2022. 01. 22. szombat
Artúr, Vince
: 357 Ft   : 315 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Júniusi könyvbemutatók

Cserenkó Gábor  |  2021. 06. 02., 09:00

A könyvbemutatón közreműködik Kaiser László is, aki visszatérő vendégnek számít a könyvtárban. A délután házigazdája és moderátora Vörös István lesz, ne hagyjátok ki!

Június 11-én, pénteken 17:00 órától a Kamarateremben Tamás László Kalocsa vadvirága című, Gubányiné Greksa Erzsébet naiv festő művészetéről szóló könyve kerül bemutatásra.

Ez a mostani kötet már a második bővített kiadása, a 2012-ben megjelentnek.

Néhány hónapja bővített formában, újra kiadásra került. A Kalocsa Népművészetéért Alapítvány, és többek között a Kalocsai és Homokmégyi önkormányzat támogatásának köszönhetően, így már a kezünkbe is vehetjük a sok színes képpel gazdagon illusztrált kiadványt.

Gubányi Imréné Dunapataj-Bödpusztán született. A festészet iránti tehetsége csak érett fejjel kezdett kibontakozni, és kezdte el festeni népéleti jeleneteit. Képein a hétköznapok és az ünnepek napjai a jeles napok egyaránt megelevenednek, valósághű aprólékossággal a keresztelőről, esküvőről, aratásról, kukoricafosztásról a paraszti világ mindennapjairól. Munkásságát a Népművészet Mestere – díjjal is kitüntették.

A néhány hónapja megjelent könyv ünnepélyes bemutatójára kicsit várnunk kellett, de most júniusban remélhetőleg nagy érdeklődés kíséretében erre is alkalmunk nyílik.


A második könyvbemutatónkon, szintén már megjelent könyv kerül a középpontba. Cserenkó Gábor kollegánk Tisztára jupijéé címmel decemberben jelentette meg a negyedik kötetét.

Június 17 –én, 17: 00 órakor, hiszen rendhagyó módon a Könyvtár udvarán tervezzük megrendezni a könyvbemutatót. De a rossz idő esetén sem mondunk le róla, ez esetben a II. emeleti előadótermünkbe várunk minden érdeklődőt.

A könyvbemutatón közreműködik Kaiser László is, aki járt már nálunk korábban, visszatérő vendégnek számít a könyvtárban, Ma kiadói minőségében lesz jelen, hiszen az ő kiadója a Hungarovox jelentette meg a könyvet. Kaiser Lászlót nemcsak mint kiadóvezető ismerhetjük, számos saját kötete jelent meg. Író, sőt versíró, így néhány alkotást biztosan hallhatuk tőle is.

A könyvet Farkas Tibor szobrászművész rajzai illusztrálják. Ezekből a képekből a bemutató alatt egy vetítést is összeállítunk. A délutáni könyvbemutatón hallhatunk részletek a könyvből, de terveink szerint meglepetésekre is számíthat közönség. A délután házigazdája és moderátora Vörös István lesz, aki ajánlót is írt már a kötethez:

 … csendes megfigyelőként ezúttal egy kisfiú bőrébe bújva dokumentálja kifordult mindennapjaink fonákságait. Legújabb könyvében úgy örvendeztet, hogy néhol hangosan üvölteni, máskor pedig csendben zokogni volna kedvünk. Pont ezért tisztára jupijéé!”

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 01. 19., 14:00
Indulnak a választási előkészületek. A kampány hivatalosan a február közepén kezdődik, ám az eseményre nem csak a pártoknak és a választóknak, hanem a lebonyolító szerveknek is föl kell készülniük. A kalocsai Választási Iroda felhívást tett közzé a szavazatszámláló bizottságokba való jelentkezésre.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 01. 22., 12:58
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) új honlapjára hasonlító, minden bizonnyal adathalászatra létrehozott „csaló portál” jelent meg az interneten – figyelmeztetett tegnapi közleményében a hivatal. Még >>>
2022. 01. 21., 16:19
Ahogy azt már a kormány bejelentette, az átoltottság további növelése és a járvány újabb hullámai elleni védekezés érdekében február 15-től oltási igazolvánnyá alakul a védettségi igazolvány. Még >>>
2022. 01. 21., 12:10
Ahogy Európában is egyre több tapasztalat gyűlik össze az omikronról, Németország vezető virológusa is korrigálni látszik álláspontját. Szerinte már ki lehet jelenteni, hogy ez a variáns általában kevésbé súlyos megbetegedést okoz, mint elődei. Még >>>
2022. 01. 21., 09:57
2021 májusában a Kalocsai Innovációs és Közművelődési Központ közreműködésével Kalocsa is csatlakozott a Digitális Jólét Programhoz, melynek célja az volt, hogy a kalocsai önkormányzat területén minél magasabb szintű okos városfejlesztések valósulhassanak meg - írja dr. Filvig Géza közösségi bejegyzésében. Még >>>
2022. 01. 21., 09:16
Várhatóan 2022. 01. 26-ig a Tomori Pál utca gallyazási munkálatai folytatódnak. Még >>>
2022. 01. 20., 18:02
Gyopáros Alpár kormánybiztos úr már második alkalommal érkezett körzetünkbe annak érdekében, hogy a vezetése alatt álló Magyar Falu Programról személyesen tájékoztassa településeink polgármestereit. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés