2021. 10. 23. szombat
Gyöngyi
: 363 Ft   : 312 Ft Benzin: 492.0 Ft/l   Dízel: 506.5 Ft/l   Írjon nekünk

Irányított véradás két környékbeli betegért – Megduplázódott a véradók száma áprilisban Kalocsán

Illés György Cinó  |  2021. 05. 05., 08:31

Egy dusnoki, illetve egy kalocsai lakosnak is gyűjtötték a vért az áprilisi, irányított véradás keretében. A koronavírus miatt az előző hónapokban lecsökkent az önkéntes véradók száma, most azonban megmozdult a környék, a véradók száma megduplázódott, rengetegen adták a karjukat a nehéz helyzetbe került ismerősökért.

Többek közt Dusnokon, Bátyán, Miskén és Kalocsán is volt véradás áprilisban.
A koronavírus járvány nagyon megnehezíti a véradások szervezését, hónapok óta nem tudnak a munkahelyeken sem alkalmakat tartani.
Erről Szeitzné Nyírő Csilla, a Kalocsai Vöröskereszt területi vezetője tájékoztatott.

Elmondta:

MÁRCIUSRA JELENTŐSEN LECSÖKKENT A DONOROK SZÁMA, TÖBBEK KÖZT A MEGBETEGEDÉSEK MIATT IS.


Az elmúlt hónap közepe tájékán észrevehető volt a vérhiány, amely a mi területünkön is jelentkezett, részben azért, mert a környékünkön is egyre többen betegedtek le. Kellett plusz invitálásokat is alkalmaznunk, akár SMS formájában, akár telefonos hívás által. Szerencsére a médiának és a közösségi felületeknek köszönhetően a donorszám március végére egy kicsit rendeződött is”- foglalta össze az elmúlt időszak történéseit a véradásokat koordináló Szeitzné Nyírő Csilla, akitől azt is megtudtuk, hogy


ÁPRILISBAN MÁR ÚJRA SOKAN NYÚJTOTTÁK KARJUKAT.


Ez többek közt annak is köszönhető, hogy két környékbeli emberért is folyt vérgyűjtés, irányított véradás keretében.

AZ ÖSSZEGYŰLT VÉRBŐL EGY DUSNOKI, ILLETVE EGY KALOCSAI LAKOS SZÁMÁRA KÉSZÜLTEK VÉRKÉSZÍTMÉNYEK, HOGY ELŐSEGÍTSE GYÓGYULÁSUKAT.
ÖSSZE IS FOGOTT ÉRTÜK A JÁRÁS!


Egymást segítve, bátorítva jöttek az emberek, és bizonyítottak. Ennek köszönhetően rengeteg olyan kedves új véradót tudtunk köszönteni, akik korábban még nem merték erre a nemes cselekedetre rászánni magukat, de így, hogy ismerősről volt szó leküzdötték a félelmeiket és eljöttek. Ugyanez volt elmondható a Kalocsán tartott alkalomról is. Nagyon sok első véradó érkezett hozzánk”A KALOCSAI ALKALOMRA OLYAN SOKAN JELENTKEZTEK, HOGY 10-15 FŐT KÜLÖN NAPON KELLET VISSZAHÍVNIUK.

Nagy szükség van most az összefogásra és az új jelentkezőkre, ugyanis kiemelten fontos a folyamatos vérellátottság – mutatott rá a Kalocsai Vöröskereszt területi vezetője, aki azt is elmondta, hogy

A VÍRUSSAL VALÓ FERTŐZÖTTSÉG UTÁN KÉT HÉTTEL, OLTÁST KÖVETŐEN PEDIG AKÁR MÁR MÁSNAP IS LEHET VÉRT ADNI.


Májusban öt alkalommal szerveznek véradást a járásban, az alábbiak szerint:

  • 5-én Hajóson
  • 10-én Kalocsán
  • 16-án Hartán
  • 19-én Solton
  • 31-én pedig újra Kalocsán várják a véradókat.Forrás: Kalocsa TV

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 10. 21., 15:31
Még az előző kiállítás – Magyar Zita kerámiái – is látható volt a Fazekas Alkotóházban vasárnap délután, ahol a Kalocsai Hagyományőrző Egyesület tagjai által a krumplis pogácsa készítésének tudományával, egyúttal, a házigazda Kovács László jóvoltából a kemencés sütés-főzés fortélyaival ismerkedhettek az érdeklődők.
2021. 10. 20., 13:18
Az ellátásbiztonságot garantáló Paks II. beruházáshoz jelentős infrastruktúra-fejlesztés társul. A beruházási terület elérését, a munkaerő- és áruszállítást elősegítő közút-, illetve vasútfejlesztés, amelynek már látható eredményei vannak, csak egy kis szelete a feladatoknak – tájékoztatott Dr. Becskeházi Attila államtitkár. (x)
2021. 10. 20., 08:21
Gépész-, vegyész-, villamosmérnök-hallgatók sora kereste fel a Paks II. standját a BME jubileumi állásbörzéjén. Más műszaki, illetve egyéb szakokon tanulók közül is sokan érdeklődtek a szakmai gyakorlati lehetőség, valamint a nyitott pozíciók iránt. (x)
2021. 10. 19., 14:50
A nyár folyamán a kalocsai Cigány Szív Egyesület és a Kultúrpart csapata szervezésében, pályázati forrás felhasználásával négy alkalommal utazhattak roma gyerekek és felnőtt kísérőik a fővárosba, hogy ott megtekintsék a főbb látványosságokat, izgalmas programokon vehessenek részt. A kirándulásokról egy vidám videofilm készült, amelyet most tettek közzé – tekintsék meg a KALOhíreken!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 10. 22., 15:40
A Fényi Gyula Általános Iskola Belvárosi Tagiskolájának 7. és 8. osztályos diákjai rendhagyó történelemóra keretei között mutatták ma be a 65 évvel ezelőtt történteket. Még >>>
2021. 10. 22., 11:23
A legfőbb változás a temető főbejárata felöl elhelyezkedő Béke utcát érinti, melynek forgalma a Petőfi Sándor utca felöl egyirányúsításra kerül, az Alkony utca felé. Még >>>
2021. 10. 22., 10:03
Az eseményen a megye legjobb borászai és pincészetei mutatkoznak be egy borkóstolóval egybekötött különleges borkiállításon. Még >>>
2021. 10. 21., 16:12
A legmagasabb nappali hőmérséklet 12 és 18 fok között alakul. Még >>>
2021. 10. 21., 15:58
A két hónapon át tartó közös munka során a cseh rendőrök határőrizeti feladatok végrehajtásában, hőkamerás gépjárművel támogatják a magyar határszakasz védelmét. Még >>>
2021. 10. 21., 13:24
A veszélyhelyzetre a Kalocsa.hu közösségi médiás oldalán figyelmeztetnek. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

Az Európai Védelmi Ügynökség égisze alatt futó Helikopter Harcászati Oktatói Kiképzés (Helicopter Tactics Instructor Course, HTIC) vette kezdetét az MH Pápa Bázisrepülőtéren október elején.
Második alkalommal rendezték meg Balatonakarattyán a helikopter pilóták és fedélzeti technikusok találkozóját, ahol - a műszaki állomány mellett - a polgári szakszolgálatnál tevékenykedő pilóták is tiszteletüket tették október 9-én, szombaton.
Az Air France Nizza és Párizs – Orly között teljesített járatot az eddigieknél jóval nagyobb arányban, 30 százalékban fenntartható kerozint használó repülőgéppel.
Friss hírek a KC-390-es gyártósoráról, ezúttal azonban még nem a magyar szállítógépekről, hanem az első portugál példányról. Mutatjuk az Embraer videóját!
hirdetés