2021. 11. 28.
Stefánia
: 368 Ft   : 326 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Főigazgató- helyettesi utasítás szabályozza a kórházi látogatói engedély kiadását – A beteg mellett eltölthető idő legfeljebb 15 perc

Főigazgató- helyettesi utasítás szabályozza a kórházi látogatói engedély kiadását – A beteg mellett eltölthető idő legfeljebb 15 perc
Zsiga Ferenc  |  2020. 11. 13., 08:53

Dr. Müller Cecília országos tisztifőorvos valamennyi fekvőbeteg-ellátást nyújtó intézmény részére tájékoztatást adott ki arra vonatkozón, hogy az általános beteglátogatási tilalom ellenére - például a végstádiumban lévő betegek, kiskorúak, vajúdó, szülő nők esetében – mikor lehet látogatói engedélyt kiadni és a látogatást milyen feltételek mellett kell biztosítani. A tisztifőorvos körlevele alapján a Kalocsai Szent Kereszt Kórházban is szabályozták a látogatói engedélyek kiadásának rendjét, az erről szóló főigazgató-helyettesi utasítást az alábbiakban szó szerint közöljük.

Látogatási engedély adható:

  • súlyos állapotban lévő, végstádiumban lévő, illetve haldokló beteg hozzátartozójának,
  • kiskorú gyermek legközelebbi hozzátartozójának,
  • COVID osztályon fekvő súlyos, illetve haldokló beteg hozzátartozójának: a védőfelszerelés biztosítása a kórház feladata a hozzátartozó részére (egyszerhasználatos köpeny, lábzsák, hajháló, gumikesztyű, maszk).


Látogatási engedély tekintetében kizárólag a MedWorkS-ben található formanyomtatvány használható, melyet 2 példányban kell kitölteni. Egy példány a betegdokumentációjába kerül, a másik példányt a központi betegfelvételi pulthoz szükséges leadni, melyről feljegyzést készítenek. Ezt követően a pultba leadott példány átadásra kerül a hozzátartozó részére.

Látogatási engedélyt az osztályvezető főorvos, illetve a mindenkori ügyeletes orvos állíthat ki.

A hozzátartozók továbbra is a központi betegfelvételi pultnál kell, hogy jelentkezzenek, maszkban érkezve. A hozzátartozóknak a korábbiakban meghatározott látogatási idő betartása kötelező!

A beteg mellett eltölthető idő maximum 15 perc.

Szülőnő vonatkozásában az által megjelölt nagykorú személy a vajúdás és a szülés alatt folyamatosan vele lehet. A védőfelszerelést a vajúdásnál a szülőnő mellett résztvevő részére a résztvevőnek saját magának kell biztosítania.

Tekintettel a látogatási tilalom elrendelésére, a hozzátartozók, akik a jogi szabályozás szerint nem látogathatják a betegeket, továbbra is természetes módon igénylik a beteg állapotával kapcsolatos felvilágosítást.

A Jogi Osztállyal történt egyeztetést követően az alábbi eljárásrendet kel betartani:

Telefonon keresztül a beteg állapotáról információt kizárólag az a hozzátartozó kaphat, akit a beteg felvételkor legközelebbi hozzátartozóként megjelölt. A hozzátartozó adatait az eddigieken kívül ki kell egészíteni születési dátumával is a telefonszámon, és a lakcímen kívül. Így az adatvédelem miatt a hozzátartozó telefonon történő érdeklődésekor a beazonosítása érdekében a nevén kívül meg kell adnia a lakcímét és a saját születési dátumát is- áll a Szivós Etelka főigazgató-helyettes által kiadott utasításban.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 11. 26., 08:05
Két napja, a közmeghallgatáson még hiányolták, máris megnyílik a kalocsai Infopont. Az iroda napi nyolc órán át tart majd nyitva. Feladatai között szerepel a turizmus kiszolgálása, kulturális és más rendezvények népszerűsítése és belépőjegyek árusítása, tájékoztatás, valamint az önkormányzattal való kapcsolattartásban is segítséget nyújt.
2021. 11. 25., 08:40
Évekig valóban csatatérre emlékeztetett Kalocsa főtere. Mire egyre nagyobb felületen készül el az új díszburkolat, hétfőn megütközött a városházán a képviselő-testület és a kivitelező érsekség. Egy újabb határidő-hosszabbítási kérelem volt a casus belli. A testület nem engedett. Eben a cikkben a kérelmezők érvrendszerét ismertetjük, dr. Filvig Géza polgármester bevezetőjével.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 11. 28., 16:00
Az ANDA Present Kft. 10 000 db gyermekmaszkot adományozott a Kertvárosi Általános Iskoláért-Gyermekeinkért Alapítványnak. Még >>>
2021. 11. 28., 14:56
A vádlott szándékosan segítséget kívánt nyújtani 4 szír migráns személynek abban, hogy a szerb-magyar államhatár közeléből Nyugat-Európába, Ausztriába eljussanak. A sikeres szállítást követően Belgrádban 1000 eurót kapott volna fizetségül. Még >>>
2021. 11. 28., 11:55
Személyautó árokba hajtott a Dunapataj táblától 100 méterre, Ordas irányában. Még >>>
2021. 11. 27., 19:15
Személyi sérüléssel járó baleset történt az 5301-es számú úton. Még >>>
2021. 11. 26., 13:15
A tamási rendőrök egy koporsók és urnák forgalmazásával foglalkozó vállalkozót vettek őrizetbe november 24-én késő este, aki legális üzlete mellett kábítószer-kereskedelemmel is foglalkozott. Még >>>
2021. 11. 26., 11:42
Egy lószállítót vontató személyautó és egy másik gépkocsi karambolozott csütörtök este Miske belterületén. Két személyt szállítottak a mentők a kalocsai kórházba. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei