2024. 06. 21. péntek
Alajos, Leila
: 398 Ft   : 372 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

Visszatapsolt és új filmek – Májusban is vár a pataji mozi-maraton

Helyszín: Kodály Zoltán Művelődési Ház, Dunapataj
Dátum: 2017. május 27., szombat 10:00

Áprilisban, nem titkoltan kísérleti jelleggel mozinapot hirdettek Dunapatjon, amikor is a Mozgó Mozi csapata a helyi művelődési ház színháztermét egy napra filmszínházzá változtatta. A szervezők kíváncsiak voltak rá, lenne-e igény a környékben erre a szórakozási formára. A napi közel 800 nézős forgalom félreérthetetlen választ adott: ezt folytatni kell.

Marosi Mária ötletgazda szervező pedig örömmel jelenti, hogy a folytatásra nem kell tovább várni,

május 27-én, szombaton ismét a premierfilmeké lesz a főszerep

a Kodály Zoltán Művelődési Házban.

Ezúttal délelőtt 10-kor kezdődik a filmmaraton és este 20:45-ös kezdéssel zárul. A felhozatalban, ahogy a debütáló alkalommal is, újra került családi mozi, kalandfilm, akció, és horror-sci-fi egyaránt – de lássuk szépen sorjában.

A vetítés a „Trollok” című nagysikerű animációs filmmel indul délelőtt 10-kor, hogy ebédre már a megszokott asztal körül ülhessen az egész család. Ha a borzasfejű manókkal fémjelzett moziról talán nem hallott még, annak nagysikerű betétdala, a Justin Timberlake jegyezte „Can’t Stop The Feeling” minden bizonnyal ismerősen cseng, ahogyan Rudolf Péter kitüntetett, kiváló művészünk neve.

Trollok [Forrás: Mozi24]

Az ő főszereplésével következik ugyanis a második világháborút követő időszakban, egy hazai kisfaluban játszódó, sokszoros fesztivál- és közönségdíjas „1945”, amelynek néhány jelenetét nem mellesleg a Kalocsával határos, Meszesre vezető területen forgatták, annak festői szépségű fasora miatt.

Délután 14 órakor egy újabb magyar film következik, amellyel a szervezők biztosra mentek. Legutóbb is a „Kincsem” csodaló és gazdája valós és fiktív történeteken alapuló drámája vonzotta a legtöbb nézőt a terembe, így közkívánatra visszahozzák a filmet.

1945 - werk [Forrás: Katapult Film]

Délután négykor az „Öldöklő szerelem” című hollywoodi sikerfilm érkezik, amely egy tönkrement házasság és egy új kapcsolat konfliktusviharába csöppenti a nézőt, feszültséget és izgalmakat ígérve a jegyet váltóknak, ahogy azt teszi a 18:30-as kezdéssel hirdetett „Arthur király – A kard legendája”. A Guy Ritchie rendezte film a direktor által legutóbb készített Sherlock Holmes-stílust, dramaturgiai- és képi világot ígéri a látványorgiával megspékelt előzetes alapján, ami a klasszikus történetnek egészen új ízt ad, olyat, amilyet Madonna exférjétől már megszokhattunk például a „Blöffben”, „A ravasz, az agy, és két füstölgő puskacsőben”, vagy éppen a Robert Downey Jr. főszereplésével készült detektív-rekame-ekben.

A szombati pataji mozinap fináléja pedig egy igazi hentelést, csorgónyálú szörnyeket, nagy meneküléseket és ráeszméléseket ígérő Alien – Covenant lesz, Ridley Scott rendezésében. A hazai mozikban jelenleg mindenütt taroló – bár Amerikában nem a legjobb sajtót kapott - film kizárólag 18 pluszos, és ahogyan az előtte lévők mind, ezúttal 2D-ben tárul a nézők szeme elé.

Mindez tehát május 27-én, szombaton, Dunapatajon, a második mozinapon! Legyünk minél többen, és biztosan lesz harmadik is!

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 06. 21., 18:00
Az ügyészség a nőt többrendbeli közokirat-hamisítás bűntettével vádolja Még >>>
2024. 06. 21., 16:51
Bock József életműve példa arra, hogy szívós, kitartó munkával milyen eredményeket lehet elérni. Még >>>
2024. 06. 20., 09:01
Három év alatt 12 magyar és 4 cseh gazdasági társaságot vontak be az adóelkerülő tevékenységbe. Még >>>
2024. 06. 19., 14:34
Két bajai rendőr és mentős húzták vissza a hídra az öngyilkossággal fenyegetőző férfit. Még >>>
2024. 06. 19., 10:56
Az asszonnyal szemben több körözés volt érvényben. Még >>>
2024. 06. 18., 08:45
Bejelentés érkezett arról, hogy Akasztón valaki ittasan furikázik egy kék autóval délután. A rendőrök hamar az autó nyomára bukkantak, ami az egyik kereszteződésben, az út mellett egy virágosládán egyensúlyozott. A jármű vezetője ugyanis kanyarodás közben túlkormányozta a kocsit és felhajtott a betonból kiöntött elemre. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK