2024. 05. 20. hétfő
Bernát, Felícia
: 388 Ft   : 358 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

Nagysikerű gyereknap Dusnokon – 150 kicsinek nyújtottak feledhetetlen élményt

Nagysikerű gyereknap Dusnokon – 150 kicsinek nyújtottak feledhetetlen élményt
Zsiga Ferenc  |  2021. 06. 01., 13:33

Dusnokon május 30-án, vasárnap több helyszínen, színes, játékosan érdekfeszítő programokkal kedveskedtek a gyermekeknek.

Mint Bogárdi Eszter főszervezőtől megtudtuk: négy különböző helyszínen, nyolc állomást járhattak végig a gyerekek. Egy-egy feladat teljesítéséért a mesebeli 1 fabatka volt a jutalom. A fabatkák értékét az adta, hogy azokat a szervezők maguk készítették, agyagból.

A nyolc állomás a Kincskereső karikázó, Gyógyfüves illatoló, Alkotócska, Palacsintás király, Aranymosás, Íjászat, Totyi kalandösvény, Aszfaltrajzolás nevet viselte és tevékenységet takarta.

 

A nap ünnepeltjei tetszés szerint dönthették el, hogy mely játékot szeretnék kipróbálni, a sorrend is tetszőleges volt. Szinte mindenki, minden állomást végig járt.

Az Alkotócska nevű állomáson akár több fabatkát is lehet szerezni a gipszforma festéssel, hajkoszorú készítésével, vagy a gyöngyfűzéssel."– mondta ezen a helyszínen Gulyás Éva, a helyi „Pirula” kézműves műhely vezetője.

Az összegyűjtött fabatkákat a „Díj-adal” szatócsboltban lehetett levásárolni, ami az ötödik helyszínen, a piactéren volt megtalálható. Ezen az állomáson olyan sok apróság várta a gyermekeket, mint például kistáskák, hajdíszek, fülbevalók, kulcstartók, de még süteményt is választhattak, amit a helyi asszonyok készítettek, önzetlenül. Talán nem meglepő, hogy több gyermek a fabatkáit arcfestésre váltotta.

A neves napon a Barai Szabadidőparkban ingyenesen használható ugrálóvár is várta a kicsiket.

Az állomásokon több önkéntes játékmester segítette a mintegy 150 gyerek vidám szórakozását, a szülők köszönetüket fejezték ki a színes programokban gazdag gyermeknap megszervezéséért."– tudtuk meg Bogárdi Eszter művelődésszervezőtől.

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 18., 10:25
Dr. Tóth Roland alaposan beleállt Bolvári Ferdinándba, ugyanis szerinte nem csak a pártok használják ugródeszkának az álfüggetlen és álcivil polgármesterjelöltet, ő is ugródeszkának használja a pártokat. A képviselőjelölt szerint úgy tűnik, bármi áron összefogna lassan bárkivel, hogy polgármester lehessen, most éppen a Tisza Párt kegyeit keresi.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 05. 20., 08:50
A tényeket a társaság nem vitatta, hanem lemondva fellebbezési jogáról, több mint 7 millió forint adót fizetett be az állami költségvetésbe. Még >>>
2024. 05. 20., 08:48
A 14 éves fiú jobb kezéhez egy kést nyomott, miközben ráfogott a bal kezében tartott telefonjára. Még >>>
2024. 05. 17., 09:21
Az egyik körzeti megbízott a kezét is megégette, miközben segített egy bajba jutott asszonynak. Még >>>
2024. 05. 16., 09:41
Mézes tészta, főzött csokis krém és sok kókusz: a békebeli édességnek nem lehet ellenállni. Még >>>
2024. 05. 15., 10:26
A járőrök és körzeti megbízottak több egységgel indultak az elkeseredett fiatal keresésére. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK