2024. 05. 24. péntek
Eliza, Eszter
: 386 Ft   : 356 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

Földi-Kovács Andrea és Rákay Philip a Kalocsa Jövőjéért Egyesület fórumán

Földi-Kovács Andrea és Rákay Philip a Kalocsa Jövőjéért Egyesület fórumán
Illés György Cinó  |  2022. 03. 10., 17:12

Hétfőn este hat órakor kezdődött a kalocsai színházban a Kalocsa Jövőjéért Egyesületnek (KJE) lakossági fóruma, amelyen házigazdaként dr. Filvig Géza polgármester beszélgetett Földi Kovács Andreával és Rákay Philippel a mintegy 150 főnyi érdeklődő előtt. A közönség soraiban helyet foglalt Font Sándor országgyűlési képviselő, valamint Simon Zoltán alpolgármester, mindketten meg is osztották gondolataikat a hallgatósággal. A fő témát a háború, a járvány és a gender témakör adta.

Simon Zoltán az előttünk álló választás jelentőségéről és tétjéről szólt, bíztatva a jelenlévőket a Békemeneten való részvételre.

Képgaléria megtekintése (51 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Illés György / KALOhírek

Az est házigazdájaként Pécsi Vivien önkormányzati képviselő, a KJE tagja köszöntötte a hallgatóságot, majd röviden bemutatta a két sztárvendéget.

Képgaléria megtekintése (51 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Illés György / KALOhírek

Földi-Kovács Andrea elismert újságíró és műsorvezető. Tizenöt évig dolgozott a HírTV híradósaként. 2021-ben a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége neki adományozta a Szent Adalbert-díjat az országos sajtóban a keresztény értékek védelmére fordított munkássága elismeréseként. Jelenleg a Védett Társadalom Alapítvány kurátoraként dolgozik. Hitvallásának tartja az élet, a társadalom és a hagyományos családmodell védelmét.

Képgaléria megtekintése (51 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Illés György / KALOhírek

Rákay Philip ismert magyar közéleti és televíziós személyiség, kommunikációs és médiaszakember, üzletember, producer. A televíziós pályafutása több évtizedes múltra tekint vissza. Több száz kulturális magazin, történelmi talk show és portréműsor házigazdája, főszerkesztője és kreatív producere volt. Több kulturális közéleti és média díj birtokosa. 2018. március 15-én Áder János köztársasági elnök a Magyar Érdemrend Lovagkeresztje kitüntetést adományozta számára, a magyar kultúra ápolása valami hagyományai, nemzeti értékei és múltunk bemutatása iránt elkötelezett magas színvonalú televíziós és közéleti tevékenysége elismeréseként.

Képgaléria megtekintése (51 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Illés György / KALOhírek

A beszélgetés moderátora dr. Filvig Géza, a több mint 5 éves Kalocsa Jövőjéért Egyesület egyik alapító tagja mondott néhány gondolatot a beszélgetés felütéseként.

A legfontosabb közösség a család, ez az alap, amely nélkül semmilyen közösség semmilyen jövőt nem lehet építeni"– mondta egyebek mellett, ezzel első témaként a család és a gyerekek kérdéskörére terelve a szót.

Képgaléria megtekintése (51 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Illés György / KALOhírek

Gender


Földi-Kovács Andrea figyelmeztetett, hogy sokan gondolják azokról az állapotokról, amelyek között a családok ma élnek és gyermekeiket nevelik, hogy az normális, vagy átlagos, és „ez nekünk kijár”, ugyanakkor első hallásra megdöbbentő üzenetek érkeznek a világból a Védett Társadalom Alapítványhoz.

Ragyogó fény vagytok a világban, maradjatok állva!"– üzente például egy családvédő amerikai szervezet vezetője az Egyesült Államokból, ahol a folyamatok már jóval előttünk járnak. „Ne hagyják, hogy ezt Magyarországgal is megtörténjen” – kérik tengeren túli partnereik.

Földi-Kovács Andrea ezért is kiemelte a gyermekvédelmi népszavazáson való részvétel fontosságát, hogy gátat lehessen szabni ennek a szemünk előtt kiépült totalitárius diktatúrának, amely a kicsinyeket célozza.

Az ő sorsukról is döntünk akkor, április 3-án. A jövőről döntünk, ahogy mondani szoktam: sorsot választunk magunknak, a nemzetnek, országunknak és a gyermekeinknek, a családjainknak is."És ugyanezen a napon fogunk a gyermekvédelmi népszavazáson dönteni arról is, hogy megerősítsük-e a saját választásunkkal, a saját döntésünkkel az egyébként már elfogadott gyermekvédelmi törvényt, amelyet oly sok irányból támadnak külföldről – tette hozzá.
Úgy vélte, a világ szeme rajtunk, mert az úgynevezett gender ideológia és lobbi akadálytalanul szedi áldozatait világszerte a gyermekek körében.

Képgaléria megtekintése (51 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Illés György / KALOhírek

Egy korhatár nélküli szexuális forradalom zajlik most a világban, amelynek célkeresztjében a gyermekek vannak. Ezt a háborút ma már nem hagyományos eszközökkel vagy fegyverekkel vívják, hanem mesekönyvekkel, civil szervezetekkel, érzékenyítő tréningekkel."

Kultúrharc

Már este fél hét, de részeg emberrel nem találkoztam pedig vidéken vagyunk"– kezdte mondandóját Rákay Philip, utalva Márki-Zay Péter nem épp szerencsés kijelentésére a vidéki délelőttökről és lakókról.

Ha nagyon nagy lépésekben megnézzük, hogy mi történt az emberiséggel az elmúlt évszázadban, akkor vissza kell nyúlnunk a felvilágosodás korszakáig, ahol először is az Istenbe vetett hitünket el kellett venni, tehát nincs teremtő, (…) felejtsük el a megváltóba vetett hitet"–idézte föl az identitás elleni kultúrharc első mérföldkövét Rákay Philip.

Nagyot ugrunk az időben: jött ez a borzasztó XX. század, a maga két világháborújával. Azok valamiféle okot szolgáltattak arra, hogy a következő nagyobb egységet, a nemzetállamokat, kézzelfogható valahogy lebontsák, mert ha erős nemzetállamokban gondolkodnak különböző nemzetek, abból csak a baj lesz, mert, hát, az első vagy a második világháborúban is…”

AZTÁN, VALAMIKOR A XX. SZÁZAD KÖZEPE KÖRNYÉKÉN ELKEZDŐDÖTT A CSALÁD ELLENI NYÍLT TÁMADÁS.

A ’60-as ’70-es években volt a legtöbb válás, és drámaian csökkent a gyermekvállalás.
Mivel így már nincs elég ember, aki elvégezhetné az alantasabb munkákat, bevándorlókat telepítenek be. Ez a folyamat évtizedek óta tart. Magyarországon ellenben a családtámogatások, illetve a családpolitika egésze másfajta válaszokat ad. Az adókedvezményeknek, lakhatási és egyéb család- és gyermeknevelési támogatásoknak, juttatásoknak köszönhetően növekedésnek is indult a gyermekvállalási kedv – fejtette ki Rákay Philip.

Képgaléria megtekintése (51 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Illés György / KALOhírek

Végül megérkezünk az önálló, legkisebb Egóhoz a legkisebb identitáshoz, az emberhez, és most már ott tartunk, hogy annak az attribútumait és egyáltalán fundamentumát is meg kell kérdőjelezni, hogy ne tudd, hogy fiú vagy-e, vagy lány."Elhangzott: nem véletlenül alakul így, nagyon is tudatos ideológiai háború zajlik, és ennek a küzdelemnek április 3-án nem lesz vége, ezt addig fogják csinálni, amíg teret nem foglalnak, ha engedjük.

A TUDOMÁNYOS ÉLETBEN GETTÓBA ZÁRJÁK AZOKAT, AKIK SZEMBE MERNEK EZZEL MENNI. UGYANEZ MEGY MINDEN PLATFORMON, OKTATÁSBAN, POLITIKÁBAN, CIVIL SZEKTORBAN IS.

Ezért a gyermekvédelmi népszavazáson való aktív részvételre bíztatott, hozzátéve, hogy nem abba akar beleszólni a kormányzat, vagy bárki, hogy 18 év fölött előírja bárkinek is, hogy kivel, hogyan szeretne ágyba bújni, és hogy ki mit csinál a hálószobájában.

DE A GYEREKEINKET HAGYJÁK BÉKÉN!

A választás tétje

A továbbiakban szóba került a közösségi média megkerülhetetlen szerepe a közéleti munkában, valamint az utóbbi időben ott eléggé elszabadult indulatok, trágárság, személyeskedés kérdése.

A VÉDETT TÁRSADALOM ALAPÍTVÁNY PROGRAMJAIVAL EZÉRT IS SZERETNÉNEK ERŐT ADNI ÉS BÁTORSÁGOT, MERT A POLGÁRI OLDAL RENGETEG ÉRZELMI ZSAROLÁSSAL, MEGBÉLYEGZÉSSEL A KIREKESZTÉSSEL TALÁLKOZIK.

Az április 3-ai választások tétjét illetően elhangzott: egy olyan fontos választás előtt állunk, amilyen előtt talán még eddig soha nem álltunk.

Most nem pusztán egy választás lesz, mert a tét röviden szólva az, hogy megmarad-e a hazánk, anyanyelvünk, kultúránkra, valamint az, hogy megmarad-e nemzeti szuverenitásunk,"az a nemzeti önrendelkezés, hogy mi magyarok dönthetjük el, a Kárpát-medence kellős közepén, hogy kikkel akarunk együtt élni, hogy miért, mennyi adót akarunk fizetni, hogy nemzeti érzelmű kormányt akarunk-e, hogy lesz családtámogatási rendszer.

MI DÖNTJÜK EL, MEGMARADHATUNK-E MÉG MAGYARNAK, VAGY HAGYJUK, HOGY ÚJRA ÉS ÚJRA EL- ÉS KIÁRUSÍTSÁK HAZÁNKAT AZ ÜGYNÖKBALOLDAL TAGJAI, AKIK AZ ELMÚLT ÉVSZÁZADBAN IS VALAHOVÁ MINDIG ELÁRULTÁK A MAGYAROKAT

– mondta Rákay Philip, fölidézve a 2010. előtti kormányok lépéseit is.

Gazdaságpolitika, rezsicsökkentés, migráció

Fölemelték az adókat, mindig a dolgozókat és a gyerekeket vállalókat sanyargatták, miközben segélyeket osztogattak és kiárusították az országot"2002 ÉS 2010 KÖZÖTT 197 NEMZETSTRATÉGIAI SZEMPONTBÓL FONTOS ÁLLAMI CÉGET HERDÁLTAK EL A HAVEROKNAK.

Köztük azokat, amelyiket kín-keservvel vásárolt vissza az elmúlt tíz évben, vagy kerülnek magyar tulajdonba a mostani kormánynak köszönhetően – emlékeztetett Rákay Philip, hozzátéve: az állam e multiknak 8% profitot is garantált, költségvetési forrásból.

A rezsicsökkentés eredményeiről szólva emlékezetett, hogy az előző érában az átlagfizetésnek legalább harmada, vagy több is a rezsire ment el, míg a személyi jövedelemadó a legfelső kulcsa, épp, hogy az átlagfizetés fölött, már 36%-kal adózott, amire jött még a Gyurcsány féle trükkök százai, köztük az úgynevezett „szuperbruttó” , ami 40%-os kulcsot jelentett.

A migráció kérdéséről úgy fogalmazott: a Dobrev–Márki-Zay félék kiengednék a palackból szellemet, ugyanis az Európai Unióban előkészített tanulmány alapján továbbra is 34 millió különféle vallású migránst akarnak mindenféle papírok nélkül, ellenőrizetlenül betelepíteni az Európai Unióba a következő tíz-tizenöt évben, ebből a Magyarországra majdnem egymilliót a szélrózsa minden irányából. Ez néhány már év alatt is felmérhetetlen következményekkel járó kataklizmát okozna vallási, gazdasági, demográfiai, kulturális értelemben.
Késő lesz tehát három-négy-öt év múlva homlokunkra csapni –

Ezt egyszer lehet elrontani!"Később, ha a szellemet hagyjuk kiszabadulni a palackból, azt oda többet nem lehet vissza kergetni – ösztönzött a voksolásra Rákay Philip.

A továbbiakban Földi-Kovács Andrea a nemzetközi liberális baloldalt ostorota – Progresszívnak, haladó szellemiségűnek vallják magukat, de valójában regresszív folyamatokat idéznek elő a társadalmakban. Az illegális migráció mellett dollármilliárdokkal támogatják az abortusz liberalizációját az eutanáziát és a drogliberalizációt és az illegális migrációt. New York államban ma már 9 hónapig lehet vezetni abortuszokat, a babák megszületése előtt akár egy nappal is. (!)

A józan kritikai hangokat pedig ellehetetlenítik."– Ha azt mondja egy politikus, hogy nem szabad illegális tömegeket beengedni ellenőrizetlenül, akkor nyilván kirekesztő. Ha azt mondod, hogy ne menjenek be az LMBTQ lobbicsoportok az iskolába érzékenyíteni, akkor homofób vagy. Nem ellenérveket hoznak, mert mi meg tudjuk indokolni, hogy miért nem szeretnénk – mondta, bíztatva a hallgatóságot, hogy utasítják vissza a szeretetlenség vádját, az érzelmi vádakat, és tereljék vissza az érvek talajára beszélgetést.

„Fasisztáktól a kommunistákig…”

Az ellenzéki miniszterelnök-jelölt, Márki Zay Péter azt mondta, hogy „mi a fasisztáktól a kommunistákig mindenkit külön-külön képviselünk. Egyetlen egy összetartó kovász van ott kizárólag a Fidesz- és Orbán-gyűlöletük. Ez az ő ideológiájuk, semmi mást nem tudnak."Rákay Philip óvta ugyanakkor hallgatóságát az elbizakodottságtól, és attól, hogy a valóban kedvező közvélemény-kutatásoknak „felüljenek”.

A MECCS NINCS LEFUTVA, MINDEN SZAVAZATRA SZÜKSÉG LESZ.

Annál is inkább, mert hazánkban másutt már jól bevált receptet vetnek be, amelyet kipróbáltak Izraelben, Benjamin Netanjahu ellen, Csehországban Andrej Babissal szemben, Bulgáriában hasonló módon összefogtak a bolgár kormány ellen, a rossznyelvek szerint amerikai segítséggel, vagy Ausztriában Sebastian Kurz ellen, akinek annyi bűne volt, hogy azt mondta, hogy az Orbán féle migrációs politika mégiscsak indokolt volt, és követni kellene. Erre egy kreált korrupciós ügy nyomán „máris úgy vették le, mintha ott se lett volna” – mutatott rá Rákay Philip, kérve mindenkit, hogy vegyék komolyan a választásokat, és mindent kövessenek el a sikerért.

Az igazság nálunk van, el kell mondani! Nem véletlenül indult be a liberális felháborodás, nem véletlenül lőnek ágyúval verébre! Iszonyatos veszélyforrást látnak most Magyarországban, itt most valami megmozdult"Monopolhelyzetben volt ez a balliberális ideológia a nyilvánosságban és egyszer csak

FELÜTÖTTE A FEJÉT EGY KONZERVATÍV HANG, EGY OLYAN KONZERVATÍV POLITIKA ÉS KORMÁNY, AMELYIK JÓ PÉLDÁVAL JÁR ELÖL EURÓPÁBAN ÉS A VILÁGBAN.

A témaköréhez kapcsolódva Filvig Géza megragadta az alkalmat, hogy megismételje egy testületi ülésen elmondott polgármesteri tájékoztatója keretében már közölt, korábbi pályázatok belső vizsgálatain alapuló eredményeket – amint arról portálunk is beszámolt.


Nemzetpolitika háborús időkben

A háborús állapotok kapcsán a beszélgetők kritikával illették Márki-Zay Péter felelőtlennek mondott kijelentéseit Orbán Viktornak a háború kitörésében való, vélt felelősségéről, illetve magyar katonák és fegyverszállítmányok kiküldésének szükségességéről, valamint a kárpátaljai magyarok állítólagos oroszbarátságáról, amelyekkel hazánk semlegességét és a határon túli nemzettestvéreink biztonságát veszélyeztette az ellenzéki kormányfő-jelölt.
Földi-Kovács Andrea a határon túli magyarság ügyében általánosságban is konszenzust sürgetett a hazai politika alakítói körében:

A határainkon kívül rekedt magyarok iránt érzett szeretet, felelősségvállalás és közös sorsvállalás legyen végre nemzeti minimum! Kívánatos lenne, hogy egy olyan ellenzék legyen, amelynek ez nem kérdés, és vallhatnak valóban igaz, liberális elveket, éljen sokszínűségével a demokrácia"– hangzott el.

Filvig Géza a Kalocsa előtt álló fejlődési pályáról is beszélt, utalva az épülő hídra és a közelgő atomerőmű-építésre, majd Font Sándor országgyűlési képviselőt szólította a pulpitusra, aki gazdasági kérdésekről szólva bíztató előjelként említette a tavalyi, rekordmagas gazdasági növekedést, majd a Parlament mezőgazdasági bizottságának elnökeként szólt egyebek mellett a mezőgazdaságra és vidékfejlesztésre a következő hétéves ciklusban rendelkezésre álló, ugyancsak rekordnagyságú forrásokról. Beszámolt emellett egy friss kormánydöntés nyomán nyújtandó, minden korábbnál magasabb nemzeti kiegészítő agrártámogatásokról, valamint a Kormány és több gazdaszervezet hosszútávú megállapodásáról – ezekről Font Sándor kiskőrösi fóruma kapcsán is írtunk.

Képgaléria megtekintése (51 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Illés György / KALOhírek

Végül a közönség soraiból elhangzott kérdésekre válaszoltak az előadók, majd Dr. Grabarits István és Dr. Filvig Géza ajándékokat adtak át az est vendégeinek, Földi-Kovács Andreának egy nagy csokor virágot is, de – nőnap lévén – minden jelenlévő hölgy egy-egy piros tulipánnal távozhatott.

A szinte családias hangulatú est záróakkordjaként közös szelfire kérte a közönséget Rákay Philip:

Képgaléria megtekintése (51 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Illés György / KALOhírek

 

 

 

 

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 22., 14:27
A rendezvényen a Békés Kalocsáért Egyesület és a Kalo Lokálpatrióta Egyesület polgármester- és képviselőjelöltjeit láttuk Bolvári Ferdinánd és dr. Bagó Zoltán vezetésével, de a szónok az ő politikai ambícióikat direkt módon egyetlen szóval nem támogatta, még csak meg sem említette.
2024. 05. 22., 10:42
Az új atomerőművi blokkok alatti talaj megerősítése érdekében 17 hektáron összességében 75 ezer furat, vagyis egymással átfedésben lévő cementált talajoszlop készül, melyek összessége alkotja a vízzáró lemezt és annak oldalfalait. (x)
2024. 05. 21., 10:49
A nukleáris iparra jellemző biztonságtudatosság az építést ugyanúgy jellemzi, mint a működtetést, ennek szellemében épül Pakson a két új blokk is. A reaktortartály például a teljes gyártási folyamat során hozzávetőleg hétszáz minőségellenőrzésen esik át. (x)
2024-05-20 08:52:00
Május 12-én, vasárnap a már bajnok Decs otthonában ültek asztalhoz a Kalocsai Sakk Klub versenyzői a 2023/2024-es bajnoki évad utolsó fordulójában, ahol 10-2-es vereséget szenvedtek az Asztalos csoport NB II-es csapatbajnoki találkozóján. A dr. Czibulka Zoltán vezette mieink ezzel csoportjuk 9. helyén végeztek, ám minden bizonnyal prolongálják NBII-es tagságukat a tízcsapatos csoportban a jövőben is.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 05. 23., 13:15
A Reels műfaj sajátossága miatt dr. Filvig Gézának másfél percbe kellett sűríteni az elmúlt évek eredményeit. Még >>>
2024. 05. 22., 14:09
A díjköteles útszakaszokat - 91 fuvar során - a kamerás ellenőrző rendszer kijátszásával vette igénybe. Még >>>
2024. 05. 21., 14:01
A családi kirándulások alkalmával érdemes gondolni a kullancsokra is. Még >>>
2024. 05. 21., 13:00
Az áldozat a családsegítőhöz fordult a problémával, aki segített neki elköltözni. Még >>>
2024. 05. 21., 08:48
A ma délelőtt 10 órára meghirdetett bábszínház technikai okok miatt elmarad. Még >>>
2024. 05. 20., 08:50
A tényeket a társaság nem vitatta, hanem lemondva fellebbezési jogáról, több mint 7 millió forint adót fizetett be az állami költségvetésbe. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK