2023. 03. 29. szerda
Auguszta
: 385 Ft   : 356 Ft Benzin: 607.3 Ft/l   Dízel: 613.2 Ft/l   Írjon nekünk

X. Halászléfőző Fesztivál Szeliden – Szombaton halászlé illata, vendégek százai töltik be a Szittyóteret

Zsiga Ferenc  |  2019. 07. 26., 08:00

Javában tartanak a Szeliden idén tizedeik alkalommal, a hagyományoknak megfelelően július utolsó szombatjára meghirdetett Szittyótéri Halászléfőző Fesztivál előkészületei. A jubileumi rendezvényre eddig 22 csapat, az ország legkülönbözőbb területeiről nevezett be, de egyelőre a dunapatajiak és a kalocsaiak vannak többségben. Az egész napos nagyrendezvényen mindenkinek, időponttól függetlenül alkalma lesz megkóstolni a Duna-menti és egyéb halászleveket, a legkülönbözőbb halételeket, mert az alkalomra a Szittyótér vendéglői is kitelepülnek.

Váradi Gyula főszervező arról számolt be, hogy a tavalyi fesztivállal ellentétben az időjósok szerint idén kitűnő időjárás várja a versengő csapatokat és a vendégeket.

Eddig 22 csapat nevezett be a halászléfőző versenybe, Budapest, Kiskőrös, Akasztó, Pörböly és egy sor másik településről érkeznek a baráti társaságok, hogy miközben egy szép napot együtt töltenek, halfőző tudományukat is megmérettessék a haláról is híres Szeliden.

Képgaléria megtekintése (5 db kép)

Forrás: Zsiga Ferenc

A főzőmesterek között természetesen ott lesz az akasztói Németh Antal, a főzőverseny négyszeres győztese, aki családjával, barátaival a kezdetektől résztvevője a fesztiválnak, de mellette Akasztóról másik két csapat is benevezett.

A zsűri elmúlt évi elfogulatlan, közmegelégedésre végzett munkája eredményeként az ítészek személye ne változik, a minták bírálatra Kovács János, a kalocsai HAL ABC tulajdonosa, Romek Györgyné és Sánta Gábor (Száncsó) elé kerülnek.

Képgaléria megtekintése (5 db kép)

Forrás: Zsiga Ferenc

A Szittyótéri Halászléfőző Fesztiválon idén sem fordul elő, hogy az üdülővendégek, vagy bárki más halászlé, vagy éppen halétel nélkül maradjon, a tér vendéglői kitelepülnek és a halászlé mellett más halételek is egész nap, elfogadható áron lesznek elérhetők a nagyközönség számára.

Képgaléria megtekintése (5 db kép)

Forrás: Zsiga Ferenc

A csapatok várhatóan az értékes díjak, oklevelek kiosztása után is maradnak, így a szombati Szittyótéri Halászléfőző Fesztivál várhatóan az utcabál végén, a hajnali órákban záródik.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023-03-24 13:15:00
Kertészeti eszközök, öntözőberendezések, tápanyag-utánpotló szerek, gasztronómiai különlegességek, termelői vásár és vidékfejlesztési támogatási információs pont is várja majd az expora kilátogatókat.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 03. 28., 16:57
Már nagyban zajlanak a Paprikfaesztivál előkészítő munkálatai! Még >>>
2023. 03. 28., 16:19
A legalább 20 főt foglalkoztató cégek közel háromnegyede véli úgy, hogy árat fog emelni a közeljövőben egy kutatás szerint. Még >>>
2023. 03. 28., 13:33
Nem kell hozzá PhD kelt tésztából, sőt komolyabb felszerelés sem, csak egy kis idő. Kicsit több, mint amennyi idő alatt a boltban levennénk a polcról, de az eredmény kárpótol. Még >>>
2023. 03. 28., 09:52
Hét gyanúsítottból álló bűnbanda ügyében fejezték be a nyomozást a kalocsai rendőrök. Még >>>
2023. 03. 28., 09:45
A kisfiú keresésében jelenleg is több százan vesznek részt. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK