2021. 12. 06. hétfő
Miklós
: 364 Ft   : 322 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Visszatapsolt és új filmek – Májusban is vár a pataji mozi-maraton

Helyszín: Kodály Zoltán Művelődési Ház, Dunapataj
Dátum: 2017. május 27., szombat 10:00

Áprilisban, nem titkoltan kísérleti jelleggel mozinapot hirdettek Dunapatjon, amikor is a Mozgó Mozi csapata a helyi művelődési ház színháztermét egy napra filmszínházzá változtatta. A szervezők kíváncsiak voltak rá, lenne-e igény a környékben erre a szórakozási formára. A napi közel 800 nézős forgalom félreérthetetlen választ adott: ezt folytatni kell.

Marosi Mária ötletgazda szervező pedig örömmel jelenti, hogy a folytatásra nem kell tovább várni,

május 27-én, szombaton ismét a premierfilmeké lesz a főszerep

a Kodály Zoltán Művelődési Házban.

Ezúttal délelőtt 10-kor kezdődik a filmmaraton és este 20:45-ös kezdéssel zárul. A felhozatalban, ahogy a debütáló alkalommal is, újra került családi mozi, kalandfilm, akció, és horror-sci-fi egyaránt – de lássuk szépen sorjában.

A vetítés a „Trollok” című nagysikerű animációs filmmel indul délelőtt 10-kor, hogy ebédre már a megszokott asztal körül ülhessen az egész család. Ha a borzasfejű manókkal fémjelzett moziról talán nem hallott még, annak nagysikerű betétdala, a Justin Timberlake jegyezte „Can’t Stop The Feeling” minden bizonnyal ismerősen cseng, ahogyan Rudolf Péter kitüntetett, kiváló művészünk neve.

Trollok [Forrás: Mozi24]

Az ő főszereplésével következik ugyanis a második világháborút követő időszakban, egy hazai kisfaluban játszódó, sokszoros fesztivál- és közönségdíjas „1945”, amelynek néhány jelenetét nem mellesleg a Kalocsával határos, Meszesre vezető területen forgatták, annak festői szépségű fasora miatt.

Délután 14 órakor egy újabb magyar film következik, amellyel a szervezők biztosra mentek. Legutóbb is a „Kincsem” csodaló és gazdája valós és fiktív történeteken alapuló drámája vonzotta a legtöbb nézőt a terembe, így közkívánatra visszahozzák a filmet.

1945 - werk [Forrás: Katapult Film]

Délután négykor az „Öldöklő szerelem” című hollywoodi sikerfilm érkezik, amely egy tönkrement házasság és egy új kapcsolat konfliktusviharába csöppenti a nézőt, feszültséget és izgalmakat ígérve a jegyet váltóknak, ahogy azt teszi a 18:30-as kezdéssel hirdetett „Arthur király – A kard legendája”. A Guy Ritchie rendezte film a direktor által legutóbb készített Sherlock Holmes-stílust, dramaturgiai- és képi világot ígéri a látványorgiával megspékelt előzetes alapján, ami a klasszikus történetnek egészen új ízt ad, olyat, amilyet Madonna exférjétől már megszokhattunk például a „Blöffben”, „A ravasz, az agy, és két füstölgő puskacsőben”, vagy éppen a Robert Downey Jr. főszereplésével készült detektív-rekame-ekben.

A szombati pataji mozinap fináléja pedig egy igazi hentelést, csorgónyálú szörnyeket, nagy meneküléseket és ráeszméléseket ígérő Alien – Covenant lesz, Ridley Scott rendezésében. A hazai mozikban jelenleg mindenütt taroló – bár Amerikában nem a legjobb sajtót kapott - film kizárólag 18 pluszos, és ahogyan az előtte lévők mind, ezúttal 2D-ben tárul a nézők szeme elé.

Mindez tehát május 27-én, szombaton, Dunapatajon, a második mozinapon! Legyünk minél többen, és biztosan lesz harmadik is!

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 12. 01., 18:59
Közeleg a karácsony, a szeretet ünnepe. Egyre többet gondolunk szeretteinkre – és egyre többször érezzük szorítóan rövidnek az adventi készülődésből hátra lévő időt. Ez az időszak arra is szolgál, hogy sorra vegyük, fölkeressük ismerőseinket, barátainkat, jókívánságokkal köszöntve őket az ünnep közeledtével. A szeretet szép kifejeződése a meghitt ünnepen az ajándékozás is – annál nagyobb gondot jelent, hogy kinek mit és hol vegyünk meg. Segítünk!
2021. 12. 02., 09:50
Napokon belül több mint kétszáz ajándékcsomagot juttat el gyermekotthonban élő gyerekeknek a Paks II. Zrt. A két új blokk létesítéséért felelős társaság Mittler István kommunikációs igazgató tájékoztatása szerint idén – ahogy az előző években is – több karitatív akcióhoz csatlakozott. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 06., 08:04
Íme a hatodik feladvány, jó keresgélést! :) Még >>>
2021. 12. 05., 16:22
A szervezők négy éven át események százaira látogattak el az egész világon, mintegy 3500 jelölt közül válogatták ki azokat, akik a címért megmérkőzhettek Bolognában. Még >>>
2021. 12. 05., 13:15
A Mikulásoknak ma a csomagokat kell összekészíteniük, és elázni se lenne jó... Még >>>
2021. 12. 05., 10:13
Újabb nap, újabb feladvány. Sok sikert, fejtsétek meg az ötödik feladványt is! Még >>>
2021. 12. 04., 15:17
Az igazoltatás előtt egy őzet ütött el a férfi, és a tetemet az autójába rakta, hogy azt ellopja. Még >>>
2021. 12. 04., 08:57
A negyedik játéknaphoz értünk, nézzük a feladványt! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés