2024. 05. 21. kedd
Konstantin
: 388 Ft   : 358 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

Dr. Körmendy Szabolcs az elsők között vette fel a koronavírus elleni vakcinát – Folyamatos a kalocsai egészségügyi dolgozók védőoltása

Dr. Körmendy Szabolcs az elsők között vette fel a koronavírus elleni vakcinát – Folyamatos a kalocsai egészségügyi dolgozók védőoltása
2021. 01. 04., 18:30

A Bács-Kiskun Megyei Oktatókórházban megkezdődött az anyaintézményhez tartozó Kalocsai Szent Kereszt Kórház egészségügyi dolgozóinak, elsőként a covidos betegekkel foglalkozó osztályokon dolgozó orvosoknak, ápolóknak a koronavírus elleni, önkéntes alapon történő átoltása. Ezzel párhozamosan, ugyancsak a kecskeméti oltóközpontban a háziorvosi körzetekben dolgozó orvosok és egészségügyi személyzet oltása is az első körben történik.

A koronavírus-járvány elleni védekezésben az első vonalban helytálló egészségügyi dolgozók védelme a legfontosabb, hiszen munkájukon múlik a védekezés sikere. A hazánkba érkező első szállítmány koronavírus elleni vakcinából is ők részesülhetnek először, előzetes regisztráció alapján. A beadott Pfizer vakcina az első oltástól számítva akár 70 százalékos, a második oltástól számítva, egy hét múlva akár 90 százalék fölötti védettséget nyújt a koronavírus ellen.

Dr. Körmendy Szabolcs
, tüdőgyógyász főorvos, önkormányzati képviselő a közösségi médiában tett bejegyzésében adott hírt arról: január 2-án, szombaton orvoskollégáival és munkatársaival együtt ő is megkapta az első oltást.  

A kecskeméti megyei kórházban még az oltás felvétele előtt beleegyező nyilatkozatott kellett aláírniuk és válaszolniuk kellett néhány általános, az egészségügyi állapotukra vonatkozó kérdésre is.

Email- ben kaptam az értesítést, hogy mikor mehetek Kecskemétre, felvenni a védőoltást. Ez szombaton, a délelőtt folyamán meg is történt. Több kollégámmal, orvos, illetve ápolókollegámmal vettük fel a védőoltást. Akikkel együtt voltam, nálunk tünet nem jelentkezett. Fél órát kellett még ott tölteni az oltás helyszínén. Igazából beszélgettünk, és ahogy a fél óra letelt, akkor elindultunk haza. Nekünk számottevő panaszunk nem volt. Olyanról tudok, akinek a válla délutánra fájt, izomláz szerű fájdalmat érzett.”
mondta dr. Körmendy Szabolcs.

Hozzátette: „Azt gondolom, egy olyan betegségben manapság, ami ellen van már védőoltás, abban nem jó meghalni, és éppen azért tulajdonképpen a második ok is itt van. Én a covid osztályon dolgozom és nagyon- nagyon rossz általános állapotú betegeket látok. Nagyon súlyos állapotú betegeket, akiket aztán tovább kell vinni - lélegeztetni, de látok olyat is, aki a lélegeztetésből jött vissza és hetek, vagy hónapok alatt tud talpra állni.”

Dr. Körmendy Szabolcs megosztotta velünk azt is: a következő oltásra három hét múlva kerül sor, ugyanis a gyártói útmutatás szerint 21 napnak kell eltelnie a két esemény között.

Ezt követően a vakcina 90 százalék feletti biztonságot ad a betegséggel szemben.
A szakorvos kifejtette: több oka volt annak, hogy a védőoltás beadatása mellett döntött. A legmeghatározóbb ezek közül az, hogy a covid osztályon is dolgozik, ahol megtapasztalta a vírus „erejét.”

Mint a főorvos hangsúlyozta: „Én is krónikus beteg vagyok, két éve pacemakerem van, ezért is fontosnak tartottam a vakcina felvételét, amellyel példát is szerettem volna mutatni.”

Amennyiben Ön is szeretné felvenni a koronavírus elleni védőoltást, regisztráljon most, és értesüljön elsőként a vakcinával kapcsolatos információkról és teendőkről a www.vakcinainfo.gov.hu oldalon.

 
A riport hamarosan a Kalocsa TV műsorában is megtekinthető lesz!

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 18., 10:25
Dr. Tóth Roland alaposan beleállt Bolvári Ferdinándba, ugyanis szerinte nem csak a pártok használják ugródeszkának az álfüggetlen és álcivil polgármesterjelöltet, ő is ugródeszkának használja a pártokat. A képviselőjelölt szerint úgy tűnik, bármi áron összefogna lassan bárkivel, hogy polgármester lehessen, most éppen a Tisza Párt kegyeit keresi.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 05. 21., 08:48
A ma délelőtt 10 órára meghirdetett bábszínház technikai okok miatt elmarad. Még >>>
2024. 05. 20., 08:50
A tényeket a társaság nem vitatta, hanem lemondva fellebbezési jogáról, több mint 7 millió forint adót fizetett be az állami költségvetésbe. Még >>>
2024. 05. 20., 08:48
A 14 éves fiú jobb kezéhez egy kést nyomott, miközben ráfogott a bal kezében tartott telefonjára. Még >>>
2024. 05. 17., 09:21
Az egyik körzeti megbízott a kezét is megégette, miközben segített egy bajba jutott asszonynak. Még >>>
2024. 05. 16., 09:41
Mézes tészta, főzött csokis krém és sok kókusz: a békebeli édességnek nem lehet ellenállni. Még >>>
2024. 05. 15., 10:26
A járőrök és körzeti megbízottak több egységgel indultak az elkeseredett fiatal keresésére. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK