2022. 08. 07.
Ibolya
: 395 Ft   : 386 Ft Benzin: 754.8 Ft/l   Dízel: 786.9 Ft/l   Írjon nekünk

Jelképesen is átadták a kórház új endoszkópos tornyát – jelentős előrelépés a betegellátásban

Zsiga Ferenc  |  2016. 06. 29., 18:29

A Kalocsai Szent Kereszt Kórházban június 29-én, 14.00 órakor az „M” épület földszintjén lévő „Endoszkópia” rendelőben jelképesen is átadták, egyben használatba vették az új úgynevezett endoszkópos tornyot. A közel 14 millió forint értékű műszer beszerzéséhez a fajszi székhelyű Pata József Gépipari Kft. 2 millió forint támogatást nyújtott a kórház alapítványán keresztül.

Dr. Mócza György főigazgató-helyettes a sajtó részére szervezett eseményen elmondta: a Kft. önzetlen támogatása nélkül az intézmény nem tudta volna megvásárolni a dr. Fricz Péter főorvos és munkatársai által napi használatban, teljes kapacitása mellett működtetett, korszerű diagnosztikai berendezést. Amikor Pata Józsefnek elmondta a kórház akut nehézségét, a vállalkozó azonnal és önzetlenül az intézmény segítségére sietett.


Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

A műszert dr. Fricz Péter nem csak a sajtó, de az eseményt személyes megjelenésükkel is megtisztelő kórházi osztályvezető főorvosoknak is bemutatta, egyben a Pata József Gépipari Kft. tulajdonosi köréből megjelent dr. Pata Ildikót is köszöntötte. A főorvos elmondta: égető szükség volt a japán gyártású, „nagy tudású”, a vizsgálatok komplexitását biztosító berendezésre. A régi endoszkópos tornyot 1997 óta használták, ám a mind gyakoribb meghibásodásokat már nem tudták kiküszöbölni, a régi gyártás miatt nem tudtak alkatrészeket beszerezni.


Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

A nagy járóbeteg forgalmat bonyolító endoszkópia ki volt téve annak, hogy a gyakori leállások miatt nem tudja ellátni feladatát. Ezt a nehéz helyzetet sikerült áthidalni a Pata József Gépipari Kft. felajánlásából és az intézmény saját forrásából beszerzett új endoszkópos toronnyal. Az új készülék minőségi ugrást jelent az egyes betegségek diagnózisának felállításában.

Dr. Pata Ildikó az átadó ünnepségen annak az örömének adott hangot, hogy a berendezés valamennyi Kalocsa és környékbeli polgár egészségét szolgálja. Reményét fejezte ki, hogy a japán műszer, mint csúcstechnika még hosszú ideig biztosítja a korszerű endoszkópia feltételét a Kalocsai Szent Kereszt Kórházban.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022-07-31 09:20:00
Szakmáron iskolaépület és tornaterem, az önkormányzat harkányi üdülője és óbányai diákszállója megújítása, az elbontott romos házak helyén épült új, korszerű játszótér és szabadidő park építése fémjelzi a Jövőnk Energiája Térségfejlesztési Alapítvány (JETA) által biztosított pályázati, összesen 72,8 millió forint hatékony felhasználását.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 08. 07., 18:27
Egy nigériai férfi és két magyar nő alkotta csaló banda hálózta be az eddig ismeretlen számú áldozatokat, összesen több tízmillió forintos értékű kárt okozva nekik. Még >>>
2022. 08. 07., 09:17
Személyautó és motoros ütközött össze Kecskemétnél. Egy 21 éves férfi életét vesztette. Még >>>
2022. 08. 07., 08:55
A jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján 2022. augusztus 7-én 4 óra körül az 53-as számú főút 50-es kilométerénél - Kiskunhalasnál - egy személyautó és egy kisbusz eddig tisztázatlan körülmények között frontálisan összeütközött. Még >>>
2022. 08. 06., 15:30
A rendelet szerint már az állami tulajdonú erdőben is csak ajánlás a vágásérettségi kor, gyorsan növő fafajoknál tíz, lassan növőknél húsz évvel a vágásérettség előtt is kitermelhető a fa. Még >>>
2022. 08. 06., 08:28
Szombaton eleinte a hőség, majd egy érkező hidegfront okozhat kellemetlen panaszokat az arra érzékenyek körében. Még >>>
2022. 08. 05., 17:24
A miskei elágazás közelében félpályás útlezárás mellett helyszínelnek. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés