2023. 03. 29. szerda
Auguszta
: 381 Ft   : 351 Ft Benzin: 607.3 Ft/l   Dízel: 613.2 Ft/l   Írjon nekünk

Megkapták az első adag vakcinát a kalocsai idősotthonok lakói – A Szociális Központ 15 dolgozója is fölvette az oltást

Megkapták az első adag vakcinát a kalocsai idősotthonok lakói – A Szociális Központ 15 dolgozója is fölvette az oltást
Illés György Cinó  |  2021. 01. 31., 08:26

A koronavírus elleni védekezésben új korszak kezdődött azzal, hogy a vakcinák elérhetővé váltak. Az év elején Magyarországra is megérkeztek az első adagok, majd az óta is számos szállítmány pótolja az eloltott készleteket, melyek felhasználását a járvány elleni védekezést irányító operatív törzs koordinálja. Az általuk kidolgozott oltási terv szerint – miközben folyamatosan zajlik az oltásért jelentkezők regisztrációja – az egészségügyben dolgozók után a szociális területen dolgozók és ellátottjaik beoltása kerül sorra. A kalocsai szociális intézményekben a tegnapi oltási napon kezdődött az önként jelentkezett dolgozók és ellátottak beoltása a Bem utcai Szociális Otthon egészségszobájában kialakított alkalmi oltóponton. Az oltás előkészületeit dr. Filvig Géza polgármester is szemrevételezte reggel nyolc órakor tett villámlátogatásán.

Az oltóponton gondos könyvelés mellett készítették elő a vakcinát, amelyet elsőként a portáltunkat is tájékoztató intézményvezető, Rumi László kapott meg, majd a dolgozók után az időskorú ellátottak, akik addig a folyosón várakoztak izgatottan a remények szerint gyermekeik, unokáik karjaiba, ünnepi összejövetelek terített asztalaihoz szóló „belépőjükre”.

TEGNAP ÖSSZESEN 81 FŐ – 66 GONDOZOTT ÉS 15 DOLGOZÓ – VETTE FÖL A KORONAVÍRUS ELLENI VAKCINA ELSŐ ADAGJÁT

a Bem utcai Szociális Otthon épületében kialakított oltóponton, ahová azonban a Kalocsai Szociális Intézmény más egységeiből, többek közt a Magtár utcai idősotthonból is érkeztek dolgozók és ellátottak az első dózisért. Mindenkinek jutott is vakcina, aki az érintettek köréből határidőig jelentkeztek az oltásra.

Képgaléria megtekintése (10 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Illés György Cinó / KALOhírek


A számok mégsem tükrözik pontosan az oltási hajlandóságot, ugyanis a dolgozók köréből voltak késve jelentkezők is, akik emiatt a most oltandók körébe nem kerültek be – ők akkor kaphatják majd meg az első dózist, amikor a most beoltottak a vakcina használatához előírt protokoll szerint a második adagot veszik föl majd.

Emlékezetes: a hónap elején megérkezett hazánkba az első 80 ezer adag Pfizer-BioNTech vakcina, amelynek haladéktalanul megkezdték kiosztását az operatív törzs által kidolgozott oltási terv alapján. Annak értelmében első körben az egészségügyben dolgozók közül jelentkezőket oltották be, és közben már megkezdődött a szociális szféra felmérése és oltása is.
Ennek újabb állomása volt a tegnapi kalocsai oltási nap.

Képgaléria megtekintése (10 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Illés György Cinó / KALOhírek


Országos híradások szerint az egészségügyi és szociális területen dolgozók körében növekszik az oltás iránti, kezdetben szerénynek mondható bizalom.
Viszont

A KALOCSAI SZOCIÁLIS INTÉZMÉNYBEN ELLÁTOTTAK ESETÉBEN MÁR ELSŐ NEKIFUTÁSRA IS NAGY VOLT A HAJLANDÓSÁG, EBBEN AZ EGYÉBKÉNT FOKOZOTTAN VESZÉLYEZTETETT KÖRBEN 80%-OS LESZ AZ ÁTOLTOTTSÁG A TEGNAPI OLTÁSOK NYOMÁN.

– tudtuk meg Rumi Lászlótól, amihez hozzátehetjük:

EZ IGEN JÓ KILÁTÁST JELENT A VÉDEKEZÉSRE, A GONDOZOTTAK MEGVÉDÉSÉRE EGY ESETLEGES HARMADIK JÁRVÁNYHULLÁM ESETÉN.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 03. 29., 16:00
Zöld erdőben jártunk már sokszor, most íme néhány tradicionális húsvéti vers gyerekeknek, felnőtteknek. Még >>>
2023. 03. 28., 16:57
Már nagyban zajlanak a Paprikfaesztivál előkészítő munkálatai! Még >>>
2023. 03. 28., 16:19
A legalább 20 főt foglalkoztató cégek közel háromnegyede véli úgy, hogy árat fog emelni a közeljövőben egy kutatás szerint. Még >>>
2023. 03. 28., 13:33
Nem kell hozzá PhD kelt tésztából, sőt komolyabb felszerelés sem, csak egy kis idő. Kicsit több, mint amennyi idő alatt a boltban levennénk a polcról, de az eredmény kárpótol. Még >>>
2023. 03. 28., 09:52
Hét gyanúsítottból álló bűnbanda ügyében fejezték be a nyomozást a kalocsai rendőrök. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK