY 15-17 KILOMÉTER HOSSZÚ ÚTSZAKASZT ÉRINTETT. EZEKNEK A MUNKÁLATOKNAK A KÖLTSÉGE ELÉRHETI A 150 MILLIÓ FORINTOT.

A forrást a Belügyminisztérium pályázati keretéből és a nagyközség saját költségvetéséből, tehát sajterőből biztosítják.

Ám a most még fel nem felújított utcák lakóinak sincs oka aggodalomra, ugyanis a második ütemben, várhatóan augusztus végéig, újabb 100-150 millió forint saját erőből, mások mellett a Magyar Faluprogram 30 milliós pályázati támogatásából a fennmaradó, mintegy 12 kilométer hosszú belső úthálózat is megújul, új aszfaltburkolatot kap. Ezzel gyakorlatilag a település egész úthálózatának a korszerűsítése megtörténik- jelentette ki a polgármester.

Hozzátette, arra törekednek, hogy a beruházás a perifériás részeket is érintse, ott se maradjon el az út korszerűsítése. Amennyiben egy-egy rövid szakasz esetleg mégis kimaradna, arra is előteremtik majd a szükséges forrásokat – mondta Dusnoki Csaba, Dunapataj nagyközség polgármestere.

Képgaléria megtekintése (6 db kép)

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 06. 27., 14:19
A tavalyi élénk érdeklődés után most kisebb tömeget vonzottak a gasztronómiai különlegességei, holott az Érsekkertbe látogatókat most a LED-falas meccsnézésnél sokkal gazdagabb kiegészítő programsor várta péntek délutántól vasárnap estig. Aki lemaradt róla, vigasztalódjon összefoglalónkkal!
2022. 06. 24., 09:06
Látogass el a Városházára, szelfizz, és nyerj! – Akciót indított az önkormányzat a városháza új látványosságainak népszerűsítésre. A lokálpatriótákra másik csemege is vár: pódiumbeszélgetés lesz a tavasszal hivatalosan is magyar örökséggé, a Magyar Szellem Láthatatlan Múzeumnak elemeivé nyilvánított gyűjtemények vezetőivel tartanak pódiumbeszélgetést.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 06. 30., 13:14
A köztisztviselők és kormánytisztviselők napján is rendes nyitvatartási időben várják az ügyfeleket. Még >>>
2022. 06. 30., 13:02
2022. július 1-jén pénteken - a Magyar Egészségügy Napja miatt - a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház telephelyein (Kecskeméten, Kalocsán, Kiskunfélegyházán) a járóbeteg szakrendelés szünetel. Még >>>
2022. 06. 30., 12:23
A megye több települése mellett a NAV ellenőrei Kalocsára is ellátogatnak. Még >>>
2022. 06. 30., 09:53
Megkezdődik a magyar dinnyék árusítása a Lidl és az Aldi üzleteiben – tájékoztatták a diszkontláncok szerdán az MTI-t. Még >>>
2022. 06. 29., 15:51
Vasárnap éjjel Decsen szólalkozott össze egy férfi egy másik társaság tagjaival, majd egy vasrúddal fenyegette őket. A válasz brutális volt: egy testvérpár zártszelvénnyel kezdte ütlegelni a férfit, akit a párja hívására kiérkező rendőrök és mentők eszméletlen, életveszélyes állapotban találtak. Még >>>
2022. 06. 29., 11:59
A kötelező zárt tartás továbbra is érvényben marad a magaskockázatú megyékben, ahogyan a kötelezően előírt szállítás előtti tamponvizsgálatok is. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK