2022. 05. 23. hétfő
Dezső
: 383 Ft   : 359 Ft Benzin: 479.3 Ft/l   Dízel: 479.5 Ft/l   Írjon nekünk

Szerdán indul a Rác Fonó Dusnokon

Zsiga Ferenc  |  2016. 01. 27., 11:39

Tartalmas, szívet-lelket gyönyörködtető programsorozat indul ma este 18 órától Dusnokon a művelődési házban, ahol a február 6-ig tartó hagyományos Rác Fonó keretében az óvodások, iskolások és a közszférában dolgozók napjával veszi kezdetét a farsang.

Bényi Emese, a művelődési ház vezetője arról számolt be, hogy a rendezvény fő célja a dusnoki hagyományok bemutatása és ápolása a magyar és a horvát kulturális csoportokon, a fonó berendezési tárgyain és azok használatán keresztül. A színesebbnél színesebb programokra naponta 17 órától lehet ellátogatni, a fellépések és műsorok kezdési ideje 18 órától várható.

A mai nyitó nap az óvodások, iskolások, köztisztviselők és közalkalmazottak napja. Palotai Péter polgármester nyitóbeszédét követően kezdődik az óvodások farsangi műsora, majd a Kalocsai Liszt Ferenc AMI Dusnoki Hétszínvirág Aprók Csoportja Somogyi játékok és táncok című produkciója következik. Az alsó tagozatos gyerek „Egyszer volt, hol nem volt” mesemondó versenye, majd az AMI „Asszony, asszony, az akarok lenni...” szatmári táncát követően Mihó Vince és Holdas Vincéné énekel magyar nótákat.


Forrás: Dusnok.hu

A műsort követően Bogárdi Edit és Miskeiné Csilla tart kézműves foglalkozást a gyerekeknek. A vendégeknek az iskola, óvoda és a hivatal dolgozói, valamint a Dusnoki Sport Horgász Egyesület tagjai kaláccsal, süteménnyel kedveskednek.

Holnap, január 28-án, csütörtökön a „Nagyanyáink konyhája” gasztronómiai nap nyújt élvezetes kikapcsolódást a dusnokiaknak és vendégeiknek. A kacsatojásos házi csipetke tészta gyúrásába a Hagyományőrző Népdalkör tagjai, a házi rétes sütésének rejtelmeibe az Igazgyöngy kórus tagjai avatják be az érdeklődőket.


Forrás: Dusnok.hu

Tóth Sándor többszörös barista bajnok „Vissza a gyökerekhez” című kávébemutatóját és kóstolóját a dr. Bajusz Istvánnal, a dusnoki kacsatartás múltjáról és gasztronómiai jellegzetességeiről szóló beszélgetés követi.

Az érdeklődők részére a Hagyományőrző Népdalkör és az Igazgyöngy kórus kínálnak hagyományos dusnoki édességeket. Akik sós ételre vágynak, azokat dr. Bajusz István kacsatepertővel, lilahagymás kacsazsíros kenyérrel látja vendégül. A hozzá való házi kenyeret Hubert László készíti.

A február 6-ig tartó programokra még visszatérünk.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 05. 21., 08:52
Katonai tiszteletadás mellett, katonazenekar közreműködésével és a Dózsa György technikum rendészeti szakos tanulóinak részvételével tartották meg a magyar hősökről, a magyar honvédelem daliás időszakairól és fájdalmas veszteségeiről és Kalocsa katonavárosi múltáról való megemlékezést a honvédelmi nap keretében.
2022. 05. 18., 07:59
Hatalmas tömeget vonzott május 14-én, szombaton az Érsekkertben megtartott veterán járművek találkozója, a „bőregértől” az amerikai országúti cirkálóig mindenféle gépcsodát láthatott az érdeklődő közönség.
2022. 05. 16., 08:03
Két év kényszerszünet után ebben a tanévben végre újra a hagyományos keretek között rendezhette ballagási ünnepségét a Kalocsai Szent István Gimnázium is.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 05. 23., 10:20
A 70 éves doktornő pénzért állított ki hivatalos igazolást a sóoldatot kapó betegeknek, így megkaphatták a védettségi igazolványt. Még >>>
2022. 05. 22., 19:07
Nyárias, de változékony idő lesz a jövő héten. Még >>>
2022. 05. 22., 10:15
Belgiumban három majomhimlő által fertőzött embert vettek nyilvántartásba. Emellett már Spanyolországban, az Egyesült Királyságban, Portugáliában, Olaszországban, Svédországban, Franciaországban, sőt a szomszédos Szlovákiában és Ausztriában is megjelent a vírus. Még >>>
2022. 05. 21., 11:34
A 49 éves férfi elkövető élettársa az eladás során működött közre, neki fizették a vételárat. Még >>>
2022. 05. 20., 17:11
GyIÖK: Sajnos Alee lebetegedett, ezért este az USNK duó fog koncertet tartani a Csilás Parkban. Még >>>
2022. 05. 20., 13:16
Két megkülönböztető jelzést használó rendőrautó ütközött össze az 5301-es úton, Kiskőrösnél. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés