2021. 12. 08. szerda
Mária
: 366 Ft   : 324 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Nagysikerű gyereknap Dusnokon – 150 kicsinek nyújtottak feledhetetlen élményt

Nagysikerű gyereknap Dusnokon – 150 kicsinek nyújtottak feledhetetlen élményt
Zsiga Ferenc  |  2021. 06. 01., 13:33

Dusnokon május 30-án, vasárnap több helyszínen, színes, játékosan érdekfeszítő programokkal kedveskedtek a gyermekeknek.

Mint Bogárdi Eszter főszervezőtől megtudtuk: négy különböző helyszínen, nyolc állomást járhattak végig a gyerekek. Egy-egy feladat teljesítéséért a mesebeli 1 fabatka volt a jutalom. A fabatkák értékét az adta, hogy azokat a szervezők maguk készítették, agyagból.

A nyolc állomás a Kincskereső karikázó, Gyógyfüves illatoló, Alkotócska, Palacsintás király, Aranymosás, Íjászat, Totyi kalandösvény, Aszfaltrajzolás nevet viselte és tevékenységet takarta.

 

A nap ünnepeltjei tetszés szerint dönthették el, hogy mely játékot szeretnék kipróbálni, a sorrend is tetszőleges volt. Szinte mindenki, minden állomást végig járt.

Az Alkotócska nevű állomáson akár több fabatkát is lehet szerezni a gipszforma festéssel, hajkoszorú készítésével, vagy a gyöngyfűzéssel."– mondta ezen a helyszínen Gulyás Éva, a helyi „Pirula” kézműves műhely vezetője.

Az összegyűjtött fabatkákat a „Díj-adal” szatócsboltban lehetett levásárolni, ami az ötödik helyszínen, a piactéren volt megtalálható. Ezen az állomáson olyan sok apróság várta a gyermekeket, mint például kistáskák, hajdíszek, fülbevalók, kulcstartók, de még süteményt is választhattak, amit a helyi asszonyok készítettek, önzetlenül. Talán nem meglepő, hogy több gyermek a fabatkáit arcfestésre váltotta.

A neves napon a Barai Szabadidőparkban ingyenesen használható ugrálóvár is várta a kicsiket.

Az állomásokon több önkéntes játékmester segítette a mintegy 150 gyerek vidám szórakozását, a szülők köszönetüket fejezték ki a színes programokban gazdag gyermeknap megszervezéséért."– tudtuk meg Bogárdi Eszter művelődésszervezőtől.

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 12. 01., 18:59
Közeleg a karácsony, a szeretet ünnepe. Egyre többet gondolunk szeretteinkre – és egyre többször érezzük szorítóan rövidnek az adventi készülődésből hátra lévő időt. Ez az időszak arra is szolgál, hogy sorra vegyük, fölkeressük ismerőseinket, barátainkat, jókívánságokkal köszöntve őket az ünnep közeledtével. A szeretet szép kifejeződése a meghitt ünnepen az ajándékozás is – annál nagyobb gondot jelent, hogy kinek mit és hol vegyünk meg. Segítünk!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 07., 20:04
A Mikulást és rénszarvasát a kecskeméti megyei kórházban énekszóval várták a gyermekek és szüleik az erkélyen. A Mikulás szokatlan érkezését a Covid-járvány miatt szervezték a magasba. Még >>>
2021. 12. 07., 18:35
Kérjük a tisztelt lakosságot, hogy segítsék a Kalocsa Város Önkormányzat Városfejlesztési és Üzemeltetési Osztályának munkáját a kérdőív kitöltésével. Még >>>
2021. 12. 07., 15:41
A Csajda-kertben épülhet játszótér, a temetőben a kerítés javítására és világításra is jut a forrásból. Még >>>
2021. 12. 07., 10:30
A karácsonyi szezonban ismét karitatív kampányt indít a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és az OMV Hungária: a töltőállomásokon megvásárolható adománykártyákkal lehet támogatni az alapítvány munkáját. Még >>>
2021. 12. 07., 08:41
A hetedik játéknaphoz érkeztünk, lássuk a feladványt! Még >>>
2021. 12. 06., 19:35
Kedves Gyerekek! Bízunk benne, minden kiscsizma megtelt már ma reggelre! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés