2023. 06. 02. péntek
Anita, Kármen
: 371 Ft   : 347 Ft Benzin: 607.3 Ft/l   Dízel: 613.2 Ft/l   Írjon nekünk

Megnyílt a Sport- és Szabadidő Centrum Szeliden

Megnyílt a Sport- és Szabadidő Centrum Szeliden
2023. 05. 10., 07:00

A Belügyminisztérium 340 millió forintos támogatásából a helyi- és térségi turizmust erősítő sport- és szabadidő centrumot létesített a Szelidi-tó partján Dunapataj Nagyközség Önkormányzata.

Az eltelt több mint egy hét, különösen a május elsejei hosszú hétvége egyértelműen bebizonyította: kiváló elképzelés volt a Szelidi Sport és Szabadidő Központ, közismertebb nevén a Bowling Center megépítése Dunapataj-Szelid üdülőfaluban - írja Zsiga Ferenc a megújult Kalocsai Néplap Online megjelent fotógalériás tudósításában.

Az április 28-án, méltó ünnepség keretében átadott korszerű, szemet gyönyörködtető létesítmény iránt azóta is folyamatos az érdeklődés, közel-távoli településekről vonzza a látogatókat. A méretében is figyelemre méltó, 541 négyzetméter alapterületű komplexum avatásán a Belügyminisztérium három államtitkára volt jelen: dr. Felkai László közigazgatási államtitkár, dr. Dukai Miklós önkormányzati államtitkár és Réthy Pál közfoglalkoztatási és vízügyi helyettes államtitkár. 


Dusnoki Csaba, Dunapataj Nagyközség polgármestere az eseményen hangsúlyozta:

Az átadás napjával Dunapataj életében egy olyan nap jött el, amire büszkék lehetünk, ami beírja magát a nagyközség, a Dunapataj-Szelid üdülőfalu történetébe. A létesítmény alapvető célja - a munkahelyteremtés mellett - az volt, hogy a Szelidi-tó szezonális, néhány hónapra kiterjedő turisztikai idejét jelentősen, gyakorlatilag az egész évre kitoljuk.”Dr. Dukai Miklós, a Belügyminisztérium közigazgatási államtitkára kifejtette:

Az eredményes és sikeres munka alapja a kormányzat és az önkormányzatok összefogása. A kormány azokra a tervekre biztosít forrásokat, amelyek helyben jól előkészítettek és átgondoltak. Dunapatajon ez így működik, példa erre a Szelidi Sport és Szabadidő Centrum is."A nemzeti színű avatószalag átvágása után a jelenlévők megtekintették és kipróbálták az épületben elhelyezett modern bowling pályákat és a játéktermet, melyekben a Kalocsai Néplap Online felületén fotógaléria segítségével Önök is körbenézhetnek! 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023-05-30 12:49:46
A Kalocsa TV Magazin műsorában ezúttal a török Akkuyu erőmű építésének újabb fontos állomásáról számolnak be: megérkezett az első üzemanyag szállítmány. Az ottani projektben szerzett tapasztalatokat a Paks II. Atomerőmű építése során is hasznosítják. A műsorban szó lesz még az új blokkok manőverezőképességéről, beszámolnak a Paks II. Tudásmenedzsment Akadémia legutóbbi előadásáról, végezetül a TámogAtom sorozat Pata Jenő Gábor géderlaki plébánossal készült epizódját láthatják. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 06. 02., 11:07
Azonban aggodalomra semmi ok, Lakatos György, a fesztivál atyja máris gondoskodott a megoldásról. Még >>>
2023. 06. 02., 10:33
Több hónapos nyomozómunka eredményeként több mint 200 rendőr, 23 Bács-Kiskun vármegyei helyszínen csapott le egyidőben. Még >>>
2023. 06. 01., 17:00
Az előterjesztés napirendre vételét 285 képviselő támogatta a 450 fős parlamentben. Még >>>
2023. 06. 01., 12:00
Az esős májusi időjárás miatt néhol már kifejlett szúnyogok is nagyobb számban megjelentek, ezért ha az időjárás azt lehetővé teszi, június elején megkezdődik az ellenük való védekezés. Még >>>
2023. 05. 31., 16:53
Az első negyedév végén 50,9 ezer forint volt a személyautók éves átlagos kgfb-állománydíja, ami 7 százalékos növekedés az előző negyedéves értékhez képest. Még >>>