2024. 04. 13. szombat
Ida
: 392 Ft   : 367 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

Jöjjön Patajra egy jóízű pacalra! – Jó zenével és finom falatokkal érkezik a (Pataji) ősz

Helyszín:
Dátum: 2019. szeptember 06., péntek 19:00
Jöjjön Patajra egy jóízű pacalra!  – Jó zenével és finom falatokkal érkezik a (Pataji) ősz

Ismerős a mottó, amivel Dunapataj őszköszöntő népünnepélye hosszú évek óta csalogatja már a közönségét a „Pataji ősz” rendezvényeire? A hétvégi program gerincét idén is a legendás pataji pacal különféle elkészítésére szakosodott főzőverseny adja, amely köré megannyi színes és izgalmas sport- és szórakoztató esemény, produkció szerveződik.

A Pataji ősz szeptember 6-tól 8-ig tart, azon a hétvégén, amikor a szélrózsa minden irányában Kalocsán, Dunaszentbenedeken és Bátyán is egymást érik a különböző gasztro-kulturális, hitéleti, szórakoztató és bemutató események.


Forrás: Zsiga Ferenc

Péntek este a Kodály Zoltán nevét viselő Művelődési Házban a „Hotel Menthollal” várják egy slágerparádéval tűzdelt időutazásra a közönséget, akik közül a korábban kelők másnap reggel 8 és 10 között már újra a szervezők vendégei lehetnek egy finom lángosra – ezúttal már az események központi helyszínén, a sportpályán.

Dusnoki Csaba dunapataji polgármester szeretettel ajánlja (nem csak) a dunapatajiak figyelmébe a háromnapos programfolyamot, amelynek gasztronómiai vázát a szombaton huszonkettedszer megrendezendő Gyimesi József pacalfőző verseny adja. A településvezető az előzetes jelentkezések alapján úgy tudja, hogy közel 10-15 mázsa pacal rotyog majd a kondérban, bográcsban – minden bizonnyal megizzasztva majd a kész ételt bíráló zsűrit.

Dusnoki Csaba az idei kínálat kapcsán azt is kiemelte, hogy a hagyományos protokollvendégek által tartott megnyitóbeszédeket követően az idén nem osztanak Dunapataj Nagyközségért önkormányzati elismeréseket, tekintve, hogy választási évben az nem szokás.

A házigazdák a nyolcórás kezdéstől az éjszakába nyúló zárásig mindent megtettek, hogy a legkisebbektől a legidősebbekig mindenki találjon magának valót a „Pataji ősz” kínálatában. A teljesség igénye nélkül: folklórműsor, gyermekműsor, Forgács Gábor humorista-színművész műsora, Rácz Gergő, a Csík zenekar és a volt EDDA együttesből kivált Zártosztály banda gondoskodik majd a jó hangulatról, míg vasárnap délelőtt asztalitenisz, délután pedig labdarúgó bajnokság búcsúztatja az épp csak beköszöntött őszt Patajon.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 04. 09., 15:25
Dr. Magóné Tóth Gyöngyi már korábban bejelentette polgármesteri ambícióit, mint a DK által támogatott jelölt. Hétfő délután hét további képviselőjelölttel együtt a Népművészeti Háznál tartottak sajtótájékoztatót a június 9-ei helyhatósági választásokra való felkészülésükről.
2024-04-07 13:47:00
A kampány célja kettős: nők számára hasznos eszközökből és intim higiéniás termékekből ajándékcsomagot összeállítani egy női táskában, melyet Pécsi Vivien a Szociális Bizottság, valamint a Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálattal karöltve ad át rászoruló lányoknak és nőknek, továbbá felhívni a figyelmet arra, hogy Magyarországon, így Kalocsán is rengeteg olyan nő él, akik számára gondot okoz beszerezni az alapvető női higiéniás termékeket.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 04. 13., 10:56
A Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház székhelyén és telephelyein (Kecskemét, Kiskunfélegyháza, Kalocsa) a járóbeteg szakellátásokra a bejelentkezés minden esetben a betegfelvételi pontokon történik. Még >>>
2024. 04. 12., 17:28
Mostmár akik a piacra mennek, azok tapasztalhatják a változást. Még >>>
2024. 04. 09., 12:52
A mester a Magyar Művészeti Akadémia Népművészeti Tagozatának tagja lett, székfoglalóját a Pesti Vigadó Makovecz-termében tartotta meg. Még >>>
2024. 04. 08., 08:05
24 fok körüli nyárias meleg valószínű. Még >>>
2024. 04. 07., 13:51
A biztonsági övet nem használó utas maradandó fogyatékossággal járó sérüléseket szenvedett. Még >>>
2024. 04. 05., 11:42
A NAV munkatársai vásároltak két aranygyűrűt, melyeket az eladó lakásán vettek át, majd felfedték kilétüket. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK