2024. 05. 27. hétfő
Hella
: 386 Ft   : 356 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

Vízforgatós pancsoló medence a dusnoki oviban – Ünnepélyesen átadták a dusnoki óvoda és bölcsőde 30 milliós fejlesztését

Zsiga Ferenc  |  2019. 06. 27., 07:05

Dusnok fogadott ünnepén, a június 24-i Szent Iván-napi rendezvénysorozat keretében, bensőséges eseményen adták át a Dusnok Nagyközség Önkormányzata Óvodájában és Bölcsődéjében a Megyei Önkormányzat TOP pályázati forrásából megvalósult fejlesztést. A 30 milliós beruházás részeként a nagy nyári melegben még vízforgatóval ellátott kis pancsoló medence is szolgálja majd a 71 dusnoki óvodáskorú kisgyermeket.

Az ünnepséget megnyitó Palotai Péter polgármester az elsőként Rideg Lászlót, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnökét, ezt követően az intézményben dolgozó óvoda pedagógusokat, dajkákat, a kisegítő személyzetet, a kis műsort adó óvodásokat köszöntötte, majd ismertette a beruházás főbb adatait.


Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

Mint elhangzott, a projekt célja összecsengett a település szándékával: olyan infrastruktúra és eszközfejlesztés valósuljon meg az óvodában, bölcsődében, amely a célirányos támogatásnak köszönhetően a minőségi oktatást, annak feltételeinek továbbfejlesztését teszi lehetővé.


Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

A polgármester örömmel számolt be arról, hogy az utóbbi években

ha nem is látványosan, de 10 százalékkal emelkedett a nagyközségben az óvodás korba lépő kisgyermekek száma, és a 14 férőhelyes bölcsőde iránt is nőtt az igény,

ezért ott további bővítésben gondolkodnak.


Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

Abban bíznak, hogy a folyamat nem áll meg, egyre több gyermek, család veszi majd igénybe ezt az alapszolgáltatást.

A településvezető a projekt tartalmáról szólva elmondta, megtörtént a teljes elektromos hálózat és világítás csere, a terasz lefedése, az eszközbeszerzés mellett szabadtéri zuhanyt, gyermekpancsolót alakítottak ki, konyhai berendezéseket, tárgyakat vásároltak. Ugyan a projekt befejezési határideje december vége, a helyi kivitelezőknek köszönhetően azt már most sikerült megvalósítani. A fejlesztéssel nem csak az alapellátást igénybevevők, de a dolgozók komfortérzete is nőtt, javultak a munkafeltételek.


Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

Rideg László beszédében a megyei TOP pályázatok eddig megvalósult eredményeiről adott áttekintést, majd arra kapacitálta a dusnokiakat, hogy a bölcsőde továbbfejlesztésére a nemrégiben megnyitott újabb megyei TOP bölcsődei pályázati lehetőségét vegyék igénybe. Az elnök hasznos és örömteli munkát kívánt az intézmény dolgozóinak.


Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

Miután Rideg László és Palotai Péter a nemzetiszínű avatószalagot átvágta, Földesiné Jagicza Andrea, az intézmény vezetője mutatta be az óvodában és a bölcsődében megvalósult fejlesztéseket.

[A beruházás megvalósítását a TOP-1.4.1-16-BK1-2017-00008 azonosító számú, 100 százalékos támogatási aranyú pályázat tette lehetővé.]

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 22., 14:27
A rendezvényen a Békés Kalocsáért Egyesület és a Kalo Lokálpatrióta Egyesület polgármester- és képviselőjelöltjeit láttuk Bolvári Ferdinánd és dr. Bagó Zoltán vezetésével, de a szónok az ő politikai ambícióikat direkt módon egyetlen szóval nem támogatta, még csak meg sem említette.
2024. 05. 22., 10:42
Az új atomerőművi blokkok alatti talaj megerősítése érdekében 17 hektáron összességében 75 ezer furat, vagyis egymással átfedésben lévő cementált talajoszlop készül, melyek összessége alkotja a vízzáró lemezt és annak oldalfalait. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 05. 27., 07:50
A baleset következtében a jármű utasa súlyos sérüléseket szenvedett. Még >>>
2024. 05. 25., 10:16
A férfi hollétéről Kiskőrösön landolt az információ. A helyi erők egészen Zsanáig fejtették vissza a szálakat, ahol megtaláltak és elfogták a rejtőzködőt. Még >>>
2024. 05. 23., 13:15
A Reels műfaj sajátossága miatt dr. Filvig Gézának másfél percbe kellett sűríteni az elmúlt évek eredményeit. Még >>>
2024. 05. 22., 14:09
A díjköteles útszakaszokat - 91 fuvar során - a kamerás ellenőrző rendszer kijátszásával vette igénybe. Még >>>
2024. 05. 21., 14:01
A családi kirándulások alkalmával érdemes gondolni a kullancsokra is. Még >>>
2024. 05. 21., 13:00
Az áldozat a családsegítőhöz fordult a problémával, aki segített neki elköltözni. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK