2024. 05. 22. szerda
Júlia, Rita
: 386 Ft   : 356 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

Irányított véradás két környékbeli betegért – Megduplázódott a véradók száma áprilisban Kalocsán

Illés György Cinó  |  2021. 05. 05., 08:31

Egy dusnoki, illetve egy kalocsai lakosnak is gyűjtötték a vért az áprilisi, irányított véradás keretében. A koronavírus miatt az előző hónapokban lecsökkent az önkéntes véradók száma, most azonban megmozdult a környék, a véradók száma megduplázódott, rengetegen adták a karjukat a nehéz helyzetbe került ismerősökért.

Többek közt Dusnokon, Bátyán, Miskén és Kalocsán is volt véradás áprilisban.
A koronavírus járvány nagyon megnehezíti a véradások szervezését, hónapok óta nem tudnak a munkahelyeken sem alkalmakat tartani.
Erről Szeitzné Nyírő Csilla, a Kalocsai Vöröskereszt területi vezetője tájékoztatott.

Elmondta:

MÁRCIUSRA JELENTŐSEN LECSÖKKENT A DONOROK SZÁMA, TÖBBEK KÖZT A MEGBETEGEDÉSEK MIATT IS.


Az elmúlt hónap közepe tájékán észrevehető volt a vérhiány, amely a mi területünkön is jelentkezett, részben azért, mert a környékünkön is egyre többen betegedtek le. Kellett plusz invitálásokat is alkalmaznunk, akár SMS formájában, akár telefonos hívás által. Szerencsére a médiának és a közösségi felületeknek köszönhetően a donorszám március végére egy kicsit rendeződött is”- foglalta össze az elmúlt időszak történéseit a véradásokat koordináló Szeitzné Nyírő Csilla, akitől azt is megtudtuk, hogy


ÁPRILISBAN MÁR ÚJRA SOKAN NYÚJTOTTÁK KARJUKAT.


Ez többek közt annak is köszönhető, hogy két környékbeli emberért is folyt vérgyűjtés, irányított véradás keretében.

AZ ÖSSZEGYŰLT VÉRBŐL EGY DUSNOKI, ILLETVE EGY KALOCSAI LAKOS SZÁMÁRA KÉSZÜLTEK VÉRKÉSZÍTMÉNYEK, HOGY ELŐSEGÍTSE GYÓGYULÁSUKAT.
ÖSSZE IS FOGOTT ÉRTÜK A JÁRÁS!


Egymást segítve, bátorítva jöttek az emberek, és bizonyítottak. Ennek köszönhetően rengeteg olyan kedves új véradót tudtunk köszönteni, akik korábban még nem merték erre a nemes cselekedetre rászánni magukat, de így, hogy ismerősről volt szó leküzdötték a félelmeiket és eljöttek. Ugyanez volt elmondható a Kalocsán tartott alkalomról is. Nagyon sok első véradó érkezett hozzánk”A KALOCSAI ALKALOMRA OLYAN SOKAN JELENTKEZTEK, HOGY 10-15 FŐT KÜLÖN NAPON KELLET VISSZAHÍVNIUK.

Nagy szükség van most az összefogásra és az új jelentkezőkre, ugyanis kiemelten fontos a folyamatos vérellátottság – mutatott rá a Kalocsai Vöröskereszt területi vezetője, aki azt is elmondta, hogy

A VÍRUSSAL VALÓ FERTŐZÖTTSÉG UTÁN KÉT HÉTTEL, OLTÁST KÖVETŐEN PEDIG AKÁR MÁR MÁSNAP IS LEHET VÉRT ADNI.


Májusban öt alkalommal szerveznek véradást a járásban, az alábbiak szerint:

  • 5-én Hajóson
  • 10-én Kalocsán
  • 16-án Hartán
  • 19-én Solton
  • 31-én pedig újra Kalocsán várják a véradókat.Forrás: Kalocsa TV

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 21., 10:49
A nukleáris iparra jellemző biztonságtudatosság az építést ugyanúgy jellemzi, mint a működtetést, ennek szellemében épül Pakson a két új blokk is. A reaktortartály például a teljes gyártási folyamat során hozzávetőleg hétszáz minőségellenőrzésen esik át. (x)
2024. 05. 20., 12:57
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter 2024. május 23-án, csütörtökön 18:30 óráról a Kalocsai Színházban lakossági fórumot tart. Az est házigazdája dr. Filvig Géza polgármester és Font Sándor országgyűlési képviselő lesz. Kapunyitás 17:30 órától, helyfoglalás a szabad helyek függvényében.
2024. 05. 20., 08:52
Május 12-én, vasárnap a már bajnok Decs otthonában ültek asztalhoz a Kalocsai Sakk Klub versenyzői a 2023/2024-es bajnoki évad utolsó fordulójában, ahol 10-2-es vereséget szenvedtek az Asztalos csoport NB II-es csapatbajnoki találkozóján. A dr. Czibulka Zoltán vezette mieink ezzel csoportjuk 9. helyén végeztek, ám minden bizonnyal prolongálják NBII-es tagságukat a tízcsapatos csoportban a jövőben is.
2024. 05. 18., 10:25
Dr. Tóth Roland alaposan beleállt Bolvári Ferdinándba, ugyanis szerinte nem csak a pártok használják ugródeszkának az álfüggetlen és álcivil polgármesterjelöltet, ő is ugródeszkának használja a pártokat. A képviselőjelölt szerint úgy tűnik, bármi áron összefogna lassan bárkivel, hogy polgármester lehessen, most éppen a Tisza Párt kegyeit keresi.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 05. 22., 14:09
A díjköteles útszakaszokat - 91 fuvar során - a kamerás ellenőrző rendszer kijátszásával vette igénybe. Még >>>
2024. 05. 21., 14:01
A családi kirándulások alkalmával érdemes gondolni a kullancsokra is. Még >>>
2024. 05. 21., 13:00
Az áldozat a családsegítőhöz fordult a problémával, aki segített neki elköltözni. Még >>>
2024. 05. 21., 08:48
A ma délelőtt 10 órára meghirdetett bábszínház technikai okok miatt elmarad. Még >>>
2024. 05. 20., 08:50
A tényeket a társaság nem vitatta, hanem lemondva fellebbezési jogáról, több mint 7 millió forint adót fizetett be az állami költségvetésbe. Még >>>
2024. 05. 20., 08:48
A 14 éves fiú jobb kezéhez egy kést nyomott, miközben ráfogott a bal kezében tartott telefonjára. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK