2022. 12. 07. szerda
Ambrus
: 414 Ft   : 395 Ft Benzin: 704.1 Ft/l   Dízel: 849.7 Ft/l   Írjon nekünk

Kívül-belül megújul a hajósi sportcsarnok – „Elkészül, mire az élet visszatér a rendes kerékvágásba”

Kívül-belül megújul a hajósi sportcsarnok – „Elkészül, mire az élet visszatér a rendes kerékvágásba”
Téglás Boglárka  |  2020. 04. 30., 09:25

Kívül-belül jó ütemben haladnak a hajósi sportcsarnok felújítási munkái. A Jövőnk Energiája Térségfejlesztési Alapítvány (JETA) pályázatán elnyert 19 millió 815 ezer forint forrásból a koronavírus-járvány ellenére folyamatosan végzik Hajós egyik legnagyobb alapterületű és befogadóképességű létesítményének külső hőszigetelését és a vizesblokkok felújítását. A polgármester úgy fogalmazott: „A beruházás biztosan elkészül, mire az élet visszatér a rendes kerékvágásba.”

Estók Mihályné polgármester elmondta, atávoktatás bevezetése némi könnyebbséget jelent, ugyanis az iskola mindennapos testnevelési óráinak is a sportcsarnok adott helyet.

A pályázati forrásból jelenleg is végzik a sportcsarnok külső hőszigetelési munkálatait, valamint a vizesblokkok teljes körű felújítását. A külső hőszigetelés nyomán a város arculata, valamint a fedett térben megrendezett események szempontjából fontos épület megjelenésében is szebb képet mutat majd. 

Képgaléria megtekintése (3 db kép)

Forrás: Estók Mihályné


A projekt befejezési határideje október vége, de a munkálatokkal jelenleg úgy állnak, hogy „mire az élet visszatér a rendes kerékvágásba”, a sportolók mellett az iskola diákjai is már a megújult, korszerű környezetben folytathatják a most kényszerűségből szünetelő sporttevékenységüket.

A polgármester szólt arról is, hogy úgy látja, a koronavírus-járvány okozta veszélyhelyzetet - köszönhetően a jelenlegi és volt városlakók, cégek, szimpatizánsok széleskörű társadalmi összefogásának, a bevezetett rendszabályok fegyelmezett betartásának – a városban sikeresen tudják kezelni.

A VOLT ÉRSEKI KASTÉLY, A PINCEFALU TURISZTIKAI KÖZPONTJA, A BORÁSZATOK IS A TURIZMUS ÚJRAINDULÁSÁRA KÉSZÜLNEK.

Amint elhangnzott:

a vírus elleni védekezés plusz költségei, a gépjárműadó önkormányzatra eső részének központi elvonása nem veszélyezteti a város működését, az önkormányzat alkalmazásban állók munkabérének kifizetését." Ebben a helyzetben különösen jól jön, biztonságot ad most az a pénz, amit a körültekintő, takarékos gazdálkodásnak köszönhetően költségvetési tartalékként még a múlt évről hoztak át az idei évre.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 12. 02., 13:56
Két év alatt 150 millióval csökkentek Kalocsa éves adóbevételei, miközben a következő évben mintegy 350 milliós rezsiköltség-növekedéssel kell számolni, így a bevételek növelése elkerülhetetlen. A Vállalkozói Klub levélben kérte a javaslat elvetését, de a fentiekre tekintettel a szerda délutáni testületi ülésen mégis megszavazta azt a grémium többsége. A döntéstől bő 60 milliós bevétel-növekedést várnak.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 12. 06., 22:49
E percekben is tart Gulyás Gergely és Hernádi Zsolt MOL elnök-vezérigazgatója. A továbbiakban az ár kutanként és naponként változhat, a ma éjjeltől érvényes árakat már ismertették. Még >>>
2022. 12. 06., 16:15
A Mol a karbantartás után ugyan újraindította a százhalombattai Dunai Finomítót, de a teljes kapacitás elérése több hetes folyamat, egyik napról a másikra nem oldódnak meg az ellátási problémák, és ahhoz az importnak is helyre kellene állnia a jelenlegi pánikvásárlások és készletfelhalmozások mellett - jelentette be a Mol Magyarország ügyvezető igazgatója a Kossuth rádió Déli krónikájában kedden. Még >>>
2022. 12. 06., 16:03
Szilikonból készült muffinsütőformát hívott vissza a forgalomból a Pepco - olvasható a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) honlapján kedden közzétett felhívásban. Még >>>
2022. 12. 06., 09:38
Eltűnt a 16 éves Tóth Alisa Angelika! A fiatal, kalocsai lány december 3-án tűnt el, a rendőrség keresi. Még >>>
2022. 12. 06., 08:40
A hatodik játéknaphoz érkeztünk, nézzük a feladványt! Még >>>
2022. 12. 05., 10:52
Folytatódik a változékony idő a jövő héten is, a hét elején egy érkező hidegfront miatt csapadékra kell számítani, a hét második felében pedig inkább felhős, borult idő várható, többfelé esővel, záporral. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK