2024. 02. 27. kedd
Ákos, Bátor
: 389 Ft   : 359 Ft Benzin: 603.6 Ft/l   Dízel: 651.3 Ft/l   Írjon nekünk

Kívül-belül megújult a dunapataji közétkeztetési központ

Kívül-belül megújult a dunapataji közétkeztetési központ
Zsiga Ferenc  |  2020. 10. 30., 13:15

Dusnoki Csaba, Dunapataj polgármestere nemrégiben azt nyilatkozta egy interjúban: „Talán nem túlzás, ha azt mondom, nagyközségünkben gyakorlatilag minden olyan szolgáltatást biztosítani tudunk az itt élőknek és az ide érkezőknek, amit egy kisváros tud, de valószínűleg barátságosabb környezetben, parkolási gondok nélkül, és sokkal közvetlenebbül… Minden olyan infrastrukturális és intézményi szolgáltatás, háttér rendelkezésre áll, ami szükséges a települési jó életérzéshez, a jó komfortérzethez. Ha az emberek helyben meg tudják kapni, amire szükségük van, helyben olyan szolgáltatásokat tudnak igénybe venni, ami pozitívan befolyásolja a mindennapi életüket, akkor az tapasztalataink szerint nem az elvándorláshoz, hanem az ideköltözők, az újszülöttek számbeli gyarapodásához vezet.”

A polgármester e gondolatát részletesen is kifejtve elmondta: ezeknek a szolgáltatásoknak fontos része a két ütemben, a JETA 2018. és 2019. évi pályázati forrásaiból, plusz önerőből igényesen, kívül-belül felújított, magas színvonalon működő központi napközis konyha és a hozzá kapcsolódó nagy közösségi tér.

Képgaléria megtekintése (9 db kép)

Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek


A létesítmény nem csak a gyermekétkeztetést szolgálja ki a bölcsődétől az óvodán át az általános iskoláig, hanem az idősek étkeztetésében és a lakossági igények kiszolgálásában is fontos szerepe van. Ráadásul akár hétvégeken is rendezvényeket vállal. Most, a nyári táborok idején például a Szelidi-tónál táborozó gyerekek étkeztetését biztosítja – hangsúlyozta Dusnoki Csaba.

Hozzátette: Ebben a szépen felújított, korszerűsített létesítménybenvan az a közösségi helyiség, ahol családi rendezvényeket is lehet tartani. Ebben az immár kívülről is megújult, színezett, tetszetős térburkolattal ellátott nagy parkolókkal rendelkező, helyben napközi otthonos konyhának nevezett létesítményben tudjuk teljes körűen biztosítani a rendezvényekhez szükséges infrastrukturális és személyi hátteret. Egy lakodalom, eljegyzés, bármilyen családi, közösségi, fehér asztal melletti esemény megtartásához nem kell elmenni Soltra vagy Kalocsára, hanem mindez helyben rendelkezésre áll és igénybe vehető –húzta alá a polgármester.

Dusnoki Csaba azt is elmondta: a 2018-as JETA pályázat 30 milliós összegéből, plusz 8 millió forint saját erőből az épületkomplexum belső felújítása valósult meg, benne az elektromos hálózattal, a konyhával, a konyhatechnikával, mosdókkal, vizesblokkokkal, valamint a raktárhelyiségek kialakításával.

Képgaléria megtekintése (9 db kép)

Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek


A korszerűsítés idén, ugyancsak JETA forrásból, ezúttal 20 milliós támogatás mellett folytatódott. A napokban fejeződött be a komplexum külső felújítása, amelynek színvonala magáért beszél, és a kalocsai Generál Építőipari Kft. munkáját dicséri. A rendelkezésre álló összegből megtörtént az épület külső színezése, az udvar térburkolatának teljes körű cseréje, a kerítés felújítása, hogy egy küllemében is tetszetős épületben tudjuk fogadni a vendégeket, továbbá a településkép ezzel is szebb legyen – mondta a JETA-beruházásokról szólva Dusnoki Csaba, Dunapataj nagyközség polgármestere.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 02. 23., 07:56
A Paksi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság és az Atomix Kft. Tűzoltási és Kárelhárítási Szakágazatának tűzoltói számára negyedévente szerveznek területbejárást az új atomerőmű építési területén annak érdekében, hogy a dinamikusan változó munkaterületen megfelelő helyismeretre tegyenek szert. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 02. 26., 10:38
Az osztrák hatóságok körözték az autót, amelyet a tompai határátkelőnél foglaltak le. Még >>>
2024. 02. 26., 09:24
Ezek a húsmentes ételek tuti a legjobb barátaitok lesznek a következő hetekben. Legyetek nyitottak, próbáljatok ki új ízeket és főzzetek sokat! Még >>>
2024. 02. 26., 09:16
Akár 100 dollárt is lefaraghatnak az árcédulájából, cserébe viszont hiányozhat belőle valami. Még >>>
2024. 02. 26., 09:09
A kórusban az orvosokon, ápolókon, szakdolgozókon, irodai dolgozókon kívül egykori munkatársak és gyógyult betegek is vannak. Még >>>
2024. 02. 24., 11:53
A megtermelt ételek 1/3-át nem eszi meg senki. Így rengeteg étel teljesen kárba megy. Jó minőségűek is, amely még fogyasztható állapotban vannak. A Munch egy egyszerű megoldást kínál arra, hogy az ételgazdálkodás fenntarthatóbb legyen környezeti, társadalmi és gazdasági szempontból is! Még >>>
2024. 02. 23., 12:30
Közeledik március 8.-a, vagyis a nőnap. Kedveskedjünk a hölgyeknek! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK