2021. 11. 29. hétfő
Taksony
: 369 Ft   : 327 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Kívül-belül megújul a hajósi sportcsarnok – „Elkészül, mire az élet visszatér a rendes kerékvágásba”

Kívül-belül megújul a hajósi sportcsarnok – „Elkészül, mire az élet visszatér a rendes kerékvágásba”
Téglás Boglárka  |  2020. 04. 30., 09:25

Kívül-belül jó ütemben haladnak a hajósi sportcsarnok felújítási munkái. A Jövőnk Energiája Térségfejlesztési Alapítvány (JETA) pályázatán elnyert 19 millió 815 ezer forint forrásból a koronavírus-járvány ellenére folyamatosan végzik Hajós egyik legnagyobb alapterületű és befogadóképességű létesítményének külső hőszigetelését és a vizesblokkok felújítását. A polgármester úgy fogalmazott: „A beruházás biztosan elkészül, mire az élet visszatér a rendes kerékvágásba.”

Estók Mihályné polgármester elmondta, atávoktatás bevezetése némi könnyebbséget jelent, ugyanis az iskola mindennapos testnevelési óráinak is a sportcsarnok adott helyet.

A pályázati forrásból jelenleg is végzik a sportcsarnok külső hőszigetelési munkálatait, valamint a vizesblokkok teljes körű felújítását. A külső hőszigetelés nyomán a város arculata, valamint a fedett térben megrendezett események szempontjából fontos épület megjelenésében is szebb képet mutat majd. 

Képgaléria megtekintése (3 db kép)

Forrás: Estók Mihályné


A projekt befejezési határideje október vége, de a munkálatokkal jelenleg úgy állnak, hogy „mire az élet visszatér a rendes kerékvágásba”, a sportolók mellett az iskola diákjai is már a megújult, korszerű környezetben folytathatják a most kényszerűségből szünetelő sporttevékenységüket.

A polgármester szólt arról is, hogy úgy látja, a koronavírus-járvány okozta veszélyhelyzetet - köszönhetően a jelenlegi és volt városlakók, cégek, szimpatizánsok széleskörű társadalmi összefogásának, a bevezetett rendszabályok fegyelmezett betartásának – a városban sikeresen tudják kezelni.

A VOLT ÉRSEKI KASTÉLY, A PINCEFALU TURISZTIKAI KÖZPONTJA, A BORÁSZATOK IS A TURIZMUS ÚJRAINDULÁSÁRA KÉSZÜLNEK.

Amint elhangnzott:

a vírus elleni védekezés plusz költségei, a gépjárműadó önkormányzatra eső részének központi elvonása nem veszélyezteti a város működését, az önkormányzat alkalmazásban állók munkabérének kifizetését." Ebben a helyzetben különösen jól jön, biztonságot ad most az a pénz, amit a körültekintő, takarékos gazdálkodásnak köszönhetően költségvetési tartalékként még a múlt évről hoztak át az idei évre.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 11. 27., 14:25
A kalocsai Török „Töce” Tibor, A-MAFOSZ-fotóművész 16 éves pályafutása legeredményesebb évét zárta. A fotográfus 2021-ben 30 díjat nyert. A több mint 150 kiállításra javasolt képe négy földrészen és 20 különböző országban került bemutatásra. A pályázatokon díjazott képeinek 90 százaléka Kalocsán és annak vonzáskörzetében készült!
2021. 11. 26., 08:05
Két napja, a közmeghallgatáson még hiányolták, máris megnyílik a kalocsai Infopont. Az iroda napi nyolc órán át tart majd nyitva. Feladatai között szerepel a turizmus kiszolgálása, kulturális és más rendezvények népszerűsítése és belépőjegyek árusítása, tájékoztatás, valamint az önkormányzattal való kapcsolattartásban is segítséget nyújt.
2021. 11. 25., 08:40
Évekig valóban csatatérre emlékeztetett Kalocsa főtere. Mire egyre nagyobb felületen készül el az új díszburkolat, hétfőn megütközött a városházán a képviselő-testület és a kivitelező érsekség. Egy újabb határidő-hosszabbítási kérelem volt a casus belli. A testület nem engedett. Eben a cikkben a kérelmezők érvrendszerét ismertetjük, dr. Filvig Géza polgármester bevezetőjével.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 11. 29., 15:23
Szerdán a nap első felében nem valószínű csapadék, később azonban kisebb mennyiségű melegfronti csapadék érkezik, északon, északkeleten elsősorban hó, míg délnyugat felé haladva már inkább havas eső, eső formájában. Még >>>
2021. 11. 29., 09:54
A baromfi ágazatot érő kár mérséklése érdekében minden könnyítő intézkedést elrendelnek a szakemberek, amint azt a járványhelyzet lehetővé teszi. Még >>>
2021. 11. 29., 09:48
A Kalocsai Innovációs és Közművelődési Központ szervezésében ezúttal a Kolompos együttes mulatságára! Még >>>
2021. 11. 28., 16:00
Az ANDA Present Kft. 10 000 db gyermekmaszkot adományozott a Kertvárosi Általános Iskoláért-Gyermekeinkért Alapítványnak. Még >>>
2021. 11. 28., 14:56
A vádlott szándékosan segítséget kívánt nyújtani 4 szír migráns személynek abban, hogy a szerb-magyar államhatár közeléből Nyugat-Európába, Ausztriába eljussanak. A sikeres szállítást követően Belgrádban 1000 eurót kapott volna fizetségül. Még >>>
2021. 11. 28., 11:55
Személyautó árokba hajtott a Dunapataj táblától 100 méterre, Ordas irányában. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei