2021. 10. 19. kedd
Nándor
: 360 Ft   : 309 Ft Benzin: 492.0 Ft/l   Dízel: 506.5 Ft/l   Írjon nekünk

Jelképesen is átadták a kórház új endoszkópos tornyát – jelentős előrelépés a betegellátásban

Zsiga Ferenc  |  2016. 06. 29., 18:29

A Kalocsai Szent Kereszt Kórházban június 29-én, 14.00 órakor az „M” épület földszintjén lévő „Endoszkópia” rendelőben jelképesen is átadták, egyben használatba vették az új úgynevezett endoszkópos tornyot. A közel 14 millió forint értékű műszer beszerzéséhez a fajszi székhelyű Pata József Gépipari Kft. 2 millió forint támogatást nyújtott a kórház alapítványán keresztül.

Dr. Mócza György főigazgató-helyettes a sajtó részére szervezett eseményen elmondta: a Kft. önzetlen támogatása nélkül az intézmény nem tudta volna megvásárolni a dr. Fricz Péter főorvos és munkatársai által napi használatban, teljes kapacitása mellett működtetett, korszerű diagnosztikai berendezést. Amikor Pata Józsefnek elmondta a kórház akut nehézségét, a vállalkozó azonnal és önzetlenül az intézmény segítségére sietett.


Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

A műszert dr. Fricz Péter nem csak a sajtó, de az eseményt személyes megjelenésükkel is megtisztelő kórházi osztályvezető főorvosoknak is bemutatta, egyben a Pata József Gépipari Kft. tulajdonosi köréből megjelent dr. Pata Ildikót is köszöntötte. A főorvos elmondta: égető szükség volt a japán gyártású, „nagy tudású”, a vizsgálatok komplexitását biztosító berendezésre. A régi endoszkópos tornyot 1997 óta használták, ám a mind gyakoribb meghibásodásokat már nem tudták kiküszöbölni, a régi gyártás miatt nem tudtak alkatrészeket beszerezni.


Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

A nagy járóbeteg forgalmat bonyolító endoszkópia ki volt téve annak, hogy a gyakori leállások miatt nem tudja ellátni feladatát. Ezt a nehéz helyzetet sikerült áthidalni a Pata József Gépipari Kft. felajánlásából és az intézmény saját forrásából beszerzett új endoszkópos toronnyal. Az új készülék minőségi ugrást jelent az egyes betegségek diagnózisának felállításában.

Dr. Pata Ildikó az átadó ünnepségen annak az örömének adott hangot, hogy a berendezés valamennyi Kalocsa és környékbeli polgár egészségét szolgálja. Reményét fejezte ki, hogy a japán műszer, mint csúcstechnika még hosszú ideig biztosítja a korszerű endoszkópia feltételét a Kalocsai Szent Kereszt Kórházban.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 10. 19., 20:45
Ezeket a zsákokat nem a jóságos nagyszakállú töltötte meg ajándékokkal, hanem a "Te szedd!" akció vidám önkéntesei a széthajigált szeméttel, mégpedig két kalocsai helyszínen, a Csajdán és a Móra Ferenc utcai kerékpárút mentén. Még >>>
2021. 10. 19., 18:19
Október 23-án, szombaton - az 1956-os forradalom és szabadságharc kezdetének, valamint a Magyar Köztársaság 1989-es kikiáltásának napján – , a piac zárva lesz. Még >>>
2021. 10. 19., 10:21
Az e-sportoló az új focista? Még >>>
2021. 10. 19., 10:16
Készíts a csipkebogyóból akár teát, akár lekvárt, mindkettő tele van vitaminokkal! Még >>>
2021. 10. 19., 09:44
Szerdán jön a következő emelés: a benzin 5, a gázolaj 7 forinttal drágul. Még >>>
2021. 10. 18., 14:50
2021.október 23.-án 18:00 órától a KEVE (Kalocsai Evezős és Vízisport Egyesület) rendhagyó módon evezős bált rendez a kalocsai evezés (rowing) 40. évfordulója alkalmából. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

Az Európai Védelmi Ügynökség égisze alatt futó Helikopter Harcászati Oktatói Kiképzés (Helicopter Tactics Instructor Course, HTIC) vette kezdetét az MH Pápa Bázisrepülőtéren október elején.
Második alkalommal rendezték meg Balatonakarattyán a helikopter pilóták és fedélzeti technikusok találkozóját, ahol - a műszaki állomány mellett - a polgári szakszolgálatnál tevékenykedő pilóták is tiszteletüket tették október 9-én, szombaton.
Az Air France Nizza és Párizs – Orly között teljesített járatot az eddigieknél jóval nagyobb arányban, 30 százalékban fenntartható kerozint használó repülőgéppel.
Friss hírek a KC-390-es gyártósoráról, ezúttal azonban még nem a magyar szállítógépekről, hanem az első portugál példányról. Mutatjuk az Embraer videóját!
hirdetés