2021. 12. 03. péntek
Ferenc, Olívia
: 362 Ft   : 320 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Jól halad a Hajós-Pincefalu Borturisztikai és Látogató Központ kialakítása – A pincére és a tetőtérre új pályázatot nyújtanak be

Zsiga Ferenc  |  2019. 05. 25., 13:37

Az elmúlt hétvégén megrendezett Orbán-napi Borünnep résztvevői személyesen is meggyőződhettek arról, hogy jól halad a hajósi Pincefalu történetének egyik legnagyobb jelentőségű beruházása, a volt Cabernet fogadó Borturisztikai és Látogatóközponttá fejlesztése. A projekt részleteiről, várható befejezéséről Estók Mihályné Salczer Erzsébet polgármester tájékoztatta portálunkat.

A településvezető arról számolt be, hogy a folyamatban lévő beruházás kisebb átszervezést igényelt az Orbán-napi Borünnep megrendezésében. A vizet és az áramot korábban ebből az épületből biztosították, a vendégek fogadására, előadások megtartására is a volt Cabertnet fogadót vették igénybe, de a rendezvény megközelítése is egyszerűbb volt a tavalyi évben.


Forrás: Zsiga Ferenc

A Pincefaluhoz vezető út és a híd rekonstrukciója, az új buszmegállók kialakítása, a partfalépítés különösen a tömegeket vonzó programok előtt nehezítette a közlekedést, a parkolást. Ám a helyiek közül a legtöbben, éppen a még nagyobb tumultus elkerülése érdekében, kerékpárral érkeztek a Pincefalu központjában tartott rendezvényekre. Ezért külön köszönet illeti őket – mondta a polgármester.

A településvezető emlékeztetett, hogy az önkormányzatnak határozott szándéka volt, hogy a központi fekvésű, jó adottságokkal rendelkező épületet felújítsa és turisztikai célra hasznosítsa, de a pályázati lehetőségre 6 évet kellett várni. Hangsúlyozta,

a fejlesztéshez vezető utat a megyei önkormányzat Településfejlesztési Operatív Program (TOP) pályázatán elnyert 180 millió forint nyitotta meg.

Estók Mihályné Salczer Erzsébet szerint a most rendelkezésre álló összeg arra ad lehetőséget, hogy az épület kívülről megújuljon, valamint a fölszinti részt felújítsák. Ebben a térben

a hajósi szőlőtermesztés, borkészítés, a pincék kialakításának több száz évet felölelő tárgyi emlékei mellett a ma szőlőművelőinek, borászainak munkáját, borait is bemutatják.

A turisztikai központ a régi és az új pincefaluról éppúgy képet ad majd, mint az azt létrehozó egykori és mai hajósi emberekről, borászati cégekről.


Forrás: Zsiga Ferenc

A KIÁLLÍTÓTÉRBEN A HAJÓS-BAJA BORVIDÉK BORAI MELLETT A TÉRSÉG TURISZTIKAI VONZEREJÉT KÉPEZŐ ÉPÍTETT ÖRÖKSÉG ÉS A TERMÉSZETI ÉRTÉKEK IS LÁTHATÓAK LESZNEK

– magyarázta a polgármester. Hozzá tette: a tető héjazatának cseréje, a külső homlokzat felújítsa a belső munkálatokkal párhozamosan történik, a kivitelezés jó ütemben halad.

A beruházás tervezett befejezési határideje 2019. december 31., de azt szeretnék, ha a fejlesztés szeptember 15-ig befejeződne.

Mint elhangzott: a beruházás az önkormányzat tulajdonában lévő HajósSzolg Kft. munkálataival kezdődött. A meghirdetett közbeszerzési eljárás keretében helyi kivitelezővel, a DONEKO Kft-vel sikerült szerződést kötni.


Forrás: Zsiga Ferenc

Ezzel a lakosság részéről is nagyobb az a kontroll, amely egészen az épület felújításának végéig tarthat – tájékoztatott a volt Cabernet fogadó Borturisztikai Központtá fejlesztésének munkálatairól Estók Mihályné Salczer Erzsébet, Hajós város polgármestere. 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 12. 01., 18:59
Közeleg a karácsony, a szeretet ünnepe. Egyre többet gondolunk szeretteinkre – és egyre többször érezzük szorítóan rövidnek az adventi készülődésből hátra lévő időt. Ez az időszak arra is szolgál, hogy sorra vegyük, fölkeressük ismerőseinket, barátainkat, jókívánságokkal köszöntve őket az ünnep közeledtével. A szeretet szép kifejeződése a meghitt ünnepen az ajándékozás is – annál nagyobb gondot jelent, hogy kinek mit és hol vegyünk meg. Segítünk!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 02., 10:46
Megérkeztek Drágszélre a Magyar Falu program keretein belül megvásárolt új kommunális eszközök. Még >>>
2021. 12. 02., 10:41
A tegnapi óriási érdeklődés után: íme a második feladvány, játékra fel! ♥ Még >>>
2021. 12. 02., 10:12
Bezárások várhatóak a vendéglátásban, miután a nagyobb céges rendezvényeket is sorban mondják le, ami még bevételt jelenthetne az éttermeknek. Még >>>
2021. 12. 01., 16:17
Hatodik alkalommal rendezik meg Kalocsán a Mikulásfutás és sétát, ami idén, ezen a héten vasárnap, 2021. december 5-én a Kubikus parkban lesz! Még >>>
2021. 12. 01., 11:50
Ma megnyílt az Információs Pont Kalocsán, a Szent István út 35. szám alatt! Még >>>
2021. 12. 01., 11:14
A jelenlegi trend elemzése szerint 460-465 forintos literenkénti benzinár, valamint 465-470 forintos gázolajár is lehet a kutakon. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés