2022. 05. 23. hétfő
Dezső
: 383 Ft   : 359 Ft Benzin: 479.3 Ft/l   Dízel: 479.5 Ft/l   Írjon nekünk

A kórház Paks II-ben játszott szerepéről tárgyaltak Kalocsán – Hamarosan az egészségügyi államtitkár is az intézménybe látogat

Zsiga Ferenc  |  2019. 01. 09., 18:58

A Bács-Kiskun Megyei Kórház Kalocsai Szent Kereszt Kórháza elsődleges ellátó hellyé fejlesztését először Font Sándor országgyűlési képviselő jelentette be november 28-án. Az intézmény dolgozói számára örömteli információ előzménye, hogy dr. Kásler Miklós, az egészségügyért is felelős miniszter rábólintott, hogy a Paks II beruházáshoz a Kalocsa-Paks Duna-híd megépítése után legközelebbi kórház, a kalocsai lássa el a megaberuházáson dolgozó, csúcsidőben akár 8-10 ezer ember elsődleges egészségügyi ellátását. Az elsődleges ellátó hellyé történő fejlesztés „útvonalterve” részeként január 9-én, szerdán a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvosi Kar Stratégiai Igazgatóságának szakembercsoportját Font Sándor és dr. Svébis Mihály főigazgató fogadta a kalocsai Szent Kereszt Kórházban. Az intézmény fejlesztéséről szóló döntés meglapozása érdekében hamarosan dr. Horváth Ildikó egészségügyi államtitkár is a kalocsai kórházba látogat.

A miniszter döntött: elkezdődik annak az „útvonaltervnek” a kidolgozása, melynek végén a kalocsai Szent Kereszt Kórház fejlesztése, az ehhez szükséges pénzügyi fedezet biztosítása a kormány elé kerül.
bővebben ...

Font Sándor a szakembercsoport látogatásáról a saját közéleti Facebook oldalán írt január 9-én, a délelőtti órákban. E szerint a Paks II beruházáshoz kapcsolódó fejlesztések egyik kiemelkedő pontja a kalocsai kórház, amely a megaberuházáson dolgozóknak lesz az elsődleges ellátó helye. A kalocsai kórház kiemelt szerepe mellett szoros együttműködést alakít ki a Paks II közelében lévő többi egészségügyi intézménnyel, így elsősorban a Paksi Központi Rendelőintézettel és a Szekszárdi Megyei Kórházzal.

Mint a bejegyzésben olvasható, 

az új Duna-híd megépülése olyan fizikai közelségbe hozza az atomerőművet, hogy a kalocsai kórház szerepe jelentősen felértékelődik.


Forrás: Font Sándor / Facebook

Az infrastrukturális fejlesztések mellett elengedhetetlen, hogy egy speciális egészségügyi protokollt dolgozzanak ki az úgynevezett három szintű ellátás (alap-, járóbeteg- és fekvőbeteg ellátás) zökkenőmentessége és átjárhatósága érdekében.

A szakmai protokoll kidolgozása hosszabb folyamat, aminek egyik állomásaként ült egy asztalhoz január 9-én Font Sándor, dr. Svébis Mihály a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar Stratégiai Igazgatóságának szakembereivel.
A megbeszélés végén a Pécsről érkezett orvos csoportnak dr. Svébis Mihály főigazgató és dr. Mócza György főigazgató-helyettes mutatta be az intézményt.


Forrás: Font Sándor / Facebook

Mint megtudtuk, és erről korábban Font Sándor a hivatkozott sajtótájékoztató keretében már említést tett, dr. Kásler Miklós megbízásából hamarosan Kalocsára látogat dr. Horváth Ildikó egészségügyért felelős államtitkár, hogy a fejlesztés lehetőségeihez és irányaihoz a helyszínen gyűjtsön tapasztalatokat.

Az államtitkári látogatásról tájékoztatjuk olvasóinkat.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 05. 21., 08:52
Katonai tiszteletadás mellett, katonazenekar közreműködésével és a Dózsa György technikum rendészeti szakos tanulóinak részvételével tartották meg a magyar hősökről, a magyar honvédelem daliás időszakairól és fájdalmas veszteségeiről és Kalocsa katonavárosi múltáról való megemlékezést a honvédelmi nap keretében.
2022. 05. 18., 07:59
Hatalmas tömeget vonzott május 14-én, szombaton az Érsekkertben megtartott veterán járművek találkozója, a „bőregértől” az amerikai országúti cirkálóig mindenféle gépcsodát láthatott az érdeklődő közönség.
2022. 05. 16., 08:03
Két év kényszerszünet után ebben a tanévben végre újra a hagyományos keretek között rendezhette ballagási ünnepségét a Kalocsai Szent István Gimnázium is.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 05. 23., 10:20
A 70 éves doktornő pénzért állított ki hivatalos igazolást a sóoldatot kapó betegeknek, így megkaphatták a védettségi igazolványt. Még >>>
2022. 05. 22., 19:07
Nyárias, de változékony idő lesz a jövő héten. Még >>>
2022. 05. 22., 10:15
Belgiumban három majomhimlő által fertőzött embert vettek nyilvántartásba. Emellett már Spanyolországban, az Egyesült Királyságban, Portugáliában, Olaszországban, Svédországban, Franciaországban, sőt a szomszédos Szlovákiában és Ausztriában is megjelent a vírus. Még >>>
2022. 05. 21., 11:34
A 49 éves férfi elkövető élettársa az eladás során működött közre, neki fizették a vételárat. Még >>>
2022. 05. 20., 17:11
GyIÖK: Sajnos Alee lebetegedett, ezért este az USNK duó fog koncertet tartani a Csilás Parkban. Még >>>
2022. 05. 20., 13:16
Két megkülönböztető jelzést használó rendőrautó ütközött össze az 5301-es úton, Kiskőrösnél. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés