2023. 03. 29. szerda
Auguszta
: 381 Ft   : 351 Ft Benzin: 607.3 Ft/l   Dízel: 613.2 Ft/l   Írjon nekünk

Új fedett, vizesblokkos buszmegálló és buszforduló épül Fajszon – Jövő tavasszal indul a beruházás

Zsiga Ferenc  |  2018. 11. 17., 19:40

Új fedett, illetve oldalról részben nyitott buszmegálló és az ehhez kapcsolódó buszforduló épül Fajsz központjában. A megvalósításhoz szükséges 45 millió forintot a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat Területi- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) pályázaton nyerte a község. A vissza nem térítendő támogatásból megvalósuló buszváró és buszforduló kivitelezése tavasszal kezdik, az önkormányzat a beruházáshoz szükséges, magántulajdonban lévő telket már korábban megvásárolta.

Látványterv az új buszmegálló és buszfordulóról

A Petőfi Sándor utca és Dózsa György utca sarkán, a sportcsarnokkal szemben lévő telken épülő buszmegállóról szólva Berta Zsolt polgármester elmondta: régóta szerettek volna egy kulturált, fedett, a helyközi járatokon utazók kényelmét szolgáló buszmegállót, amelyhez most a TOP-os pályázaton elnyert 45 millió forint adja meg a lehetőséget.

Látványterv az új buszmegálló és buszfordulóról

A telket már korábban megvásárolta az önkormányzat, a tervek is elkészültek, így már csak az építéshatósági jóváhagyás van hátra. Az új buszmegállóhoz egy félköríves buszforduló is kapcsolódik. A buszmegálló falakkal körülhatárolt, fedett részén vizesblokkot, férfi és női mosdót is kialakítanak, de oldalról nyitott, ugyanakkor fedett része is lesz a várónak.

A megvásárolt telek / Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

A buszmegállónál kerékpártárolót is elhelyeznek, hogy a község távolabbi utcáiból érkezők ott tudják elhelyezni a kétkerekű járműveiket. A buszmegálló biztonságos megközelítése érdekében egy új, felfestett gyalogátkelőt is kialakítanak. A közeledő tél arra ad időt, hogy lefolytassák az ilyenkor szokásos közbeszerzési eljárást, szerződést kössenek, hogy legkorábban tavasszal kezdődhessenek az építési munkálatok – mondta portálunknak Berta Zsolt, Fajsz község polgármestere.

A megvásárolt telek / Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023-03-24 13:15:00
Kertészeti eszközök, öntözőberendezések, tápanyag-utánpotló szerek, gasztronómiai különlegességek, termelői vásár és vidékfejlesztési támogatási információs pont is várja majd az expora kilátogatókat.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 03. 29., 16:00
Zöld erdőben jártunk már sokszor, most íme néhány tradicionális húsvéti vers gyerekeknek, felnőtteknek. Még >>>
2023. 03. 28., 16:57
Már nagyban zajlanak a Paprikfaesztivál előkészítő munkálatai! Még >>>
2023. 03. 28., 16:19
A legalább 20 főt foglalkoztató cégek közel háromnegyede véli úgy, hogy árat fog emelni a közeljövőben egy kutatás szerint. Még >>>
2023. 03. 28., 13:33
Nem kell hozzá PhD kelt tésztából, sőt komolyabb felszerelés sem, csak egy kis idő. Kicsit több, mint amennyi idő alatt a boltban levennénk a polcról, de az eredmény kárpótol. Még >>>
2023. 03. 28., 09:52
Hét gyanúsítottból álló bűnbanda ügyében fejezték be a nyomozást a kalocsai rendőrök. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK