2023. 03. 27. hétfő
Hajnalka
: 386 Ft   : 358 Ft Benzin: 607.3 Ft/l   Dízel: 613.2 Ft/l   Írjon nekünk

Jöjjön Patajra egy jóízű pacalra! – Jó zenével és finom falatokkal érkezik a (Pataji) ősz

Helyszín:
Dátum: 2019. szeptember 06., péntek 19:00
Jöjjön Patajra egy jóízű pacalra!  – Jó zenével és finom falatokkal érkezik a (Pataji) ősz

Ismerős a mottó, amivel Dunapataj őszköszöntő népünnepélye hosszú évek óta csalogatja már a közönségét a „Pataji ősz” rendezvényeire? A hétvégi program gerincét idén is a legendás pataji pacal különféle elkészítésére szakosodott főzőverseny adja, amely köré megannyi színes és izgalmas sport- és szórakoztató esemény, produkció szerveződik.

A Pataji ősz szeptember 6-tól 8-ig tart, azon a hétvégén, amikor a szélrózsa minden irányában Kalocsán, Dunaszentbenedeken és Bátyán is egymást érik a különböző gasztro-kulturális, hitéleti, szórakoztató és bemutató események.


Forrás: Zsiga Ferenc

Péntek este a Kodály Zoltán nevét viselő Művelődési Házban a „Hotel Menthollal” várják egy slágerparádéval tűzdelt időutazásra a közönséget, akik közül a korábban kelők másnap reggel 8 és 10 között már újra a szervezők vendégei lehetnek egy finom lángosra – ezúttal már az események központi helyszínén, a sportpályán.

Dusnoki Csaba dunapataji polgármester szeretettel ajánlja (nem csak) a dunapatajiak figyelmébe a háromnapos programfolyamot, amelynek gasztronómiai vázát a szombaton huszonkettedszer megrendezendő Gyimesi József pacalfőző verseny adja. A településvezető az előzetes jelentkezések alapján úgy tudja, hogy közel 10-15 mázsa pacal rotyog majd a kondérban, bográcsban – minden bizonnyal megizzasztva majd a kész ételt bíráló zsűrit.

Dusnoki Csaba az idei kínálat kapcsán azt is kiemelte, hogy a hagyományos protokollvendégek által tartott megnyitóbeszédeket követően az idén nem osztanak Dunapataj Nagyközségért önkormányzati elismeréseket, tekintve, hogy választási évben az nem szokás.

A házigazdák a nyolcórás kezdéstől az éjszakába nyúló zárásig mindent megtettek, hogy a legkisebbektől a legidősebbekig mindenki találjon magának valót a „Pataji ősz” kínálatában. A teljesség igénye nélkül: folklórműsor, gyermekműsor, Forgács Gábor humorista-színművész műsora, Rácz Gergő, a Csík zenekar és a volt EDDA együttesből kivált Zártosztály banda gondoskodik majd a jó hangulatról, míg vasárnap délelőtt asztalitenisz, délután pedig labdarúgó bajnokság búcsúztatja az épp csak beköszöntött őszt Patajon.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023-03-24 13:15:00
Kertészeti eszközök, öntözőberendezések, tápanyag-utánpotló szerek, gasztronómiai különlegességek, termelői vásár és vidékfejlesztési támogatási információs pont is várja majd az expora kilátogatókat.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 03. 27., 23:39
Egy kisodródott és árokba csapódott személykocsi egyik utasa életét vesztette, egy másik életveszélyesen megsérült – őt újra kellett éleszteni –, és a sofőr is súlyosan megsérült a vasárnap esti balesetben. A beszámolók alapján a túl gyors tempó és a biztonsági öv mellőzése vezethetett a tragédiához. Még >>>
2023. 03. 27., 14:37
A magyar labdarúgó válogatott hétfő este 20 óra 45 perckor megkezdi szereplését a 2024-es Eb-részvételért a selejtezőkben. Még >>>
2023. 03. 27., 14:20
A tepsis tócsni nagy előnye, hogy sütés közben nem kell mellette állni, és olajjal sem szívja tele magát. Még >>>
2023. 03. 27., 14:11
Egy hegyi patak vízhozamával buzog elő a víz az utca Mikszáth Kálmán és Vidats István utca közötti szakaszán. Az úttest szinte folyóvá vált. Videóval! Még >>>
2023. 03. 27., 09:23
Jelentősen visszaesik a hőmérséklet a hét elején: kedden a csúcshőmérséklet mindössze 5 és 10 Celsius-fok között valószínű, és visszatérnek a kemény éjszakai fagyok is, a szélvédett helyeken akár mínusz 10 fokig is csökkenhet a hőmérséklet. Még >>>
2023. 03. 27., 09:09
A balesetben ketten megsérültek, egy ember pedig a helyszínen életét vesztette. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK