2024. 06. 15. szombat
Jolán, Vid
: 398 Ft   : 372 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

X. Halászléfőző Fesztivál Szeliden – Szombaton halászlé illata, vendégek százai töltik be a Szittyóteret

Zsiga Ferenc  |  2019. 07. 26., 08:00

Javában tartanak a Szeliden idén tizedeik alkalommal, a hagyományoknak megfelelően július utolsó szombatjára meghirdetett Szittyótéri Halászléfőző Fesztivál előkészületei. A jubileumi rendezvényre eddig 22 csapat, az ország legkülönbözőbb területeiről nevezett be, de egyelőre a dunapatajiak és a kalocsaiak vannak többségben. Az egész napos nagyrendezvényen mindenkinek, időponttól függetlenül alkalma lesz megkóstolni a Duna-menti és egyéb halászleveket, a legkülönbözőbb halételeket, mert az alkalomra a Szittyótér vendéglői is kitelepülnek.

Váradi Gyula főszervező arról számolt be, hogy a tavalyi fesztivállal ellentétben az időjósok szerint idén kitűnő időjárás várja a versengő csapatokat és a vendégeket.

Eddig 22 csapat nevezett be a halászléfőző versenybe, Budapest, Kiskőrös, Akasztó, Pörböly és egy sor másik településről érkeznek a baráti társaságok, hogy miközben egy szép napot együtt töltenek, halfőző tudományukat is megmérettessék a haláról is híres Szeliden.

Képgaléria megtekintése (5 db kép)

Forrás: Zsiga Ferenc

A főzőmesterek között természetesen ott lesz az akasztói Németh Antal, a főzőverseny négyszeres győztese, aki családjával, barátaival a kezdetektől résztvevője a fesztiválnak, de mellette Akasztóról másik két csapat is benevezett.

A zsűri elmúlt évi elfogulatlan, közmegelégedésre végzett munkája eredményeként az ítészek személye ne változik, a minták bírálatra Kovács János, a kalocsai HAL ABC tulajdonosa, Romek Györgyné és Sánta Gábor (Száncsó) elé kerülnek.

Képgaléria megtekintése (5 db kép)

Forrás: Zsiga Ferenc

A Szittyótéri Halászléfőző Fesztiválon idén sem fordul elő, hogy az üdülővendégek, vagy bárki más halászlé, vagy éppen halétel nélkül maradjon, a tér vendéglői kitelepülnek és a halászlé mellett más halételek is egész nap, elfogadható áron lesznek elérhetők a nagyközönség számára.

Képgaléria megtekintése (5 db kép)

Forrás: Zsiga Ferenc

A csapatok várhatóan az értékes díjak, oklevelek kiosztása után is maradnak, így a szombati Szittyótéri Halászléfőző Fesztivál várhatóan az utcabál végén, a hajnali órákban záródik.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 06. 12., 15:53
Családias légkört, magas színvonalú szakmai munkakörnyezetet és mások mellett munkába járási támogatást is kínálnak leendő munkatársuknak. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 06. 14., 12:18
A Bács-Kiskun vármegyében lévő többi határátkelőhely az eddig megszokott rendben működik. Még >>>
2024. 06. 14., 08:36
A kulturális, művészeti tematikájú portál a ma kezdődő Kék Madár Fesztivál kapcsán készített interjút a fesztiváligazgatóval. Még >>>
2024. 06. 13., 15:53
Az ösztöndíjat a KIMBA Birkózó Akadémia, a Birkózószövetség és a Testnevelési Egyetem által alapított ösztöndíj évente egy személynek ítélhető oda. Még >>>
2024. 06. 10., 13:24
A nagy érdeklődésre tekintettel két eredetileg nem hirdetett, délutáni turnus is indul Kovács László kalocsai Fazekas Alkotóházban. Még >>>
2024. 06. 08., 08:08
Kalocsán, június 10-én 6 órától 16-án 18 óráig felújítás miatt lezárják a közúti forgalom elől az 51. számú főút és a vasút kereszteződésében lévő Pataji úti átjárót. Még >>>
2024. 06. 08., 07:53
Hosszú ideje nem volt példa ekkora harcsatelepítésre a Dunán, 6 ezer szürkeharcsa kerül a folyamba. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK