2021. 12. 06. hétfő
Miklós
: 364 Ft   : 322 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Kívül-belül megújult a dunapataji közétkeztetési központ

Kívül-belül megújult a dunapataji közétkeztetési központ
Zsiga Ferenc  |  2020. 10. 30., 13:15

Dusnoki Csaba, Dunapataj polgármestere nemrégiben azt nyilatkozta egy interjúban: „Talán nem túlzás, ha azt mondom, nagyközségünkben gyakorlatilag minden olyan szolgáltatást biztosítani tudunk az itt élőknek és az ide érkezőknek, amit egy kisváros tud, de valószínűleg barátságosabb környezetben, parkolási gondok nélkül, és sokkal közvetlenebbül… Minden olyan infrastrukturális és intézményi szolgáltatás, háttér rendelkezésre áll, ami szükséges a települési jó életérzéshez, a jó komfortérzethez. Ha az emberek helyben meg tudják kapni, amire szükségük van, helyben olyan szolgáltatásokat tudnak igénybe venni, ami pozitívan befolyásolja a mindennapi életüket, akkor az tapasztalataink szerint nem az elvándorláshoz, hanem az ideköltözők, az újszülöttek számbeli gyarapodásához vezet.”

A polgármester e gondolatát részletesen is kifejtve elmondta: ezeknek a szolgáltatásoknak fontos része a két ütemben, a JETA 2018. és 2019. évi pályázati forrásaiból, plusz önerőből igényesen, kívül-belül felújított, magas színvonalon működő központi napközis konyha és a hozzá kapcsolódó nagy közösségi tér.

Képgaléria megtekintése (9 db kép)

Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek


A létesítmény nem csak a gyermekétkeztetést szolgálja ki a bölcsődétől az óvodán át az általános iskoláig, hanem az idősek étkeztetésében és a lakossági igények kiszolgálásában is fontos szerepe van. Ráadásul akár hétvégeken is rendezvényeket vállal. Most, a nyári táborok idején például a Szelidi-tónál táborozó gyerekek étkeztetését biztosítja – hangsúlyozta Dusnoki Csaba.

Hozzátette: Ebben a szépen felújított, korszerűsített létesítménybenvan az a közösségi helyiség, ahol családi rendezvényeket is lehet tartani. Ebben az immár kívülről is megújult, színezett, tetszetős térburkolattal ellátott nagy parkolókkal rendelkező, helyben napközi otthonos konyhának nevezett létesítményben tudjuk teljes körűen biztosítani a rendezvényekhez szükséges infrastrukturális és személyi hátteret. Egy lakodalom, eljegyzés, bármilyen családi, közösségi, fehér asztal melletti esemény megtartásához nem kell elmenni Soltra vagy Kalocsára, hanem mindez helyben rendelkezésre áll és igénybe vehető –húzta alá a polgármester.

Dusnoki Csaba azt is elmondta: a 2018-as JETA pályázat 30 milliós összegéből, plusz 8 millió forint saját erőből az épületkomplexum belső felújítása valósult meg, benne az elektromos hálózattal, a konyhával, a konyhatechnikával, mosdókkal, vizesblokkokkal, valamint a raktárhelyiségek kialakításával.

Képgaléria megtekintése (9 db kép)

Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek


A korszerűsítés idén, ugyancsak JETA forrásból, ezúttal 20 milliós támogatás mellett folytatódott. A napokban fejeződött be a komplexum külső felújítása, amelynek színvonala magáért beszél, és a kalocsai Generál Építőipari Kft. munkáját dicséri. A rendelkezésre álló összegből megtörtént az épület külső színezése, az udvar térburkolatának teljes körű cseréje, a kerítés felújítása, hogy egy küllemében is tetszetős épületben tudjuk fogadni a vendégeket, továbbá a településkép ezzel is szebb legyen – mondta a JETA-beruházásokról szólva Dusnoki Csaba, Dunapataj nagyközség polgármestere.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 12. 01., 18:59
Közeleg a karácsony, a szeretet ünnepe. Egyre többet gondolunk szeretteinkre – és egyre többször érezzük szorítóan rövidnek az adventi készülődésből hátra lévő időt. Ez az időszak arra is szolgál, hogy sorra vegyük, fölkeressük ismerőseinket, barátainkat, jókívánságokkal köszöntve őket az ünnep közeledtével. A szeretet szép kifejeződése a meghitt ünnepen az ajándékozás is – annál nagyobb gondot jelent, hogy kinek mit és hol vegyünk meg. Segítünk!
2021. 12. 02., 09:50
Napokon belül több mint kétszáz ajándékcsomagot juttat el gyermekotthonban élő gyerekeknek a Paks II. Zrt. A két új blokk létesítéséért felelős társaság Mittler István kommunikációs igazgató tájékoztatása szerint idén – ahogy az előző években is – több karitatív akcióhoz csatlakozott. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 06., 08:04
Íme a hatodik feladvány, jó keresgélést! :) Még >>>
2021. 12. 05., 16:22
A szervezők négy éven át események százaira látogattak el az egész világon, mintegy 3500 jelölt közül válogatták ki azokat, akik a címért megmérkőzhettek Bolognában. Még >>>
2021. 12. 05., 13:15
A Mikulásoknak ma a csomagokat kell összekészíteniük, és elázni se lenne jó... Még >>>
2021. 12. 05., 10:13
Újabb nap, újabb feladvány. Sok sikert, fejtsétek meg az ötödik feladványt is! Még >>>
2021. 12. 04., 15:17
Az igazoltatás előtt egy őzet ütött el a férfi, és a tetemet az autójába rakta, hogy azt ellopja. Még >>>
2021. 12. 04., 08:57
A negyedik játéknaphoz értünk, nézzük a feladványt! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés