2023. 06. 09. péntek
Félix
: 369 Ft   : 343 Ft Benzin: 607.3 Ft/l   Dízel: 613.2 Ft/l   Írjon nekünk

Átadták az Eperföldi felújított sportcsarnokát - A nyílászárók, a fűtés és a födémszigetelés is megújult

Átadták az Eperföldi  felújított sportcsarnokát - A nyílászárók, a fűtés és a födémszigetelés is megújult
Illés György Cinó  |  2021. 09. 01., 14:14

A tegnap – kedden – délután átadott tornacsarnok felújítását különösen indokolttá tette, hogy az Eperföldi Általános Iskola 2017. óta sportiskolai keretek között működik, ami emeli a megfelelő sportinfrastruktúra jelentőségét, ugyanakkor elodázhatatlanná tette a munkálatokat a sportaljzat már-már balesetveszélyes avultsága mellett a tetőszerkezet beázása is. A sportcsarnoknak az iskola évnyitó ünnepség előtt megtartott átadóján az intézményvezető köszöntője előtt beszédet mondott Font Sándor országgyűlési képviselő, Simon Zoltán alpolgármester, valamint Sárosi Magdolna, az iskola fenntartójának, a Bajai Tankerületi Központnak a vezetője is. Az iskola diák csoportjai sportbemutatókkal kedveskedtek az átadóra érkezett vendégeknek.

A kedd délután fél négykor kezdődött átadó és avatóünnepségen a Bajai Tankerületi Központ által fenntartott más kalocsai intézmények vezetői is megjelentek, akiket először Font Sándor országgyűlési képviselő köszöntött. Előbb azonban, az ünnepség nyitányaként az intézmény egy tanulója elmondta az iskola tanítójának, Papp Róbertnek ez alkalomra írott versét.

Köszöntőjében Font Sándor emlékeztetett, hogy nem ez az egyetlen beruházása a tankerület kalocsai intézményeiben, hanem az évek során talán már több is mint százmillió forint értékben történtek fejlesztések és felújítások városunkban.
Font Sándor örömét fejezte ki, hogy Kalocsán az itt élő családok életét megkönnyítő, az itt nevelkedő gyermekek hétköznapjait segítő beruházások történtek és történnek, utalva a nemrégiben lezárult, illetve újabb bejelentett bölcsődei fejlesztésre, valamint az óvodai beruházásra és különböző iskolai beruházásokra, fontosnak vélve, hogy Kalocsa számos oktatási intézménye vonzó legyen a tanulni, továbbtanulni szándékozó ifjúság és szüleik számára.

Képgaléria megtekintése (37 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Illés György Cinó / KALOhírek


A képviselő hangsúlyozta az Eperföldi Általános Iskola szerepét a gyermekek élsport felé való orientálásában, az itt folyó munka jelentőségét az utánpótlás nevelésben, végül a sportcsarnokban balesetmentes munkát, az intézmény dolgozóinak és tanulóinak pedig eredményes tanévkezdést kívánt.

Sárosi Magdolna elmondta, hogy a tankerületi központ 2018-ban nyert támogatást az EFOP 4.1.3. pályázat keretében, és azon belül az Eperföldi Sportiskolai Általános Iskola 67 millió Ft támogatásban részesült. Ebből első lépésként 21 és fél millió forintot fordítottak a sportcsarnok felújítására, amiből a legégetőbb hiányosság, a beázások megszüntetése, a födém szigetelése történt meg.

Képgaléria megtekintése (37 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Illés György Cinó / KALOhírek


A következő évben a forrásokat részben a tankerület saját forrásból is kiegészítve az ablakokat cserélték ki, így további, közel 39 millió forintot fordítva a létesítményre, majd új, korszerű, LED-lámpás világítást kapott a csarnok, és új fűtésrendszert is kiépítettek.
A legnagyobb forrás igénye a sport aljzat cseréje volt, amely szintén nélkülözhetetlen volt az itt folyó, mindennapi nevelő oktatómunkához, hiszen a korábbi aljzat töredezett, hiányos és emiatt balesetveszélyes volt, amint az jól látható a paravánokra kihelyezett előtte-utána fotókon is.

Képgaléria megtekintése (37 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Illés György Cinó / KALOhírek


Mindezzel együtt Mostanáig mintegy 60 millió forintot költöttek az Eperföldi Sportiskolai Általános Iskola sportcsarnokának felújítására.
A felújítás még így sem teljeskörű, az épület belső festése még hátravan, az iskola főépületében pedig a mosdók, vizesblokkok felújítása szerepel a tervek között.

Simon Zoltán alpolgármester fölidézte az elmúlt másfél év nehézségeit és kihívásait, amelyeket a COVID-járvány okozott, és köszönetet mondott az iskola nevelői kollektívája, a diákság és a szülők helytállásáért, amelyeknek köszönhetően városunk oktatási intézményei sikerrel vették ezt az akadályt.

Az alpolgármester fölidézte, hogy korábban ő is ebben az intézményben tanított, ezért külön öröm számára, hogy itt lehet ezen az alkalmon. Arra is rámutatott, hogy immár sportiskola lévén ebben az intézményben különösen fontos a testnevelés feltételrendszerének javítása.

Képgaléria megtekintése (37 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Illés György Cinó / KALOhírek


Simon Zoltán köszönetet mondott a tankerület vezetésének és az országgyűlési képviselőnek, valamint az előkészítésben és lebonyolításban résztvevőknek a felújítási munkálatok előmozdításáért, valamit általánosságban a város intézményeinek és a tankerületnek a város vezetésével való jó együttműködésért, emlékeztetve, hogy ennek egy konkrét példáját láthattuk a közelmúltban az óvodák elhelyezése kapcsán. Amint emlékezetes, az óvodák elhelyezésének problémáját azáltal sikerült megnyugtatóan rendezni, hogy az Ifjúsági Házból ideiglenesen kiszoruló táncosok számára a szintén a Bajai Tankerületi Központ által fenntartott Szent István Gimnázium egyébként alulhasznosított színpadán biztosítanak próbahelyet.

Képgaléria megtekintése (37 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Illés György Cinó / KALOhírek


Ezt követően az iskola atlétái, kézilabdásai, futballistái és tornászai tartottak rövid bemutatókat, amelyek egy-egy részletét videóra is vettük.
A focisták labdavezetésből tartottak bemutatót:


A kézilabdások a labda körbejáratását mutatták be:


Két tornászlánytól talajgyakorlatokat láthattunk:


A bemutatóban résztvevő diákok jutalomként csokoládét kaptak az iskola intézményvezetőjétől, aki ezután rövid beszédben idézte föl az intézmény történetét alapításától a sportiskolai átszervezésén át mostanáig, benne a tornacsarnok felújításához vezető utat, amiért köszönetet mondott mindenkinek, aki a munkálatok sikeréhez bármivel hozzájárult.
Vajda Henrietta végül egy kis frissítőre hívta meg a megjelenteket.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 06. 07., 10:16
Szinte elkényezteti a kiskőrösi és környékbeli komolyzene kedvelőket az a koncertkínálat, ami az utóbbi időben elérhető a városban. Helyi kötődésű, világhírű pályát befutott művészek látogattak vissza több alkalommal is szülővárosukba, hogy virtuóz játékukkal elkápráztassák a műértő közönséget.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 06. 09., 08:38
Megszaporodtak a kullancsok az egész országban, de különösen a városokban. Még >>>
2023. 06. 08., 16:37
A NOVOFER Alapítvány, a reál tárgyak magas szintű elsajátításának ösztönzése érdekében „TUDATOS EGÉSZSÉG” címmel idén is meghirdette a Gábor Dénes Ösztöndíj pályázatot a hazai és a határainkon túl élő, magyarul tudó középiskolások körében. Még >>>
2023. 06. 08., 11:29
- Miért jöttél? A boldogság Kék Madaráért, a műsorokért, a fellépő művészekért, a szórakozásért, a támogatásért, a beteg gyermekekért? Nem számít, jöttél! Tömegével jöttél, mosolyogva, csillogó szemmel, várakozó mosollyal, földöntúli boldogsággal a végén. Még >>>
2023. 06. 07., 14:22
Békéscsabáról, Gyuláról, Kisdombegyházról, Szegedről, Kecskemétről, Budapestről is érkeztek bejelentések, vélhetően nagyon széles körben érezte a lakosság. Még >>>
2023. 06. 07., 10:38
Szekszárdtól északnyugatra, Kétyen valóságos saras vízözön alakult ki kedden délután. Még >>>
2023. 06. 07., 10:00
Néhány tuti tippet is adott, kattints és fogadd meg Te is őket! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK