2024. 05. 19.
Ivó, Milán
: 388 Ft   : 358 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

Kívül-belül megújul a hajósi sportcsarnok – „Elkészül, mire az élet visszatér a rendes kerékvágásba”

Kívül-belül megújul a hajósi sportcsarnok – „Elkészül, mire az élet visszatér a rendes kerékvágásba”
Téglás Boglárka  |  2020. 04. 30., 09:25

Kívül-belül jó ütemben haladnak a hajósi sportcsarnok felújítási munkái. A Jövőnk Energiája Térségfejlesztési Alapítvány (JETA) pályázatán elnyert 19 millió 815 ezer forint forrásból a koronavírus-járvány ellenére folyamatosan végzik Hajós egyik legnagyobb alapterületű és befogadóképességű létesítményének külső hőszigetelését és a vizesblokkok felújítását. A polgármester úgy fogalmazott: „A beruházás biztosan elkészül, mire az élet visszatér a rendes kerékvágásba.”

Estók Mihályné polgármester elmondta, atávoktatás bevezetése némi könnyebbséget jelent, ugyanis az iskola mindennapos testnevelési óráinak is a sportcsarnok adott helyet.

A pályázati forrásból jelenleg is végzik a sportcsarnok külső hőszigetelési munkálatait, valamint a vizesblokkok teljes körű felújítását. A külső hőszigetelés nyomán a város arculata, valamint a fedett térben megrendezett események szempontjából fontos épület megjelenésében is szebb képet mutat majd. 

Képgaléria megtekintése (3 db kép)

Forrás: Estók Mihályné


A projekt befejezési határideje október vége, de a munkálatokkal jelenleg úgy állnak, hogy „mire az élet visszatér a rendes kerékvágásba”, a sportolók mellett az iskola diákjai is már a megújult, korszerű környezetben folytathatják a most kényszerűségből szünetelő sporttevékenységüket.

A polgármester szólt arról is, hogy úgy látja, a koronavírus-járvány okozta veszélyhelyzetet - köszönhetően a jelenlegi és volt városlakók, cégek, szimpatizánsok széleskörű társadalmi összefogásának, a bevezetett rendszabályok fegyelmezett betartásának – a városban sikeresen tudják kezelni.

A VOLT ÉRSEKI KASTÉLY, A PINCEFALU TURISZTIKAI KÖZPONTJA, A BORÁSZATOK IS A TURIZMUS ÚJRAINDULÁSÁRA KÉSZÜLNEK.

Amint elhangnzott:

a vírus elleni védekezés plusz költségei, a gépjárműadó önkormányzatra eső részének központi elvonása nem veszélyezteti a város működését, az önkormányzat alkalmazásban állók munkabérének kifizetését." Ebben a helyzetben különösen jól jön, biztonságot ad most az a pénz, amit a körültekintő, takarékos gazdálkodásnak köszönhetően költségvetési tartalékként még a múlt évről hoztak át az idei évre.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 15., 19:59
Font Sándor: Azt gondolom, Kalocsa városa a folytonosságban érdekelt, hiszen látjuk a megkezdett és majdan befejeződő beruházásokat; az óvoda esetében ez 1,5 év, és a programtervek is, amiket felsoroltam szinte kézzel foghatók. Nagy baj lenne, ha bármilyen oknál fogva ezek megakadnának, mert egy új városvezetés újra gondolhatja, nem azt tartja a legfontosabbnak, amit a jelenlegi, és minden kezdődik elölről.
2024. 05. 15., 06:58
Az összes kalocsai polgármesterjelölt határidőig, kellő számban leadta ajánlószelvényeit, azokat a választási bizottság ellenőrizte, majd a jelölteket bejegyezte a nyilvántartásba. Ezt a bizottság határozatba foglalta, amely már mindegyikük esetében – a nyolcadik jelölt vonatkozásában múlt csütörtökön – jogerőre is emelkedett.
2024-05-15 10:51:52
E hét pénteken ünnepli a Dunatáj Fotókör fennállásának 20. évét, melynek keretében Fotóművészeti Napra invitálnak minden érdeklődőt. Az eseményen fellép a Kalocsa Kamarakórus, a Kalocsai Református Kórus és Lakatos György fagottművész is.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 05. 17., 09:21
Az egyik körzeti megbízott a kezét is megégette, miközben segített egy bajba jutott asszonynak. Még >>>
2024. 05. 16., 09:41
Mézes tészta, főzött csokis krém és sok kókusz: a békebeli édességnek nem lehet ellenállni. Még >>>
2024. 05. 15., 10:26
A járőrök és körzeti megbízottak több egységgel indultak az elkeseredett fiatal keresésére. Még >>>
2024. 05. 13., 12:43
A Kiskunhalasi Rendőrkapitányság munkatársainak kábítószer-kereskedelem és új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntette miatt folytatott nyomozása vezetett eredményre. Még >>>
2024. 05. 13., 11:19
Csalás követte az együttlétet, de hamar beazonosították, majd őrizetbe vették a bácsalmási rendőrök azt a 24 éves nőt, aki 4 millió forintot emelt el kuncsaftja számlájáról. A pénzből viszont akkorra már jó pár „menetre” való összeg hiányzott. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK