2021. 12. 06. hétfő
Miklós
: 364 Ft   : 322 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Az olimpiára kvalifikálhat az egykori kalocsai evezős

Az olimpiára kvalifikálhat az egykori kalocsai evezős
Tamás Ferenc  |  2021. 04. 05., 19:19

Sajnálatos betegségek miatt a kijelölt magyar hajóegység nem indulhat az április 5-7-e között, az olaszországi Vareseben megrendezésre kerülő olimpiai kvalifikációs viadalon, így a helyettük induló női kétpárevezős egyik tagjaként ott lehet az egykoron a Kalocsában evező Ferencz Panna a megmérettetésen.

Történt ugyanis, hogy a kijelölt magyar egység tagjai – Abid, Siham és Csepel Zsófia megbetegedtek, így nem tudnak rajthoz állni az olaszországi kvalifikációs viadalon könnyűsúlyú dublóban. Szerencsére a Nemzetközi Evezős Szövetség engedve a Magyar Evezős Szövetség lobbijának, hozzájárult a csapat cseréhez, és a magyar csapat tagjaként Fehérvári Eszter és Ferencz Panna képviselheti majd nemzeti színeinket április 6-7 között Vareseben. Így, az egykoron Kalocsán nevelkedő Ferencz Panna ott lehet párjával, a győri Fehérvári Eszterrel az Európai Olimpiai Pótkvalifikációs Versenyen induló magyar hajóegységek sorában.

Pannáról tudni kell, hogy 2003-ban városunkban született és mintegy négy éve a honi evezősport vidéki fellegvárába, Szolnokra igazolt, a Szolnoki Sportcentrum- Sportiskola klubjába, Molnár Dezső csapatába. A többszörös korosztályos magyar bajnoki címekkel dicsekedhető egykori kalocsai kislány a válogatott kerettagságig vitte, sőt a magyar hajóban nyolcasban már EB-résztvevő is volt, ezúttal pályafutása újabb állomásához érkezett. Már az a tény, hogy egy ilyen megmérettetésen képviselheti a magyar színeket is elismerésre méltó, ám még előtte a jövő, hiszen csupán a tizennyolcadik életévét tapossa.

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 12. 01., 18:59
Közeleg a karácsony, a szeretet ünnepe. Egyre többet gondolunk szeretteinkre – és egyre többször érezzük szorítóan rövidnek az adventi készülődésből hátra lévő időt. Ez az időszak arra is szolgál, hogy sorra vegyük, fölkeressük ismerőseinket, barátainkat, jókívánságokkal köszöntve őket az ünnep közeledtével. A szeretet szép kifejeződése a meghitt ünnepen az ajándékozás is – annál nagyobb gondot jelent, hogy kinek mit és hol vegyünk meg. Segítünk!
2021. 12. 02., 09:50
Napokon belül több mint kétszáz ajándékcsomagot juttat el gyermekotthonban élő gyerekeknek a Paks II. Zrt. A két új blokk létesítéséért felelős társaság Mittler István kommunikációs igazgató tájékoztatása szerint idén – ahogy az előző években is – több karitatív akcióhoz csatlakozott. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 06., 19:35
Kedves Gyerekek! Bízunk benne, minden kiscsizma megtelt már ma reggelre! Még >>>
2021. 12. 06., 13:34
A több tagcserén is áteső Omega a legnépszerűbb hazai beatzenekarok egyike lett, Kóbor pedig idővel a gitár helyett csak az éneklésre koncentrált. Még >>>
2021. 12. 06., 10:52
Embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás, a nyomozók előterjesztést tesznek a férfiak letartóztatásának indítványozására. Még >>>
2021. 12. 06., 08:04
Íme a hatodik feladvány, jó keresgélést! :) Még >>>
2021. 12. 05., 16:22
A szervezők négy éven át események százaira látogattak el az egész világon, mintegy 3500 jelölt közül válogatták ki azokat, akik a címért megmérkőzhettek Bolognában. Még >>>
2021. 12. 05., 13:15
A Mikulásoknak ma a csomagokat kell összekészíteniük, és elázni se lenne jó... Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés