2023. 11. 30. csütörtök
András, Andor
: 380 Ft   : 347 Ft Benzin: 603.6 Ft/l   Dízel: 651.3 Ft/l   Írjon nekünk

Őszköszöntő vidámság pacalfőző versennyel, koncertekkel, tűzijátékkal készül Dunapataj a legnagyobb rendezvényére

Helyszín: Dunapataj
Dátum: 2023. szeptember 08., péntek 18:30
Őszköszöntő vidámság pacalfőző versennyel, koncertekkel, tűzijátékkal készül Dunapataj a legnagyobb rendezvényére

Idén szeptember 8-10 - ig gazdag műsorfolyammal tartják meg Dunapatajon a Pataji Ősz 2023 nagyrendezvényt. Dunapataj Nagyközség legnagyobb szabású, a Szelid üdülőfalu révén is országos hírű és látogatottságú eseményre a környező településekről százakat várnak. A hétvégi program gerincét ezúttal is a legendás Gyimesi Józsefről elnevezett, szombaton 25. alkalommal meghirdetett Pacalfőző Verseny adja. A várhatóan közel 35 főzőhelyen mintegy 12-13 mázsányi pacalból készítik majd a pacalpörköltet, de azok sem maradnak éhen, akik nem szeretik a helyi ikonikus ételt, őket kakas, birka, marha pörkölt és a magyar konyha megannyi finomsága várja.

Mint hírlik, a Pataji Ősz abban idén is egyedülálló lesz, hogy a szombati ünnepi megnyitón több mint másfél évtized óta sehol másutt nem találkozunk annyi a közélet, az igazságszolgáltatás, a rendvédelem, a közigazgatás, az oktatás, az egészségügy és az agrárgazdaság országos, regionális és megyei vezetői posztjait betöltő személyiségekkel, mint Dunapatajon. Ez mindennél beszédesebb, egyfajta demonstratív elismerése a nagyközségben megvalósuló fejlesztéseknek, közösségi életnek, az elért eredményeknek.
A nagyközönség számára ezúttal is a pénteki és a szombati nap kínálja a legígéretesebb programokat, amelyekből a késő őszi napokra is jókedvet meríthetünk.

Péntek

Az évek óta jól bevált forgatókönyvtől nem tértek el, így pénteken este fél héttől Összezárva keserédes címmel komédiát láthat majd a közönség Oszvald Marika és Fodor Zsóka színművészek előadásában, a Művelődési Házban.

Szombat

A 8-10 óráig tartó lángososztás közben, 9 órakor kezdődik az Óvodások műsora, ők bő egy órán át népesítik be a színpadot.

A tornabemutató, kézműves foglalkozások, az EFI ingyenes egészségügyi felmérése, a múzeum udvarán zajló íjászat  szintén a délelőtti program része lesz. Mint ahogy Varga Feri és Balássy Betty gyermekműsora is, akik bizonyosan mosolyt csalnak majd a szereplés izgalmában megfáradt kicsik arcára, akiket természetesen ugrálóvár és az elmaradhatatlan csillámtetoválás, arcfestés is várja majd. Természetesen ekkor a bográcsokban már javában fő az egyébiránt hosszú főzési idejű pacal.

12 órától fordulópont következik be a műsorfolyamba, a Készenléti Rendőrség Zenekarának fellépése után hangzanak el a köszöntők, házigazdaként Dusnoki Csaba polgármester mond ünnepi beszédet.

Ebéd közben a színpadon Sihell Ferry, a mulatós műfaj képviselője lép fel, majd kihirdetik a pacalfőző verseny eredményeit és átadják a díjakat.

15:15 –től Polgár Peti humorista előadása, majd Kökény Attila fellépése szórakoztatja a közönséget. Niki Miki és a Csinibabák előadása után,17.45 - kor Dolhai Attila koncertje ígér zenei élményt, látványosságot pedig a Löfan Mazsorett Csoport fellépése a füves pályán.

A szombati napra a 20:15 – kor induló tűzijáték, majd az ezt követő Margaret Island élő koncertje teszi föl a koronát.

Vasárnap

A Pataji Ősz 2013 a vasárnap 10 órakor a katolikus templomban kezdődő ökumenikus istentisztelettel és a 16:30 –tól meghirdetett bajnoki labdarúgó mérkőzéssel zárul.

A szervezők mindenkit szeretettel várnak!

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-11-24 10:01:49
Érkezik a Mikulás, puttonya pedig ajándékcsomagot rejt minden résztvevő gyermek számára! Sőt, pattanjatok fel ti is a Mikulás szánjára!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 11. 29., 09:20
A pályázatnak köszönhetően lehetőség nyílt a kórház fekvőbeteg kapacitásainak tehermentesítésére az ambulánsan is ellátható betegektől. Még >>>
2023. 11. 28., 15:15
Dr. Filvig Géza: az önkormányzati választás tétje, hogy a kalocsai laktanyában migránsokat fognak elhelyezni, vagy az épülő Paks 2 beruházáshoz kapcsolódó feladatokat fogja kiszolgálni. Még >>>
2023. 11. 27., 12:03
Fenyőtermesztésből Magyarországon csaknem 600-700 családi gazdaság él meg. Még >>>
2023. 11. 24., 12:30
A mák és a sajt meglepően jól passzol egymáshoz, így nem csoda, ha tortában köt ki mindkét alapanyag. A meggyes réteg pedig már szinte elengedhetetlen, ha mákos süti készül. Még >>>
2023. 11. 22., 12:15
A vendégek fogadása miatt egy nagytakarítás beütemezése például mindenképpen hasznos, de ha nem akarod túlterhelni magad, az a biztos, ha elosztod több hétre a teendőidet. Így ha december elején nekilátsz a rendrakásnak, szentestére már biztosan minden szép lesz. Még >>>
2023. 11. 22., 10:58
Bár a kivágott ruhák már jó ideje uralják a divatot, a csípő- és deréktájon stratégikusan elhelyezett lyuk, ami néha még a fenék tetejét is éppen hogy megmutathatja, a saját műfajává nőtte ki magát. Olyannyira, hogy 2023-ban sorra tűntek fel a sztárok csípővillantós ruhában, illetve nadrágban. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK