2024. 07. 23. kedd
Lenke
: 390 Ft   : 358 Ft Benzin: 616.4 Ft/l   Dízel: 623.5 Ft/l   Írjon nekünk

Egész évben látogatható Sport és Szabadidő Centrum épül Dunapataj-Szeliden – Cél a szezonális ingadozás csökkentése

Zsiga Ferenc  |  2021. 09. 07., 14:10

A turizmus szezonális ingadozásának csökkentése érdekében egész évben látogatható Sport és Szabadidő Centrum épül Dunapataj - Szeliden. A Belügyminisztérium pályázatán elnyert 200 millió forint vissza nem térítendő támogatásból megvalósuló beruházás a korábbi EU-s és egyéb fejlesztések egységeihez kapcsolódik majd. A szolgáltatások bővítésére a turisták visszajelzései, a helyi, környékbeli és térségi lakosok megkeresései alapján is nagy igény és érdeklődés mutatkozik.

A sikeres pályázatról szólva Dusnoki Csaba polgármester elmondta: Szelid üdülőfalu és a térség húzó turisztikai kínálata csak akkor maradhat továbbra is versenyképes attrakció, ha az infrastruktúra, a szolgáltatások továbbfejlesztésével alkalmazkodik az új trendekhez, a látogatói igényekhez és elvárásokhoz.

A szezonhosszabbítást célzó beruházás a már meglévő Turisztikai Fogadóközpont mellett, a Szittyótérre vezető út irányába valósul meg, a 2022. évben. Az új komplexumban egy sport és szabadidő centrumot fogunk működtetni.

Kialakításra kerül egy bowlingpálya, valamint gyerekek és felnőttek részére játékterem / közösségi terem, melyben egyéb sportjátékokat (billiárd, csocsó,darts, léghoki, rex) lehet majd űzni. Egy olyan közösségi teret kívánunk kialakítani, amely szezontól függetlenül, egész évben nyújt komplex színvonalas szolgáltatást a szabadidő hasznos eltöltéséhez, egyben lehetőséget biztosít különböző rendezvények, családi események megtartására is.” Mindez hozzájárulhat a településre, térségbe látogató turisták számának és fogyasztásának növeléséhez, a nálunk eltöltött idő, illetve a turisztikai szezon hosszabbításához. A projekt a korábbi EU-s programból támogatott és egyéb fejlesztések egységeihez kapcsolódik, ráépül a meglévő turiszikai kínálatra – fejtette ki a polgármester.


Dusnoki Csaba hozzátette:mint emlékezetes, a közelmúltban a strandon megvalósított turisztikai fejlesztésnek köszönhetően sikerült megépíteni egy játszóteret, kültéri fitneszparkot, a többfunkciós turisztikai fogadóközpontot fedett színpaddal és fedett nézőtérrel, szabadtéri mozival. Egyúttal a meglévő illemhelyek, kültéri öltözők és zuhanyzók is megújultak.

A településevezető hangsúlyozta,

nem elhanyagolható szempont, hogy az új létesítménnyel új munkahelyek jönnek létre, növekednek az önkormányzat idegenforgalmi és iparűzési adóból származó bevételei, amelyek lehetővé teszik az attrakciók és a közösségi szolgáltatások további bővítését.”Mint elhangzott, az önkormányzat elemzése szerint a fejlesztés hatásaként az idegenforgalom növekedésével, fellendülésével, a látogatói létszám emelkedésével lehet számolni. További előny, hogy az üdülőterületen még több rendezvény szervezésére, lebonyolítására kerülhet sor, és növekedés várható a vendéglátóhelyek, kereskedelmi egységek, magánszálláshelyek forgalmában, az eltöltött vendégéjszakák számában is. Mindezek következtében lehetősége lesz a vállalkozóknak további fejlesztések megvalósítására, megtarthatók és bővíthetők lesznek a jelenlegi munkahelyek.


Dusnoki Csaba polgármester szerint az önkormányzat elsődleges célkitűzése, hogy az új alternatív programhelyszín jól illeszkedjen a meglévő és elérhető turisztikai kínálathoz, hozzájáruljon a szolgáltatások színvonalának emeléséhez, ezzel is segítse a szezonhosszabbítást.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024-07-16 14:32:06
Életének 77. évében elhunyt a Kalocsai SE hajdani elnöke, szakosztályvezetője, edzője és nagyszerű játékosa Farkas András, a „Bandika”. Mert mindenki csak így ismerte és nevezte nyugdíjasként is a sütőipari vállalat egykori gazdasági igazgatóját, aki ekkor már több száz embert irányított.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 07. 21., 18:54
A jövő hét végén már a közepes szintet is elérheti a pollenkoncentráció. Még >>>
2024. 07. 20., 09:43
Az állatok egyre gyakrabban támadnak emberre, ennek ellenére civil szervezetek tiltakoznak a törvény ellen. Még >>>
2024. 07. 19., 19:28
Az üzletvezető felismerte, a kecskeméti rendőrök pedig elfogták a tolvajokat. Még >>>
2024. 07. 19., 18:16
Itt megtudhatja, hogyan alakult folyóink vízállása szerdán. Még >>>
2024. 07. 19., 11:31
A új pszichoaktív anyagok a legveszélyesebb kábítószerek. A rendőrség látókörébe egyre több ilyen szert áruló társaság kerül. Ezúttal Jánoshalmán csaptak le az egyenruhások - VIDEÓVAL! Még >>>
2024. 07. 19., 09:46
Rendőrök, katonák és a lánglovagok közös erővel mentették az állatokat. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK