2022. 12. 06. kedd
Miklós
: 414 Ft   : 395 Ft Benzin: 704.1 Ft/l   Dízel: 849.7 Ft/l   Írjon nekünk

Kívül-belül megújult a dunapataji közétkeztetési központ

Kívül-belül megújult a dunapataji közétkeztetési központ
Zsiga Ferenc  |  2020. 10. 30., 13:15

Dusnoki Csaba, Dunapataj polgármestere nemrégiben azt nyilatkozta egy interjúban: „Talán nem túlzás, ha azt mondom, nagyközségünkben gyakorlatilag minden olyan szolgáltatást biztosítani tudunk az itt élőknek és az ide érkezőknek, amit egy kisváros tud, de valószínűleg barátságosabb környezetben, parkolási gondok nélkül, és sokkal közvetlenebbül… Minden olyan infrastrukturális és intézményi szolgáltatás, háttér rendelkezésre áll, ami szükséges a települési jó életérzéshez, a jó komfortérzethez. Ha az emberek helyben meg tudják kapni, amire szükségük van, helyben olyan szolgáltatásokat tudnak igénybe venni, ami pozitívan befolyásolja a mindennapi életüket, akkor az tapasztalataink szerint nem az elvándorláshoz, hanem az ideköltözők, az újszülöttek számbeli gyarapodásához vezet.”

A polgármester e gondolatát részletesen is kifejtve elmondta: ezeknek a szolgáltatásoknak fontos része a két ütemben, a JETA 2018. és 2019. évi pályázati forrásaiból, plusz önerőből igényesen, kívül-belül felújított, magas színvonalon működő központi napközis konyha és a hozzá kapcsolódó nagy közösségi tér.

Képgaléria megtekintése (9 db kép)

Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek


A létesítmény nem csak a gyermekétkeztetést szolgálja ki a bölcsődétől az óvodán át az általános iskoláig, hanem az idősek étkeztetésében és a lakossági igények kiszolgálásában is fontos szerepe van. Ráadásul akár hétvégeken is rendezvényeket vállal. Most, a nyári táborok idején például a Szelidi-tónál táborozó gyerekek étkeztetését biztosítja – hangsúlyozta Dusnoki Csaba.

Hozzátette: Ebben a szépen felújított, korszerűsített létesítménybenvan az a közösségi helyiség, ahol családi rendezvényeket is lehet tartani. Ebben az immár kívülről is megújult, színezett, tetszetős térburkolattal ellátott nagy parkolókkal rendelkező, helyben napközi otthonos konyhának nevezett létesítményben tudjuk teljes körűen biztosítani a rendezvényekhez szükséges infrastrukturális és személyi hátteret. Egy lakodalom, eljegyzés, bármilyen családi, közösségi, fehér asztal melletti esemény megtartásához nem kell elmenni Soltra vagy Kalocsára, hanem mindez helyben rendelkezésre áll és igénybe vehető –húzta alá a polgármester.

Dusnoki Csaba azt is elmondta: a 2018-as JETA pályázat 30 milliós összegéből, plusz 8 millió forint saját erőből az épületkomplexum belső felújítása valósult meg, benne az elektromos hálózattal, a konyhával, a konyhatechnikával, mosdókkal, vizesblokkokkal, valamint a raktárhelyiségek kialakításával.

Képgaléria megtekintése (9 db kép)

Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek


A korszerűsítés idén, ugyancsak JETA forrásból, ezúttal 20 milliós támogatás mellett folytatódott. A napokban fejeződött be a komplexum külső felújítása, amelynek színvonala magáért beszél, és a kalocsai Generál Építőipari Kft. munkáját dicséri. A rendelkezésre álló összegből megtörtént az épület külső színezése, az udvar térburkolatának teljes körű cseréje, a kerítés felújítása, hogy egy küllemében is tetszetős épületben tudjuk fogadni a vendégeket, továbbá a településkép ezzel is szebb legyen – mondta a JETA-beruházásokról szólva Dusnoki Csaba, Dunapataj nagyközség polgármestere.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 12. 02., 13:56
Két év alatt 150 millióval csökkentek Kalocsa éves adóbevételei, miközben a következő évben mintegy 350 milliós rezsiköltség-növekedéssel kell számolni, így a bevételek növelése elkerülhetetlen. A Vállalkozói Klub levélben kérte a javaslat elvetését, de a fentiekre tekintettel a szerda délutáni testületi ülésen mégis megszavazta azt a grémium többsége. A döntéstől bő 60 milliós bevétel-növekedést várnak.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 12. 06., 22:49
E percekben is tart Gulyás Gergely és Hernádi Zsolt MOL elnök-vezérigazgatója. A továbbiakban az ár kutanként és naponként változhat, a ma éjjeltől érvényes árakat már ismertették. Még >>>
2022. 12. 06., 16:15
A Mol a karbantartás után ugyan újraindította a százhalombattai Dunai Finomítót, de a teljes kapacitás elérése több hetes folyamat, egyik napról a másikra nem oldódnak meg az ellátási problémák, és ahhoz az importnak is helyre kellene állnia a jelenlegi pánikvásárlások és készletfelhalmozások mellett - jelentette be a Mol Magyarország ügyvezető igazgatója a Kossuth rádió Déli krónikájában kedden. Még >>>
2022. 12. 06., 16:03
Szilikonból készült muffinsütőformát hívott vissza a forgalomból a Pepco - olvasható a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) honlapján kedden közzétett felhívásban. Még >>>
2022. 12. 06., 09:38
Eltűnt a 16 éves Tóth Alisa Angelika! A fiatal, kalocsai lány december 3-án tűnt el, a rendőrség keresi. Még >>>
2022. 12. 06., 08:40
A hatodik játéknaphoz érkeztünk, nézzük a feladványt! Még >>>
2022. 12. 05., 10:52
Folytatódik a változékony idő a jövő héten is, a hét elején egy érkező hidegfront miatt csapadékra kell számítani, a hét második felében pedig inkább felhős, borult idő várható, többfelé esővel, záporral. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK