2022. 05. 24. kedd
Eliza, Eszter
: 383 Ft   : 358 Ft Benzin: 479.3 Ft/l   Dízel: 479.5 Ft/l   Írjon nekünk

A gólyákkal együtt megjött a Korai Kék Madár – Lakatos György idén is népszerűsítette a Kék Madár Fesztivált és a zene szeretetét a gyerekeknek

Illés György Cinó  |  2019. 03. 26., 16:06

A fesztiváligazgató fagottművész a Tomori Pál Könyvtár Kamaratermében immár ötödször tartott rendhagyó, interaktív zeneórákat a fesztiváli közönség új generációja kinevelésének nem titkolt szándékával. Az idei két előadást múlt péntek délelőtt élvezhették az ezúttal általános iskolás kalocsai diákok. Lakatos György fagottjátékát a zeneművészeti egyetemen tanító kollégája, Gábor-Nagy Nóra zongoraművész-tanár kísérte.

Képgaléria megtekintése (4 db kép)

Az első és a második hasonló alkalmat még a könyvtár régi helyén, a Kossuth Lajos út 22. szám alatti épületben tartotta meg Kalocsa város díszpolgára, eleinte kifejezetten középiskolásokat szólítva meg zenéjével. Tavaly előtt már az új helyszínen debütált a rendezvény, tavaly pedig a mostanihoz hasonlóan általános iskolás gyerekeknek állította össze a Korai Kék Madár műsorát a Kék Madár Fesztivál atyja.

Képgaléria megtekintése (4 db kép)

Lakatos György minden alkalommal tanítványaival, vagy pedagógus kollégáival közösen ad műsort a gyerekeknek. Ez alkalommal zongorakísérőként Gábor-Nagy Nóra, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemnek a diákjai által igen előkelő pontszámmal – színjelesre – értékelt zongora művész-tanára volt a kalocsai származású fagottművész segítője a rendhagyó ének-zene órákon.

Képgaléria megtekintése (4 db kép)

A kétszer 45 perces turnusokban Lakatos György a tőle megszokott játékossággal és könnyedséggel, jól megválasztott darabokkal és a fiatalok számára érthető, érdekes és informatív összekötőszövegeivel ragadta magával a gyerekeket, akik az interaktív előadás keretében a művész által föltett, a korosztálynak megfelelően kiválasztott kérdésekre adott helyes feleleteikért jutalomban részesültek.

Képgaléria megtekintése (4 db kép)

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 05. 21., 08:52
Katonai tiszteletadás mellett, katonazenekar közreműködésével és a Dózsa György technikum rendészeti szakos tanulóinak részvételével tartották meg a magyar hősökről, a magyar honvédelem daliás időszakairól és fájdalmas veszteségeiről és Kalocsa katonavárosi múltáról való megemlékezést a honvédelmi nap keretében.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 05. 24., 08:24
Vasárnap délután kérték a mentők gyors segítségét, ahhoz a 45 év körüli férfihez, aki biciklizés közben lett rosszul Kecskeméten. Még >>>
2022. 05. 23., 18:45
A nagy többséggel megválasztott öt Fidesz-KDNP-s képviselő a főpásztornál tett látgatást. Még >>>
2022. 05. 23., 10:20
A 70 éves doktornő pénzért állított ki hivatalos igazolást a sóoldatot kapó betegeknek, így megkaphatták a védettségi igazolványt. Még >>>
2022. 05. 22., 19:07
Nyárias, de változékony idő lesz a jövő héten. Még >>>
2022. 05. 22., 10:15
Belgiumban három majomhimlő által fertőzött embert vettek nyilvántartásba. Emellett már Spanyolországban, az Egyesült Királyságban, Portugáliában, Olaszországban, Svédországban, Franciaországban, sőt a szomszédos Szlovákiában és Ausztriában is megjelent a vírus. Még >>>
2022. 05. 21., 11:34
A 49 éves férfi elkövető élettársa az eladás során működött közre, neki fizették a vételárat. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés