2024. 06. 15. szombat
Jolán, Vid
: 398 Ft   : 372 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

Megkapták az első adag vakcinát a kalocsai idősotthonok lakói – A Szociális Központ 15 dolgozója is fölvette az oltást

Megkapták az első adag vakcinát a kalocsai idősotthonok lakói – A Szociális Központ 15 dolgozója is fölvette az oltást
Illés György Cinó  |  2021. 01. 31., 08:26

A koronavírus elleni védekezésben új korszak kezdődött azzal, hogy a vakcinák elérhetővé váltak. Az év elején Magyarországra is megérkeztek az első adagok, majd az óta is számos szállítmány pótolja az eloltott készleteket, melyek felhasználását a járvány elleni védekezést irányító operatív törzs koordinálja. Az általuk kidolgozott oltási terv szerint – miközben folyamatosan zajlik az oltásért jelentkezők regisztrációja – az egészségügyben dolgozók után a szociális területen dolgozók és ellátottjaik beoltása kerül sorra. A kalocsai szociális intézményekben a tegnapi oltási napon kezdődött az önként jelentkezett dolgozók és ellátottak beoltása a Bem utcai Szociális Otthon egészségszobájában kialakított alkalmi oltóponton. Az oltás előkészületeit dr. Filvig Géza polgármester is szemrevételezte reggel nyolc órakor tett villámlátogatásán.

Az oltóponton gondos könyvelés mellett készítették elő a vakcinát, amelyet elsőként a portáltunkat is tájékoztató intézményvezető, Rumi László kapott meg, majd a dolgozók után az időskorú ellátottak, akik addig a folyosón várakoztak izgatottan a remények szerint gyermekeik, unokáik karjaiba, ünnepi összejövetelek terített asztalaihoz szóló „belépőjükre”.

TEGNAP ÖSSZESEN 81 FŐ – 66 GONDOZOTT ÉS 15 DOLGOZÓ – VETTE FÖL A KORONAVÍRUS ELLENI VAKCINA ELSŐ ADAGJÁT

a Bem utcai Szociális Otthon épületében kialakított oltóponton, ahová azonban a Kalocsai Szociális Intézmény más egységeiből, többek közt a Magtár utcai idősotthonból is érkeztek dolgozók és ellátottak az első dózisért. Mindenkinek jutott is vakcina, aki az érintettek köréből határidőig jelentkeztek az oltásra.

Képgaléria megtekintése (10 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Illés György Cinó / KALOhírek


A számok mégsem tükrözik pontosan az oltási hajlandóságot, ugyanis a dolgozók köréből voltak késve jelentkezők is, akik emiatt a most oltandók körébe nem kerültek be – ők akkor kaphatják majd meg az első dózist, amikor a most beoltottak a vakcina használatához előírt protokoll szerint a második adagot veszik föl majd.

Emlékezetes: a hónap elején megérkezett hazánkba az első 80 ezer adag Pfizer-BioNTech vakcina, amelynek haladéktalanul megkezdték kiosztását az operatív törzs által kidolgozott oltási terv alapján. Annak értelmében első körben az egészségügyben dolgozók közül jelentkezőket oltották be, és közben már megkezdődött a szociális szféra felmérése és oltása is.
Ennek újabb állomása volt a tegnapi kalocsai oltási nap.

Képgaléria megtekintése (10 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Illés György Cinó / KALOhírek


Országos híradások szerint az egészségügyi és szociális területen dolgozók körében növekszik az oltás iránti, kezdetben szerénynek mondható bizalom.
Viszont

A KALOCSAI SZOCIÁLIS INTÉZMÉNYBEN ELLÁTOTTAK ESETÉBEN MÁR ELSŐ NEKIFUTÁSRA IS NAGY VOLT A HAJLANDÓSÁG, EBBEN AZ EGYÉBKÉNT FOKOZOTTAN VESZÉLYEZTETETT KÖRBEN 80%-OS LESZ AZ ÁTOLTOTTSÁG A TEGNAPI OLTÁSOK NYOMÁN.

– tudtuk meg Rumi Lászlótól, amihez hozzátehetjük:

EZ IGEN JÓ KILÁTÁST JELENT A VÉDEKEZÉSRE, A GONDOZOTTAK MEGVÉDÉSÉRE EGY ESETLEGES HARMADIK JÁRVÁNYHULLÁM ESETÉN.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 06. 12., 15:53
Családias légkört, magas színvonalú szakmai munkakörnyezetet és mások mellett munkába járási támogatást is kínálnak leendő munkatársuknak. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 06. 14., 12:18
A Bács-Kiskun vármegyében lévő többi határátkelőhely az eddig megszokott rendben működik. Még >>>
2024. 06. 14., 08:36
A kulturális, művészeti tematikájú portál a ma kezdődő Kék Madár Fesztivál kapcsán készített interjút a fesztiváligazgatóval. Még >>>
2024. 06. 13., 15:53
Az ösztöndíjat a KIMBA Birkózó Akadémia, a Birkózószövetség és a Testnevelési Egyetem által alapított ösztöndíj évente egy személynek ítélhető oda. Még >>>
2024. 06. 10., 13:24
A nagy érdeklődésre tekintettel két eredetileg nem hirdetett, délutáni turnus is indul Kovács László kalocsai Fazekas Alkotóházban. Még >>>
2024. 06. 08., 08:08
Kalocsán, június 10-én 6 órától 16-án 18 óráig felújítás miatt lezárják a közúti forgalom elől az 51. számú főút és a vasút kereszteződésében lévő Pataji úti átjárót. Még >>>
2024. 06. 08., 07:53
Hosszú ideje nem volt példa ekkora harcsatelepítésre a Dunán, 6 ezer szürkeharcsa kerül a folyamba. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK