2021. 12. 03. péntek
Ferenc, Olívia
: 362 Ft   : 320 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Egész évben látogatható Sport és Szabadidő Centrum épül Dunapataj-Szeliden – Cél a szezonális ingadozás csökkentése

Zsiga Ferenc  |  2021. 09. 07., 14:10

A turizmus szezonális ingadozásának csökkentése érdekében egész évben látogatható Sport és Szabadidő Centrum épül Dunapataj - Szeliden. A Belügyminisztérium pályázatán elnyert 200 millió forint vissza nem térítendő támogatásból megvalósuló beruházás a korábbi EU-s és egyéb fejlesztések egységeihez kapcsolódik majd. A szolgáltatások bővítésére a turisták visszajelzései, a helyi, környékbeli és térségi lakosok megkeresései alapján is nagy igény és érdeklődés mutatkozik.

A sikeres pályázatról szólva Dusnoki Csaba polgármester elmondta: Szelid üdülőfalu és a térség húzó turisztikai kínálata csak akkor maradhat továbbra is versenyképes attrakció, ha az infrastruktúra, a szolgáltatások továbbfejlesztésével alkalmazkodik az új trendekhez, a látogatói igényekhez és elvárásokhoz.

A szezonhosszabbítást célzó beruházás a már meglévő Turisztikai Fogadóközpont mellett, a Szittyótérre vezető út irányába valósul meg, a 2022. évben. Az új komplexumban egy sport és szabadidő centrumot fogunk működtetni.

Kialakításra kerül egy bowlingpálya, valamint gyerekek és felnőttek részére játékterem / közösségi terem, melyben egyéb sportjátékokat (billiárd, csocsó,darts, léghoki, rex) lehet majd űzni. Egy olyan közösségi teret kívánunk kialakítani, amely szezontól függetlenül, egész évben nyújt komplex színvonalas szolgáltatást a szabadidő hasznos eltöltéséhez, egyben lehetőséget biztosít különböző rendezvények, családi események megtartására is.” Mindez hozzájárulhat a településre, térségbe látogató turisták számának és fogyasztásának növeléséhez, a nálunk eltöltött idő, illetve a turisztikai szezon hosszabbításához. A projekt a korábbi EU-s programból támogatott és egyéb fejlesztések egységeihez kapcsolódik, ráépül a meglévő turiszikai kínálatra – fejtette ki a polgármester.


Dusnoki Csaba hozzátette:mint emlékezetes, a közelmúltban a strandon megvalósított turisztikai fejlesztésnek köszönhetően sikerült megépíteni egy játszóteret, kültéri fitneszparkot, a többfunkciós turisztikai fogadóközpontot fedett színpaddal és fedett nézőtérrel, szabadtéri mozival. Egyúttal a meglévő illemhelyek, kültéri öltözők és zuhanyzók is megújultak.

A településevezető hangsúlyozta,

nem elhanyagolható szempont, hogy az új létesítménnyel új munkahelyek jönnek létre, növekednek az önkormányzat idegenforgalmi és iparűzési adóból származó bevételei, amelyek lehetővé teszik az attrakciók és a közösségi szolgáltatások további bővítését.”Mint elhangzott, az önkormányzat elemzése szerint a fejlesztés hatásaként az idegenforgalom növekedésével, fellendülésével, a látogatói létszám emelkedésével lehet számolni. További előny, hogy az üdülőterületen még több rendezvény szervezésére, lebonyolítására kerülhet sor, és növekedés várható a vendéglátóhelyek, kereskedelmi egységek, magánszálláshelyek forgalmában, az eltöltött vendégéjszakák számában is. Mindezek következtében lehetősége lesz a vállalkozóknak további fejlesztések megvalósítására, megtarthatók és bővíthetők lesznek a jelenlegi munkahelyek.


Dusnoki Csaba polgármester szerint az önkormányzat elsődleges célkitűzése, hogy az új alternatív programhelyszín jól illeszkedjen a meglévő és elérhető turisztikai kínálathoz, hozzájáruljon a szolgáltatások színvonalának emeléséhez, ezzel is segítse a szezonhosszabbítást.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 12. 01., 18:59
Közeleg a karácsony, a szeretet ünnepe. Egyre többet gondolunk szeretteinkre – és egyre többször érezzük szorítóan rövidnek az adventi készülődésből hátra lévő időt. Ez az időszak arra is szolgál, hogy sorra vegyük, fölkeressük ismerőseinket, barátainkat, jókívánságokkal köszöntve őket az ünnep közeledtével. A szeretet szép kifejeződése a meghitt ünnepen az ajándékozás is – annál nagyobb gondot jelent, hogy kinek mit és hol vegyünk meg. Segítünk!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 02., 10:46
Megérkeztek Drágszélre a Magyar Falu program keretein belül megvásárolt új kommunális eszközök. Még >>>
2021. 12. 02., 10:41
A tegnapi óriási érdeklődés után: íme a második feladvány, játékra fel! ♥ Még >>>
2021. 12. 02., 10:12
Bezárások várhatóak a vendéglátásban, miután a nagyobb céges rendezvényeket is sorban mondják le, ami még bevételt jelenthetne az éttermeknek. Még >>>
2021. 12. 01., 16:17
Hatodik alkalommal rendezik meg Kalocsán a Mikulásfutás és sétát, ami idén, ezen a héten vasárnap, 2021. december 5-én a Kubikus parkban lesz! Még >>>
2021. 12. 01., 11:50
Ma megnyílt az Információs Pont Kalocsán, a Szent István út 35. szám alatt! Még >>>
2021. 12. 01., 11:14
A jelenlegi trend elemzése szerint 460-465 forintos literenkénti benzinár, valamint 465-470 forintos gázolajár is lehet a kutakon. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés