2024. 05. 19.
Ivó, Milán
: 388 Ft   : 358 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

Főigazgató- helyettesi utasítás szabályozza a kórházi látogatói engedély kiadását – A beteg mellett eltölthető idő legfeljebb 15 perc

Főigazgató- helyettesi utasítás szabályozza a kórházi látogatói engedély kiadását – A beteg mellett eltölthető idő legfeljebb 15 perc
Zsiga Ferenc  |  2020. 11. 13., 08:53

Dr. Müller Cecília országos tisztifőorvos valamennyi fekvőbeteg-ellátást nyújtó intézmény részére tájékoztatást adott ki arra vonatkozón, hogy az általános beteglátogatási tilalom ellenére - például a végstádiumban lévő betegek, kiskorúak, vajúdó, szülő nők esetében – mikor lehet látogatói engedélyt kiadni és a látogatást milyen feltételek mellett kell biztosítani. A tisztifőorvos körlevele alapján a Kalocsai Szent Kereszt Kórházban is szabályozták a látogatói engedélyek kiadásának rendjét, az erről szóló főigazgató-helyettesi utasítást az alábbiakban szó szerint közöljük.

Látogatási engedély adható:

  • súlyos állapotban lévő, végstádiumban lévő, illetve haldokló beteg hozzátartozójának,
  • kiskorú gyermek legközelebbi hozzátartozójának,
  • COVID osztályon fekvő súlyos, illetve haldokló beteg hozzátartozójának: a védőfelszerelés biztosítása a kórház feladata a hozzátartozó részére (egyszerhasználatos köpeny, lábzsák, hajháló, gumikesztyű, maszk).


Látogatási engedély tekintetében kizárólag a MedWorkS-ben található formanyomtatvány használható, melyet 2 példányban kell kitölteni. Egy példány a betegdokumentációjába kerül, a másik példányt a központi betegfelvételi pulthoz szükséges leadni, melyről feljegyzést készítenek. Ezt követően a pultba leadott példány átadásra kerül a hozzátartozó részére.

Látogatási engedélyt az osztályvezető főorvos, illetve a mindenkori ügyeletes orvos állíthat ki.

A hozzátartozók továbbra is a központi betegfelvételi pultnál kell, hogy jelentkezzenek, maszkban érkezve. A hozzátartozóknak a korábbiakban meghatározott látogatási idő betartása kötelező!

A beteg mellett eltölthető idő maximum 15 perc.

Szülőnő vonatkozásában az által megjelölt nagykorú személy a vajúdás és a szülés alatt folyamatosan vele lehet. A védőfelszerelést a vajúdásnál a szülőnő mellett résztvevő részére a résztvevőnek saját magának kell biztosítania.

Tekintettel a látogatási tilalom elrendelésére, a hozzátartozók, akik a jogi szabályozás szerint nem látogathatják a betegeket, továbbra is természetes módon igénylik a beteg állapotával kapcsolatos felvilágosítást.

A Jogi Osztállyal történt egyeztetést követően az alábbi eljárásrendet kel betartani:

Telefonon keresztül a beteg állapotáról információt kizárólag az a hozzátartozó kaphat, akit a beteg felvételkor legközelebbi hozzátartozóként megjelölt. A hozzátartozó adatait az eddigieken kívül ki kell egészíteni születési dátumával is a telefonszámon, és a lakcímen kívül. Így az adatvédelem miatt a hozzátartozó telefonon történő érdeklődésekor a beazonosítása érdekében a nevén kívül meg kell adnia a lakcímét és a saját születési dátumát is- áll a Szivós Etelka főigazgató-helyettes által kiadott utasításban.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 15., 19:59
Font Sándor: Azt gondolom, Kalocsa városa a folytonosságban érdekelt, hiszen látjuk a megkezdett és majdan befejeződő beruházásokat; az óvoda esetében ez 1,5 év, és a programtervek is, amiket felsoroltam szinte kézzel foghatók. Nagy baj lenne, ha bármilyen oknál fogva ezek megakadnának, mert egy új városvezetés újra gondolhatja, nem azt tartja a legfontosabbnak, amit a jelenlegi, és minden kezdődik elölről.
2024. 05. 15., 06:58
Az összes kalocsai polgármesterjelölt határidőig, kellő számban leadta ajánlószelvényeit, azokat a választási bizottság ellenőrizte, majd a jelölteket bejegyezte a nyilvántartásba. Ezt a bizottság határozatba foglalta, amely már mindegyikük esetében – a nyolcadik jelölt vonatkozásában múlt csütörtökön – jogerőre is emelkedett.
2024-05-15 10:51:52
E hét pénteken ünnepli a Dunatáj Fotókör fennállásának 20. évét, melynek keretében Fotóművészeti Napra invitálnak minden érdeklődőt. Az eseményen fellép a Kalocsa Kamarakórus, a Kalocsai Református Kórus és Lakatos György fagottművész is.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 05. 17., 09:21
Az egyik körzeti megbízott a kezét is megégette, miközben segített egy bajba jutott asszonynak. Még >>>
2024. 05. 16., 09:41
Mézes tészta, főzött csokis krém és sok kókusz: a békebeli édességnek nem lehet ellenállni. Még >>>
2024. 05. 15., 10:26
A járőrök és körzeti megbízottak több egységgel indultak az elkeseredett fiatal keresésére. Még >>>
2024. 05. 13., 12:43
A Kiskunhalasi Rendőrkapitányság munkatársainak kábítószer-kereskedelem és új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntette miatt folytatott nyomozása vezetett eredményre. Még >>>
2024. 05. 13., 11:19
Csalás követte az együttlétet, de hamar beazonosították, majd őrizetbe vették a bácsalmási rendőrök azt a 24 éves nőt, aki 4 millió forintot emelt el kuncsaftja számlájáról. A pénzből viszont akkorra már jó pár „menetre” való összeg hiányzott. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK