2022. 06. 28. kedd
Irén, Levente
: 404 Ft   : 381 Ft Benzin: 479.3 Ft/l   Dízel: 479.5 Ft/l   Írjon nekünk

Néhány év alatt az élvonalba került az ordasi anyuka - Véger Judit a Spartanon nem csak a tereppel, hanem önmagával is harcol

Mayerné Répási Adrienn  |  2019. 01. 31., 14:11

Eddigi legnehezebb versenyén, egy teljesen új kategóriában, az Age Groupban indult az osztrák Kaprunban megrendezett Spartan versenyen az ordasi Véger Judit, ahol egészen a kilencedik helyig jutott. Ezzel meghívást kapott nyárra, az Olaszországban megrendezett Spartan Európa-bajnokságra. A KALOhírek ennek apropóján kérdezte.

- Mikor és hogyan kerültél kapcsolatba a Spartan versenyekkel?
- Ábel, a kisfiam 2014. szeptember 14-én született. A terhesség, az utána következő depresszió hatására jó sok kiló felszaladt rám. Rádöbbentem, hogy senki nem fog helyettem tenni annak érdekében, hogy jobban érezzem magam a bőrömben, elkezdtem hát edzeni, otthon a szoba bicajomon. Egyik hajnalban, amikor tekertem, megláttam a youtube-on egy videót a Spartanról. Azonnal magával ragadott. Elhatároztam, hogy egyszer én is ott leszek egy ilyen versenyen, egy évre rá pedig ez be is következett.

Legutóbbi versenyén elért eredménye alapján meghívták a Spartan Európa-bajnokságra
Forrás: Véger Judit

- Mikor és hol volt az első megmérettetésed?
- 2017. januárban volt az első spartan versenyem Csehországban. Fantasztikus érzés volt. Én is ott voltam azok közt, akikre olyan nagy szemekkel néztem még egy éve a szobabicikliről. Soha nem a jó helyezés a célom, de ettől függetlenül mindig a maximumot adom ki magamból, nem szeretnék szégyent hozni a családomra.

- Milyen versenyeken vettél részt eddig?
Három téli spartan, egy nyári (Csehország, Lengyelország, Szlovákia és Ausztria), Magyarországon pedig számos terepfutó versenyen jártam eddig. Minden évben „kötelező elem” a Szelidi-tó futás, amit imádok. A révbérpusztai puszta futás is nagy kedvenc, de futottam már Pécsen a tv-toronyhoz fel és le, Szekszárdon, a Bodrin, mesés volt a gánti bauxitbányánál futni, vagy a bakonyi Tündérhegyen, a paksi „Brutál atomon” is mindig ott vagyok. És persze minden közösségi futáson igyekszem részt venni, amit a futócsapatom a Kalocsai Földön Futók Szakosztálya szervez.

Egy ideje kisfia Ábel is indul a gyerekfutamokon
Forrás: Véger Judit

- Hogyan készülsz egy-egy versenyre?
- Heti 4-6 napot edzek. Kardió és súlyzós edzések felváltva meg persze a futás. Ez alkalmanként 1-1,5 óra. Nagyon szeretem. Sokat tekerek állva a szobabiciklin súlymellényben, ez nagyon jó felkészülés a hegyi futásokhoz és az ugrálókötél is jó barátom.

- Ha jól tudom, kisfiad is Spartanozik…
- Igen, ő is elkezdte. Amióta Ábel is indul a gyerek futamokon ad egy óriási löketet a pályán az a tény, hogy nagyon vár le a hegyről, hogy vigyem a saját futamára. Nagyon örülök, hogy a fiamnak nem idegen a mozgás, nem a képernyő előtt ül egész nap, hanem sokkal inkább a játékot választja. Ezt annak tudom be, hogy tőlem is ezt látta. Nem fogok belőle sportolót csinálni, de ismernie kell a való világot nem csak az internet szemüvegén keresztül.

- Eldöntötted már, hogy vállalod-e az EB meghívást?
- Még nem határoztam el, hogy kimegyek-e az EB-re. Nem szeretnék ettől több időt elvenni a családomtól. Bár azt hiszem itt ez csupán egy kifogás és pusztán a fejemben nem született meg még az elhatározás.

Hogy mi is a Spartan? A Joe DeSena, a világszínvonalú atléta által Vermont sziklás hegyei között létrehozott Spartan egy életmód. A különböző hosszúsági futó távokat jellegzetes akadályok nehezítik: sár, szögesdrót, falak, tűz és kötelek, amit időre kell megtenni. De nem csak ennyi. Egyszerre sport, közösség, életfilozófia, egy edzés- és táplálkozási program, amiket napi tippek, podcast, könyvek sora, gyerekprogramok, külön felszerelések, médiacsatorna, egy NBC sportprogram, egy digitális magazin is segít.

Ha többet szeretnél megtudni Véger Juditról vagy magáról a Spartanról, bővebben itt olvashatsz még róla.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 06. 24., 09:06
Látogass el a Városházára, szelfizz, és nyerj! – Akciót indított az önkormányzat a városháza új látványosságainak népszerűsítésre. A lokálpatriótákra másik csemege is vár: pódiumbeszélgetés lesz a tavasszal hivatalosan is magyar örökséggé, a Magyar Szellem Láthatatlan Múzeumnak elemeivé nyilvánított gyűjtemények vezetőivel tartanak pódiumbeszélgetést.
2022-06-22 11:02:07
Különleges programokkal és meghosszabbított nyitvatartással várják a látogatókat a Viski Károly Múzeumban, a Nicolas Schöffer Gyűjteményben és a Kalocsai Képtárban.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 06. 27., 14:31
57 fokig forrósodik az autó utastere a budapesti rendőrök figyelemfelhívó videóján. Ez egy otthagyott kisgyermek életébe is kerülhet. Egy percre se hagyja ott gyermekét! Még >>>
2022. 06. 26., 21:10
A független jelöltként induló Vargyas Lászlót választották Dunaszentbenedek polgármesterévé a vasárnap tartott időközi voksoláson – derül ki a Nemzeti Választási Iroda honlapján közölt adatokból. Még >>>
2022. 06. 26., 20:32
Eldőlt, ki fogja Dunaszentbenedek érdekeit szolgálni az elkövetkezendő két évben. Még >>>
2022. 06. 26., 14:42
Szombat este kilenctől a II. Food Truck Show színvonalát emelve a Tattoos együttes, Kalocsa egyik legrégebbi zenekara állt színpadra, akik saját számaik mellett a nyolcvanas évek rock slágereit játszották. Még >>>
2022. 06. 25., 10:08
A nyugatira, északnyugatira forduló szelet többfelé élénk, főleg zivatarok idején erős, viharos lökések kísérhetik Még >>>
2022. 06. 24., 16:13
Látogass ki az Érsekkertbe, ahol végigkóstolhatod a kiguruló kocsik kínálatát, és szavazz a szerinted legjobbra! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK