2024. 04. 13. szombat
Ida
: 392 Ft   : 367 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

Jelképesen is átadták a kórház új endoszkópos tornyát – jelentős előrelépés a betegellátásban

Zsiga Ferenc  |  2016. 06. 29., 18:29

A Kalocsai Szent Kereszt Kórházban június 29-én, 14.00 órakor az „M” épület földszintjén lévő „Endoszkópia” rendelőben jelképesen is átadták, egyben használatba vették az új úgynevezett endoszkópos tornyot. A közel 14 millió forint értékű műszer beszerzéséhez a fajszi székhelyű Pata József Gépipari Kft. 2 millió forint támogatást nyújtott a kórház alapítványán keresztül.

Dr. Mócza György főigazgató-helyettes a sajtó részére szervezett eseményen elmondta: a Kft. önzetlen támogatása nélkül az intézmény nem tudta volna megvásárolni a dr. Fricz Péter főorvos és munkatársai által napi használatban, teljes kapacitása mellett működtetett, korszerű diagnosztikai berendezést. Amikor Pata Józsefnek elmondta a kórház akut nehézségét, a vállalkozó azonnal és önzetlenül az intézmény segítségére sietett.


Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

A műszert dr. Fricz Péter nem csak a sajtó, de az eseményt személyes megjelenésükkel is megtisztelő kórházi osztályvezető főorvosoknak is bemutatta, egyben a Pata József Gépipari Kft. tulajdonosi köréből megjelent dr. Pata Ildikót is köszöntötte. A főorvos elmondta: égető szükség volt a japán gyártású, „nagy tudású”, a vizsgálatok komplexitását biztosító berendezésre. A régi endoszkópos tornyot 1997 óta használták, ám a mind gyakoribb meghibásodásokat már nem tudták kiküszöbölni, a régi gyártás miatt nem tudtak alkatrészeket beszerezni.


Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

A nagy járóbeteg forgalmat bonyolító endoszkópia ki volt téve annak, hogy a gyakori leállások miatt nem tudja ellátni feladatát. Ezt a nehéz helyzetet sikerült áthidalni a Pata József Gépipari Kft. felajánlásából és az intézmény saját forrásából beszerzett új endoszkópos toronnyal. Az új készülék minőségi ugrást jelent az egyes betegségek diagnózisának felállításában.

Dr. Pata Ildikó az átadó ünnepségen annak az örömének adott hangot, hogy a berendezés valamennyi Kalocsa és környékbeli polgár egészségét szolgálja. Reményét fejezte ki, hogy a japán műszer, mint csúcstechnika még hosszú ideig biztosítja a korszerű endoszkópia feltételét a Kalocsai Szent Kereszt Kórházban.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 04. 09., 15:25
Dr. Magóné Tóth Gyöngyi már korábban bejelentette polgármesteri ambícióit, mint a DK által támogatott jelölt. Hétfő délután hét további képviselőjelölttel együtt a Népművészeti Háznál tartottak sajtótájékoztatót a június 9-ei helyhatósági választásokra való felkészülésükről.
2024-04-07 13:47:00
A kampány célja kettős: nők számára hasznos eszközökből és intim higiéniás termékekből ajándékcsomagot összeállítani egy női táskában, melyet Pécsi Vivien a Szociális Bizottság, valamint a Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálattal karöltve ad át rászoruló lányoknak és nőknek, továbbá felhívni a figyelmet arra, hogy Magyarországon, így Kalocsán is rengeteg olyan nő él, akik számára gondot okoz beszerezni az alapvető női higiéniás termékeket.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 04. 13., 10:56
A Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház székhelyén és telephelyein (Kecskemét, Kiskunfélegyháza, Kalocsa) a járóbeteg szakellátásokra a bejelentkezés minden esetben a betegfelvételi pontokon történik. Még >>>
2024. 04. 12., 17:28
Mostmár akik a piacra mennek, azok tapasztalhatják a változást. Még >>>
2024. 04. 09., 12:52
A mester a Magyar Művészeti Akadémia Népművészeti Tagozatának tagja lett, székfoglalóját a Pesti Vigadó Makovecz-termében tartotta meg. Még >>>
2024. 04. 08., 08:05
24 fok körüli nyárias meleg valószínű. Még >>>
2024. 04. 07., 13:51
A biztonsági övet nem használó utas maradandó fogyatékossággal járó sérüléseket szenvedett. Még >>>
2024. 04. 05., 11:42
A NAV munkatársai vásároltak két aranygyűrűt, melyeket az eladó lakásán vettek át, majd felfedték kilétüket. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK