2021. 12. 07. kedd
Ambrus
: 364 Ft   : 322 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Programok nélkül maradtak – Szünetel a pezsgő élet a nyugdíjas klubban

Programok nélkül maradtak – Szünetel a pezsgő élet a nyugdíjas klubban
2021. 02. 03., 09:31

A sok hivatalos teendő mellett közös kirándulások, klubfoglalkozások, névnapos és tematikus bálok jellemezték korábban a Kalocsai Nyugdíjas Egyesület életét, 2020-ban azonban a járvány miatt a tervezett programokból csak igen keveset tudtak megvalósítani. A szervezet elnöke mindezek ellenére bizakodó, reméli, hogy az idei év kedvezőbben alakul, újra találkozhatnak egymással és visszatérhet a klubélet a megszokott kerékvágásba.

A nyugdíjas egyesület tagjai fennállásuk óta minden alkalmat megragadtak, hogy együtt érezzék jól magukat, közös kerékpártúrákat, kirándulásokat, fürdőzéseket és különböző tematikus bálokat is szerveztek. Ilyenkor együtt mulathattak, beszélgethettek, megkínálhatták egymást az otthonról hozott házi készítésű süteményekkel, sós ropogtatnivalókkal, borral és pálinkával.A járvány ugyan felülírta az elmúlt évi programjaikat, a legtöbbet le kellett mondaniuk, azonban a hivatalos közgyűlések mellett azért akadt olyan is, amire sort tudtak keríteni.

A kalocsai fürdőbe tudtunk venni belépőjegyeket és körülbelül 70 személynek sikerült is ide elmennie. Ahogyan az azelőtti években is, most is kaptunk erre támogatást az önkormányzattól, mert a nélkül nem tudtuk volna megvalósítani. Szintén az önkormányzatnak köszönhetően a tagjaink, akik kértek tűzifát, azok mind hál’Istennek meg is kapták.”– idézte föl a 2020-as évet portálunknak Németh Ferencné.

Hozzátette, hogy a tagok jelenleg, kizárólag az interneten, illetve telefonon keresztül tartják a kapcsolatot.

Elmondhatom, hogy karácsonykor, újév előtt, hála Istennek, nagyon-nagyon sokan hívtak telefonon, és többen mondták, hogy

Márti azért hívtalak csak fel, hogy halljam a hangodat.” Ez nekem nagyon jól esett.”
Akadtak azonban olyanok is telefonálók között, akik arról panaszkodtak, hogy nehezen bírják az elszigeteltséget, a bezártságot, félnek a depressziótól.

Azt tapasztalom, hogy van, aki eljár a boltba néha, megveszi, amire szüksége van, de van, aki, egyáltalán nem mozdul ki, mert nagyon fél, hogy nehogy elkapja a vírust. Én, mondjuk, azok közé tartozom, hogyha valahova el kell menni, vagy elvisz a fiam, vagy elmegyek egyedül, szájmaszkot föl, úgy ahogy az elő van írva.”Az egyesület elnöke a járvány kapcsán kiemelte tudomása szerint, a közel 180 fős tagságban eddig még nem volt koronavírusos megbetegedés, és bízik abban, hogy ez a statisztika továbbra sem változik.

Kép forrása: Archívum


Forrás: Kalocsa TV

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 12. 01., 18:59
Közeleg a karácsony, a szeretet ünnepe. Egyre többet gondolunk szeretteinkre – és egyre többször érezzük szorítóan rövidnek az adventi készülődésből hátra lévő időt. Ez az időszak arra is szolgál, hogy sorra vegyük, fölkeressük ismerőseinket, barátainkat, jókívánságokkal köszöntve őket az ünnep közeledtével. A szeretet szép kifejeződése a meghitt ünnepen az ajándékozás is – annál nagyobb gondot jelent, hogy kinek mit és hol vegyünk meg. Segítünk!
2021. 12. 02., 09:50
Napokon belül több mint kétszáz ajándékcsomagot juttat el gyermekotthonban élő gyerekeknek a Paks II. Zrt. A két új blokk létesítéséért felelős társaság Mittler István kommunikációs igazgató tájékoztatása szerint idén – ahogy az előző években is – több karitatív akcióhoz csatlakozott. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 07., 08:41
A hetedik játéknaphoz érkeztünk, lássuk a feladványt! Még >>>
2021. 12. 06., 19:35
Kedves Gyerekek! Bízunk benne, minden kiscsizma megtelt már ma reggelre! Még >>>
2021. 12. 06., 13:34
A több tagcserén is áteső Omega a legnépszerűbb hazai beatzenekarok egyike lett, Kóbor pedig idővel a gitár helyett csak az éneklésre koncentrált. Még >>>
2021. 12. 06., 10:52
Embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás, a nyomozók előterjesztést tesznek a férfiak letartóztatásának indítványozására. Még >>>
2021. 12. 06., 08:04
Íme a hatodik feladvány, jó keresgélést! :) Még >>>
2021. 12. 05., 16:22
A szervezők négy éven át események százaira látogattak el az egész világon, mintegy 3500 jelölt közül válogatták ki azokat, akik a címért megmérkőzhettek Bolognában. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés