2022. 06. 26.
János, Pál
: 401 Ft   : 380 Ft Benzin: 479.3 Ft/l   Dízel: 479.5 Ft/l   Írjon nekünk

Font Sándor: Kiemelt jelentőségű ügy státuszt kapott a Budapest- Belgrád vasútvonal magyarországi szakasza

Font Sándor: Kiemelt jelentőségű ügy státuszt kapott a Budapest- Belgrád vasútvonal magyarországi szakasza
Zsiga Ferenc  |  2021. 03. 26., 08:02

A kormány a Magyar Közlönyben március 3-án megjelent rendelettel nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű üggyé nyilvánította a Budapest–Kelebia határátkelő közti 150. számú vasútvonal fejlesztésével összefüggő 26 közigazgatási hatósági ügyet.

Ezek a beruházó, a tervező és a kivitelező által kezdeményezett ügyek a megvalósítás nyomvonalán, továbbá a nyomvonallal érintett települések bel-, illetve külterületén lévő, több száz ingatlanon folyó munkákra vonatkoznak."– tájékoztatta portálunkat Font Sándor, számos, a nyomvonallal érintett település országgyűlési képviselője.


Hozzátette, ezeken az ingatlanokon csak a telekalakítási eljárásban hozott döntés véglegessé válása után indulhatnak meg a beruházásban meghatározott feladatok. A projekttel összefüggőnek kell tekinteni mindazokat a közigazgatási hatósági ügyeket, amelyek a beruházás megvalósításához, használatbavételéhez, illetve üzembe helyezéséhez szükségesek. Például ilyen, a beruházást közvetlenül érintő ügyeknek tekinthetők az útépítések, közműcsatlakozások és –fejlesztések.

Font Sándor emlékeztetett, a beruházás megvalósítása révén jelentősen gyorsul a Balkánra tartó, illetve onnan érkező forgalom. A meglévő és a teljesen új második vágányt a személyforgalom esetében 160 kilométer/órás engedélyezési sebességre és emelt tengelyterhelésre építik ki. Ezzel közel egy időben a felsővezeték-hálózatot és a vasúti műtárgyakat, a vonal környezetének infrastruktúráját is megújítják. A beruházás révén Magyarország biztosíthatja majd az áruk leggyorsabb szállítási útvonalát a görögországi kikötők és Nyugat-Európa között. A két főváros közti személyforgalomban a menetidő a jelenlegi 8 óráról három és fél óra alá csökkenthet – mondta az országgyűlési képviselő. 

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 06. 24., 09:06
Látogass el a Városházára, szelfizz, és nyerj! – Akciót indított az önkormányzat a városháza új látványosságainak népszerűsítésre. A lokálpatriótákra másik csemege is vár: pódiumbeszélgetés lesz a tavasszal hivatalosan is magyar örökséggé, a Magyar Szellem Láthatatlan Múzeumnak elemeivé nyilvánított gyűjtemények vezetőivel tartanak pódiumbeszélgetést.
2022-06-22 11:02:07
Különleges programokkal és meghosszabbított nyitvatartással várják a látogatókat a Viski Károly Múzeumban, a Nicolas Schöffer Gyűjteményben és a Kalocsai Képtárban.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 06. 25., 10:08
A nyugatira, északnyugatira forduló szelet többfelé élénk, főleg zivatarok idején erős, viharos lökések kísérhetik Még >>>
2022. 06. 24., 16:13
Látogass ki az Érsekkertbe, ahol végigkóstolhatod a kiguruló kocsik kínálatát, és szavazz a szerinted legjobbra! Még >>>
2022. 06. 24., 16:01
Június 22-én, szerda délután a Mezei Virágok Népdalkör látogatta meg a Szociális Otthon lakóit, hogy egy kis kulturális színt vigyenek az idős gondozottak mindennapjaiba. Még >>>
2022. 06. 24., 15:26
Teljes terjedelmében égett egy személyautó a Bátyai úton. Még >>>
2022. 06. 23., 15:50
Nincs is jobb, mint a finom, édes, roppanós főtt kukorica. Hogy ne csalódjunk, mindenképpen alaposan nézzük meg, hogy milyen kukoricát vásárolunk. Még >>>
2022. 06. 23., 15:44
A vállalkozásoknak érdemes mielőbb pótolniuk az esetleges hiányosságokat. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK