2023. 06. 03. szombat
Klotild
: 371 Ft   : 344 Ft Benzin: 607.3 Ft/l   Dízel: 613.2 Ft/l   Írjon nekünk

Engesztelő szentmise városunkban a busztragédia áldozataiért

Illés György Cinó  |  2017. 01. 22., 16:26

Tegnapra virradó éjjel a tizenhat halálos áldozat mellett számos sérülést követelő autóbusz-balesetet szenvedtek franciaországi sítáborozásból hazatérő magyar diákok Velence és Verona között. Városunkban reggel tízórai kezdettel engesztelő szentmisét mutatott be a baleset áldozatiért Fülöp Ernő Kalocsa-belvárosi plébános, együttérzést nyilvánítva a fölmérhetetlen veszteségeket szenvedő hozzátartozók felé.

Fülöp Ernő a kalocsai Nagyboldogasszony Főszékesegyházban bemutatott szentmisén az áldozatok hozzátartozóinak vesztesége érzékeltetésére idézte a kalocsai temetőben is föllelhető, gyermekek sírján megjelenő sírfeliratot:

Kinek gyermekét nem födi sírhalom, nem tudja mi az igazi fájdalom!

A plébános továbbá fölidézte, hogy ilyen súlyos tragédiák után sokszor róják föl Istennek, hogy miért engedte ezt. Az ember a világban található rosszért, tragédiákért Őt okolja, pedig gyakran nyilvánvalóan maga az ember, az emberi gyarlóság, haszonvágy a hibás a bennünket ért bajokért. Mi lenne, ha az Isten állna elénk, és kérdezné, „miért hagytátok ezt? Miért hagytátok elszennyezni a vizeket, a talajt, a levegőt? Én rátok bíztam a Földet”?!

Képgaléria megtekintése (8 db kép)

Forrás: Illés György/KALOhírek


Végül az együttérzés és részvét hangján szólt Fülöp Ernő, és erre bíztatta a híveket is. Arra kérte a megjelenteket, hogy

szakítsanak időt a nap folyamán az elcsöndesedésre, a világ zajának elcsitítására magunk körül, és imával, engesztelő fölajánlásokkal, böjttel, jócslekedetekkel kérjünk a szenvedőknek enyhülést!

 

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!
Ehhez a cikkhez 0 darab hozzászólás érkezett. A kommentekhez gördítsen lejjebb.
Hozzászólások (Legyen Ön az első)
Csak regisztrált felhasználók szólhatnak hozzá a cikkhez:
• Regisztrációhoz kattintson IDE.
• Amennyiben már regisztrált felhasználónk, a weblap legtetején lévő menüsávból elérheti a bejelentkezés panelt.

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023-06-01 10:54:39
Kalocsa Város Önkormányzata idén is megemlékezést tart az Asztrik téren, az Országzászlónál a Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából. Az eseményen ünnepi beszédet mond Buzogány Szabolcs István, a Kalocsai Eperföldi Sportiskolai Általános Iskola tanára.
2023-05-30 12:49:46
A Kalocsa TV Magazin műsorában ezúttal a török Akkuyu erőmű építésének újabb fontos állomásáról számolnak be: megérkezett az első üzemanyag szállítmány. Az ottani projektben szerzett tapasztalatokat a Paks II. Atomerőmű építése során is hasznosítják. A műsorban szó lesz még az új blokkok manőverezőképességéről, beszámolnak a Paks II. Tudásmenedzsment Akadémia legutóbbi előadásáról, végezetül a TámogAtom sorozat Pata Jenő Gábor géderlaki plébánossal készült epizódját láthatják. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 06. 02., 11:07
Azonban aggodalomra semmi ok, Lakatos György, a fesztivál atyja máris gondoskodott a megoldásról. Még >>>
2023. 06. 02., 10:33
Több hónapos nyomozómunka eredményeként több mint 200 rendőr, 23 Bács-Kiskun vármegyei helyszínen csapott le egyidőben. Még >>>
2023. 06. 01., 17:00
Az előterjesztés napirendre vételét 285 képviselő támogatta a 450 fős parlamentben. Még >>>
2023. 06. 01., 12:00
Az esős májusi időjárás miatt néhol már kifejlett szúnyogok is nagyobb számban megjelentek, ezért ha az időjárás azt lehetővé teszi, június elején megkezdődik az ellenük való védekezés. Még >>>
2023. 05. 31., 16:53
Az első negyedév végén 50,9 ezer forint volt a személyautók éves átlagos kgfb-állománydíja, ami 7 százalékos növekedés az előző negyedéves értékhez képest. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK