2021. 10. 16. szombat
Gál
: 360 Ft   : 310 Ft Benzin: 428.6 Ft/l   Dízel: 432.1 Ft/l   Írjon nekünk

Font Sándor: Kiemelt jelentőségű ügy státuszt kapott a Budapest- Belgrád vasútvonal magyarországi szakasza

Font Sándor: Kiemelt jelentőségű ügy státuszt kapott a Budapest- Belgrád vasútvonal magyarországi szakasza
Zsiga Ferenc  |  2021. 03. 26., 08:02

A kormány a Magyar Közlönyben március 3-án megjelent rendelettel nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű üggyé nyilvánította a Budapest–Kelebia határátkelő közti 150. számú vasútvonal fejlesztésével összefüggő 26 közigazgatási hatósági ügyet.

Ezek a beruházó, a tervező és a kivitelező által kezdeményezett ügyek a megvalósítás nyomvonalán, továbbá a nyomvonallal érintett települések bel-, illetve külterületén lévő, több száz ingatlanon folyó munkákra vonatkoznak."– tájékoztatta portálunkat Font Sándor, számos, a nyomvonallal érintett település országgyűlési képviselője.


Hozzátette, ezeken az ingatlanokon csak a telekalakítási eljárásban hozott döntés véglegessé válása után indulhatnak meg a beruházásban meghatározott feladatok. A projekttel összefüggőnek kell tekinteni mindazokat a közigazgatási hatósági ügyeket, amelyek a beruházás megvalósításához, használatbavételéhez, illetve üzembe helyezéséhez szükségesek. Például ilyen, a beruházást közvetlenül érintő ügyeknek tekinthetők az útépítések, közműcsatlakozások és –fejlesztések.

Font Sándor emlékeztetett, a beruházás megvalósítása révén jelentősen gyorsul a Balkánra tartó, illetve onnan érkező forgalom. A meglévő és a teljesen új második vágányt a személyforgalom esetében 160 kilométer/órás engedélyezési sebességre és emelt tengelyterhelésre építik ki. Ezzel közel egy időben a felsővezeték-hálózatot és a vasúti műtárgyakat, a vonal környezetének infrastruktúráját is megújítják. A beruházás révén Magyarország biztosíthatja majd az áruk leggyorsabb szállítási útvonalát a görögországi kikötők és Nyugat-Európa között. A két főváros közti személyforgalomban a menetidő a jelenlegi 8 óráról három és fél óra alá csökkenthet – mondta az országgyűlési képviselő. 

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 10. 16., 13:53
A legnagyobb visszaesést Litvániában mérték, 56,8 százalékosat, a legnagyobb növekedést pedig Cipruson, 12,1 százalékosat. Még >>>
2021. 10. 15., 18:40
Újabb tizenkét súlyos állapotban lévő Covid-beteget szállítanak pénteken Romániából Magyarországra - közölte a román egészségügyi minisztérium. Még >>>
2021. 10. 15., 17:43
Az új óvodához, majd a Paksi közben épülő Inkubátorházhoz látogattak el a délután folyamán, ahol Boromisza Viktor, a Városüzemeltetési és Fejlesztési Osztály vezetője vezette körbe a testület tagjait és általános képet adott az építkezések műszaki hátteréről. Még >>>
2021. 10. 15., 15:44
Ha eddig rossz emlékeid lettek volna a tökfőzelékkel kapcsolatosan, ez a recept talán megváltoztatja az előítéleteidet. Próbáld ki az NlCafe könnyű, gyors és egyszerű tejfölös tökfőzelék receptjét! Még >>>
2021. 10. 15., 14:50
Kalocsa Város Önkormányzata tájékoztatja a lakosságát, hogy 2021. október 18.-án 7:00 órától – 2021. október 22.-én 12:00 óráig, a Sörház köz közútjában elhelyezkedő csapadékcsatorna elvezető rendszer javítása, és a folyóka elemek cseréje érdekében, a munkaterület környezetében a közút teljes szélességben lezárásra kerül. Még >>>
2021. 10. 15., 12:10
A következő napokban elég hideg hajnalok várnak reánk hazánkban az Időkép szerint. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

Az Európai Védelmi Ügynökség égisze alatt futó Helikopter Harcászati Oktatói Kiképzés (Helicopter Tactics Instructor Course, HTIC) vette kezdetét az MH Pápa Bázisrepülőtéren október elején.
Második alkalommal rendezték meg Balatonakarattyán a helikopter pilóták és fedélzeti technikusok találkozóját, ahol - a műszaki állomány mellett - a polgári szakszolgálatnál tevékenykedő pilóták is tiszteletüket tették október 9-én, szombaton.
Az Air France Nizza és Párizs – Orly között teljesített járatot az eddigieknél jóval nagyobb arányban, 30 százalékban fenntartható kerozint használó repülőgéppel.
Friss hírek a KC-390-es gyártósoráról, ezúttal azonban még nem a magyar szállítógépekről, hanem az első portugál példányról. Mutatjuk az Embraer videóját!
hirdetés