2021. 12. 06. hétfő
Miklós
: 364 Ft   : 322 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

A hagyományokhoz hűen szerepeltek a KSE tájfutói

Tamás Ferenc  |  2016. 01. 20., 10:01

A 2015-ös esztendő mind programjában, mind eredményességi mutatóit tekintve, változatossága mellett hagyományosan gazdag volt a Kalocsai SE tájfutó szakosztályában versenyző sportolók számára.

A Dénes Zoltán vezette tájfutóink szinte az ország minden tájegységében megfordultak a versenyévad során, ahol csak az országos bajnokságokon 51 magyar bajnoki pontot gyűjtöttek, ami mindenképpen dicséretes teljesítmény.

A helyszínek és csapatunk pontszerzői a következők:

Az Országos Hosszútávú Bajnokság áprilisi nagyszabású viadalán Kisszálláson, az F35A-kategóriában Dénes Zoltán a dobogó legfelső fokára állhatott, ugyanitt Borbás Nándor ötödikként végzett, míg az N40A –kategóriában Rostás Anikó hatodikként zárta a versenyt.

Az Országos Középtávú Bajnokságot júniusban a Komló melletti Mánfa térségében rendezték, ahol az N20 elit kategóriában Dénes Orsolya a pontszerző hatodik helyen ért célba. Másnap, az Országos Váltó Bajnokság küzdelmeiben F105A-ban, a KSE I. csapata – Kovács János, Szakál Péter, Nagy Viktor – ötödik helyen végzett, míg a másik gárdánk – Kiss Gábor, Horváth Norbert, Nagy Viktor– hatodikként szerzett egy bajnoki pontot a szakosztálynak.

Szeptember hónapban Szeged városa adott otthont az Országos Rövidtávú Bajnokságnak, ahol N40A-ban Csuka Dolli ezüstérmet vehetett át az ünnepélyes eredményhirdetéskor, míg F35A-ban Nagy Viktor ötödikként, Dénes Zoltán pedig hatodik helyen zárta a versenyt.

Október 17-én, Pilisszentlélek térségében tartották az Országos Egyéni Bajnokságot, ahol F35A-ban Dénes Zoltán nyakába bronzérmet akasztottak, míg Borbás Nándor az ötödik legjobb időt teljesítette. Másnap ugyanitt az Országos Egyesületi Váltó Bajnokságnépes mezőnyében V105-ben kalocsai siker született, hiszen a Horváth Norbert, Borbás Nándor, Dénes Zoltán, Szakál Péter összeállítású KSE csapata a bajnoki dobogó legfelső fokára állhatott.

Még ugyancsak október hónapban 24-én, a Bükkben, a Kisfennsíkon rendezte meg a szövetség az Országos Csapatbajnokság küzdelmeit, ahol a KSE triója – Rostás Anikó, Csuka Dolli, Dénes Ildikó – harmadikként zárt az N105A-kategóriában. Másnap, az Országos Pontbegyűjtő Csapatbajnokságon F105A-ban, a Dénes Zoltán, Borbás Nándor, Kiss Gábor összetételű kalocsai együttes ezüstérmes, míg N105A-ban, a Rostás Anikó, Csuka Dolli, Dénes Ildikó összeállítású csapatunk nem talált legyőzőre.

A 2015-ös év eredményei alapján a kalocsai szakosztálynak

egy felnőtt I. osztályú minősítése lett Dénes Zoltán személyében,

míg szenior kategóriában Dénes mellett,

Borbás Nándor, Nagy Viktor és Rostás Anikó is I. osztályú minősítést szerzett.

Felnőtt II. osztályú minősítést Kopsz Róbert és Dénes Orsolya szereztek, a szenioroknál pedig hét fő – Csuka Bettina, Dénes Ildikó, Csuka Dolli, Baksa Csaba, Horváth Norbert, Kiss Gábor, Szakál Péter teljesítették ugyanezt.

Felnőtt III. osztályú minősített versenyzőink a következők: Halák Brigitta, Bartók Katalin, Csuka Dolli, Dénes Krisztina. A szenioroknál: Kovács János, Gion János, Házy Zsolt, Szebényi Béla.

Csapatunk vezetője Dénes Zoltán, továbbra is ellátja a kapitányi teendőket a magyar férfi válogatottnál, ami mindenképpen egyedülálló Kalocsa város sporttörténetében.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 12. 01., 18:59
Közeleg a karácsony, a szeretet ünnepe. Egyre többet gondolunk szeretteinkre – és egyre többször érezzük szorítóan rövidnek az adventi készülődésből hátra lévő időt. Ez az időszak arra is szolgál, hogy sorra vegyük, fölkeressük ismerőseinket, barátainkat, jókívánságokkal köszöntve őket az ünnep közeledtével. A szeretet szép kifejeződése a meghitt ünnepen az ajándékozás is – annál nagyobb gondot jelent, hogy kinek mit és hol vegyünk meg. Segítünk!
2021. 12. 02., 09:50
Napokon belül több mint kétszáz ajándékcsomagot juttat el gyermekotthonban élő gyerekeknek a Paks II. Zrt. A két új blokk létesítéséért felelős társaság Mittler István kommunikációs igazgató tájékoztatása szerint idén – ahogy az előző években is – több karitatív akcióhoz csatlakozott. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 06., 19:35
Kedves Gyerekek! Bízunk benne, minden kiscsizma megtelt már ma reggelre! Még >>>
2021. 12. 06., 13:34
A több tagcserén is áteső Omega a legnépszerűbb hazai beatzenekarok egyike lett, Kóbor pedig idővel a gitár helyett csak az éneklésre koncentrált. Még >>>
2021. 12. 06., 10:52
Embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás, a nyomozók előterjesztést tesznek a férfiak letartóztatásának indítványozására. Még >>>
2021. 12. 06., 08:04
Íme a hatodik feladvány, jó keresgélést! :) Még >>>
2021. 12. 05., 16:22
A szervezők négy éven át események százaira látogattak el az egész világon, mintegy 3500 jelölt közül válogatták ki azokat, akik a címért megmérkőzhettek Bolognában. Még >>>
2021. 12. 05., 13:15
A Mikulásoknak ma a csomagokat kell összekészíteniük, és elázni se lenne jó... Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés