2021. 12. 07. kedd
Ambrus
: 364 Ft   : 322 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Dr. Körmendy Szabolcs az elsők között vette fel a koronavírus elleni vakcinát – Folyamatos a kalocsai egészségügyi dolgozók védőoltása

Dr. Körmendy Szabolcs az elsők között vette fel a koronavírus elleni vakcinát – Folyamatos a kalocsai egészségügyi dolgozók védőoltása
2021. 01. 04., 18:30

A Bács-Kiskun Megyei Oktatókórházban megkezdődött az anyaintézményhez tartozó Kalocsai Szent Kereszt Kórház egészségügyi dolgozóinak, elsőként a covidos betegekkel foglalkozó osztályokon dolgozó orvosoknak, ápolóknak a koronavírus elleni, önkéntes alapon történő átoltása. Ezzel párhozamosan, ugyancsak a kecskeméti oltóközpontban a háziorvosi körzetekben dolgozó orvosok és egészségügyi személyzet oltása is az első körben történik.

A koronavírus-járvány elleni védekezésben az első vonalban helytálló egészségügyi dolgozók védelme a legfontosabb, hiszen munkájukon múlik a védekezés sikere. A hazánkba érkező első szállítmány koronavírus elleni vakcinából is ők részesülhetnek először, előzetes regisztráció alapján. A beadott Pfizer vakcina az első oltástól számítva akár 70 százalékos, a második oltástól számítva, egy hét múlva akár 90 százalék fölötti védettséget nyújt a koronavírus ellen.

Dr. Körmendy Szabolcs
, tüdőgyógyász főorvos, önkormányzati képviselő a közösségi médiában tett bejegyzésében adott hírt arról: január 2-án, szombaton orvoskollégáival és munkatársaival együtt ő is megkapta az első oltást.  

A kecskeméti megyei kórházban még az oltás felvétele előtt beleegyező nyilatkozatott kellett aláírniuk és válaszolniuk kellett néhány általános, az egészségügyi állapotukra vonatkozó kérdésre is.

Email- ben kaptam az értesítést, hogy mikor mehetek Kecskemétre, felvenni a védőoltást. Ez szombaton, a délelőtt folyamán meg is történt. Több kollégámmal, orvos, illetve ápolókollegámmal vettük fel a védőoltást. Akikkel együtt voltam, nálunk tünet nem jelentkezett. Fél órát kellett még ott tölteni az oltás helyszínén. Igazából beszélgettünk, és ahogy a fél óra letelt, akkor elindultunk haza. Nekünk számottevő panaszunk nem volt. Olyanról tudok, akinek a válla délutánra fájt, izomláz szerű fájdalmat érzett.”
mondta dr. Körmendy Szabolcs.

Hozzátette: „Azt gondolom, egy olyan betegségben manapság, ami ellen van már védőoltás, abban nem jó meghalni, és éppen azért tulajdonképpen a második ok is itt van. Én a covid osztályon dolgozom és nagyon- nagyon rossz általános állapotú betegeket látok. Nagyon súlyos állapotú betegeket, akiket aztán tovább kell vinni - lélegeztetni, de látok olyat is, aki a lélegeztetésből jött vissza és hetek, vagy hónapok alatt tud talpra állni.”

Dr. Körmendy Szabolcs megosztotta velünk azt is: a következő oltásra három hét múlva kerül sor, ugyanis a gyártói útmutatás szerint 21 napnak kell eltelnie a két esemény között.

Ezt követően a vakcina 90 százalék feletti biztonságot ad a betegséggel szemben.
A szakorvos kifejtette: több oka volt annak, hogy a védőoltás beadatása mellett döntött. A legmeghatározóbb ezek közül az, hogy a covid osztályon is dolgozik, ahol megtapasztalta a vírus „erejét.”

Mint a főorvos hangsúlyozta: „Én is krónikus beteg vagyok, két éve pacemakerem van, ezért is fontosnak tartottam a vakcina felvételét, amellyel példát is szerettem volna mutatni.”

Amennyiben Ön is szeretné felvenni a koronavírus elleni védőoltást, regisztráljon most, és értesüljön elsőként a vakcinával kapcsolatos információkról és teendőkről a www.vakcinainfo.gov.hu oldalon.

 
A riport hamarosan a Kalocsa TV műsorában is megtekinthető lesz!

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 12. 01., 18:59
Közeleg a karácsony, a szeretet ünnepe. Egyre többet gondolunk szeretteinkre – és egyre többször érezzük szorítóan rövidnek az adventi készülődésből hátra lévő időt. Ez az időszak arra is szolgál, hogy sorra vegyük, fölkeressük ismerőseinket, barátainkat, jókívánságokkal köszöntve őket az ünnep közeledtével. A szeretet szép kifejeződése a meghitt ünnepen az ajándékozás is – annál nagyobb gondot jelent, hogy kinek mit és hol vegyünk meg. Segítünk!
2021. 12. 02., 09:50
Napokon belül több mint kétszáz ajándékcsomagot juttat el gyermekotthonban élő gyerekeknek a Paks II. Zrt. A két új blokk létesítéséért felelős társaság Mittler István kommunikációs igazgató tájékoztatása szerint idén – ahogy az előző években is – több karitatív akcióhoz csatlakozott. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 07., 08:41
A hetedik játéknaphoz érkeztünk, lássuk a feladványt! Még >>>
2021. 12. 06., 19:35
Kedves Gyerekek! Bízunk benne, minden kiscsizma megtelt már ma reggelre! Még >>>
2021. 12. 06., 13:34
A több tagcserén is áteső Omega a legnépszerűbb hazai beatzenekarok egyike lett, Kóbor pedig idővel a gitár helyett csak az éneklésre koncentrált. Még >>>
2021. 12. 06., 10:52
Embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás, a nyomozók előterjesztést tesznek a férfiak letartóztatásának indítványozására. Még >>>
2021. 12. 06., 08:04
Íme a hatodik feladvány, jó keresgélést! :) Még >>>
2021. 12. 05., 16:22
A szervezők négy éven át események százaira látogattak el az egész világon, mintegy 3500 jelölt közül válogatták ki azokat, akik a címért megmérkőzhettek Bolognában. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés