2024. 05. 19.
Ivó, Milán
: 388 Ft   : 358 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

Programok nélkül maradtak – Szünetel a pezsgő élet a nyugdíjas klubban

Programok nélkül maradtak – Szünetel a pezsgő élet a nyugdíjas klubban
2021. 02. 03., 09:31

A sok hivatalos teendő mellett közös kirándulások, klubfoglalkozások, névnapos és tematikus bálok jellemezték korábban a Kalocsai Nyugdíjas Egyesület életét, 2020-ban azonban a járvány miatt a tervezett programokból csak igen keveset tudtak megvalósítani. A szervezet elnöke mindezek ellenére bizakodó, reméli, hogy az idei év kedvezőbben alakul, újra találkozhatnak egymással és visszatérhet a klubélet a megszokott kerékvágásba.

A nyugdíjas egyesület tagjai fennállásuk óta minden alkalmat megragadtak, hogy együtt érezzék jól magukat, közös kerékpártúrákat, kirándulásokat, fürdőzéseket és különböző tematikus bálokat is szerveztek. Ilyenkor együtt mulathattak, beszélgethettek, megkínálhatták egymást az otthonról hozott házi készítésű süteményekkel, sós ropogtatnivalókkal, borral és pálinkával.A járvány ugyan felülírta az elmúlt évi programjaikat, a legtöbbet le kellett mondaniuk, azonban a hivatalos közgyűlések mellett azért akadt olyan is, amire sort tudtak keríteni.

A kalocsai fürdőbe tudtunk venni belépőjegyeket és körülbelül 70 személynek sikerült is ide elmennie. Ahogyan az azelőtti években is, most is kaptunk erre támogatást az önkormányzattól, mert a nélkül nem tudtuk volna megvalósítani. Szintén az önkormányzatnak köszönhetően a tagjaink, akik kértek tűzifát, azok mind hál’Istennek meg is kapták.”– idézte föl a 2020-as évet portálunknak Németh Ferencné.

Hozzátette, hogy a tagok jelenleg, kizárólag az interneten, illetve telefonon keresztül tartják a kapcsolatot.

Elmondhatom, hogy karácsonykor, újév előtt, hála Istennek, nagyon-nagyon sokan hívtak telefonon, és többen mondták, hogy

Márti azért hívtalak csak fel, hogy halljam a hangodat.” Ez nekem nagyon jól esett.”
Akadtak azonban olyanok is telefonálók között, akik arról panaszkodtak, hogy nehezen bírják az elszigeteltséget, a bezártságot, félnek a depressziótól.

Azt tapasztalom, hogy van, aki eljár a boltba néha, megveszi, amire szüksége van, de van, aki, egyáltalán nem mozdul ki, mert nagyon fél, hogy nehogy elkapja a vírust. Én, mondjuk, azok közé tartozom, hogyha valahova el kell menni, vagy elvisz a fiam, vagy elmegyek egyedül, szájmaszkot föl, úgy ahogy az elő van írva.”Az egyesület elnöke a járvány kapcsán kiemelte tudomása szerint, a közel 180 fős tagságban eddig még nem volt koronavírusos megbetegedés, és bízik abban, hogy ez a statisztika továbbra sem változik.

Kép forrása: Archívum


Forrás: Kalocsa TV

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 15., 19:59
Font Sándor: Azt gondolom, Kalocsa városa a folytonosságban érdekelt, hiszen látjuk a megkezdett és majdan befejeződő beruházásokat; az óvoda esetében ez 1,5 év, és a programtervek is, amiket felsoroltam szinte kézzel foghatók. Nagy baj lenne, ha bármilyen oknál fogva ezek megakadnának, mert egy új városvezetés újra gondolhatja, nem azt tartja a legfontosabbnak, amit a jelenlegi, és minden kezdődik elölről.
2024. 05. 15., 06:58
Az összes kalocsai polgármesterjelölt határidőig, kellő számban leadta ajánlószelvényeit, azokat a választási bizottság ellenőrizte, majd a jelölteket bejegyezte a nyilvántartásba. Ezt a bizottság határozatba foglalta, amely már mindegyikük esetében – a nyolcadik jelölt vonatkozásában múlt csütörtökön – jogerőre is emelkedett.
2024-05-15 10:51:52
E hét pénteken ünnepli a Dunatáj Fotókör fennállásának 20. évét, melynek keretében Fotóművészeti Napra invitálnak minden érdeklődőt. Az eseményen fellép a Kalocsa Kamarakórus, a Kalocsai Református Kórus és Lakatos György fagottművész is.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 05. 17., 09:21
Az egyik körzeti megbízott a kezét is megégette, miközben segített egy bajba jutott asszonynak. Még >>>
2024. 05. 16., 09:41
Mézes tészta, főzött csokis krém és sok kókusz: a békebeli édességnek nem lehet ellenállni. Még >>>
2024. 05. 15., 10:26
A járőrök és körzeti megbízottak több egységgel indultak az elkeseredett fiatal keresésére. Még >>>
2024. 05. 13., 12:43
A Kiskunhalasi Rendőrkapitányság munkatársainak kábítószer-kereskedelem és új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntette miatt folytatott nyomozása vezetett eredményre. Még >>>
2024. 05. 13., 11:19
Csalás követte az együttlétet, de hamar beazonosították, majd őrizetbe vették a bácsalmási rendőrök azt a 24 éves nőt, aki 4 millió forintot emelt el kuncsaftja számlájáról. A pénzből viszont akkorra már jó pár „menetre” való összeg hiányzott. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK