2021. 11. 29. hétfő
Taksony
: 368 Ft   : 326 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Kispaptábor Kalocsán

2016. 08. 19., 10:57

A kalocsai főszékesegyház búcsújának ünneplésével vette kezdetét idén a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye papnövendékeinek tábora augusztus 15-én.

A főegyházmegye kispapjai Budapesten, Szegeden és Veszprémben tanulnak, ezért különösen fontos, hogy a nyári időszakban találkozhassanak, megismerjék egymást és együtt mélyítsék ismereteiket egyházmegyéjükről, ahol majd lelkipásztorként szolgálni fognak.

Augusztus 16-án, kedden a perifériákon élőkhöz látogattak el a papnövendékek. A Kalocsai Fegyház és Börtönben betekinthettek a fogvatartottak mindennapjaiba, valamint megismerkedtek lelkigondozásuk lehetőségeivel. A bevezető előadást Cselik Beatrix, a büntetés-végrehajtási intézmény címzetes századosa tartotta, majd dr. Mészáros István címzetes prépost, a börtön lelkésze beszélt a lelkipásztori szolgálat lehetőségeiről, nehézségeiről és sikereiről. Az előadások után a növendékek megtekintették az intézményt, majd közös szentmisén vettek részt a fogvatartottakkal a Szent Kereszt-kápolnában. A szertartáson a börtön kórusa működött közre Eperjesi György százados vezetésével.


Forrás: Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye / Magyar Kurír

A börtönlátogatást követően a kispapok az Emberi Erőforrások Minisztériuma által fenntartott Kalocsai Gyermekotthonba látogattak, ahol rendkívül nehéz helyzetű és tragikus sorsú gyermekeket nevelnek. Az itt gondozottak sok problémával küszködnek, és szinte ellehetetleníti életüket a tény, hogy már kiskorukban találkoznak a szeretetlenség, a gyűlölet és az erőszak különböző formáival. A köztük való szolgálat az egyik legnehezebb szolgálat.

A tábor következő napjain a következő programok várják a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye papnövendékeit: könyvtári szolgálat, kápolnatakarítás, egyházközségek közös meglátogatása, szentségimádás, idősekkel való találkozás.

Mindemellett találkoznak Bábel Balázs érsekkel is, aki a tábor kezdeményezője volt. Fontosnak tartja, hogy a nyarat kihasználva összekovácsolja azokat a fiatalokat, akiket a remények szerint a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye szolgálatára szentel majd fel

Az idei találkozó témájához aktualitást adott az a nemrégiben napvilágot látott rendelkezés, melyben a Szentatya felhívta a megyéspüspökök figyelmét arra, hogy növendékeiket vezessék el a perifériákra is.

Forrás: Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye / Magyar Kurír

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 11. 27., 14:25
A kalocsai Török „Töce” Tibor, A-MAFOSZ-fotóművész 16 éves pályafutása legeredményesebb évét zárta. A fotográfus 2021-ben 30 díjat nyert. A több mint 150 kiállításra javasolt képe négy földrészen és 20 különböző országban került bemutatásra. A pályázatokon díjazott képeinek 90 százaléka Kalocsán és annak vonzáskörzetében készült!
2021. 11. 26., 08:05
Két napja, a közmeghallgatáson még hiányolták, máris megnyílik a kalocsai Infopont. Az iroda napi nyolc órán át tart majd nyitva. Feladatai között szerepel a turizmus kiszolgálása, kulturális és más rendezvények népszerűsítése és belépőjegyek árusítása, tájékoztatás, valamint az önkormányzattal való kapcsolattartásban is segítséget nyújt.
2021. 11. 25., 08:40
Évekig valóban csatatérre emlékeztetett Kalocsa főtere. Mire egyre nagyobb felületen készül el az új díszburkolat, hétfőn megütközött a városházán a képviselő-testület és a kivitelező érsekség. Egy újabb határidő-hosszabbítási kérelem volt a casus belli. A testület nem engedett. Eben a cikkben a kérelmezők érvrendszerét ismertetjük, dr. Filvig Géza polgármester bevezetőjével.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 11. 28., 16:00
Az ANDA Present Kft. 10 000 db gyermekmaszkot adományozott a Kertvárosi Általános Iskoláért-Gyermekeinkért Alapítványnak. Még >>>
2021. 11. 28., 14:56
A vádlott szándékosan segítséget kívánt nyújtani 4 szír migráns személynek abban, hogy a szerb-magyar államhatár közeléből Nyugat-Európába, Ausztriába eljussanak. A sikeres szállítást követően Belgrádban 1000 eurót kapott volna fizetségül. Még >>>
2021. 11. 28., 11:55
Személyautó árokba hajtott a Dunapataj táblától 100 méterre, Ordas irányában. Még >>>
2021. 11. 27., 19:15
Személyi sérüléssel járó baleset történt az 5301-es számú úton. Még >>>
2021. 11. 26., 13:15
A tamási rendőrök egy koporsók és urnák forgalmazásával foglalkozó vállalkozót vettek őrizetbe november 24-én késő este, aki legális üzlete mellett kábítószer-kereskedelemmel is foglalkozott. Még >>>
2021. 11. 26., 11:42
Egy lószállítót vontató személyautó és egy másik gépkocsi karambolozott csütörtök este Miske belterületén. Két személyt szállítottak a mentők a kalocsai kórházba. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei